- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- iPhone topik
- Magisk
- Android szakmai topik
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bagoly01
senior tag
válasz Elit3Zotya #100599 üzenetére
Ez odab@sz!
-
Doki42
őstag
Nem semmi amit tud
Iphone 13- samsung galaxy tab s6 lite - Vétkezni emberi dolog, de isteni érzés
-
xhege
veterán
-
*RLaci*
addikt
Komoly
-
trebrona
nagyúr
Na, ez már valami!
------- Nem mindegy, hogy egyelőre áll a meccs, vagy egyenlőre áll a meccs. ------
-
natë
nagyúr
Nem fotós téma, de érdekes link
-
félisten
-
natë
nagyúr
-
félisten
-
addikt
-
félisten
válasz Elit3Zotya #100610 üzenetére
Mindkettő szar a maga mobilos módján
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
addikt
válasz Plazmacucci #100611 üzenetére
Ez igaz, de itt pont ezt a különbséget kell vizsgálni, és szvsz a p40 pro plus képe egy csoda az s20fe-hez képest ebben a jelenetben.
Nyilván ki mit lát előnynek/hátránynak.Realme GT 6T Eladó..!!!
-
natë
nagyúr
válasz Elit3Zotya #100612 üzenetére
De mi a tökömnek használnánk automatikát este, sötétben, ha tényleg mindkettő szar. Mondjuk legalább az FE-nél sötét van, a Huaweinél meg megjelent egy ufóraj.
-
Aryon87
félisten
Szereztem egy (pontosabban kettő ) LG G4-et, és ha már van, akkor lett néhány összehasonlító "simán katt" kép + 1-2 azon kívűli. Semmi komoly, inkább érdekességképp osztom meg. Ami a G4 esetében a legjobban tetszik, hogy mai viszonylatban a "mezei" kamerájával baromi jó makrókat tud csinálni, jóval közelebb képes menni az adott témához, mint a P40Pro. És most fedeztem fel hogy a G4 tud zoomolni 2 kép van is így, persze a minősége csapnivaló, de nah. 8x digitális zoomra képes. Mint telefon ma már eléggé kínlódik a 3Gb RAMmal, de a proci szenved a legjobban (tűzforró időnként).
LG G4:
P40Pro:
Vasárnap hozok S20FE SD vs P40Pro képeket
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
addikt
Értem..!
Akkor lényegében szerinted nincs értelme annak, hogy a p40 jobb képet csinál egy kicsivel is, mert még az is szarnak számít.(pedig pont az lenne a lényege a topiknak is, hogy megmutassuk melyik telefon milyen képet csinál)
Ennyierővel rakhatsz te ide akármilyen képet, úgy is kula lesz egy dslr+profi fotós szemében a képed.
Egyébként is csak próbáltam mutatni, hogy kb mennyi a különbség a 2 megközelítés között.
De úgy látom a töködnek, ez a minőségkülönbség nem mérhető..Realme GT 6T Eladó..!!!
-
ShadowLac
addikt
válasz Elit3Zotya #100610 üzenetére
Igen p40 nel sokkal többiben látszik. Próbáld már meg jelenet optimalizáló bekapcsolva is mind a kettőnél.
Meg úgy is, hogy éjszakai mód bekapcsplva mind a kettőnél is.
(Mondjuk tudjuk hogy a Huawei nagyon kiihegyezi az éjszakai fotózást.
Bár engem nem nagyon hat meg. Nem nagyon használom az éjszakait. Teljesen átmásítja az előttem levő látványt.)Xperia Neo, S Avance, S 2,3,4,5,6,7,8,9,Xiaomi MI8,Pixel 2XL,MI9,S10plus,Pixel 4A5G,MI11,S21plus,Pixel 6,S20 Fe, S21 Fe, S22 utra,s23ultra, s24Ultra
-
törölt tag
válasz Elit3Zotya #100616 üzenetére
Azért mondta, mert nem életszerű ilyen helyzetben az auto mód (ami a jelenet optimalizációt kikapcsolva is tök máshogy működik a két telefonban, így a hardveres adatok sem jelentenek önmagukban semmit) .
Indokolatlan ilyenkor nem éjszakai módban fotózni, vagy full manuálban.Ha meg az a kérdés, hogy a feltüntetett paraméterek mennyit jelentenek, akkor raw, azonos iso, egyformán világos expozícióhoz állított záridő, és így a zajszintből már lehet egy elég pontos következtetést levonni erre vonatkozóan.
[ Szerkesztve ]
-
Quqesz
nagyúr
válasz Elit3Zotya #100616 üzenetére
P30 használat után tényleg jó az éjszakai mód náluk, de este inkább csak azt használnám. Ilyenkor auto módban feltolja az ISO-t az egekbe(nálam volt 25e is). Amúgy Huawei mindég világosabb fotót csinál a többi versenyzőhöz képest. Én speciel szerettem, mert sokkal több látszik és jól kezelte az erős fényforrásokat(nem csak egy fénylő gömb)
[ Szerkesztve ]
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
félisten
válasz Quqesz #100621 üzenetére
Én nem ezt várnám. Nem a sötétben akarok látni, nem kell éjjellátó. Azt akarom visszakapni amit a saját szememmel is látok, a lehető leg kevesebb zajjal. Ki az aki éjjel ennyi színt lát, főleg zöldet? Szerintem inkább vicces a végeredmény mintsem jó.
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
addikt
válasz Plazmacucci #100622 üzenetére
S20 FE : Jelenet optimalizáció bekapcsolva.
[link]P40 pro plus : 50mp AI
[link]#100622Plazmacucci: Pro módban tudsz olyant csinálni, hogy semmit ne lásson mint a szemed, ha neked az úgy jobb
Realme GT 6T Eladó..!!!
-
Aryon87
félisten
De azért jó ha többet látsz a képből bizonyos szitukban, mint a szemed valójában.
(#100623)pcmagic: jelentetoptimalizáslóAI-s baromságot de utálom. Na az túlgondolja a dolgokat. Samun jól látni is
(#100620) Bagoly01 igen, elavultnak számít már, főleg hogy baromi lassú a kameraszoftvere. Viszont makrózásban még egész jó.[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
Quqesz
nagyúr
Igazad lenne, ha csak ez az 1 megoldás lenne, de van sok beállítási lehetőség erre. Nemrég tapsolás volt, hogy az S20FE képen látszott a sötétben a rendszám. Akkor mégiscsak jó?
A lényeg az, hogy van amikor jól jön, de mint írtam van minden telefonon lehetőség olyan fotót csinálni, mint amilyet te szeretnél.Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
félisten
-
natë
nagyúr
válasz Plazmacucci #100627 üzenetére
Amúgy csak a szaturációval, fehéregyensúllyal játszik?
-
TaylorPro
addikt
A Cseszneki vár. Nekem tiszta Gyűrűk Ura érzésem van a látványtól.
Pixel 4a 5G, minden piszkálás nélkül.[ Szerkesztve ]
Pixel 9 Wintergreen 256
-
apholyon
aktív tag
Ez esetben a Samu is kuka... Egyébként ez egy kicsit visszás.. egy profi fotós barátomat kérdeztem régebben, hogy miért szerkesztik meg az összes képet, mikor az lenne a lényege, hogy visszaadja, "amit éppen meglátsz". Erre azt felelte, hogy egyrészt még a profi fényképezőgépek (nem okostelefonok kamerái!) sem képesek teljesen másolni a valóságot, másrészt mivel amit látsz, az nem csak a képből, látványból áll, de érzés is társul mellé, a fotós pedig azt próbálja elérni, hogy más is ugyanazt lássa és oly módon, ahogy Ő maga látta és érezte.
Egyébként már a mai telefonok kamerái is "sokkal többet látnak", mint az emberi szem.
[ Szerkesztve ]
Ha a dolgok nem fordulnak jobbra, hát majd balra fordulnak... :)
-
apholyon
aktív tag
Ez stimmel, én is ebben a cipőben járok, csupán relatíve jó minőségű képeket szeretnék a családomról és szép helyekről, amerre járunk, emléknek. Arra reagáltam, amit a kolléga a másik telóról írt. Tetszenek az S20FE képei (főleg, amiket Te lőttél vele), de közelében sincs a valóságnak... Egy mobilos kamerától nem lehet elvárni, hogy "visszaadja a valóságot". (Sokszor nem is arra vágynak az emberek...) Éppen ezért nem értettem az ilyen jellegű kommenteket...
-
félisten
-
Quqesz
nagyúr
válasz Plazmacucci #100635 üzenetére
Az miért jó, ha egy sárgás fényű utcai világítást kifehérít? Az akkor a valóság? Ne már...
-
félisten
-
Quqesz
nagyúr
válasz Plazmacucci #100638 üzenetére
Nem nagyon csinálsz esti képeket....
-
félisten
-
Quqesz
nagyúr
válasz Plazmacucci #100641 üzenetére
Éjszakai megvilágításnak utcán meleg fehéret használnak, ami sárgás fényű. A régebbi lámpák még sárgásabbak. Ha csinálsz éjszaka egy képet ebből adódólag sárgásabb lesz alapból. Persze fehérítheti a szoftver, de az már akkor nem a valóság. Többször néztem én is, hogy milyen sárga a kép, de a helyszín adta.
Hogy miért van szétvilágítva? Egyszer azon rágódtok, miért nem látszik minden árnyékban, amikor meg látszódik vmi, akkor meg az a baj. Igen, a huawei túlvilágosít, ez adott, de van aki szereti, ha egy éjszakai képen nem csak egy sötét folt látszik...vagy egy fény gömb egy izzó és egy búra helyett lámpánál.Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
addikt
válasz Plazmacucci #100638 üzenetére
Akkor ha semmit nem látsz a szemeddel, akkor az a jó kép amin semmi nem látszik..?
Na ne már.Realme GT 6T Eladó..!!!
-
natë
nagyúr
válasz Elit3Zotya #100645 üzenetére
Igen, mert oda bármit is oda lehet képzelni! A sötét mögött minden tűéles.
-
apholyon
aktív tag
válasz Plazmacucci #100635 üzenetére
Egyrészt nem ezt írtad, másrészt értem, harmadrészt inkább legyen sárgászöld, mintsem ne lássak rajta konkrétan semmit... persze ez az én preferenciám, neked meg legalább nem kell éjszaka fotóznod, egy paint, fekete háttér és kész bármelyik kép...
-
ttt1
őstag
Huawei-kel az a baj, hogy a dupla sárga szenzor miatt az éjjeli képei is ságásak. Sajnos kéket rá kell húzni pluszban utómunkában úgy már elég szép. Én a P30-as éjszakai képeivel pont ezért nem voltam kibékülve.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- IPhone 11 128GB gyári független ÚJ 12 hónap szavatosság!
- IPhone 13 Pro max 128GB gyári független hibátlan 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest