- iPhone topik
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Magisk
- Android szakmai topik
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
-
Mobilarena
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aryon87
félisten
Ez kapásból egy zoomos kép (1,5-2x-re tippelek, legalábis úgy látom). A főkamera 1x-en hagyva 100% hogy nem csinál ilyen moslék képet. A zoomkamera már igen, mivel digitáis és ráadásul félhomály, de szembefény.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
motoflug
őstag
Sziasztok,
Iphone SE2020-al szeretnék fotózni dinamikus mozgást, pl. gyors rc autót. Tudtok ajánlani beállításokat erre? Ha rossz helyen járok, kérlek segítsetek hova dobjam be. -
hito
nagyúr
Sziasztok! Hátha érdekel valakit. Sony Xperia Pro-I elég jó árban Black Friday akcióban. Nem kéne kihagyni. Megfelelő kezekben ez egy kincs lehet és telefonnak sem utolsó szerintem
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
törölt tag
Nagy átverés ennek a telefonnak a kamerája. 12MP 2.4µm, erre a szenzorra így 1/1.3"-ként érdemes tekinteni, f/2.0 lencsével párosítva konkrétan gyengébb összeállítás, mint ami más csúcstelókban van. Képfeldolgozó szoftverben meg soha nem volt nagy extra a többi Sony-hoz hasonlóan.Az 1 IV csak 1/1.7", de f/1.7, így papíron is ugyanott van kb, tesztképeket elnézve se nagyon látok különbséget. Van benne folyamatos opitkai zoom, újabb SoC, és még olcsóbb is, én inkább azt venném, ha nagyon Sony-t akarnék.
[ Szerkesztve ]
-
ShadowLac
addikt
válasz Elit3Zotya #110590 üzenetére
+xhege ja igen a gyengébbeket is felrakom. Pont ez a lényeg. A P6al összenézve színekben a Samu felé billen.
Pl utolsó kép beton, vas, levelek nagy az eltérés a kettő között de a Samué a jó, teljes valósághű. A fák elázott része is teljes feketés volt ,csodálkoztam is rajta. P6 gondolom a hdr miatt van hogy nagyon kivilágosítja.
Kocsi színe a pixelen jó. Pixel fotókon van hogy fátyolos?? Sárgás-zöldes már fotózás közben is volt olyan érzésem.
Nem a 22 ultrát védem mert jobbnak kéne legyen. Sok apró részletet mos, hogy miért??Xperia Neo, S Avance, S 2,3,4,5,6,7,8,9,Xiaomi MI8,Pixel 2XL,MI9,S10plus,Pixel 4A5G,MI11,S21plus,Pixel 6,S20 Fe, S21 Fe, S22 utra,s23ultra, s24Ultra
-
hito
nagyúr
válasz #96241664 #110608 üzenetére
Szerintem nem ennyire egyszerű a képlet. Egyik az, hogy ebben konkrétan a legújabb 1"-os szenzor van, ugyanaz, ami az RX100 Mark VII-ben. A másik, hogy a tesztben annyi van, hogy "vélhetően":
"vélhetően 1/1,3 hüvelykes tényleges szenzormérettel fotóz a telefon"
Ha nem lenne RX100 Mark VII-em, én biztos rámennék, de megértem, ha valaki szkeptikus a telefonnal kapcsolatban. Érdemes innen néhány RAW fájlt letölteni és mondjuk Rawtherapee-val megnézni 100% nagyításban. Elég elképesztő szerintem.Na mindegy, csak gondoltam más is rá van gyógyulva és örül, hogy elérhető közelségbe került Nálam nagy favorit, de most az RX100 VII mellett nem fér bele.
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
törölt tag
Én nem a tesztből idéztem. 7mm gyújtávú lencse van benne, ha lefedné a teljes szenzort, akkor 1"-en az ekv. 19mm lenne. Márpedig nyilvánvalóan nem az.
Az is ismert tény, hogy 2.4µm a pixelméret. 1/1.3" szenzoros mobilokban is pont ennyi jön ki 12MP-re binningelve.1 IV-gyel is vannak fent raw fájlok, szerintem nem rosszabbak. Mondjuk már nem ájulok el egyiktől sem, miután rászoktam a GCam raw-ra.
Na de nem akarok lebeszélni róla senkit, akinek tetszik. Meg tudom érteni, ha a pénz nem számítana, nekem is Sony-m lenne, még ha nem is pont ez.
-
addikt
válasz ShadowLac #110609 üzenetére
Én nem az összehasonlításra reagáltam, hanem erre a képre. [link] Ezt szerintem a samsung u600-am elveri.
A pixelek részletesebbek, de igen a pixeleken a sötét részek vagy bebuknak mint a 12s ultrán, vagy feleslegesen kivilágosítja és így az egy zajtenger lesz azon a részen. A másik meg a fehéregyensúly, amit ha téveszt, azt nagyon.#110610hito Biztos nagyon jó lehet, sajnos kevés kép van fent ezzel a telóval. [link]
Realme GT 6T Eladó..!!!
-
ShadowLac
addikt
válasz Elit3Zotya #110612 üzenetére
Tudom hogy erre. De ez nehéz lenne minden telónak azért kattintottam. Szembe nap ,köd, vizes,vizcseppes, harmatos, plusz árnyékos rész is.
Xperia Neo, S Avance, S 2,3,4,5,6,7,8,9,Xiaomi MI8,Pixel 2XL,MI9,S10plus,Pixel 4A5G,MI11,S21plus,Pixel 6,S20 Fe, S21 Fe, S22 utra,s23ultra, s24Ultra
-
addikt
-
ShadowLac
addikt
válasz Elit3Zotya #110616 üzenetére
Tegnap esti frissítés után változott a kamera verzió száma.
Lehet megjobban lerontják ? Jön a 23 U.Xperia Neo, S Avance, S 2,3,4,5,6,7,8,9,Xiaomi MI8,Pixel 2XL,MI9,S10plus,Pixel 4A5G,MI11,S21plus,Pixel 6,S20 Fe, S21 Fe, S22 utra,s23ultra, s24Ultra
-
sting2
addikt
Sziasztok!
Android fronton 300K magasságig, mik az ajánlott " készülékek, amelynek a videó képessége (autó fókusz) hangban és képben elég jó?
Allvanyról, szobai környezetben ha a kedvem úgy tartaná?..Sound & Vision : Marantz- Sony - Playstation
-
félisten
-
MC Pite
veterán
Jöttem lejáratni
Pixel 6os szériánál voltak korábban problémák a hálózati modemes résszel, nekem a 6a-val A13-al jó tapasztalataim vannak, így kevésbé jó térerős helyen (pince) összemértem P6a/P4a/12X-et. Hogy jön ez ide? Hát, a P4a/P6a képei és a 12X képet szerintem nemhogy tenyérnyi, hanem bélyegkép méretben is kitaláljátok melyik - a nagyképek is a ratyi gfotókban van, bocsi; nem peepingre készültek.
[link][ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
félisten
-
ShadowLac
addikt
S 22 ultra. Egy kis kamera próba nov 1 frissitéssel változott a kamera verzió is.
1.automata 2. 108mp, 3.108 mp részletjavító
ucsó 2 nél: 4. Expertraw csinálta automata,, 5. Expertraw raw.
[link][ Szerkesztve ]
Xperia Neo, S Avance, S 2,3,4,5,6,7,8,9,Xiaomi MI8,Pixel 2XL,MI9,S10plus,Pixel 4A5G,MI11,S21plus,Pixel 6,S20 Fe, S21 Fe, S22 utra,s23ultra, s24Ultra
-
natë
nagyúr
Emagnál elég jó a blekkes Nothing 12GB-os ár, ha még van.
-
Quqesz
nagyúr
Na jött egy frissítés a telóra, talán jobb lett a produktum.
[1x zoom]
[3x zoom]
[10x zoom]S21U droid13
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
trebrona
nagyúr
válasz DrDoktor #110636 üzenetére
Várj, idézlek, mire is írtam amit:
A nothing simán az utodja
Az S10+ 3 éve volt csúcstelefon. Az útódja nem egy mai középkategóriás, hanem valmelyik aktuális felsőkategóriás. Remélem így már érthető.------- Nem mindegy, hogy egyelőre áll a meccs, vagy egyenlőre áll a meccs. ------
-
DrDoktor
senior tag
válasz trebrona #110637 üzenetére
Érthető de akkor az nem érthető a kolléga mire vár évente 2x kijött a méltó utódja ami mindent tud amit az s10 és még többet is. +a kolléga nem tett kijelentést milyen kategóriában keres.Viszont méltó utodnak ésszerű ár érték arányban nothing kiváló választás szerintem.
[ Szerkesztve ]
A szerelem az szerelem ahogyan a propaganda is propaganda ukrán és orosz oldalon is!
-
DrDoktor
senior tag
válasz pontyos #110639 üzenetére
Túlélesít túlszatrurál.Emiatt szinte torzak a képek.Viszont nem mindegyik képen tolja túl a szaturációt.Nincs valami "AI" bekapcsolva?
A kevesebb több lenne de samu mérnököket én sajnos nem tudom meggyőzni pedig a hardver még mindig atom.De ez az élesítés/színesítés náluk koncepció instára gondolom-[ Szerkesztve ]
A szerelem az szerelem ahogyan a propaganda is propaganda ukrán és orosz oldalon is!
-
pontyos
senior tag
válasz DrDoktor #110641 üzenetére
Nincs, és a camera assistant sincs még telepítve. Még a 13 As droid után jött a Camera Assistant telepítés lehetősége, ahol a normál fotó módban lehet különböző beállításokat eszközölni. Nem olvastam tesztet, nem néztem még youtube videókat mik az eredmények vele. A kollégámak kerestem telefont, azért is jöttem a topicba vissza.
Nem látom, hogy " torzzá szaturálna " azért az túlzás! A teniszpálya salak és kerítés szín valós, égbolt is, az autó tűnhet soknak, de az is ilyen furcsa színű.[ Szerkesztve ]
-
Bagoly01
senior tag
válasz Elit3Zotya #110642 üzenetére
Az ultra továbbra is kegyetlen.
-
addikt
-
törölt tag
válasz Elit3Zotya #110642 üzenetére
Annyira irreleváns még mindig ezeket a szenzor adatokat egy automata kép mellé odaírni... Főleg a rekeszérték nélkül, így még papíron sem jelent semmit, nem hogy gyakorlatban.
1/1.7"-en is láttunk már nagyon jót, ami bizonyos részén a képnek konkrétan jobb is az Ultránál, az iPhone meg 1/2.55"-en is teljesen ugyanezt a minőséget tudta.
Hozz azonos beállításokkal készített raw képeket, ha mindenáron folyamatosan hájpolni akarod a "gigaszenzort", azokon legalább tényleg annak a hatása látszik.
(Csak dng-ket, ne "érintetlenül" jpg-be konvertáltakat, mint a múltkor, mert a default értékek például az élesítésnél és zajszűrésnél tök mások attól függetlenül, hogy te nem nyúlsz hozzá.)[ Szerkesztve ]
-
addikt
-
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- IPhone 11 128GB gyári független ÚJ 12 hónap szavatosság!
- IPhone 13 Pro max 128GB gyári független hibátlan 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest