- Yettel topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Mobil flották
Hirdetés
-
A franciáknak elege van abból, hogy minden gyerek mobilozik
it Vissza akarják szorítani a gyerekek és tinédzserek közösségi média- és okostelefon-használatát.
-
Hamarosan indul a SERUM korai hozzáférése PC-n
gp A belső nézetes túlélőjáték premierje május végétől lesz elérhető.
-
Toyota Corolla Touring Sport 2.0 teszt és az autóipar
lo Némi autóipari kitekintés után egy középkategóriás autót mutatok be, ami az észszerűség műhelyében készül.
-
Mobilarena
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
#75501312
törölt tag
-
kmarci25
veterán
válasz krizmo_ #3502 üzenetére
Nem feltételnül kell öregtészta. Ken Forkish éjszakai kelesztéses receptjében ez így szerepel, két ~750 g-os kenyérhez.
1000 g liszt
780 g víz (32-35 fokos)
22 g só
0,8 g szárított élesztő (frissből 3szoros adag, azaz 2,5 g)Összekeveri a lisztet és a vízet, hagyja fél óráig pihenni. Hozzáadja a sót és az élesztőt, és kidagasztja. Hajtogat, 2-3 hajtás a kelesztés első 1,5 órájában, aztán hagyja szobahőmérsékleten kelni 12-14 órát, amíg 2,5-3-szorosára nem nő a tészta. Kettéválasztja, formázza, szakajtóba teszi. Hőmérséklettől függően kb. 1-1 és egy negyed órát keleszti még, aztán vaslábosban süti 250 fokon, 20-30 percig fedővel, és fedő nélkül még 15-20 percet.
Így alig érezni az élesztő ízét a kenyéren, érdemes kipróbálni.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
sutszi
veterán
válasz kmarci25 #3504 üzenetére
, aztán hagyja szobahőmérsékleten kelni 12-14 órát
Itt ment félre a infó. Az tök jó amit leírtál, de a kérdező egy egyszerű (következtethetően gyors...) élesztős kenyér receptet kért. Valószínűsítem, hogy Soul Gem is hasonló elvárásokkal megy neki a témának. Így nem hiszem, hogy a 12-14 órás kelesztés releváns lenne számukra. Ez már a ló másik oldala...
[ Szerkesztve ]
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
kmarci25
veterán
válasz krizmo_ #3506 üzenetére
Persze, nem is egyszer, még élesztős koromban.
sutszi: ha picit visszaolvasol, hogy megkérdeztem a kérdezőtől, hogy mennyire tudja/akarja rászánni az idejét, csak aztán erre a kérdésemre nem jött válasz. Egyébként az egyszerű nem egyenlő a gyorssal szerintem. Ez a recept ugyanannyira egyszerű, mint a gyors, ugyanannyi a belefektetett munka, a különbség mindössze annyi, hogy 25 g élesztővel összesen ~3 órátkelesztes, itt pedig ~15 órát. A kelesztés alatt semmi dolgod a tésztával, így többletmunkát nem igényel. Így én mindenképpen ezt javaslom. Persze, készítettem már én is 3 óra alatt kenyeret, amikor gyorsan kellett valami, de miután elszoktam az élesztő ízével, nem igazán ízlett. Egy tök egyszerű, és ízletes kenyeret adó receptet írtam. Oké, időigényes, de mint tudjuk jó munkához idő kell.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
#75501312
törölt tag
Szeretem, ha valami gyorsan elkészül, időhiány miatt.
De pár hete / hónapja pont volt egy ilyen kérdésem, hogy lehet-e úgy csinálni, hogy mondjuk reggel meggyúrom a tésztát, és este megsütöm. De akkor olyan válaszok jöttek, hogy nem igazán. Úgyhogy most kicsit összezavarodtam.
De jó a gyors, élesztős verzió is, most hogy felfedeztem a búzakenyérlisztet.(#3506) krizmo_
Ez a liszt BL80. De ha jól emlékszem talán volt lisztes poszt nemrég, visszakeresem majd.[ Szerkesztve ]
-
kmarci25
veterán
válasz #75501312 #3508 üzenetére
lehet-e úgy csinálni, hogy mondjuk reggel meggyúrom a tésztát, és este megsütöm.
Egyértelműen lehet. A fent már emlegetett Ken Forkish úgy kezdi a könyvét, hogy a fizikai alapanyagokon túl még két összetevője van a tésztának: az idő és a hőmérséklet. Ezzel a kettővel, és a víz és élesztő arányával nagyon tág a mozgástér. Persze ezt ki kell kísérletezni, de érdemes. Egy idő után át is álltam a szárított élesztőre, mert olyan keveset használtam, hogy a friss tönkrement. Vettem egy tizedgrammos kanálmérleget, azzal ki tudom mérni az egész kis mennyiségeket is.
Az ilyen hosszú kelesztéses móka egyébként jó felkészítő a kovászos sütésre is."There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
sutszi
veterán
válasz #75501312 #3508 üzenetére
Jó kérdés, hogy korábban miért kaptál ellentétes választ. Természetesen lehet a már leírt eljárás szerint.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
#75501312
törölt tag
Nem javasolták a baktériumok és egyéb dolgok miatt, nem emlékszem már pontosan.
+ a hűtős megoldást sem javasolták kenyérhez / zsemléhez, ami élesztővel készül.
Indoklás volt bőven, de a lényeg az volt, hogy ne hagyjam kint a konyhapulton a (z élesztős) tésztát kelni sok órára. -
krizmo_
Topikgazda
válasz inf3rno #3512 üzenetére
Milyen sorrendet szeretnél?
Eddig a legjobb kenyereket az Artizánban kapható BL80-as lisztből, valamint a Garat Malom lisztjeiből sütöttem (királybúza(sima, TK), BL80, BL112, teljes kiőrlésű)... De a Pesti Malom lisztjeiből is nagyon jókat lehet sütni. A lényeg, hogy minőségi lisztek legyenek, és ne legyen bennünk semmi, ami nem bele való...A BL55 finomított fehér liszt, abban a legkevesebb minden, ami jótékony hatással van a szervezetre, lassan felszívódó szénhidrát, viszonylag alacsony rosttartalommal... Tehát, véleményem szerint ez a legkevésbé jó liszt.
Nagyon röviden talán így tudnám összefoglalni.
-
inf3rno
nagyúr
válasz #75501312 #3508 üzenetére
Én a gép előtt mindig úgy szoktam, de nem vagyok egy nagy expert. Nem is gyúrom meg, csak összekeverem a hozzávalókat egy picivel több vízzel, és hagyom egy estét kelni. Utána ha akarok szórakozni vele, akkor hajtogatok, ha nem, úgy is jó. Nyilván nem lesz a legtökéletesebb kenyér belőle, de ehető a végeredmény.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz krizmo_ #3513 üzenetére
Köszi! Én csak ilyen Tesco meg Aldi meg ilyen helyeken szerzem be, de ha lehet kapni ott is BL80-ast, akkor venni fogok, aztán megpróbálom azzal is. Amúgy gyártótól függően is van különbség. Pl a Gyermei BL55 jóval gyengébb eresztés, mint az Aranykalász, ilyen púderes, túl finom szemcséjű, és az embernek az az érzése, mintha szétfolyna, ahelyett, hogy összeállna.
Buliban hasznos! =]
-
kmarci25
veterán
válasz inf3rno #3515 üzenetére
Én sokáig nem hittem el, hogy a lisztek között van különbség. (Egy típuson belül értem, tehát két BL80-as között pl.) Aztán egyszer vettem a Culinarisban Wessex Mill kenyérlisztet. Hát megfordult velem a világ. A tészta állaga, a végeredmény íze egész más. A Garat malom lisztjei is nagyon jók, most azt használom.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
#75501312
törölt tag
A mai adagom jól megkelt, pedig nem sok élesztőt használtam, igaz, picit tovább kelesztettem. Nem kósltoltam még, reggeli lesz belőle.
Komolyan mondom, ezek már izgalmas dolognak számítanak. Na és persze a legjobb, hogy saját készítés. -
mephi666
nagyúr
megosztok egy tartósítási technikát, amit próbáltam és nagyon jól bevált
még decemberben véletlenül nagyon bevásároltunk olcsó paradicsomból és majdnem kezdett már ránk rohadni: a löttyedtebb részét turmixoltam/átpréseltem, a normálisabbakat pedig megpucoltam és csumáztam... pár üveggel elraktam a leírás szerint, egyedül sóval tartósítva (és bazsalikom nélkül, mert azt asszony rühelli)
most hétvégén paradicsomos húsgombócot készítettem: kb 80deka darált húshoz nagy bögrényi rizs, 2 tojás, só... jól összekevertem, raktam fel kb 2-3 liter vizet, amibe beledobtam egy nagyobb ilyen konzervet (leturmixolva) és fedő alatt 1 óra alatt megfőztem benne a gombócokat alacsony lángon... cukrot tettem a lébe rendesen, hogy legyen íze, 1 óra után gombócokat kiszedtem, olajon lisztet pirítottam, sűrítettem a szószon és visszaraktam bele a gombócokat isteni lett
ui: azt hiszem a fenti módszerrel fogok elrakni innentől paradicsomot, mert pillanatok alatt megvan és 3 hónap alatt még nem romlott meg
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
Digitalpimp
senior tag
válasz mephi666 #3519 üzenetére
Ez a Lidl-ös szakácskönyv. Vannak benne elég jól használható dolgok.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
mephi666
nagyúr
válasz Digitalpimp #3520 üzenetére
jaja, a legutóbbi lidlis... akartam írni, de elfelejtettem... a perec recept is nagyon tuti benne: az tényleg percek alatt megvan
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
Essejó
veterán
válasz krizmo_ #3499 üzenetére
Köszi jól van, ma megint kapott enni.
Még nem sütöttem, de lassan muszáj lesz vagy tényleg kidobhatok belőle, akármennyire is nem akartam, bár lehet berakom az üvegét kupak nélkül a NoFrost hűtőbe, ugyanis az szárít.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
veterán
válasz mephi666 #3521 üzenetére
Mármint úgy érted papír alapú szakácskönyv?
Nem tudom mikor fogtam olyat utoljára kézbe azért, hogy receptet keressek.
Ha már perec. Emlékeztek még a régi békebeli főtt perecre? Igen főtt, az igazi Perecet sütés előtt főzik, pont mint a Bagelt. [link]Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
mephi666
nagyúr
-
Madoc
veterán
Gyors kérdés:Ha 2 kilós kenyeret sütök mennyi legyen a sütési idő?
Dad by day, gamer by night. Jelenlegi konzoljaim: Xbox Series X, Xbox One X - Playstation 5 Standard- Nintendo Switch
-
Essejó
veterán
Régen lehetett a Lidl-ben venni Sült kápia paprikát, mintha egy ideje nem látnám.
Ha magam akarom: Akkor a paprikát gázlángon , vaslapon vagy sütőben megpörkölöm szárazon, bedobom egy fedeles edénybe, hogy a saját gőzében a bőre fellazuljon, azt lehúz, oldala megvág és a magok ki, esetleg beletol egy ujjnyi feta sajt, és leönt ecetes cukros fokhagymás lével?Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Digitalpimp
senior tag
válasz kmarci25 #3527 üzenetére
Guszták! A fekete hogy készült?
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
kmarci25
veterán
válasz Digitalpimp #3529 üzenetére
Ugyanúgy, mint a másik, csak tettem a liszthez pár összezúzott széntablettát.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
Digitalpimp
senior tag
válasz kmarci25 #3530 üzenetére
Köszi! Nem érezni ki a széntablettát?
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
kmarci25
veterán
válasz krizmo_ #3533 üzenetére
Köszönöm! Innen van: vadkovászsuli. Én csak annyit csináltam vele, hogy átírtam, átszámoltam mindent grammra, meg százalékra, mert úgy bármilyen mennyiségre konvertálható. Tegnap 20 darabot készítettem.
Digitalpimp: egyáltalán nem érezni, ezért is használom azt. Kenyeret is csináltam már vele, Halloween idején.
[ Szerkesztve ]
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
Auratech
őstag
A szuvidálóra kifejlesztett saját megoldásom:
A príma kis hőlégkeveréses sütőnk ugye 50C- tól melegen tart, 240-ig meg melegít. Fogtam, beletettem egy fazék vizet és ételhőmérővel megnéztem, mennyi az annyi. Például 75 fokon (50-100 között) a víz 68 fokos, stabilan. +-3C tűréssel be tudok állítani stabil hőmérsékletet a forráspontig. A szuvidálandó húst nagyobb méretű sütőzacskóba teszem. Szabadtüdővel légtelenítem. Ha páclé is van, tökéletesen sikerülni szokott. A zacsit megtekerem, bekötöm. Megy bele a vízfürdőbe. Császárhúst, oldalast, marhaszegyet csináltam eddig.
Aztán a végén az elektromos grillel kérgezem, vagy szeletre vágva serpenyőben vaj-libazsír keverékével..
100 fok felett meg van ősi kuktafazekam 130 fokig.Auratech Field Recording
-
mephi666
nagyúr
válasz Auratech #3535 üzenetére
mennyi időt adsz a sütőben a húsoknak? ...ilyen módszeren gondolkoztam, de vákuumfóliázóval, viszont a páclés megoldásodra nem gondoltam ...így már itt is adott minden a próbálkozáshoz
fazékra teszel fedőt a páralecsapódás elkerülése miatt, vagy ez ekkora hőfokon nem vészes?
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
Auratech
őstag
válasz mephi666 #3538 üzenetére
Nem teszek a fazékra fedőt. A gőz +fajhője segíti a jobb hőátadást. A fazék néha római tál vagy nagy jénai. A víz mennyisége a hőingást gátolja, mint a tízkilós lemezjátszótányér a sebességingadozást.
Fontos a jó, hőálló sütőzacskó és hogy alkoholos pácot ne használjunk, ha 70 fok felett szuvidolunk. Az extraszűz hidegen préselt olívaolaj is kerülendő, ha két- három óránál tovább tart a vízfürdő. Fémes íz lehet a mellékhatás.. Max halak esetében jó.
Trükköm az, hogy csapi legforróbb vizet (60C) teszem bele a sütőbe. Így hamar bemelegszik.
A zacskózott cuccot is csapi melegvízbe rakom a bemerítésig, hogy ne hűtse vissza a rendszert.
De lustában is csináltam már. Összeraktam mindent. Felöntöttem hideg vízzel. beállítottam 65 fokra (ami 70C a sütőn) és magára hagytam este-éjjel. 10-11 óra múlva lekapcsoltam, mikor megébredtem és kávéztam. Délben kivettem, felszeltem, megöntöztem olajos grillvajjal és 10 perc alatt ropogósra pirult a grillben. (egyszer megfordítottam) ez 3 db egykilós császárhús volt.
Halak-3-4 óra 55-60 fokon, fiatal csirke 4-5 óra 65-70C, öregebb-6-7 óra, hasonló melegben. Sertés az 8-10 óra, marha is olyan 10.. Az az igazság, hogy alacsonyabb hőfokon nem lehet csúnyán túlfőzni a dolgokat. Inkább az a benyomás, mintha semmi nem történt volna a hússal, csak ázott a melegvízben. Kóstolva meg jó. Rápirítva meg fennnséges....A vákumfóliázás nem hülyeség, de ha a pácleves becsomagolt húst légmentesre kiszivattyúzom, tehát a páclé az összetekert zacskóban bubimentesen felfut, akkor nincs benne levegő. Nem fog felpuffadni alacsonyabb hőfokon. Lapos kavics van a konyhaablakban, ha le akarom nyűgözni..
(Azt meg nekem senki ne mondja, hogy a hivatlos vákumfóliázoott zacskóban lévő húsban alacsonyabb az oldott vérgázok nyomása, mint a zacskón kívül. Ehhez túl sokat búvárkodtam..)[ Szerkesztve ]
Auratech Field Recording
-
Essejó
veterán
A kép és a recept a Fészbúkról mentve!
Parmezános, aszalt paradicsomos keksz, szuper 🍺 vagy 🍷⛸
Kovászmentő recept... azaz, mit csináljunk a felesleges kovásszal?!
Ez a recept Sarah Owens Sourdough könyve nyomán készült, kis módosítással:
Hozzávalók:
100 g kovász
150 g hideg vaj
1 teáskanál só
1 teáskanál pirospaprika
50 g kukoricaliszt
150 g kenyérliszt
50 g aszalt paradicsom
120 g parmezán
30 g cukor
1 evőkanál rozmaring
Az eredeti receptben a paradicsomot, a parmezánt, a cukrot és a rozmaringot egy késes aprítóval péppé zúzza, én ezt kihagytam, csak egy késsel dolgoztam. Minden összegyúrunk, majd egy hosszú szalámit formázunk belőle és folpackba csomagoljuk. Legalább 1 órára hűtőbe tesszük. Előmelegítjük a sütőt 190 fokra. A keksz szalámit felszeleteljük vékonyan (kicsit megnőnek sütés közben!) és sütőpapírral bélelt lemezre tesszük, 15 perc alatt készre sütjük! Fémdobozban egy hétig is eláll. (Ha megmarad!)Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
krizmo_
Topikgazda
Hűtőtakarítás volt nálunk, és ilyenkor rendszerint mindig sikerül feltalálnom új ételeket, mert ugye menteni próbálom a hűtő tartalmát.
Most egy nagyon egyszerű és ízletes tésztaételt sikerült összedobnom.Hozzávalók:
- 1/2 kg csirkemell
- 1 doboz kukorica
- 1 közepes fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 doboz főzőtejszín (én a Penny-s 10% főzőtejszínt szoktam használni)
- Szeletelt sonka (a Penny-ben lehet kapni nem túl szép csomagolású és szeletelésű sonkákat, amik minőségre nagyon jók, és kitűnőek az ételekbe, és az áruk sem vészes.)
- Tészta (én spagettit használtam, de penne, fusili, farfalle...stb)A hagymát felkockázzuk, megdinszteljük, majd hozzáadjuk a fokhagymát, és a kockára vágott csirkemellet, valamint az apró vágott sonkát. Lepároljuk róla a vizet, és sütjük egy picit, ha kicsit megpirult felöntjük a tejszínnel, és hozzáadjuk a kukoricát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Pár percig főzzük, majd tésztával tálaljuk, vagy rizzsel, bulgurral...stb...
Sonkát lehet bátran adagolni, és akár bacon-nel is helyettesíteni. Minimum 10-15 dkg azért kell bele, hogy kiadja az ízét.Kép most nem készült.
-
jansky1
senior tag
válasz krizmo_ #3497 üzenetére
Ez a recept nagyon bejött! Köszönöm ezúton is.
Kérhetnék alternatívát arra,
1. ha magvakkal szeretném dúsítani,
2. esetleg fele lenne csak BL80 másik pedig rozs vagy teljes kiőrlésű liszt, mi az eljárás?Valakinek van tippje esetleg arra, hogy miért ég meg majdnem a kenyér sütés közben? Hőlégkeveréses üzemmódban megy a sütő. A kezdeti 10 perc helyett már csak 5 percig sütöm 250 fokon, aztán 220 fok 35 perc, de az eredmény ugyanaz. Alacsonyabb hőfokon kéne sütni, hosszabb ideig?
-
#75501312
törölt tag
válasz jansky1 #3543 üzenetére
Nem tudom ez mennyire segít, mert vannak itt
okosabbaktapasztaltabbak is, de sztem próbáld ki légkeverés nélkül.
Amikor légkeveréses módban sütöttem, kiszáradt és kemény lett a zsemle is, volt, amikor majdnem megégett már a teteje.
Mióta sima módban sütök, azóta jobb, nem száraz és nem ég meg + én 8-10 percenként ráspriccelek kis vizet. -
krizmo_
Topikgazda
válasz jansky1 #3543 üzenetére
Nagyon szívesen, örülök, hogy tetszik!
A légkeverést csak a végén kapcsold be, ha szeretnél rápirítani kicsit, sütés közben nem ajánlott használni.1. Ha magvakkal szeretnéd dúsítani, akkor add hozzá a liszthez, és úgy dagasztasd össze a tésztát.
Ezeket a magvakat lehet használni, ha előtte megpirítod őket finomabbak:
Lenmag, tökmag, napraforgómag, szezámmag, mák (inkább a tetejére)...2. Ha rozslisztet használsz, akkor érdemes sikért beletenni: Néhány jó tanács, és recept mellé .
Ha teljeskeőrlésűvel sütök, akkor is ugyanannyi vizet használok, max, egy nagyon picivel többet.#3544 Soul Gem
Így van, ahogy leírtad (a légkeveréses részt).[ Szerkesztve ]
-
kmarci25
veterán
válasz krizmo_ #3545 üzenetére
Én lenmagot nem pirítok, csak leöntöm forró vízzel és hagyom kihűlni. Az okosok azt mondják, hogy a többi magot is érdemes pár órára beáztatni vízbe a pirítás után (pertsze már lehűtve), mert így könnyebb megemészteni.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
#75501312
törölt tag
-
Essejó
veterán
válasz jansky1 #3543 üzenetére
Ugyan nem nekem szól a kérdés, de szószátyár a vén dög
A dúsításra szánt magvakat ne számold bele a súlyba. Tökmag, napraforgó, lenmag, fenyőmag, sőt darabolt aszalt paradicsom, olajbogyó is mehet akár bele (ez utóbbi magozott legyen )
Emlékeim szerint a hőlégkeveréssel végül is nincs gond, csak vedd alacsonyabbra a hőfokot 15-20 °C-al. Próbáld ki kezdeti 230° és aztán 200°-al hőlégkeverve.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
Új hozzászólás Aktív témák
- Társasjáték topic
- Óvodások homokozója
- Opel topik
- Formula-1
- Milyen processzort vegyek?
- Súlyos adatvédelmi botrányba kerülhet a ChatGPT az EU-ban
- Suzuki topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Apple notebookok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest