Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Darth_Revan

    veterán

    Hali!

    Öcsém keresett notebookot, ám az én figyelmeztetésem ellenére használtat vett. Talált egy fél éves HP-Compaq notebookot ami karcmentesnek és hibáátlannak volt meghírdetve. Külsőleg úgy nézett ki, mint egy korábbi notebookom (HP-Compaq nx6325), ami elég erős műanyagból készült és a HP szerintem megbízható márka. Öcsém fel is utazott érte Pestre (1,5k a vonatjegy) és megvette. Természetesen az eladóval aláírtak egy adás-vételit amiben benne van az is, hogy az eladó vállal rá 3 nap garanciát (a gépre amúgy még van 6 hónap Németoteszágba szóló garancia). Mikor hazahozta akkor láttam, hogy a karcmentesnek (és hiba mentesnek) meghírdetett notebook fedlapja elég erősen karcos (nem értem, hogy hogy sikerült az előző tulajnak összekarcolnia, mert elég erős műanyagból van), valamint fekete háttérnél látszódnak halvány halott pixelek...ennyit a karc és hiba mentes notebookról. Jah és az XP telepítő is lefagy :Y
    Öcsém vasárnap visszautazott a koliba és akkor újabb hiba jött elő...még több pixel hiba (kb 15 halvány halott pixel)+2x kellett újraindítani, hogy lássa a DVD-RW-t. Jah és Vista se akar bebootolni ha be van dugva USB eszköz.
    Nem tartom ésszerűnek egy ilyen notebook megtartását, ezért mondtam öcsémnek, hogy hívja fel az eladót, hogy vegye vissza...igaz még ígyis bukik 3k-t (oda vissza 2x 1,5k a vonatjegy), de ne bukjon 110k-t. Azonban az eladó nem hajlandó visszavenni ezekkel az indoklásokkal:
    a) ő nem vállal pixel garanciát
    b) biztos szállítás közben sérült meg
    c) biztos öcsém kicserélte
    d) biztos öcsém szétszedte
    Azt javasolta, hogy vigye "szakértőhöz". hmm. Nincs papírom róla de meg tudom mondani, hogy mi a szar és mi nem. (Az is jó, hogy nem is a HP álltal XP volt a vásárláskor rátelepítve így ismeretlen eszközből is volt dögivel) Mit gondoltok, jogában van ezt mondani az eladónak annak ellenére, hogy lett írva adás-vételi amiben 3 nap garanciát vállal? (általánosan van megfogalmazva, tehát az nincs benne, hogy pixel garanciát nem vállal)
    Mit javasoltok?

    u.i.: Azt meg se merem említeni, hogy a gép alja még le is van meszelve(?)....első és utolsó alkalom volt, hogy hagytam öcsémet notebookot venni nélkülem. :(((

Új hozzászólás Aktív témák