-
Mobilarena
Ford topik téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz radi8tor #27357 üzenetére
Indítómoci lesz mert tegnap apámnál megbikáztuk az autót egy másik akkuval és ugyanúgy gyengélkedett az önindítózásnál. 11V alá nem is ment le Exide-el sem.
Hidegen indítva még csak érezni hogy nem teker olyan jól, de melegen van hogy akkora áramot vesz fel hogy már a műszerfal is erősen hunyorog.
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
sparta2
tag
válasz Real_Necro #27399 üzenetére
Sérülés.
-
Real_Necro
veterán
válasz Real_Necro #27400 üzenetére
Még egy kérdés. Gyári Ford Mondeo MKIV szőnyegnek mennyi a bolti ára?
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
oliwire
őstag
válasz molnarpeter #27392 üzenetére
Azt hogy össze volt törve, honnan lehetne megtudni? Biztos hogy törött volt?
-
tobias88888
őstag
válasz molnarpeter #27392 üzenetére
Öhm, az napi 400km. Egyáltalán nem elképzelhetetlen. Munkás kocsikkal simán mennek ennyit. Haverom tavaly 140 ezret tett bele a kocsijába, vállalkozóknál muszáj
-
molnarpeter
nagyúr
válasz tobias88888 #27405 üzenetére
Idő felében ki volt vonva a forgalomból is amúgy, lehet csak az eldobós Kft-k passzolgatták egymás közt
-
oliwire
őstag
válasz tobias88888 #27406 üzenetére
köszönöm!
Én is gondoltam erre, hogy ez amolyan lízingelős céges, ide, oda passzolgatós autó lehetett .
[ Szerkesztve ]
-
molnarpeter
nagyúr
válasz oliwire #27404 üzenetére
Pár hsz-szel korábban leírtam az oldalt, ahol alvázszám szerint le lehet kérdezni. Utóbbi adat meg az eredetvizsga képeken látható. A lekérdezés írja a baleseti jegyzőkönyv számát is, amit az amcsi hatóság némi aprópénzért meg tud mutatni - abból derülne ki, mekkora volt a kár
-
zolee3000
tag
Üdv,
Miskolcon vagy Debrecenben, illetőleg bővebben az ÉK-Mo-i régióban tudtok ajánlani megbízható Ford szervizt?
Hibrid Mondeo-vétel előtt kicsit körbekérdeztem itt vidéken (márkaszervizeknél), de elkeserítő volt a reakció, amikor mondtam hogy hibrid autó lenne. Mintha 5 méter kondenzcsíkot kértem volna.
Rémlik, hogy vhol olvastam, a hibrideken nem is mókolhat akármelyik márkaszerviz, csak amelyiknek ehhez külön minősítése/tanúsítványa van: akkor sem, ha csak egy alap (hagyományos autókon is végzett) műveletről lenne szó. -
oliwire
őstag
válasz molnarpeter #27409 üzenetére
Még fösvény voltam fizetni ilyenekért, mert ez az autó annyira nem okozott szerelmet még, hogy ennyire utánanézzek a vagy szerinted ebben az autóban lenne potenciál, rálocsolva fél milliót egy nagyon jó autó lehetne?
-
gabor9991
őstag
válasz oliwire #27412 üzenetére
Ha nagyon jó autót szeretnék akkor én nem egy amerikai töröttből kendácsolt valamit vennék.
Ha nem lett volna nagy baja nem hozták volna ide ahol olcsón helyre lehetett hozni.
Nézd meg Vályi Pista mai teslás videóját, jól bemutatja ezt a helyzetet, attól most tekintsünk el, hogy az egész videó egy fizetett carvertical reklám. -
zolee3000
tag
válasz molnarpeter #27411 üzenetére
Jogos, írok nekik ez ügyben, remélem nem pattintanak le.
Garanciaidőn túl egy Toyota-szerviz valóban logikusabb lenne, mint egy márkafüggetlen. Bár valaki írta a hibrid fordosok közül, hogy nem igazán szeretnek Forddal foglalkozni, de ha elvállalják, akkor inkább bennük bíznék én is, mint egy olyan műhelyben, ahova szökőévente 1x, ha betéved egy HEV-típus. -
zolee3000
tag
válasz darvinya #27415 üzenetére
Erről olvashattam én is, hogy kell valami plusz villamosságtechnikai tanúsítvány is, mert hivatalosan csak úgy szerelhetik. Érthető az is, hogy miért húzódozik elvállalni egy olyan műhely (nem hivatalosan is), ahol nincs ebben gyakorlat - azért veszélyes dolgok ezek.
Mindegy, csak azt remélem, hogy nem kell majd minden alap szerviz miatt Bp-re rohangálnom innen a vadkeletről. Az azért nagy szopás lenne. -
molnarpeter
nagyúr
válasz zolee3000 #27416 üzenetére
Olajcsere, fék, stb nem atomfizika, kb otthon is megoldható (youtube még akkucsere videókkal is tele van ). Azért a megfelelő technológiára törekedni nem árt, gondolok itt a nagyobb franchise szervizekre, mint a Bosch, ahol legalább a leírások rendelkezésre állnak mondjuk.
-
Revox66
tag
válasz molnarpeter #27418 üzenetére
Volt róla szó, de végül le lett rendelve hozzá az új alakatrész.
-
zolee3000
tag
válasz molnarpeter #27419 üzenetére
Olajcsere, fék, stb nem atomfizika, kb otthon is megoldható
Tudom, de nekem nagyon nincs affinitásom a műszaki dolgokhoz, egy ilyen drága jószágon meg pláne nem mernék kontárkodni. -
SECTORnooB
addikt
Sziasztok 2005 ös focus 2 höz van valamifèle törlő lapát méret szabvàny ? Bàrdinàl kijelölöm a KKDA motorkódommal, és annyi méret típus előjön,hogy nem tudok rajta eligazodni.
-
veterán
válasz SECTORnooB #27424 üzenetére
650 és 430mm.
A gyártók ettől ilyen fél-egy centivel lefelé eltérhetnek.
A hátsó tudtommal meg évjáratfüggő.
2006-ig 380mm,2006-tól meg 350mm.
De az a legegyszerűbb ha leméred a mostani lapátokat. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz molnarpeter #27427 üzenetére
Azt mondták full zárlatos volt már, javítása többe került volna sokkal ha egyáltalán javítható de a Motorcraftost nehéz szétszedni.
Meg hogy ez a zárlatos önindító sem tett most jót az akkunak, mind1 majd novemberben csere.⭐ Stella
-
zolee3000
tag
Ha esetleg valakit érdekelne, ma megkaptam a levelet a Fordtól (szerviz@ford.com). Arról érdeklődtem, hogy mely magyarországi márkaszervizeik vannak hitelesítve/technikailag felkészítve hibridek fogadására. (Ui. hibrid Mondeo-t tervezek venni.)
A válasz: Kérjük, hogy az Ön által választott hivatalos Ford Márkakereskedővel egyeztessen. A Márkakereskedők elérhetőségeit megtekintheti a www.ford.hu weboldalon.
-
darvinya
titán
válasz #21346560 #27430 üzenetére
Az a gond, hogy nincs központi szerviz felügyelet, csak egyszerű szerződött partner.
Emiatt nincs minőség biztosítás, és nem tudják mit tudnak javítani.
Nyugaton és USA-ban központ tudja mit, hol szervizelnek, és minősítést is.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
zolee3000
tag
válasz #21346560 #27430 üzenetére
Mivel (eddig) nem sok hibrid Ford volt (konkrétan egy modell), nem hiszem, hogy sok szervizükben megkapták volna a továbbképzést ezek kezelésére, ergo biztos nem tartott volna fél óráig annak a párnak a megnevezése, ahol igen. Nem hiszem, hogy a központnak erről ne lenne nyilvántartása, vagyis most kellene ennek utánanéznie, a "különválogatást" megcsinálnia. De ha mégis, meg nem ez lenne a dolga?A sztorihoz hozzá tartozik, hogy a megkeresésemben megírtam nekik azt is, hogy a közelemben lévő 3 márkaszervizben érdeklődtek már, de mindenütt elhajtottak, hogy ők nem foglalkoznak vele, azt meg hogy ki igen, nem tudják. Ennek tükrében kicsit érdekesnek tartottam a központ válaszát, de nyilván nekem voltak túlzó elvárásaim a magyarországi ügyfélkezeléssel kapcsolatban.@darvinya: Köszi, így már érthető. Ettől függetlenül nem dob fel a dolog, hogy így működnek a dolgok itthon (ebben is).
[ Szerkesztve ]
-
Drughi
addikt
Van valahol leírás arról, hogy mik a lényegi különbségek a ford 1.6 szívó motorjai között?
Sima 1.6 74kw (101le) , 77kw (105le) , 85kw (116le) lenne a lényeg, hogy ezek közül melyik az ajánlottab. Egy mk2.5 kombi fókához -
A Zéé
addikt
válasz Drughi #27436 üzenetére
az a Ti-CVT, ami változó szelepvezérlésű. Arról nem árt tudni, hogy a szelepvezérlést irányító okoskerék tönkre tud menni, és ha cserélni kell, akkor kicsit zsebbe nyúlós, mert illik a vezérlést teljesen cserélni vele együtt.
Plusz dupla katalizátora és lambdaszondája van, szóval több a hibalehetőség, drágább egy kipufogó csere.
A 105 lovas nem tudom melyik, a sima 101 lovas meg a klasszik "agyonüthetetlen" tök egyszerű szívó benzines. Az egyik legtartósabb motornak tartják.Just a simple Lineman...
-
radi8tor
MODERÁTOR
Mióta nyüstöltem az akkut a sok (rövidzár közeli) önindítózással jelentősen romlott a teljesítménye.
Jól sejtem hogy ha első hidegindításnál egy óracsoport teszt program fut le (minden mutató kileng 0-végtelenig majd vissza) akkor az azért van mert nagyon beesik a feszültség?
Bevallom most nem néztem mennyire ment le indítózásnál, de azt látom hogy végig 14,2-14,4V-al tölti az akkut mintha le lenne merülve. Pár napja ezzel szemben volt hogy csak 13,4V mutatott a műszer.⭐ Stella
-
darvinya
titán
válasz radi8tor #27441 üzenetére
Hát…ez a lutri, mert lehet már holnap megdöglik, de lehet 1 hetet kibír, stb.
Ebben jó AzMisterile( vagy mi a neve) akku, mert van rajta akku állapot jelző.
Csak 10 percre le kell csatlakoztatni és mutatja milyen állapotú az akku.
Zöld-Fekete, Zöld jó, fekete kuka.[ Szerkesztve ]
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
ReFleXx
addikt
válasz radi8tor #27439 üzenetére
Hay neves az akku?
Heten nekem is bedobott egy Low Battery uzenetet a muszeregyseg 5perc nem jaro motor melletti radio hallgatas kozben.
4 eves az akksi, szal lehet hogy érik a csere nekem is, mondjuk mostanaban sokat all az auto es keves a hosszu tav thx by covid[ Szerkesztve ]
2020-as dakota közmondás: "Intel a csórók AMD-je"
-
darvinya
titán
Autó akkuknál mindegy, hogy 1 cella, vagy összes, ezek össze vannak kötve.
Ezáltal egyik döglik meg, az kihat többire is.
Így tudja mutatni, hogy rossz, hiába jó még az a cella.
Mivel rossz cella elszívja energiát, zárlatos cella esetén pedig többszörösen.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
Real_Necro
veterán
válasz radi8tor #27444 üzenetére
Mivel töltöd?
Nekem astránál a lidl csoda töltő már nem tudott mit kezdeni vele a sok állás után, ezért már tartok itthon régi vasmagos töltőt. Az rendbe tudta eddig hozni.„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Real_Necro #27447 üzenetére
Generátorral.
Nem tudnám tölteni max a munkahelyen 50 méteres kábeldobbal.⭐ Stella
Új hozzászólás Aktív témák
- Ford topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- PlayStation 5
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- World of Tanks - MMO
- Milyen házat vegyek?
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.