- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- iPhone topik
- Magisk
- Android szakmai topik
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vikooo
addikt
Mire gondolsz pontosan mert a Flip és a Fold más irányelvet követ, egyik natív 12Mpixel másik pixel binning.
Én nem preferálom a jelenlegi trendet amit a pixelszám növeléssel, pixelméret csökkentéssel generálnak.
Nem működne jobban mondjuk az 1/1.56" -os szenzoron 12Mpixel?
És esetleg ebből 3db, ultra meg portré lencsével.Természetesen jó képfeldolgozással, minőségi üveg lencsetagokkal.
-
Vikooo
addikt
Ami bizonyítja, hogy a pixel binningel nem történt előrelépés?!
LG G4 -et elővettem, 3 tengelyes OIS, mai szemmel már kicsi CMOS (1/2.6") de csak simán 16Mpixel, hát nincs szégyenkezni valója a mai idők 50-64-108Mpixeles telefonokhoz képest. Egyedül RAW -ban rossz, brutal zajos.
-
félisten
-
DrDoktor
senior tag
válasz Plazmacucci #109355 üzenetére
GDrive?
Szerintem se rossz a g4 raw nekem sem volt nagyon zajos a legutolsó frissítéssel amivel használtam.[ Szerkesztve ]
A szerelem az szerelem ahogyan a propaganda is propaganda ukrán és orosz oldalon is!
-
félisten
-
ToBeY
nagyúr
Hello
Ha jó fotós képességgel megáldott nagy kijelzős telefont keresek 200k alatt,akkor most mik a lehetőségek? -
félisten
-
ToBeY
nagyúr
válasz Plazmacucci #109359 üzenetére
Én is valami hasnlóra gondoltam pl Mi11 használtan.
Mondjuk nem tudom mennyire erős fotózásban a sima Mi11... -
félisten
-
ToBeY
nagyúr
válasz Plazmacucci #109362 üzenetére
Köszi az infót megnézem majd most mennyiért megy az aprón s21ultra.
rdt89: Ha nem muszáj nem vennék gms nélkül telót.Most honor20lite van,ami van mind a kettő,és az Huawei app galery-t nem igazán használom semmire... -
félisten
-
rdt89
addikt
válasz ToBeY #109363 üzenetére
Amennyiben tényleg nem tudod alternatívan megoldani megértem, bár ott a Gspace, már a Huawei is hírdeti ( ), s egy P40 Pro 100 körül t@knyosra veri az ársávjában lévő mezőnyt, 4k/60 fps minden kamerán! De ha nem akarsz kínlódni meg vacakolni próbáld meg a Nothing-ot, az 150 körül kapható és szerintem a kamerája több mint jó.
-
addikt
válasz ToBeY #109360 üzenetére
Jó a mi11, de nincs zoom. Én tuti nem ezt választanám, főleg nem 200-ba. Ha szerencséd van és kifogod pixel 6 pro is van picit drágábban(alkudni kell). De amit a kolléga ajánlott s21 ultra 200e be, egy igazán erős ajánlat szerintem is. Kb minden területen hoz egy nagyon jó teljesítményt. Maga a telefon megálja a helyét kb minden más szempontból is.
Kijelző, aksi, kamera, teljesítmény, hangszóró, kezelőfelület, támogatottság.stb. Az s22 ultra ettől is jobb, de nem ennyibe.Realme GT 6T Eladó..!!!
-
xhege
veterán
Összelőttem az S22 Ultrát és a Pixel 6 Pro gyári kameráját nappali fényviszonyok között. Meghallgatnám szívesen a véleményeket. Nem akarok háborút, szóval csak kulturáltan.
A rózsánál az S22 makróra váltott, a Pixel 4x zoomon volt. A madáretető 3x vs 4x optikai zoom.
[S22 Ultra vs Pixel 6 Pro gyári nappal] -
Ricardo
titán
válasz xhege #109367 üzenetére
A közelebbi téglafalas képnél a Pixel elég érdekesre vette a fehéregyensúlyt. Teljesen más színe van, mint a S22 U-nak.
Abból gondolom, hogy a pixel rontott, hogy a távolabbi képeken (ahol az asztal is látszik), mindkettőnek melegebb a színvilága. A késő délutáni időpont lenyugvó napot feltételez, ami szintén a lemenő nap sárgás színeínek helyeségét sugallja számomra.
A Pixelnek puhább a rajzolata, ami természetesebb hatást kelt, de ez a következetlen fehéregyensúly kezelés nem túl jó. Nem az első alkalom, hogy belefutok a neten ilyen képekbe.
A pixelek fő tulajdonságainak egyike (a természetes és részletekben gazdag képalkotás mellett) a megbízhatóság.
Ez, hogy két hasonló kép ennyire eltérő színvilágot mutat, számomra érthetetlen. -
Aryon87
félisten
válasz Plazmacucci #109357 üzenetére
Az biztos. Én is lesek az enyémen hogy mikre képes, amit akkoriban még nem tudtam. Makrózásnál meg csak ámulok milyen jó képet csinál, s mindezt 1db kamerával mindenféle hókuszpók nélkül. Csak az a rohadt akksi.. Igaz nekem már csak ébresztőnek és mp3 lejátszóként szolgál a kocsiban
Néztem Pixel 7Pro-t az egyik Német szolgáltatónál. Asszem karácsonyi ajándéknak befigyel majd egy hófehér, ha nem sikerül páromat meggyőzni most. Egyelőre nemrég csak annyit közölt: "most hagyd abba" s szépen elvonult a szobából Puhítani kell még.
Mate50Pro még ráér, míg a P40Pro működik..[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
addikt
Telón nézve, az s22 ultra jobb.
Realme GT 6T Eladó..!!!
-
xhege
veterán
Samsung S22 Ultra és Pixel 6 Pro gyári kamera este
[S22 Ultra vs Pixel 6 Pro gyári este] -
ShadowLac
addikt
válasz xhege #109379 üzenetére
Köszi a tesztet. Estében nekem egyértelmű Samu.
Tegyél rá Natë gcammot .
Esetleg este, sima automata módban.Még ha tudnál 1,2 katt p6 vs s22u?! Valósabban adják vissza mint éjszakai módban.[ Szerkesztve ]
Xperia Neo, S Avance, S 2,3,4,5,6,7,8,9,Xiaomi MI8,Pixel 2XL,MI9,S10plus,Pixel 4A5G,MI11,S21plus,Pixel 6,S20 Fe, S21 Fe, S22 utra,s23ultra, s24Ultra
-
xhege
veterán
válasz ShadowLac #109380 üzenetére
Utolsó összehasonlítás a témában. Van benne este készült kép éjszakai mód nélkül is.
[S22 Ultra vs Pixel 6 Pro gyári vs Pixel 6 Pro nate] -
xhege
veterán
Az én privát véleményem a mai napi fotózgatás után: a Pixel az esetek 90% -ban jobb képeket készít nappali és esti viszonylatban is. Azonban el kell mondani, hogy a portré mód az konkrétan botrányosan gyenge 2x esetén a Pixelnél, illetve az előlapi kamera is rendkívül gyenge. Az erős HDR szituációkat is Samsung kezeli jobban. Szóval nem 100%-os a győzelem.
Mint telefon már más a helyzet. A fotós képességeket leszámítva a Samsung jobb telefon, bár én bírom a Pixel puritánságát is (az OS tekintetében). A kijelző az sokkal jobb a Samunál. Szebb, napsütésben sokkal jobban látszik, fluidabbnak hat a 120Hz is. Érzésre, összeszerelés szempontjából is minőségibb számomra a Samu. A Samu mellett szól az S-pen, és a plusz funkciók is. Illetve itt adott ugye az 5G és a VoLTE is.
Szóval inkább az S22 Ultra felé kellene, hogy billenjen a mérleg nyelve, de nem könnyű döntenem mégsem
Elnézést a hosszú írásért, és nyilván ez csak az én privát véleményem nem az egyetemleges igazság. Igazából tényleg szívesen meghallgatnám a fotókról minél többetek véleményét is. -
DrDoktor
senior tag
-
addikt
válasz xhege #109379 üzenetére
Gépen már nem olyan egyértelmű a samsung előnye, sok képen a pixel a részletesebb igaz nem mindegyiken. De minden más szempontból meg a samsung a jobb.(hdr, színek, fehéregyensúly stb.) Köszi a tesztet, ebből nekem az jön le, hogy simán van olyan a 22 ultra frissítésekkel, mint egy pixel 6 pro. Ha meg a többi funkciót is nézzük, akkor azt látom, hogy továbbra is az egyik legjobb csomagot adja a 22 ultra. Minden körülmények között erős tud maradni.
Realme GT 6T Eladó..!!!
-
ShadowLac
addikt
válasz xhege #109385 üzenetére
Talán még az amberi arc megjelenése ami billenthet a mérlegen. Különböző szitukban,erős napon, arc fele árnyékban, árnyékba,benti fény, benti világítás,led stb.
Bőrszin ráncok bőrhibák megjelenítése.
( nekem ez miatt az U van. Nem akar minden ráncot bőrhibát nagy élesítéssel kontrasztal még erősebben láthatóvá tenni. Bár mindig félek hogy egy frissítéssel változtat rajta. Mostanában nem fotóztam embereket. Tizennévesek fotózásán ez nem jön ki annyira)Xperia Neo, S Avance, S 2,3,4,5,6,7,8,9,Xiaomi MI8,Pixel 2XL,MI9,S10plus,Pixel 4A5G,MI11,S21plus,Pixel 6,S20 Fe, S21 Fe, S22 utra,s23ultra, s24Ultra
-
Drakmusz
addikt
válasz xhege #109383 üzenetére
Igazság szerint az eltérő vélemények csak összezavarnak.
A leírtak alapján a Samsung csomagja közelebb áll hozzád, tartsd meg.
Ezeket az oldalakon keresztül folyó hitvitákat meg soha nem értettem, főleg ha a fotózási képességeket nézzük.
Bármelyik ide feltöltött képen találok hibát nagyjából másodpercek alatt.
Natë jól írta a múltkor, irreálisan magasak lettek az igények.
Csak egy példa:
[link]
A hölgy többszörös MPA nyertes, a márka nagykövete.
Sonyt nagy valószínűséggel ritkán ajánlunk itt valakinek, ha mondjuk a fotózásról érdeklődnek.
Ehhez képest kissé komikus amikor mi egy sötétben lefotózott virágládát próbálunk meg pixelkukkolni.....https://photos.app.goo.gl/nyFQFvMeShSznmuk7
-
Bagoly01
senior tag
A Gcam mod-ot figyelmen kívül hagytátok, ha a fotó minőség a szempont
[ Szerkesztve ]
-
Thom!
veterán
[link]
“Next-generation” Super Res Zoom on the Pixel 7 Pro
Ahogy elnézem van benne UW-tól egészen 30x zoomig -
Ricardo
titán
válasz Drakmusz #109390 üzenetére
"Ehhez képest kissé komikus amikor mi egy sötétben lefotózott virágládát próbálunk meg pixelkukkolni....."
Egy autószerelős topik is vicces ha egy F1 szervízcsapathoz hasonlítjuk.Ebben a topikban átlag felhasználók ( na jó, a nagy átlagnál picit tájékozottabbak) beszélik meg kinek milyen képet készít a telefonja, és ha vásárlásra adja valaki a fejét merre induljon.
Plusz arra tippelek, hogy a linken látható fotók nem így estek ki a telefonból, hanem "akad" rajtuk némi utómunka.
Ettől függetlenül gyönyörűek a képei ( eddig nem ismertem, de rá fogok ezután nézni a munkásságára), és brutális miket ki lehet hozni egy telefonból, de ahogy írtam nem egy súlycsoport a topikkal.
-
xhege
veterán
válasz Drakmusz #109390 üzenetére
Nálam aztán nincsen hitvita Egyszerűen készítettem egy összehasonlítást és érdekel mások véleménye is az enyémen túl. Ahogy az elején is írtam nem célom háborút indítani az ügyben. Aztán eldöntöm melyik telefon marad nálam, a másikat meg eladom. Ennyi és nem több
A linket meg köszönöm, mert tényleg nagyon komoly képek vannak ott.
Ricardoval azonban egyetértek, hogy annak ellenére , hogy én sosem fogok ilyen minőségben fotózni, még érdekel, hogy melyik telefon jobb vagy rosszabb, ha kattingatok mondjuk egy családi kiránduláson. -
Drakmusz
addikt
válasz xhege #109395 üzenetére
"Egyszerűen készítettem egy összehasonlítást és érdekel mások véleménye is az enyémen túl."
Ez világos.
De a legfontosabb hogy elsősorban neked legyen megfelelő az adott készülék.
Azért is írtam hogy akkor maradjon a Samsung, ha azt telefonként jobbnak tartod.
A teljes csomagot figyelembe véve a fotózás csak egy nagyon kis összetevője a dolognak.
Ha a Samsung holnaptól kiadná a világ legjobb fotós telefonját, én akkor sem venném az UI miatt.
Apple ugyanez.
Illetve feljebb már említették hogy az ár is komolyan befolyásoló tényező.
+150-200 ezer forintokról is beszélhetünk egy újabb modellre váltás kapcsán.
Bizonyos fejlesztések talán megérnek ennyit, viszont a kamerás tulajdonságok biztosan nem.https://photos.app.goo.gl/nyFQFvMeShSznmuk7
-
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Újít a Visa, később is ráér majd fizetni a termékekért
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Autós topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen monitort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Külpolitika
- Philips LCD és LED TV-k
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- További aktív témák...
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- IPhone 11 128GB gyári független ÚJ 12 hónap szavatosság!
- IPhone 13 Pro max 128GB gyári független hibátlan 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest