Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #96241664

    törölt tag

    válasz Ricardo #110426 üzenetére

    "Saját tapasztalat, hogy egy állvánnyal, és egy erősen lerángatott iso, és felrángatott expo idővel, jobb képet hoztam ki a telefonomból , mint amit nem is tudom hány expópól az éjszakai módra állított automatika."

    De ugye érzed te is, mennyi ismeretlen hiányzik ebből az egyenletből? Nem is tudom hány expó, nem is tudom milyenek, nem is tudom milyen utófeldolgozással... Ja hát igen, így tényleg lehet adott esetben jobb.

    ISO-t nem tudod akármeddig levinni, több frame-et viszont tudsz hozzáadni. Fenti példámon ha a bal kép 200-as iso-n így nézett ki, akkor 50-en sem lenne olyan tiszta, mint a jobb.
    Ahogy a te éjszakai képed is sokkal tisztább lett volna a manuálisnál, ha nem egy akármilyen éjszakai módot raksz mellé, hanem mondjuk GCam astro módot, amivel 6 percen keresztül lövi az 1-30s záridejű képeket, akármilyen iso-val is...

    Az, hogy valakinek a telefonja képes-e ilyenekre anélkül hogy a post-processinggel elrontaná, vagy kompatibilis-e ilyen appokkal, az más kérdés. De hogy melyik módszerből lehet többet kihozni, az egyértelmű.
    Ahogy számomra az is, hogy ha valakinek elérhetőek ezek, akkor nem attól lesz hozzáértő, hogy inkább pro módban a lehető legkisebbre vett iso-val csinálja az egyébként rosszabb minőségű képeket.

Új hozzászólás Aktív témák