- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- iPhone topik
- Magisk
- Android szakmai topik
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
natë
nagyúr
válasz nozs23 #101549 üzenetére
Mondjuk azt, hogy milyen a cucc képalkotása. Ha fotós vagy, szerintem menni fog, jobban, mint nekem mezei júzernek.
Pont erre jó a Gsmarena, mert ugyanazt fotózzák mindegyik készülékkel.
Biztosan nagyon jó cucc az Ultra, de kb. annyira digitális és élesített, mint az FE, cserébe még érdekes anomáliákkal is bír. Én ezt látom hozzá nem értőként.[ Szerkesztve ]
-
nozs23
addikt
Tekintve, hogy nem ordító különbségekről van szó már ebben a kategóriában én csak úgy tudok összehasonlítani két telefont, ha nagyjából egy időben, ugyanabban a szögben ugyanazt fotózzák velük. Persze általánosan már simán kiszúrom, hogy melyik az iPhone, vagy Samsung fotó, de az nem ugyanaz, hogy két tök különböző fényviszonyban készített eltérő témájú fotó alapján megmondom, hogy ez jobb képet csinál. Az jó, ha neked ez is megy, nekem nem.
Azért reflektáltam a kolléga képére, mert azon legalább ugyanaz van, ugyanúgy lefotózva.[ Szerkesztve ]
-
nagyatt
tag
válasz Elit3Zotya #101537 üzenetére
Hát én nem látok különbséget ha nem szigorúan nézem. Ha igen, akkor az FE jobb
-
xhege
veterán
Félreértés ne essék én nem gondolom, hogy feltétlenül jobb az Ultra, sőt az itt felvonultatott fotók alapján sokkal jobban tetszik általában az FE. Én is csak arra reagáltam, hogy az adott hangfalas képen nekem az Ultra jobban tetszett.
Egyébként meg nekem Pixel fotós képesség, iPhone videóval és IOS-el kellene. -
xhege
veterán
válasz ForRedGlory #101559 üzenetére
Nem bántom,mert egyébként nekem is tetszik többnyire amilyen képeket készít. Csak az adott összehasonlításra reagáltam.
-
natë
nagyúr
válasz ForRedGlory #101559 üzenetére
170-ért ja, jó választás. Ne frusztráljon ha a Max-ra nem harapott a nép, látták már tavaly (ami nem jelenti azt, hogy nem jó, sőt).
-
törölt tag
válasz leslien #101554 üzenetére
Mondjuk ilyen távolságból már leginkább a mélységélesség miatt ilyen, ráadásul az Ultra képe még közelebbről is készült. Ezért is szoktam mondani, hogy nem feltétlenül jó irány ez, hogy fix rekeszértékek mellett minél nagyobb szenzort erőltetnek a telefonokba.
Egyébként lehet jobb az FE gyári automata képfeldolgozása, de én azért kérdés nélkül elcserélném a kameraszettjét az Ultráéra.
Meg persze minden más téren is komolyabb cucc az, attól még hogy nem pont a főkamera képén jön ki mind a 200k forintnyi árkülönbség.[ Szerkesztve ]
-
nozs23
addikt
válasz leslien #101554 üzenetére
Ha Lightroomban feltolom az elesitest az Ultra kepen, majd ramaszkolok, hogy ne legyen annyi artifact, akkor eleg hasonlo az eredmeny, mert itt az FE sokkal durvabban elesit + az Ultranal kisebb a melysegelesseg a nagy szenzor miatt.
Szerintem nincs baj ezzel a melysegelesseggel. Felolem akar jobban is szetkenhetne a hatteret. Inkabb a fokuszalason kene csiszolni, hogy arc helyett a szemet kovesse, hasonloan a MILC-ekhez. De szerintem telefonban is van amelyik tudja mar. Annyira keves a feny ezeknel a -meg mindig- kicsi szenzoroknal, hogy total ertelmetlen lenne szukiteni a rekeszt, foleg belteren lampafenynel, csak azert, hogy egy kicsit tobb legyen fokuszban. Amig a szem eles, addig hasznalhato a foto.
[ Szerkesztve ]
-
leslien
nagyúr
válasz #96241664 #101562 üzenetére
attól még hogy nem pont a főkamera képén jön ki mind a 200k forintnyi árkülönbség.
ebben abszolút igazat adok... a tele az szenzációs... viszont én még mindig azt mondom ,h egy Isocell és Exynos kombó csak akkor lesz jó (talán) ha Google kezébe veszi a dolgot , és idén erre is sor kerülhet..Láttál már farkast, aki rosszul alszik a birkák véleménye miatt?.....
-
natë
nagyúr
válasz ForRedGlory #101565 üzenetére
Ehhez a témához? "Ne bántsad az FE-t, az az isten."
Gondolom cinikus volt a te post-od is.[ Szerkesztve ]
-
*RLaci*
addikt
válasz Elit3Zotya #101537 üzenetére
Jól sejtem, hogy ez a Fe egy exynosos verzió?
-
*RLaci*
addikt
Asszem akkor nincs is miről beszélni a továbbiakban.
-
Aryon87
félisten
válasz irgum #101568 üzenetére
Jók a képek, de..
Eddig nem úgy volt hogy Almáéknál istenien megy a HDR? Mert az első kép nagyon nem ezt mutatja, de a második sem (csak a főkamerát néztem most). Az autó kerekei full sötétbe buknak. Részletesség meg elvesződik. FHD monitoron nézem, szóval nem nálam van a hiba, de vagy a feltöltéssel nincs rendben valami vagy nem tudom. De az eddig látott i13 széria képeinél hiányolom az élességet, amit még az i11 Pro Max képeidnél megvolt. Azt a templomot lefotóznád most nappal ha van rá időd légyszives? Összehasonlítanám a korábbi i11 Pro Max képével (függetlenül hogy nem azonos időszak).
Nem lehúzni akarom az i13-at, de ez a minőség nem épp árához méltó számomra..Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
nozs23
addikt
-
nozs23
addikt
válasz irgum #101578 üzenetére
Én direkt állítottam "gazdag hűvösre" (szörnyen hangzik). Tónus -25-re, hogy kontrasztosabb legyen (én nem vagyok oda a nagyon HDR-ért), a melegségből is -25, mert alapból a meleg színhőmérséklet felé húznak az iPhone-ok. De ez a -25 még nem annyira drasztikus (amúgy nem lehet annyira elhúzni, hogy szétbarmolja a fotót).
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Az, hogy lehet, hogy a mobilaréna tesztben a Mi 11 képek vállalhatatlanul szarok? Annyit reszeltek volna a szoftveren? Az alapján tuti nem vennék olyat, de itt a topikban lévő képek meggyőzőek voltak.
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
Aryon87
félisten
válasz irgum #101576 üzenetére
Hopp, ez elkerülte a figyelmem Bár jobb lenne egy napsütötte időben napközben, nagyjából ugyanazt megismételni, de az előrejelzés alapján ez nem mostanság lesz. ProRAW egy fokkal jobb, mint a sima képek, de még így is sok az elkenődés rajta.
Nate: hirtelen felizgulás volt úgy látszik, minél több képet látok vele, annél biztosabb vagyok abban hogy továbbra sem az én márkám, és fotókban sem győz meg. Telón teljesen más, gépen megint más. Jók, de mégsem, i11 Pro Max képei jobban tetszenek. Őszintén szólva a Pixel vagy U11 képalkotást keresem, de az az időszak már lejárt az AI meg egyéb marhaságok idejében.
Mi11 képei annál inkább meggyőzőek számomra (ShadowLac) + párom S20FE-jén lévő Gcam éjjeli produkciói is sokat számítanak nekem. i13-al nem hinném hogy lehetséges lenne, amit egy Snapis teló Gcammal tud.
Sztem azt fogom csinálni, hogy jövőre 2 hétre kihozok egy i13PM-t próbára aztán meglátom, de nagy valószínűség, hogy más lesz helyette, pl Mi12 valamelyike vagy Samu, de addig még sok minden változik.Plazma: MA tesztképei mindig is moslék minőségűek, még most is a feltöltő hely minőségrontására gyanakszom (minden tesztnél borzalmasak itt a topikban megjelent képekhez képest), de a Xiaomi idővel igencsak helyrepofozza a kameraszoftvereket. Lásd anno a Poco F1 és Mi8 képeket.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
Drakmusz
addikt
Kedves Barátaim!
Mély fájdalommal telve írom ezeket a sorokat, a puszta szavak immáron lehet hogy kevésnek bizonyulnak!
Sok csatát vívtunk meg együtt, és nem feledhetjük el hogy miért is küzdünk!
Elemzünk, nagyítgatunk, összehasonlítunk.
De mindez mit sem ér amikor a sors kegyetlen játékainak útvesztőjében rájövünk, hogy mennyire kis parányok vagyunk valójában.....
Ez egy nehéz időszak lesz mindannyiunk számára, de én bizakodva tekintek a közös jövőnkre!
Az egyik kedvenc videómmal, és az alatta található díjnyertes kommenttel állítanék emléket egy volt fórumtársunknak.
[link]
-"Man Titanic seems like a happy movie after seeing this."
Tehát akkor jöjjön a hír:
[link]
Na jó, legyen egy kép is a miheztartás végett.
Google Pixel 4 XLhttps://photos.app.goo.gl/nyFQFvMeShSznmuk7
-
addikt
S20 FE
[link]S21 Ultra
[link]Sima auto mód és jelenet optimalizáló kikapcsolva.
snapdragonnal sem jobb a helyzet [link]
Bár szvsz, ez nem von le igazából az FE értékéből, csak láttam mennyire felkapott lett az FE és hogy mennyire jónak tartjátok itt a topikban, gondoltam össze hasonlítom.
Talán nem kellett volna.Realme GT 6T Eladó..!!!
-
*RLaci*
addikt
válasz Elit3Zotya #101583 üzenetére
Gsnarenás linked semmit nem bizonyít. Lesd meg a halat jobbra lent a sarokba pl, vagy akár Bobot.
[ Szerkesztve ]
-
natë
nagyúr
Nincs sajnos ennyire kiegyensúlyozott cucc most ennyiért. Vagy talán ez nem is baj.
-
*RLaci*
addikt
illetve ami még egyértelműen látszik a Fe zajosabb, az Ultra mosottabb.
[ Szerkesztve ]
-
leslien
nagyúr
snapdragonnal sem jobb a helyzet
próbáld egy S20 FE SD vezával és [link]
[ Szerkesztve ]
Láttál már farkast, aki rosszul alszik a birkák véleménye miatt?.....
-
h3lios
addikt
Nekem is Ultra van, azért az FE még mindig 1 felső kategóriás és nem Flagship telefon.
Papíron köszönő viszonyban sem kellene lenniük.B-tag: H3lios#2825
-
addikt
válasz h3lios #101588 üzenetére
Én értem csak gondoltam összehasonlítom, Nem rossz az FE én ezt egy szóval nem mondtam.
#101587 leslien
Sajnos vagy nem sajnos, de azzal sem jobb.
A képeket kb 95%-ba bárhol nézem, az Ultra tisztább szebb élesebb, de ez így lett kitalálva.
Szerintem engedjük el ezt a témát, inkább fotózunk.Realme GT 6T Eladó..!!!
-
félisten
Simán vennék ultrát ha megtehetném.
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
*RLaci*
addikt
válasz Plazmacucci #101595 üzenetére
Csalódnál, szörnyen gyenge a főkamerás produktum. [link]
[ Szerkesztve ]
-
leslien
nagyúr
válasz ForRedGlory #101598 üzenetére
itt élek Budipesten innen rendelem és ide hozzák.. tehát semmi extra ... segítséget kapok innen ,ha jónak látják akkor neked is segítenek...
[ Szerkesztve ]
Láttál már farkast, aki rosszul alszik a birkák véleménye miatt?.....
-
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Szabályosan kilőtt az AMD asztali piaci részesedése
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Parfüm topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Külpolitika
- Gamepad
- Asszociációs játék. :)
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- Mazda topik
- További aktív témák...
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- IPhone 11 128GB gyári független ÚJ 12 hónap szavatosság!
- IPhone 13 Pro max 128GB gyári független hibátlan 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest