- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Android szakmai topik
- Apple Watch
- TCL 50 NxtPaper 5G - átgombolom magam monokrómiába
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Az első jel a Galaxy XCover 8 létezéséről
Aktív témák
-
szvl
tag
Egész pontosan "internetszerver-üzemeltetése nem megengedett".
No de mi az az internetszerver? Webszerver? FTP szerver? Torrent kliens? Maga az oprendszer, ami válaszol a ping-re? Skype, NSN, SIP telefon stb... ami kicsörög, ha bejövő hívás érkezik? Ezek mind tekinthetőek szervernek, hiszen egy kívülről jövő kérésre válaszolnak, tehát ebben az értelemben szerverként működnek.
[ Szerkesztve ]
-
tunkiih
őstag
6/1
[ Szerkesztve ]
-
szabjan
tag
No most, hogy megy át sok ember DIGI-re, egyre jobb a Net Battán.
Legalább is a környékünkön.
Most már szinte mindíg egyforma a sebesség napközben.10/1 -es vagy másfeles, vagy már nem is tudom milyen a netem...
[ Szerkesztve ]
a vizesember
-
tunkiih
őstag
válasz szabjan #9810 üzenetére
hát igen.. ha elérik az országos lefedettséget a fibernet csődbe megy mert nincs még egy olyan ország aki elviselne egy ilyen szánalmas bandát.... most is nézem 60 megás fiberlannál garantált 2 megát irnak.. mi lesz ott bele se merek gondolni.. na de visszatérve énis azonnal áttérek rá ahogy lesz az tuti..
-
szvl
tag
Most hívott egy hölgy a Fibernettől, az volt a kérdése, hogy időben megérkezett-e a csekk? Kérdem milyen csekk? Hát az a sárga. De hát én nem is csekken, hanem átutalással fizetek.
A költői kérdésem: egy ilyen telefonhívás előtt miért nem vet egy pillantást a fibernet ügyintézője a szerződésre, nyilvántartásra, akármire. Miért kell feleslegesen a nem csekkel fizető ügyfeleket ilyen csekkes kérdéssel zaklatni?
-
nyxor
aktív tag
Végre a Fibernet is bevezeti a DOCSIS 3.0-t! Április 2-án ezt a levelet kaptam a tőlük:
Értesítés szolgáltatás-kiesésekről
Tájékoztatjuk Tisztelt Előfizetőinket, hogy Kecskemét területén egy új internet technológia tesztelését végezzük, amely az eddigi sávszélességet megtöbbszörözve, akár 120 Mbit/s adatátviteli sebességet is biztosíthat.
A hamarosan elérhető, rekordsebességű internet szolgáltatás műszaki feltételeinek megteremtéséhez kábelhálózataink fejlesztése szükséges, melynek következtében 2010. április 19. és 2010. április 28. közötti időszakban több szolgáltatás-kiesés lesz tapasztalható, az alábbi ütemezés szerint: [...]
[ Szerkesztve ]
LG G2
-
nyxor
aktív tag
válasz killbull #9815 üzenetére
Én sem tudok többet, mint ami a levélben van. Azt írják, hamarosan. Tegyük fel, április végéig végeznek a hálózat fejlesztésével, szerintem onnantól 1-2 hónap. Szóval június, vagy legkésőbb július, de ez csak tipp. Azt sem tartom kizártnak, hogy rögtön a fejlesztés után elindítják az új technológiát, csak addig a pár hónapig marad még mellette a régi is, amíg kiküldik az értesítőket a modemcseréről, meg az összes modemet át nem cserélik. Itt ugye az is kell, mert a jelenlegi modemek csak DOCSIS 2-esek.
Mindenesetre én már várom... Végre rájött a Fibernet, hogy fejlesztések híján nem sokáig maradnak piacképesek, főleg ilyen árak mellett, ráadásul most már a Digi LAN-ja meg a T optikája is kezdi szépen megszüntetni a monopolhelyzetüket kis városunkbanLG G2
-
killbull
aktív tag
Az a baj én nem bízok a fibernetbe! Meg úgy semmiféle coax kábeles internetbe, mert mást nem látni csak hogy ilyen szar meg amolyan szar! Lehet az T home vagy PR telecom vagy fiber. Nézz meg pár topikot csak ez nem jó meg nem hozza dolgok mennek! Megsúgom hogy ismerek fibernetes dolgozót az feleslegesnek tartja a fejlesztést mert rohadnak a kábelek a falban. Szóval fejlesztés ide vagy oda ha rohad a kábel és egy szimpla beázás bezavarja a szolgáltatást semmit se ér!
-
killbull
aktív tag
Meg attól hogy új technológia szerintem fibernet hozzáállásán úgyse fog változtatni! Ugyan úgy leszarnak majd mindenkit! Ezért kérdeztem van e hűség.
-
S0m30n3
aktív tag
Hello!
Fiber 15-ös netem van.
Csak annyi lenne a kérdésem, hogy van-e valami adatforgalom korlát, amit ha átlépek, akkor szerződést bontanak? És ha van, akkor mennyi? (pl. hallottam olyat, hogy ha havi 300GB-t átlépem, akkor szerződésbontás, de nem vagyok biztos, és akitől hallottam, ő is csak valahol olvasta...)
(Már keresgéltem neten, de nem találtam választ.) -
nyxor
aktív tag
válasz killbull #9818 üzenetére
Tudom, hogy sokan panaszkodnak a kábelnetre, én is rendszeresen olvasom a fórumokat. Ami azt illeti, nálam se mindig tökéletes, de az esetek 95%-ában stabilan hozza a sebességet, jó a pingem, feltöltésből pedig még kicsit többet is kapok, mint ami járna. Viszont ismerek olyat is, akinek a sebesség 60%-át jó ha teljesíti.
A rohadó kábelekről sokat tudok mesélni. Saját példám, hogy 2004-ben, mikor bekötötték a netet, az egyik szobába leágaztatott tizenéves, besárgult, egyszeres árnyékolású koaxra kötötték rá a modemet, megnézték, hogy működik-e, majd mint aki jól végezte dolgát, távoztak. Azóta az egész házat újravezetékeltem a saját költségemre.
Ismerősömnél ugyan új kábelt húztak a netnek, viszont az már abszolút nem érdekelte őket, hogy a net-ág mellett futó TV-ág milyen állapotban volt: szigetelés lerohadva, réz árnyékolás kilátszott, eloxidálódott, a megmaradt szigetelés meg sárgás-barnás árnyalatokban díszelgett. A 20 év körüli, tömör műanyag, magas jelveszteségű főkábel sem hatotta meg őket. Nekik tényleg csak az a lényeg, hogy működjön. Az, hogy a hálózat konstrukciója, esztétikája megfelelő-e, az már mindegy. Apropó, esztétika. Érdemes megnézni egy-két oszlopot a belvárosbanLG G2
-
kigyi_23
addikt
Sok mindent el lehet mondani róluk, de ezek alapján kár pocskondiázni a céget. Nem akarom védeni őket, mert ismerjük jól milyen a hozzállás ha valami gond van. Csupán a bekötések nem rajtuk múlnak egyedül. A cég nagy része egyszerűen alvállalkozókkal dolgozik és oldja meg az adott terület problémáit. Ide spec rendes szerelők jutottak és normálisan végzik a dolgukat. Ha nem jó a régi akkor új kábelt húznak és ha valami gond van akkor addig jönnek amíg meg nem oldják. Ha kell modemet cserélnek az oszlopra másznak és a padláson is átnézik a kábeleket. Aztán szépen megoldják a problémát egyszerűen és normálisan.
https://www.youtube.com/user/kigyi23/
-
flavio
tag
Sajnos én attól félek csak ott fog fejleszteni DOCSIS3-ra ahol nagyon muszáj lesz mert van konkurencia,itt ebben a kisvárosban viszont nincs,így itt nem nagyon lesz szerintem. Ha emlékszel amikor bevezette a 4/1Mbit/s,10/2Mbit/s meg a 20/3Mbit/s csomagokat,de egy évig csak pár kiemelt helyen adta,szerintem megint csak pár kiemelt helyen lesz DOCSIS3. Most is azért jöttem fel ide mert nagyon szarakodik a netem ugrál a sávszél mint az isten nyila,még a speedtest is úgy működik elkezd mérni felmegy 9megára és mérés közben lassan le esik 2-re,de a feltöltésem meg van és furcsa mert a ping is jó!
-
nyxor
aktív tag
Ezt jól látod. Itt Kecskeméten se csinálnának semmit, ha nem jelent volna meg az utóbbi időben a Digi és a T-Home Optinet, akik a Fiber árainak töredékéért adnak sokszor akkora sávszélt - így már nem is kérdéses, hogy a szerződés lejártakor váltani fog az ügyfél.
Egy kis városban, ahol nincs alternatíva, ott muszáj lesz mindenkinek azt a szolgáltatót választania, ami van, vagy bámulni a nincs kapcsolat feliratot. Az ilyen helyeken azért nem éri meg fejleszteni, mert nem fenyegeti őket az a veszély, hogy elpártolnak az előfizetők.
Azért jó látni, hogy végre van valami fejlesztés. Elvégre eddig az ment, hogy a meglévő rendszerből próbálták meg kisajtolni a maximumot (ld. Dinamit csomag), csak hát egy DOCSIS2-es rendszer, aminek van downstream csatornánként 43 Mbit sávszélessége x előfizetőre, nem hiszem, hogy felvehetné a versenyt az FTTH-val vagy ETTH-val. Már csak azért is, mert ezekben még a D3-nál is több tartalék rejlik, az ilyen hálókon fogják majd a gigabites neteket is bevezetni. Bár ez még odébb lesz.LG G2
-
szvl
tag
Teljesen igazad van. 8 éve költöztünk a panel lakásba, akkor csak Fibernet Tv és net volt itt elérhető. Az elmúlt 8 és során 0 fejlesztés történt. Most itt lebeg a Digi kábele a ház bejáratánál (hogy a közös képviselő miért nem engedte tovább őket megér egy külön topicot). Naná, hogy a közgyűlés egyik napirendi pontja, hogy engedjük a Fibernetet hálózatot fejleszteni a házban. Érdekes egybeesés...
-
MC Pite
veterán
Megint hozzák a formájukat
Holnapig várok, ma úgysem történik semmi, és a modemet akarják állandóan kicserélni... (Miután eddig mindig központból megoldották a problémát.)
szerk: 6/1 Mbit
[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
Csabee.
nagyúr
Néha mostanában úgy belassul ez a szar.....
Üdv: Csabee.
-
szvl
tag
Tidom, hogy ez Fibernet káblenet topic, de a TV-s piacon kicsit lassabb a mozgolódás, fejlődés, bővülés, ezzért ott jobban mutatja a piaci részesedés a cég sikerét. Nost a Fibernet így áll ezen a téren:
Fibernet TV piaci részesedések:2000: 12-13%
2009 június: 6,7%
2009 november: 6%
2010 január: 5,8%[ Szerkesztve ]
-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
Na elég volt elolvasnom az utolsó pár hozzászólást, hogy elbizonytalanodjak...
A lényeg, hogy nekem maximum 2,5Mbites netem lehet ADSL-elen keresztül. ADSL meg Fiberneten kívül nálunk nincs is más lehetőség, így gondoltam, hogy kábelnetre váltok (most úgy is van egy próbahónapos akció) csak nem mindegy, hogy 2Mbitért fizetek vagy 6Mbit-ért 5 ezret havonta... De amiket olvasok elbizonytalanított. ADSL-en mindig megvolt az előfizetett sebességem, nem kellett a "garantálttal" takarózniuk. És ahogy neézem soka probléma a Fibernettel. Ezek általánosak vagy esetenként. Esetleg csak "csúcsidőben" lassul be?
Hirtelen ennyi kérdésem lenne...
Üdv: RR
═════════════════════════════════════════
-
Szokenesz
senior tag
válasz RootRulez #9837 üzenetére
Az hogy mennyire lassul be attól függ, hogy hol laksz...
pl.: ahol én lakok 3-4 hónapja még mertem volna ajánlani a céget, ma már olyan lassulások vannak hogy maximum ellenségnek.
Csak azt tudom mondani, hogy kérdezősködj a környéken mégis mi a helyzet velük. De 6Mbitet még szerintem úgy-ahogy bírnak szolgáltatni.[ Szerkesztve ]
-
-
dbius
veterán
válasz RootRulez #9839 üzenetére
a fibernetnél olyan nem létezik, hogy "ha akkor jó, akkor mindig jó". Ez bizonyíték, nem ígéret
Nekem pl. (hajdúböszörmény) 6/1-es csomagom van, de a 6 Mbit kizárólag éjszaka van meg, ill. hajnali órákban, jó esetben pedig délelőtt valameddig. Utána 1-2 megabit, ami elérhető, sok esetben még a garantált sincs meg (pl. feltöltési sebességnél nálam a legtöbb esetben a garantált alatt van, csak a már említett időszakban megy garantált fölé).
Én senkinek nem ajánlom ezt a céget, egészen addig, amíg egyetlen más alternatíva van mellette. Ha nekem lenne egyetlen alternatívám is, akkor gondolkodás nélkül váltanék!
-
Szokenesz
senior tag
-
kigyi_23
addikt
Én nem panaszkodhatod 10/2-es netem van igaz a 1.6-nál még nem volt nagyobb a feltöltésem, de legalább nagyon kevesebb sem Igazából nincs sávszél problémám sem csúcsidőben sem pedig máskor. Olyan volt valóban, hogy nem volt jó a net, de annyi amennyi kimaradást el kellett szenvednem annyi belefér.
https://www.youtube.com/user/kigyi23/
-
Randomizum
csendes tag
válasz RootRulez #9837 üzenetére
Attól függ hol laksz, kérdezz körben milyen véleménnyel vannak a fibernetről felétek.
Itt Csongrádon a 6/1 kb az éjszaka közepén, vagy hajnalban van meg, egyébként örülök ha eléri a 2megát, hétvégén-ünnepnapokon szinte teljesen használhatatlan, tegnap például 0,3/0,2-öt sikerült szolgáltatniuk.
üdv.
-
RootRulez
félisten
válasz Randomizum #9843 üzenetére
Cimboráimnak jók, de ők szinte "csak" CoD-ra meg metinre használják a netjüket...
═════════════════════════════════════════
-
zoo8800
veterán
Üdv.
Tegnap megrendeltem a Fibertől a 6/1-es netet. Nincs más, kíváncsi vagyok milyen lesz...rip and tear, until it is done
Aktív témák
További kérdésekkel az Invitel topikba fáradjatok!
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Politika
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Renault, Dacia topik
- Half-Life 2
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Mini PC
- EAFC 25
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- További aktív témák...
- Logitech G923 Xbox + Váltó ! 1 hónapos! KARCMENTES, HIBÁTLAN! Garanciás!
- Lenovo LOQ 15IRX9 (I5-13450HX, 16GB DDR5-4800, 1TB SSD NVME, RTX 4060 8GB) 6 NAP ÜZEMIDŐ! 3 ÉV GARI
- DJI FPV profi drón táska, koffer (MC-Cases)
- Samsung C43J890DKU Super Ultrawide Gamer Monitor! 43"/3840 x 1200/120hz/PbP/Type-C/KVM/Machez is!
- Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1165G7 4Mag 16GB/1TB FHD IPS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest