Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Csaba_20_

    őstag

    válasz Gyuri27 #3499 üzenetére

    Gyuri27 írta:
    Mert nem csak törvényt akarok. Hanem müködö törvényt. Ha én vétek engem is büntessenek, igaz én nem erre megyek. De a vevőt is és a nagykert is szankcionálják adott esetben.

    Akkor működik a törvény, ha betartják, illetve betartatják. A jelenlegi is, de akármelyik elképzelt is. A fogyasztók szankcionálása alatt nem tudom mit értesz, de első hallásra nem hangzik túl jó ötletnek.

    Gyuri27 írta:
    Láthattad a bedölt nagykerek pédáját. Ott megint a kisker szopott. Mert a gari járt a vevőnek, csak a kisker nem tudta hova vinni. Ez sincs szabályozva.

    A PTK 311.§-a alapján szabályozva van szerintem. A fogyasztó is ez alapján mehet a gyártóhoz, ha kihullik a kisker. Nem ártott volna a cég ügyvédjét megkérdezned, hogy ilyen esetben mit tegyél. Egyébként ugye van egy olyan lehetősége a fogyasztónak, hogy bizonyos tények fennállása esetén felszámolást indíttasson a forgalmazó ellen és azt hinné az ember, hogy ez elrettenti a forgalmazót a jogszerűtlen magatartástól és észhez tér. De nem, épp ellenkezőleg.

    Gyuri27 írta:
    Ha most az eurós árat oda írom az megint vitára adhat okot az árfolyam változás miatt.

    Most még úgy is a vételárat kell figyelembe venned, ami HUF-ban van odaírva. Azonkívül a HUF vételár esetében sem kell figyelembe venned az inflációt és egyéb ilyet. Ha pedig váltás lesz, akkor az is biztos, hogy lesz átmeneti időszak. Szlovákiában is volt.

Új hozzászólás Aktív témák