- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Honor Magic V2 fél év után
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
- Fotón a Xiaomi 15 Ultra kamerái
- Mobil flották
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
Aktív témák
-
club1
veterán
-
Zolikk
csendes tag
válasz #54715584 #9451 üzenetére
nekem egyszer volt egy hasonló gondom a routeremmel. addig kókányoltam a beállításokat míg nem tudtam visszalépni a router menüjébe.
a következő segített: elvileg minden routeren van egy reset gomb. nyomkodtam én is de ez sem segített. A megoldás az volt, hogy kb 1 percen keresztül folyamatosan nyomni kellett a reset gombot és minden visszaállt a gyári beállításra és ez után megint jó volt minden.
Derin - Lvl 80 Paladin @ Arathor
-
Casanova*
veterán
szasz! akkor a beállításba maximum feltöltési sebesség mezőjébe 230-at írjak be?
A maximális feltöltési sebesség kiszámítása nem nagy munka, a maximális feltöltésed el kell osztani 10-el. pl: ha 128 kb/s-es a feltöltésed->128/10=12.8. Ennek az értéknek kell még a 75%~85%-át venni. Jelen esetben: 10 lesz az érték, 80%-al számolva. És ezt beírni a Options/Preferences... Network Options->Global maximum upload rate-hez. tehát 23 értéket írtam be. így max csak 23 kb-al töltök fel. ezt nem értem!
"Ha bírálnak téged,akkor valamit jól csinálsz. Hiszen csak azt támadják,akinél a labda van." ( BRUCE LEE ) ヅ ҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳ
-
ati2
őstag
Csak a régebbi routereknél max 1 hét a lease time, az újaknál szerencsére van végtelen is
A tűzfalon meg azért nem kapcsolom ki ezt a funkciót, mert más támadásoktól is véd ezzel. Amúgy meg megszoktam a fix ip-t a saját lan-on, csak akkor kell hozzányúlni, ha routert kell cserélni, vagy új win telepítés volt. -
-
ati2
őstag
válasz Casanova* #9454 üzenetére
A maximális le és feltöltési sebességet is be kell állítani, én a 4/1-hez 450/100 kb/s-t használok. Így lefelé marad 40-50 kb/s, felfelé 20-30 kb/s sávszél netezni.
És így meg szokott lenni a beállított 450/100 kb/s is egyszerre stabilan az utorrentben.Ha lefelé nem jön és látod, hogy sokan seed-elnek, akkor a kapcsolatokat beállítása túl alacsony (mindegy melyik utorrent-et használod).
Nálam a 4/1-es nethez ez vált be:
- Kapcsolatok maximális száma összesen: 600
- Kapcsolatok torrentenként: 100
- Feltöltési szál torrentenként: 20
- további feltöltési szál inditása, ha 90% alatt van: pipa beA túl sok kapcsolat se jó, mert az is lassít. Ki kell próbálni nálad mennyi jó
-
tunkiih
őstag
itt a hétvége, zakatol a fibernet szokás szerint.. 6/1 lenne, 10 körüli pinggel..
[ Szerkesztve ]
-
-
Balage^
tag
Egész nap ugrált a ping, külföldi szerveren főleg. Most viszont éjszaka hogy nem használja senki egész jó, igaz ez belföld. 2 mbitnél nagyobb upload, wow valami elromolhatott bent, hogy a max 2mbiten felül még becsúszott egy kicsi.
-
Balage^
tag
Hű de hasít a 10mbit, amikor mások is neteznek. Nem hiszem el, hogy a upc legkisebb csomagjával egyenértékű legnagyobb csomagot nem lehet normálisan szolgáltatni.
-
laszlo168
senior tag
Most mértem egy sebességet, a ping 385 volt, az jó?
-
Zoli G
tag
Hali! Srácok, van valaki itt aki valaha is kapott a kérdésére választ az ugyfelszolgalat@fibernet.hu címről? Immár kilencedszerre írtam le ugyanazt a kérdést, és semmi .
Mostanában lettek itt Gödöllő környékén új net csomagok: 6/1,10/2 stb. Nem tudjátok a régi hűségnyilatkozatos ügyfeleknek is át lehet ezekre állni, vagy meg kell várni míg lejár?
Bár, halkan jegyzem meg, itt volt a kedves kollegina, megkérdeztem tőle, hogy lesz fejlesztés a közeljövőben? Kapásból mondta, hogy nem, nem lesz aláírhatjuk a hűségnyilatkozatot. Aláírtuk a 4M/256K-ra, 2 hónapra rá meg itt van olcsóbban a 6/1. Egy szó mint száz, elmehetnek a ...ba. -
Balage^
tag
Szerintem ne menjen be, ha nem akarja felvágni az ereit. Múltkor bementem felmondani a tévét, de ez fogadott.
Ehhez el kell mondanom, hogy direkt korán mentem, hogy ne legyenek sokan. A mellettem lévő néni 3.5 órája várt már. Én 30 perc után jöttem el, amikor 1 emberrel végeztek. Megfogtam a cetlit és oda basztam az asztalra. -
vOrOn
tag
webmail.kulternet.hu működik már valakinek webmail.fibermail.hu helyett?
-
Zolikk
csendes tag
Most volt itt szerelő..
Fiberlan 60/60as csomag...Derin - Lvl 80 Paladin @ Arathor
-
club1
veterán
válasz Balage^ #9491 üzenetére
A viccet félretéve: 60/60-as neten lógó előfizetőknek biztosítandó sávszélességet kicsit nehezebb kiszámolni/fenntartani, mint a ma átlagosnak számító 4/1 esetében. Logikusan egy internet szolgáltató nem tervezhet az elméleti maximumra, mert annak fenntartása nagyon drága lenne. (Ez különösen igaz a mobilnet szolgáltatókra.) Ezért igyekeznek optimalizálni a szegmenseknek biztosított sávszélességet, ami valahol az összes előfizető által előfizetett sávszélesség 20-30%-a környékén van. Ahol a terhelés eloszlik, ez bőségesen elég, míg pl. a csak lakossági előfizetőkkel teletűzdelt szegmensen az este 7-9 óra közötti időszak erősen kritikus lehet, miközben hétközben napközben bőven 10% alatt marad. Persze új építésű rendszereknél még bőven túltervezett a sávszél, de ahogy rászoknak az előfizetők, úgy fog majd az érték felülről közelíteni a szolgáltató által vállalt célértékhez.
-
Szokenesz
senior tag
értem én, hogy péntek van... nem is pattogok, hogy kicsit lassabb a net... de azéé ez már túúlzás egy 10/2höz...
még jó, hogy megyek el és nem tudom meg mi lesz este 8kor
[ Szerkesztve ]
-
ati2
őstag
Azért linkeltem a fibernet oldalt, az alján van a LAN csomag 20/20 = 4500
"LAN csomagjaink - Budapest 11. ker. Albertfalva, Százhalombatta 750 Mhz hálózat és Baja meghatározott területein."Gondolom nálatok is a konkurencia miatt emeltek 60/60-ra a csomagot, ez tényleg jó ár érte.
Egyenlőre nálunk Kecskeméten nincs és az utolsó információk alapján fél éven belül nem is lesz, úgyhogy most várom a T-Home Optikát. A fiber kábelmodemet meg májusban, ha lejár a szerződésem visszaviszem nekik.Köszi az info-t
-
ati2
őstag
Kecskeméten a Széchényi városi könyvtár alagsorában lesz a DIGI iroda, a hirdetmények alapján LAN-os net lesz
Csak az esőben a párás ablakon keresztül nem bírtam mindet elolvasni, de lesz 3 eft ért is TV+net+teló. A TV-t váltom mindenképp, úgyhogy lehet 2 net is lesz párhuzamosan, meg a fiber 4/1-es fos májusig
-
Zolikk
csendes tag
Úgy másfél hete dobták be a lépcsőházba a hírdető lapjukat amiben ez a csomag is benne van.
Szerintem érdemes átváltani! Várd még ki azt a kis időt!
Ma teszteltem egy feltöltött torrentel. 500 kb/s upload, közbe 2.5Mb/sec download. Szóval eddig jó!Derin - Lvl 80 Paladin @ Arathor
-
pluhi
tag
Hát ez teljesen zavaros. Mit értesz LAN kábel alatt? UTP-t? Eleve miért LAN-nak hivják a csomagot, a LAN az "helyi hálózat", semmi köze a nethez. LAN-t lehet kiépiteni koaxon éppúgy, mint UTP-n, STP-n vagy ami tetszik.
Ha 60Mb/s-et tud, akkor miért jó a 2.5Mb/sec? Még 2.5 MB/s is "csak" 20Mb/s, nem 60.
Aktív témák
További kérdésekkel az Invitel topikba fáradjatok!
- Lenovo Legion 5 Pro - 16" 2K IPS 240Hz, i7-13700HX, nVidia GeForce RTX 4060, 16GB, 512GB SSD - GARI
- Logitech G923 Xbox + Váltó ! 1 hónapos! KARCMENTES, HIBÁTLAN! Garanciás!
- Lenovo LOQ 15IRX9 (I5-13450HX, 16GB DDR5-4800, 1TB SSD NVME, RTX 4060 8GB) 6 NAP ÜZEMIDŐ! 3 ÉV GARI
- DJI FPV profi drón táska, koffer (MC-Cases)
- Samsung C43J890DKU Super Ultrawide Gamer Monitor! 43"/3840 x 1200/120hz/PbP/Type-C/KVM/Machez is!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest