- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
Aktív témák
-
Oliverda
félisten
válasz hunnylander #37249 üzenetére
Azért Hamilton és a McLaren nyilatkozatára kíváncsi leszek az esettel kapcsolatban. Hamilton helyében én most elküldeném melegebb éghajlatokra ezt a pofátlan bandát.
Nagyon a bögyükben van még hogy tavaly sehogy sem sikerült nekik megfosztani őt a címtől.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
lenox
veterán
Van kulonbseg visszaengedes meg szabalytalan manoverre kenyszerites kozott, nem? Meg a meghallgatason letagadas is sportszerutlen az en nezetem szerint, csak azert is ki lehet zarni, legalabbis ha igaz. Konkretum nelkul (vagyis hogy pontosan mi hangzott el a radioban meg a meghallgatason) eleg nehez ezt megitelni.
-
-=Sziszi=-
aktív tag
válasz MPowerPH #37245 üzenetére
A kizárás a hazudozásért van, hamis tanúskodásért jár a bünti.
Ha nem hazudoznak, akkor Hami 3. és Truli 4., mert Truli mégiscsak hibázott és így szabályos volt az előzés, a visszaengedés meg fölösleges, de az sem következett volna be mert FIA akkor sem tudott volna ésszerű döntést hozni.[ Szerkesztve ]
"Pár évvel később azért a Doom, Wolfenstein 3D már szerves része volt a közoktatásnak is." - Dilikutya
-
deicide
veterán
De mi az hogy kényszerítés, attól hogy Hamilton lassan ment és Trulli azt gondolta, hogy vissza akarja engedni, attól még nem muszáj visszaelőzni, mehet ő is lassabban...a szabályok nem ismerete továbbra sem mentesít a felelősség alól. Ezzel nem azt mondom, hogy Hami nem hibázott, mert ők sem tudták, hogy mi legyen...
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
MPowerPH
félisten
válasz -=Sziszi=- #37254 üzenetére
Igen, ez nem elég ok? Azt bíróságon is kemény büntetik...Miért hazudoznak.
Nem tudom, de elég sok olyan patkányságot csinált a McLaren, amiért én nem is sajnálom őket. Csak Hamilton -t, de őt is a csapat miatt.deicide: Benne van a szabálykönyvben. Trulli azért előzött vissza, mert Hamilton indokolatlanul lassan haladt előtte. Ilyenkor engedélyezve van az előzés. Hami nem hibázott, ő most 100% -osan ártatlan.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
-=Sziszi=-
aktív tag
válasz MPowerPH #37256 üzenetére
Igen ezzel egyet értek. Sajnálom, hogy nem jött le az irományomból.
Másrészről, meg Hami több botrányba volt benne 2 év alatt mint Raikönnen egész pályafutása során. Talán észhez akarják tériteni a Mekit a szigorú büntivel.
Azzal hogy Hamit büntetik, az egész csapatot büntetik, aminek Hamilton is része, attól függetlenül, hogy ki a hibás.[ Szerkesztve ]
"Pár évvel később azért a Doom, Wolfenstein 3D már szerves része volt a közoktatásnak is." - Dilikutya
-
Kraptor
őstag
Itt már nem is az előzésért büntették, hanem azért mert "hazudott." Mondjuk szegény gyerek mit tudott volna mondani..ez van.
Mondjuk mai napig se értem minek kell ez a verseny utáni cécó, leintik és kész. Egyedül akkor értem meg, ha pl könnyebb kocsival ment, akkor jogos de ha nem vesznek észre pl egy ilyet mint most akkor az maradjon is úgy és kész.
-
MPowerPH
félisten
-
brownus
veterán
McLaren accuse Trulli, A McLaren megtámadta Trulli dobogós helyét
"Trulli kicsúszott a végén a Safety Car alatt, és Lewisnak nem volt más választása, mint megelőznie őt" - közölte Martin Whitmarsh, a wokingiak csapatfőnöke a BBC-vel. - "Ezután Trulli visszavette a helyét, ami tilos, és tudom, hogy az FIA jelenleg is vizsgálja az ügyet.
és utóbb derült ki, hogy utasították hamiltont, hogy... ezt írták is másik mai cikkben
a mekisek elbaszták, beleestek a trullinak ásott gödörbe... ügyetlen banda ez a mclaren
-
lenox
veterán
válasz deicide #37255 üzenetére
Fogalmam sincs, egyreszt a visszaelozest se lattam, ha jol ertem nincs is rola felvetel, masreszt a radio meg a meghallgatas szoveget se ismerem, mint mondtam ezek nelkul csak sotetben lehet tapogatozni, bar gondolnam, ha azt mondtak, hogy kenyszerites, az valoszinuleg valamit jelent. Hogy mit?...
-
Markgx10
őstag
Igazságos döntés született.
-
hunnylander
őstag
válasz MPowerPH #37250 üzenetére
Az volt, hogy a McLaren -ből megint előbújt a patkány
Höhö, szóval a McLaren csak azért dobta el a szabályos 3. helyét, hogy kelepcébe csalja Trullit akit utólag bepanaszol és azt emiatt büntetik és igy Lewisnak lesz egy papíron szerzett 3. helye.
A rosszindulatú teóriád már ott bukik, hogy a McLaren nem panaszolta be Trullit.
Értsd már meg, hogy a McLaren elővigyázatosságból utasította Lewist a pozícióvisszaadásra, nem rosszindulatból. Ők nem tudhatták, hogy Lewis teljesen szabályosan került Trulli elé. A Trulli elleni eljárást Charlie Whiting indította.
www.HunnyF1.com
-
MPowerPH
félisten
válasz hunnylander #37264 üzenetére
Értem én, de én akkor se tudok jó szemmel a Mekire nézni, és hinni se tudok nekik. Annyi disznósággal a hátuk mögött ne csodáld. De azt továbbra is fenntartom, hogy Hamilton -t kihagytam volna az ügyből. Ő is áldozata ennek a csapatnak, majd idővel rájön milyenek is, úgy ahogy Coulthard, ahogy Montoya, ahogy Kimi, és ahogy Alonso.
Don't Tread On Me
-
AMD Power
titán
válasz -=Sziszi=- #37233 üzenetére
Ez aztán kurv* jó.
-
Oliverda
félisten
válasz Motion_Blur #37263 üzenetére
Ők akkor már régen a jól megérdemelt helyükön voltak.
copin: ...hogy a marhaság manufakturáról már ne is beszéljünk.
[ Szerkesztve ]
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
hunnylander
őstag
válasz brownus #37260 üzenetére
Nem, nem, nem. Az a5.hu most csúnyán ferdített. Nem ők idították a vizsgálatot, csak tudtak róla, amikor zajlott, Whitmarsh erről nyilatkozott.
Itt a hivatalos dokumentum, a Race Director, Charlie Whiting indította a Trulli elleni vizsgálatot.
The Stewards, having received a report from the Race Director...
www.HunnyF1.com
-
venember83
nagyúr
válasz hunnylander #37264 üzenetére
Heh, szép ítélet. Legalább akkor a disznósajtot kaszálták volna el, ne a McLarent. Hogy miért? Szembetűnően gyorsak voltak, szabályosan ez lehetetlen. Úgy nézem, hogy idén is lesznek érdekes döntések.
-
wildrain
addikt
válasz hunnylander #37270 üzenetére
Mondjuk az se lenne meglepő fordulat, ha ők indították volna a vizsgálatot, hiszen az is egy életszerű mozzanat lenne, hogy a hülyeségükre (eldobták maguktól a 3. helyet) a futam után jönnek rá. De ez önmagában még nem jelentené, hogy szándékosan szabálytalanságra kényszerítették Trullit.
-
hunnylander
őstag
Lewison nincs mit mosdatni, maximum csak a csapata hibázott, ő azt teszi és mondja amire a csapata kéri. De a csapat rosszindulatú ármánykodással való megvádolása is hülyeség, amikor leginkább csak betegesen félnek az FIA-tól. De ezen félelmüknek jó oka van, a mai naptól méginkább.
De az szánalmas, ha egyesek a mai döntésre élvezkednek. De elfogadom, hogy Lewist többen utálják, mint Trullit és sokak szemét csípte Lewis 6 pontja, a tömegek igényét pedig ki szokták szolgálni a show businessben.
www.HunnyF1.com
-
sh4d0w
félisten
eeeee, téves!
"Trulli kicsúszott a végén a Safety Car alatt, és Lewisnak nem volt más választása, mint megelőznie őt" - közölte Martin Whitmarsh, a wokingiak csapatfőnöke a BBC-vel. - "Ezután Trulli visszavette a helyét, ami tilos, és tudom, hogy az FIA jelenleg is vizsgálja az ügyet."
Tehát gerinces McLaren módra ez úgy nézett ki, hogy elébb helytelen szabályértelmezés miatt utasították Hamiltont, hogy engedje vissza Trullit maga elé, majd mivel rájöttek, hogy rosszul értelmezték a szabályt, rohantak Whitinghoz, hogy "hahó, csalt az olasz!"...
[ Szerkesztve ]
https://www.coreinfinity.tech
-
hunnylander
őstag
válasz wildrain #37272 üzenetére
De a hivatalos dokumentumban nem ők állnak, hanem a Race Director.
Az egész úgy indulhatott, hogy Charlie leste a pozíciókat, egyik SC-s körben Trulli negyedik, a következőben 3. Hoppá - gondolta charlie - ez nem kóser, ez hogy a fenébe lehetett, erről be kell számolnom a stewardoknak, meg is tette. A McLarent hagyjuk már ki ebből, ők örültek a 4. helynek is.
www.HunnyF1.com
-
copin
őstag
válasz hunnylander #37273 üzenetére
Azért Lewis elméletileg nem ma kezdte. Egy VB-től már elvárható lenne valamiféle önállóság a pályán. Ha a mclaren olyan félénk lenne az fia-val szemben, nyugodtan megkérdezhették volna, hogy az eset után mit tegyenek, még a verseny alatt és akkor nem lenne ez a balhé, de a mclaren legfeljebb attól fél, hogy kiderül, hogy nagy ívben tesz mindenki véleményére.
-
brownus
veterán
az egy dolog, ez a lényeg:
"At the end of the race, Trulli fell off the track and went on the grass. Lewis had no option but to carry on and take the position. Trulli then came back on and re-took the position. The FIA is looking at it." - Martin Whitmarsh, csak azt felejtette el elmondani, hogy utasították Hamiltont, hogy álljon meg, hazugság az aláhúzott rész. Amennyiben a tárgyaláson is ugyanígy félrevezetően nyilatkoztak, mint a fenti idézetben, akkor a büntetés teljesen jogos.
forrás(#37274) sh4d0w, úgy van!
[ Szerkesztve ]
-
hunnylander
őstag
-
sh4d0w
félisten
válasz hunnylander #37278 üzenetére
A tiedet sem támasztja alá semmi, miszerint nem a McLaren szaladt Whitinghoz... úgyhogy le lehet rólam szakadni.
https://www.coreinfinity.tech
-
mrlujoak
veterán
Eleve nem értettem Trulli büntetését. Egyszerű helycsere kellett volna.
Ebben az esetben is.
Azért látom ez az év a szabályok értelmezésén alapuló óvások éve lesz.
A mekire most megint nagyon haragszom, nem értem ilyen hülyeségekkel miért kell eltolni azt a biztos 4-ik helyet.Nem értem.
Ezek után már a diffúzor-mizérián sem lepődnék meg.
Tényleg, büntessük meg a többi csapatot, mert nem vették észre a kiskaput, és még óvtak is.
Kicsit megint olyan érzésem van, hogy ez nem jó. A meki azért engedtette el Trullit, nehogy szabálytalan előzés miatt kapjanak büntetést.
Erre pont ezért kapnak büntit. Ejj-ejj.mrlujoak
Sony Xperia™ 10 V Dual; Sony WI-XB400; Navitel R600 - menetrögzítő - Sony STARVIS képérzékelővel
-
Motion_Blur
félisten
válasz Oliverda #37269 üzenetére
Ha kizárják az überdiffúzoros csapatokat:
1. Alonso
2. Buemi
3. Bourdaismod: valaki összeszámolná, hogy Hamiltont jó 2 éves F1-es pályafutása során hányszor büntették meg?
[ Szerkesztve ]
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
!Overdose!
őstag
válasz Motion_Blur #37284 üzenetére
Azt ugye te is tudod, hogy nem fogják kizárni őket! Megmondták, hogy mivel elsőfokon szabályosnak ítélték, ezért nem fogják elvenni a pontjaikat.
Villanyszerelés - Klímaszerelés - UPS javítás, karbantartás
-
copin
őstag
Legfeljebb a csapatokat zárnák ki szerintem, de inkább pontlevonás.
-
bdav
őstag
"mod: valaki összeszámolná, hogy Hamiltont jó 2 éves F1-es pályafutása során hányszor büntették meg?"
nem sikerült, a pcm nem tud akkora számot ábrázolni...
mostani balhé is erősen vicckategóriás. Tényleg azt érzem h. meki tök8 micsinál akkor is megbüntetik őket.
10 féle ember van a világon. Aki ismeri a kettes számrendszert és aki nem. ''A név nincs hosszabb páncélszekrény''
-
Flashcash
Közösségépítő
válasz hunnylander #37282 üzenetére
brownus írta:"az egy dolog, ez a lényeg:
"At the end of the race, Trulli fell off the track and went on the grass. Lewis had no option but to carry on and take the position. Trulli then came back on and re-took the position. The FIA is looking at it." - Martin Whitmarsh, csak azt felejtette el elmondani, hogy utasították Hamiltont, hogy álljon meg, hazugság az aláhúzott rész. Amennyiben a tárgyaláson is ugyanígy félrevezetően nyilatkoztak, mint a fenti idézetben, akkor a büntetés teljesen jogos."Mi állhat a döntés hátterében? :
Nem arról van szó ki kezdeményezte az eljárást hanem arról, hogy a tárgyaláson elfelejtették a McLaren és Hamilton részéről megemlíteni, hogy a csapat rádión leadott utasítására állt meg Hamilton, hanem csak annyit említettek mint Martin Whitmarsh az idézett interjúban.
Nem mindegy, hogy a safty car alatt "Trulli then came back on and re-took the position." vagy mi utasítottuk Hamiltont hogy álljon meg és ezután történt meg az előzés. Nem mindegy, hogy Trulli csak simán előzött a safety car alatt (ezért büntették meg), vagy megálltak előtte és rádión leadott utasításra visszaengedték.Az ítélet indoklása: "The Stewards having considered the new elements presented to them from the 2009 Australian Formula One Grand Prix, consider that driver No 1 Lewis Hamilton and the competitor Vodafone McLaren Mercedes acted in a manner prejudicial to the conduct of the event by providing evidence deliberately misleading to the Stewards at the hearing on Sunday 29th March 2009, a breach of Article 151c of the International Sporting Code."
Nézzük a McLaren reakcióját az ítéletre:
"Vodafone McLaren Mercedes understands that the Stewards made their decision on the basis of reviewing radio transmissions between the driver and the Team. (A Mclaren érti, hogy a Stewardok, a rádiós összeköttetések felülvizsgálata alapján hozták meg döntésüket.)"The Team mistakenly believed that the radio transmissions had been reviewed by the FIA on Sunday 29th March 2009, and consequently did not believe it was necessary to discuss them with the Stewards on that date. (Magyarul nem számoltak be arról, hogy rádión utasították Hamiltont, hanem azt hitték, hogy az FIA meghallgatta a rádiós beszélhgetéseket a pilóta felé.)
"Nonetheless, the Vodafone McLaren Mercedes Team now regrets that it did not do so, accepts the Stewards' decision and will not appeal." (Sajnálják hogy így történt, elfogadják a döntést és nem fellebbeznek.)
A fentieket segítségként azért idéztem be, hogy könnyebb legyen megérteni mi történhetett, ezért a reakciókat, anti mclarenes szövegeket kérlek ne nekem címezzétek. Én csak összeszedtem amit találtam az f1.comon.
[ Szerkesztve ]
-
Motion_Blur
félisten
"A Vodafone McLaren-Mercedes megérti, hogy a versenybírák döntésüket az alapján hozták meg, hogy átvizsgálták a pilóta és a csapat közötti rádiós beszélgetéseket. A csapat tévesen azt hitte, hogy a rádiós beszélgetéseket az FIA már meghallgatta vasárnap, 2009. március 29-én, következésképpen az istálló nem gondolta azt, hogy szükséges azok tartalmát megvitatni a versenybírákkal abban az időpontban. Mindazonáltal a Vodafone McLaren-Mercedes most már bánja, hogy nem így tett, így elfogadja a versenybírák döntését és nem fog fellebbezni."
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
hunnylander
őstag
válasz Flashcash #37288 üzenetére
Az ügyben félreértések sora húzódik, nem igazán hazugságok, hiába is egyszerűsitik sokan annak. A dolog ennél sokkal összetetebb és az igazság a részletekben rejlik, és nem is csak rejlik, hanem el is veszik.
Aki vádolná Lewist, hogy miért engedett a csapatnak; nem is akart engedni, mert a McLaren pitwallal ellentétben Lewis nem akarta visszaengedni Trullit, ez benne van a rádióbeszélgetésben is...
www.HunnyF1.com
-
Oliverda
félisten
Ez is csak azt bizonyítja hogy mekkora viccparádé az FIA és az egész race control "team". Állítólag az összes csapat összes beszélgetése nyilvános. Gondolom véletlenül felejtették el akkor meghallgatni. Ugyanmár...
A safety car sztori is nagyon átlátszó volt meg ez is az. Őket kéne büntetni inkább mert finoman fogalmazva sz@rul végzik a munkájukat. Persze ez az amit sosem fognak majd beismerni inkább másokat büntetnek.
-
!Overdose!
őstag
Lapaj barátunk megint alkotott valamit. Egyelőre belinkelem, de még nem döntöttem, hogy elolvasom-e.
Villanyszerelés - Klímaszerelés - UPS javítás, karbantartás
-
Bibby
addikt
A kérdés az, hogy mi van ha a meki töredelmesen bevallja, igen, mi engedtük el Trullit, mert rosszul értelmeztünk egy szabályt. Akkor vajon a fia csak megdorgálja őket? Szerintem akkor is simán kaptak volna valami durvább büntetést.
Ελευθερια η θανατος
-
Motion_Blur
félisten
Index:
"Kiderült, tényleg szívathatta Trullit, a Maláj GP-n beidézték, kivágták."
LOL
-
hunnylander
őstag
válasz Motion_Blur #37289 üzenetére
Vagyis a melbournei stewardok úgy hoztak egy szigorú döntést Trulli ellen, hogy meg se vizsgálták a rádióbeszélgetéseket, amihez hozzáférésük van, ergo a McLaren nem mondhatott vele ellentéteset mert ezzel tisztában vannak viszont nem is lehettek bőbeszédűek mert feltételezték a stewardokról, hogy ismerik, aztán újra előveszik az ügyet és kizárják a McLaren versenyzőjét mert a csapat nem rágta a szájukba Melbourneben azt, amit maguk is meghallgathattak volna, ergo nem szolgálattak elég információt és ezt vaskalaposab félrevezetésnek minősítették.
www.HunnyF1.com
-
hunnylander
őstag
A dilettáns stewardok magukat vezették félre, aztán amikor rájöttek, hogy igazságtalanul és túl szigorúan büntettték Trullit, rákenték az egyész ügyet a McLarenre, hogy Trullit rehabitálhassák, holott ők követték el a hibát, azzal, hogy Melbourneben elhamarkodottan a rádióbeszélgetések meghallgatása nélkül döntöttek.
www.HunnyF1.com
-
bdav
őstag
azért ez egy eléggé dilettáns hozzáállásra valla a versenybíráktól. Ott van a rádiófelvétel, nyilvánvalóan hozzá tartozik az ügyhöz, mi a f****t képzelnek ezek hogy az összes bizonyíték / adat megvizsgálása nélkül hoznak egy döntést, majd kicsit később mégis megnéznek mindent aztán homlokegyenest másként határoznak. pffff....
mod: hunny hát eléggé egyszerre írtuk be majdnem ugyanazt
[ Szerkesztve ]
10 féle ember van a világon. Aki ismeri a kettes számrendszert és aki nem. ''A név nincs hosszabb páncélszekrény''
-
Oliverda
félisten
Erről beszéltem én is. Nevetséges bagázs. Komolytalan és felelőtlen döntésekkel. Ilyen embereken múlnak győzelmek és VB címek...
Martin Whitmarsh: "A versenybíróság úgy véli, hogy nem bocsátottunk minden információt a rendelkezésükre. Semmiféle hazugság nem hangzott el a meghallgatáson. Azért nem továbbítottuk a teljes rádiókommunikációt, mert azt gondoltuk, hogy az FIA is a birtokában van, és nem gondoltuk, hogy döntő lehet. Nem történt szándékosság, és mindenki tudja, hogy az FIA lehallgatja a rádióbeszélgetéseket. A telemetriai adatok azt mutatják, hogy Lewis nem ment másképpen abban a körben, amikor Jarno Trulli elment mellette, mint az azt követő körökben. A telemetriai adatok nem szolgálnak bizonyítékul arra, hogy Lewis arra kényszeríttette Trullit, hogy menjen el mellette. Lewis csalódott, és én is igazságosabbnak tartottam a futam utáni döntést."
[ Szerkesztve ]
-
hunnylander
őstag
Ilyen megjegyzést nem találok az eredeti nyilatkozatban.
Ellenben Lewis ellenkezett a csapatnak és nem akarta elengedni Trullit.
Ha már a McLarent kamugyártónak tartja a közvélemény, Trullinál nincs semmi kétely?
Lewis nem igazán engedelmeskedett a csapatnak, és a telemetriai adatok sem mutatnak eltérést a mozgásában. Mi van ha Trulli kamuzott, arról, hogy úgy látta Lewisnak műszaki problémái vannak? Nem gondoljátok, hogy másodpercekkel később már Trulli láthatta is a visszapillantóból, hogy ennek a McLarennek kutya baja?
www.HunnyF1.com
Aktív témák
- Assetto Corsa Competizione
- iPhone topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Politika
- Óra topik
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Asszociációs játék. :)