-
Mobilarena
Ford topik téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
DeFranco
nagyúr
elvileg az utcán áll az autó, nem hagynám fent a kamerát, igaz most zárt helyen van ideiglenesen.
eddig meleg volt, azért sem hagytam fent (akku) elég sokat melóztam vele hogy levehetőre eszkábáljam át (70mai, nem pro) és még mindig nincs kész teljesen
kormányzár szintén nem kéne most de utcán engem megnyugtat ha van, a védő meg csak eg H alakú filc amit szépen átlapolok ott a kormányon ahova a kormányzár villája esik, mert a fókán is megnyomta a műanyagot.
persze ez agyrém, ennek nem szabadna így lennie, magamon is nevetek.
kell egy garázs.
[ Szerkesztve ]
-
harry
veterán
válasz DeFranco #27902 üzenetére
Szerintem nem agyrem, nekem is fajna a szivem a poros ablakot lehuzva vegigkaristolni, es a szelvedo is teljesen ertheto. Ugyan nem minden inditasnal, de ha nagyon poros, akkor en is elszoktam jatszani ezeket.
Kormanyzarat mondjuk en nem hasznalnek pont a macera meg a helyigeny miatt, akkor talan inkabb valtozar vagy Pajzs vagy casco.
Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
DeFranco
nagyúr
váltózár a fókánál nem volt opció, mert ott bowdenes a váltó, simán átakasztják kettesbe és indulnak, pajzs aránytalanul drága és tudtommal vannak vele azért gondok, csaó meg csak egy részt fizet, és ha még pénzednél is vagy, találj két egyformán jó autót rövid időn belül az itthoni piacon...
szóval én inkább ragaszkodom, amúgy annyira nem nagy macera, csak ez így együtt azért sok.
[ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
Nem a kormányzár védi meg az autót a lopástól. Olyat kell beszerelni ami nem hétköznapi és nem látszik az ablakon keresztül.
Apám pl anno a 3-as Golfba a csomagtatróba tett egy kapcsolót, ami megszakította a benzinpumpa áramellátását. Ott aztán próbálkozhattak bármivel, lábon nem tudták volna elvinni a kocsit.DeFranco: Fókát védted így? Azt szvsz felesleges annyira régi verda. Azt hittem az új kocsidnál ez a procedúra. De én az újra sem tennék kormányzárat, félő hogy reggel félálomban összebarmolom vele a kárpitot.
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
DeFranco
nagyúr
válasz radi8tor #27906 üzenetére
"Olyat kell beszerelni ami nem hétköznapi és nem látszik az ablakon keresztül."
Guess what a kormányzárnak amit vettem pont az az egyik szuperképessége hogy bazi nagy és sárga (autolok) szóval messziről látszik hogy ha nincs akkus flexe akkor be se nyomja az üveget meg ne is feszegesse a zárat.
Ezeket a trükkös kapcsolókat amúgy simán áthidalják, nekik mindegy, feltépik a kárpitot és megpatkolják ha kell de ha bele is buknak minimum egy üvegcsere rosszabb esetben megy az ajtó is, vagy kettő ha a pajszert a hátsóra támasztották.
reszerk:ez is egy vélemény.
[ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz DeFranco #27907 üzenetére
Simán áthidalják? Nem Porsche ez ami külvárosban parkol, hogy megérje nekik 30 másodpercnél többet benne szenvedni.
Ha meg van szakítva a szivattyú tápja, akkor max egy akkut közvetlenül a tank mellett rákötve tudják működésre bírni - de ugye ahhoz tudniuk kellene, hogy a szivattyú van megszakítva.Autolok 2000 van neked? Arra azt írják 14 másodperc leszerelni. De most nem ástam bele magam jobban a témába - lényeg hogy ezeket a fizikai zárakat is lehet törni csak az a kérdés hány másodperc alatt.
⭐ Stella
-
DeFranco
nagyúr
válasz radi8tor #27908 üzenetére
"Autolok 2000 van neked? Arra azt írják 14 másodperc leszerelni. De most nem ástam bele magam jobban a témába - lényeg hogy ezeket a fizikai zárakat is lehet törni csak az a kérdés hány másodperc alatt."
Igen, hallottam én is ilyen urban legendet, utánaolvastam akkor is meg most is, jó lesz az 5 percnek is, meg flexelgetni is kell hozzá kicsit, jó nagy zajjal. Az meg sok. Keresnek másikat.
Ingyen megmondom neked hogy lehet leszedni, el kell vágni a kormányt a megfelelő helyeken (a küllőt amit megfog, meg a villa mellett két oldalt) és már lent is van a zár, csak a kormány bánta (elhajtani még el tudnak vele, csak hiányos).
De ha nem konkrétan az az autó kell nekik, akkor jó eséllyel nem fognak ennyit szórakozni mert eszközük sincs hozzá meg nem is éri meg, a következő sarkon találnak egyet kormányzár nélkül, azt bepróbálják inkább.
A zárat is biztos meg lehet pickelni bár elég bizalomgerjesztő a kulcs, viszont bruteolni nem lehet mert vékonyak a lamellák és ha eltörik elforog az egész.
Az álkulcsos zárnyitók meg az autótolvajok halmaza meg nem igazán közös, tucatautónál feljebb lőnek azok is ha egyáltalán léteznek.
Tuti biztos megoldás nincs, ha nagyon kell elviszik tréleren, én emellett tettem le a voksom több okból, tudnék érvelni mellette más megoldások ellenében de nem fogok mert minek.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz oliwire #27910 üzenetére
A kis kör alakú szenzor a búra legalján középen?
Az az esőszenzor,meg egyben az automata tompított/hazakísérő fényérzékelője.A másik üres az az automata refi kamerája lenne,az figyelné jön e szemben világítással valami.
Legalábbis tudtommal.
Nálam az alsó kör szenzor van csak benne,megy is az esőérzékelő,meg a hazakísérő fény is.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Real_Necro #27900 üzenetére
-
molnarpeter
nagyúr
válasz Chris1983107 #27819 üzenetére
Fel kell tanítani az új akkut amúgy vagy diag, vagy voodoo módszer gombokat nyomogatva (lásd YouTube).
-
oliwire
őstag
Szerintem nincs, vagy nem találtam még meg az autóban
Lecsekkoltam az alvázszám alapján én is itt az autót: [link]
De néhány extrát itt ismeretlennek írja, pedig van benne:
Pl. Park asszisztens, bluetooth kihangosító, keréknyomás érzékelő.
De lehet valamit elnéztem, ez lenne az alvázszámom: WF05XXGCC5GD60695 -
oliwire
őstag
válasz oliwire #27923 üzenetére
Na hát ez lenne a rejtélyes akármi a tükör mögött:
továbbá arra ki milyen megoldást javasol, hogy egyszer eső után vízcseppesen húztam le az ablakot, és azóta is ha le, meg felhúzom, a felhúzás után picike vízcsíkok vannak az ablakon. Meg kicsit nyekereg is azóta. Ha lehúzva tartom, ki tudna száradni? Nem akarom, hogy ott bent valami idő előtt elkorrodálódjon. -
oliwire
őstag
válasz radi8tor #27925 üzenetére
De A korrodálás miatt akkor nem aggódom, de örülnék neki, ha ki tudna száradni, és nem nyikorogna csak a bal oldali csinálja a jobb oldali nem.
(#27926) Gixxer88
szoftveresen most nincs benne a navi, de néztem youtube videókat, hogy obd2 és forscan segítségével aktiválni lehet benne a navigációt, csak kell hozzá térképes SD kártya is. Garancia után szerintem varázsolok majd bele egy friss térképes navigációt akkor[ Szerkesztve ]
-
veterán
Én azért ellennék azzal ha mind2 lenne .
Az egyik télen hasznos,a másik meg egész évben.
Amúgy egy hátránya van a fűthető szélvédőnek.
Ha az kavicsot kap (elég nagy rá az esély ha nem csak a garázsban álló dízstárgyként van használva az autó) és elreped...
Nem olcsó a csere.[ Szerkesztve ]
-
oliwire
őstag
Igen, télen szenvedtem sokszor a ráfagyott párával, ezzel le tudom majd olvasztani róla
Igazából ebben megvan minden, amit hiányoltam az MK2 Focusból, csak most derült ki, hogy fel volt írva az esőszenzor a nepperes papírra, ami a kocsiban volt anno, és most akartam kirpóbálni
de legalább ami benne van, az működik(#27932) Gixxer88
hát az biztos nem olcsó, keresek is majd rá valami normális cascot.[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz oliwire #27935 üzenetére
Nincs ELM-ed? Vagy a másik diag? Elvileg ha rádugod, akkor az aktív cuccokat láthatod...
Rákeresve a neten elvileg ez fény és esőszenzor. Azt bírom elképzelni még, hogy nem gazdaságos legyártani külön - külön a két érzékelőt és újabb kábelkorbácsot bevezetni emiatt, így összerakták a két szenzort és szoftveresen állítgatják az opciókat.
Az esőszenzorosban elvileg van egy "A" betű a bajuszkapcsolón ahol az érzékenységet állítod. Egyébként hasonló dilemmában vagyok, mert nekem is ilyesmi az érzékelő és amikor vettem esőszenzor is volt listázva az eladó szerint, de az a gyanum, hogy nincs nekem sem, mert nálam pl. az "A" betű hiányzik a kapcsolóról. 7végén beszerzek egy olvasót és a ForScan-nel ki fogom olvasni, aztán akkor okosabb leszek majd"The quieter you become, the more you are able to hear..." ― Ram Dass
-
őstag
válasz oliwire #27937 üzenetére
A matrica szerint tudja az összes OBDII protokolt, na de az akkor derül ki, ha rádugod az autóra, mert ha klón, akkor nem minden alegységgel tud kommunikálni. Sok a klón és azok nem nem tudják csak a sima HS-CAN protokolt, az MS-CAN-t elvileg az ilyen kapcsolósok, vagy még ennél is újabbak ahol a chip-be integrálták és nem kell kapcsolgatni az pedig ez lenne. Hétvégén én a kapcsolós verziót veszem meg és a ForScan-t akár meg is veszem hivatalosan és akkor egy évre van licenszem 3500-ért, annyit megér... Mélyebben nem ástam bele magam még, mert lehet van full verzió valahol és akkor nem kell fizetni, de a hivatalos oldalukon elvileg a full verzióval lehet csak egyes modulokat konfigolni.
"The quieter you become, the more you are able to hear..." ― Ram Dass
-
flymi
addikt
válasz Csabex #27938 üzenetére
Nekem is ilyen kapcsolós van itteni ajánlást megfogadva, már csak egy élhető kis lapos kéne nekem is.
Eddig csak egyszer néztem rá asszony laptopjával, akkor egy abs hibát ütöttem ki, mert cseréltem egy szakadt kábelt./// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
őstag
Ha Bp.-en járnál, akkor írj rám, szívesen segítek, mert van laptopom ami dedikált erre a célra, de van másik opció is, ami egy kisebb (Asus Zenbook) és érintős Win 8.1-es, de ha lesz időm, akkor lecsupaszítom és dobok rá egy win10-et.
szerk.
Most látom, hogy te voltál az autóvásárlós periódusban (kb. 1 hónapja) az etalon, hogy mennyire lehet szívni is a fókával, szóval olvastam is rengeteg hsz-ed és azt kell mondanom, h nagyon kitartó vagy[ Szerkesztve ]
"The quieter you become, the more you are able to hear..." ― Ram Dass
-
flymi
addikt
válasz Csabex #27940 üzenetére
Egyébként köszöni szépen jól van, nem jött elő semmi bánata. Most volt olajcserén.
Tavasszal alváz védelemre szeretném beutalni illetve meglátom lesz-e zseton szélvédő cserére, bár az annyira nem releváns, még kilátok belőle.
Bal első gyári sárvédő ívet szeretném még megmentetni és picit ráköhinteni a küszöbnél, takarva a kopást. Illetve ráférne egy teljes polír is. Ősszel pedig műszaki előtt talán egy vonóhorog is kerül rá, még megálmodom.Kell egy kis lapos amit munkában tudnék használni filmezésre és hurcibálnám magammal a kocsiban az obd kütyü mellett.
Asszonyén fent van a program, de hát az az ő cucca. Még sosem volt laposom.[ Szerkesztve ]
/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
Drughi
addikt
Üdv!
Focus 2010es, 'silver magic' fantázianév mit takar?
A félbőr ülést ismerem, egyéb tipikus ismertetőjele micsoda? -
troll81
addikt
Sziasztok st focus mk2 hengerfej csavakeszlet hol a legolcsobb otthon?
-
gabor9991
őstag
válasz troll81 #27943 üzenetére
[Cromaxnál] ennyi szerintem jó az nagyon
-
troll81
addikt
válasz molnarpeter #27946 üzenetére
Köszönöm általában ha hívok valakit valami boltot nagyon kevesen veszik fel... Jövő héten jön még egy st motor,épülni kell sokminden még
-
törölt tag
válasz troll81 #27943 üzenetére
Szewa, ha a 2.5 ST-ről van szó (HYDA motorkód) akkor ezt találtam
-
robertka
tag
Sziasztok, elkezdtem keresgélni mk2 focus-t. Találtam egy elég jól felszereltet, szerintetek érdemes elmennem megnézni, nem "túl" olcsó az állapotához és felszereltségéhez képest? Felhívtam és németből van behozva elvileg rozsdamenetes. Az autó.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- PlayStation 5
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- World of Tanks - MMO
- Milyen házat vegyek?
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Házimozi haladó szinten
- Politika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.