- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Honor Magic V2 fél év után
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
- Fotón a Xiaomi 15 Ultra kamerái
Aktív témák
-
ati2
őstag
Mennyire értesz a kábelmodemekhez?
Elég furcsa dolgokat látok a log-ban, a legtutibb a dátum, de van egy kiló critical + error is:
2010-03-01 09:31:31 5-Warning D104.0 DHCP REBIND WARNING - Field invalid in response
1970-01-01 00:00:15 3-Critical D003.0 DHCP WARNING - Non-critical field invalid in response.
1970-01-01 00:00:03 6-Notice M571.1 Ethernet link up - ready to pass packets
2010-02-28 12:31:01 6-Notice M573.0 Modem Is Shutting Down and Rebooting...Lehet ilyen régóta vagyok előfizető
[ Szerkesztve ]
-
vOrOn
tag
Utólag tényleg nem tudom feleleveníteni, vajon mire is gondolhattam pontosan, amikor így fogalmaztam. (tanácstalan tarkóvakarás)
Downstream Power Level a képen majdnem közelit az "optimális" 0 dBmV értékhez, viszont Upstream Power az optimális +35 dBmV felett lenne. "Normába" természetesen így bőven is belefér.
-
szabjan
tag
Kíváncsivá tettetek ezzel a modem felülettel...
Nekem a Motorola nagy modem van de logint és jelszót kér.
Ide valami különleges kell? Van ötlete valakinek?a vizesember
-
vOrOn
tag
Lusta vagyok lefordítani, elnézést.
Downstream (Rx) Receive Power Level:
For all modems:
-15 dBmV to +15 dBmV maximum.
-12 dBmV to +12 dBmV recommended.
0 dBmV is the "optimal" level.Upstream (Tx) Transmit Power (a.k.a. Return Signal) level:
+8 dBmV to +58 dBmV maximum for QPSK. (DOCSIS 1.x)
+8 dBmV to +55 dBmV maximum for 8 QAM and 16 QAM. (DOCSIS 1.x)
+8 dBmV to +54 dBmV maximum for 32 QAM and 64 QAM. (A-TDMA DOCSIS 2.0)
+8 dBmV to +53 dBmV maximum for S-CDMA DOCSIS 2.0 modulation rates.
Recommended upstream signal levels are +35 dBmV to +52 dBmV.SNR (signal to noise ratio) levels:
QPSK: 12 dB minimum. 15 dB or higher recommended. (often used in upstream channels)
16 QAM: 18 dB minimum. 21 dB or higher recommended. (often used in upstream channels)
64 QAM: 24 dB minimum. 27 dB or higher recommended. (often used in downstream channels)
256 QAM: 30 dB minimum. 33 dB or higher recommended. (often used in downstream channels)
There is no upper SNR limit, although in practice 40 dB is about the highest seen. -
kungzi
veterán
analóg kábeltv-n miért nincs 16:9-es képarányú adás ezeknél a ... ?
m1 és m2 már úgy ad, jön majd nem sokára az rtl klub, tv2 és a sporttv csatornái
jó lenne összeszednék magukat
-
Drótszamár
őstag
Üdv. Kicsit, off, de ez is fibernet.
A History HD, és a NatGeo Wild nálatok is kimarad állandóan?
Pilisvörösváron többet van "Nem megfelelő jel" szöveg mint rendes műsor.
Ez mitől van? Az adások ennyi szarok, vagy a műholdvevők szarnak be a fibernetnél?( 2b || !2b ) az itt a kérdés...
-
kigyi_23
addikt
válasz Drótszamár #9662 üzenetére
A hiba az ottani felszerelésben van Katázzátok le és akkor raknak fel újat
https://www.youtube.com/user/kigyi23/
-
Zolikk
csendes tag
Van egy belsős speedtest honlapja a fibernek:
speedtest.fibernet.hu
Ez alapján rábukkantam a UPC-s verzióra is:
speedtest.upc.hu
Jó teszteltést!
Derin - Lvl 80 Paladin @ Arathor
-
kungzi
veterán
Most napok óta tökéletes a net:
-
Balage^
tag
Zseniális megint a sávszéllesség, ahogy az embereknek szabad ideje lett netezni, úgy hullik össze ez a szar. 10/2 így muzsikál.
[ Szerkesztve ]
-
Szokenesz
senior tag
Nálam még nem is olyan rossz, de a felfele sávjuk fogyna el??
Bár majd 4körül úgyis elfogy mindenük és lesz 0.3/0.3...Balage^: Most mi a baj? Sosem vágytál szimmetrikus netre? Bár én se úgy, hogy a letöltés lassul a feltöltéshez...
[ Szerkesztve ]
-
SPF
senior tag
Másnál sincs rtl klub? Itt kb. 2-3 perce elment...
-
BluEyes
őstag
Istenbasszameg!
Hova lett az adás a Forma-1 kellős közepén? A három magyar főműsor (M1, RTL, Tv2) nincs meg.[ Szerkesztve ]
Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
action294
csendes tag
Agyfasz komolyan.. Kecskeméten most még a net is szar.. (10/1)
[ Szerkesztve ]
-
szupimester
csendes tag
Szar ez a fiber úgy ahogy van. Várom a Forma-1et erre itt a nagy semmi
-
Balage^
tag
Itt Budapesten volt végig, és van is rtlklub. Mondjuk vészesetre ott van a upc direkt is.
-
Randomizum
csendes tag
Egészen elképesztő hogy ez a szar milyen sebességre képes(6/1):
-
BandiHUN
veterán
válasz Randomizum #9676 üzenetére
ez önmagában jó is lenne...ha nem ingadozna,a másik,amit megfigyeltem,hogy eleve sokkal kisebb érték van 1-2 másodpercig,főleg a feltöltésnél van ilyen 0.2 megabit,aztán hirtelen "észhez tér"...szerintem ez a kedves fiber beüzemelt valamit,ami ilyenkor is prioritást ad a speedtest felé,legalábbis úgy tűnik,mert ezt a sebességet sem a netezés,sem a külföldi szervereken való játék,sem a letöltés nem támasztja alá.nem az van,hogy nem megy a net,játszhatatlan,egyszerűen instabil az egész,hatalmasakat laggol néha az ember,néha 1 mp egy oldal betöltése,a következő frissités 5-6,utána megint 1 mp...de ez csak ilyenkor,hétvégén jön elő...Martfű,10/1 net.ami máskor "jó" is.ritkán van gondom,de újabban egyre jobban kijön az országos hatás itt is,szerintem úgy próbálnak ellensúlyozni,hogy az eddig jól menő vidékekről "csórnak el" sávszélt,kapacitást,hadd szopjon az is,aki eddig nem...Steam barátkód: 39166617 Battlenet:LorenzoHUN#2852 Activision:BandiHUN EA ID(BF-ek): BandiHUN Steam
-
Balage^
tag
Na most nem speedtesten mértem, hanem ftp-ről.
Ezt mértem egy 15megás filera lefelé 10/2mbites nettel:
Transferred 1 file totaling 15,11 MB in 24,34 seconds (639,7 KB/s)
Felfelé meg jó, mint általában, mert a torrent seedelőkön kívül úgy se tölt fel nagyon senki.
Transferred 1 file totaling 15,11 MB in 1 minute 5 seconds (236,1 KB/s)Természetesen belföldről van szó.
[ Szerkesztve ]
-
tunkiih
őstag
én már egy jó ideje nem járok idegeskedni, hetek ota ilyen...
DE viszont pár napja nincs MTV(Music TV..) és azon van mindig szóval a a fibernetnél MINDIG van valami.. -
csirke18
csendes tag
hali!
hihetetlen még délután simán megvolt a 2,5 / 1-es netem most meg van 0,5/0,5-ös 200ms ping-el ...
EZ MI? EZ NEM INTERNET.
de miért van ez? miért vágják át az embereket? -
Balage^
tag
Úgy tűnik ma lényegesen kevesebben neteznek mint tegnap, mert ugyanebben az időben kb 2 mbitem volt tegnap.
Viszont a külföld mostanság siralmas, nehezen bírja a youtubeot, igaz HDban nézem. -
Atla
senior tag
Sziasztok!
Leirom történetem!
Volt egyszer egy kétéves hüségnyilatkozatom,amiből még egy év hátravan!
Tavaly oktoberben elköltöztem másik városba,és nem akartam felmondani a szerződést,ezért
átkottettem a szüleimhez a netet.
2 hónap alatt sikerült is nekik átkötni,de számlát azt nem küldtek,ill.két számlát birtam
összeszedni a régi cimemröl,és az egyiken az áll h tartozok 5 havi havidijjal!
Mindeközben kikötötték a netet,az uj cimról mondván h nem fizettem!
Nekem az lenne a legjobb ha elfelejtenénk egymást,de nem tudom h mit kéne tennem!
Októberig ugye szerzödésben vagyok velük,de a levélben az áll h ök felmondhatják a
szerzödésem,ha nem fizetem!
Attól félek,h majd egyszercsak kijön egy horibilis számla h ezzel tartozok mert a szerzödésem októberig tart,annak ellenére h ki van kötve a net,annak ellenére h nincs gép amivel használni tudnák szüleim!
Szóval szerintetek fizessek be 5 havi számlát egyszerre,vagy mondjam fel igy ahogy van
a szerződésem,vagy ne fizessek be semmit,mert már uigyis kikötötték!
Mégegyszer mondom nekem az lenne a legjobb ha elfelejtenének örökre!
Csak internetet használtam Multi csomaggal havi 6700Ft-ért! -
Dyno
veterán
Kezd ezekből a moslékokból elegem lenni..........
A másik emg a modemet is cserélni kéne, de ez is olyan körülményes ezekkel a majmokkal............... ja igen a 10/2-ből van ennyi meg.de vagy 20percig semmi nem volt.
-
-
Dyno
veterán
De hülyn írtam, a lényeg hogí felhívtam őket és fél óráig volt egy leállás aztán jó lett, és a csaj mondta hogy ha nem javul akkor rezetelgessem a modemet 2x-er újraindítottam aztán jó lett.
Természetes mindig úgy mérek sebességet hogy minden internetes alkalmazást leállítok.
-
Balage^
tag
Csak szimplán szar. Agyvérzést kapok mire leér a filmem.
-
Szokenesz
senior tag
Nálam még elmegy kategória:
Dyno: Nem figyelik a Fibernél a torrentet. Nálam amilyen sokat megy a torrent rég korlátozniuk kellett volna.
Egyébként az mért van, hogy pl. speedtesten mérek 3megát, de ha akkor neki fogok torrenten tölteni v.mit akkor kb. 3 perc alatt 1000-1100 körül jár a letöltés, tehát megvan a 10mega. Nagyobb prioritása lenne a torrentnek?
[ Szerkesztve ]
-
Dyno
veterán
válasz Szokenesz #9691 üzenetére
Dyno: Nem figyelik a Fibernél a torrentet. Nálam amilyen sokat megy a torrent rég korlátozniuk kellett volna.
Akkor megnyugodtam, mert én rengeteget töltök fel és az jutott eszembe hogy emgunták és azért szarakszik a modemem hogy korlátoznak állandóan, napi 5-6gb-t töltök fel de van hogy többet, le nem sokat általában heti 20-25gb.
-
Balage^
tag
Így kéne napközben is működnie:
-
Balage^
tag
Megint fososkodik. Néha elmegy a külföld, stb. :\ Kezdek ráunni.
-
tunkiih
őstag
egy biztos.. ha kérdezik mért várom annyira a szeptembert hát nem az iskoláért hanem azért mert lejár a hűség velük...
-
Zolikk
csendes tag
T-online se sokkal jobb. Csak hogy két esetet említsek.
Tegnap World of Warcraft raiden (francia honba van a szerverpark) a t-onlineosoknak 1000 feletti pingjük volt. Nálam max 120 ms.
Egy másik ismerősöm váltott t-onlinra és másnap nem volt se net se tv adás...
Erről ennyit. Nincs olyan hogy tökéletes net.
Derin - Lvl 80 Paladin @ Arathor
-
szabjan
tag
Húú gyerekek a T-Online is kampec. Legalábbis Érden katasztrofális a helyzet.
Srác nemrég köttette be és naponta 10-15 ször elmegy a NET hosszabb-rövidebb időre.
Akárhány bejelentés , szarnak rá. Mismásolnak mindenféle ellenőrzéssel.póznavizsgálet, földkábel, stb., csak hogy ki kelljen menni azt megpróbálják elkerülni. Mert akkor be kéne vallani, hogy.:
-...hát sajnos ennyit tud a kapzsi, minden előfizetőt nekem - tipusú T-fos.A következő beszélgetés zajlott le egy műszakissal.
- ..értse meg uram, hogy sokszor nincs internet, TV az van. /haver/
- De én azt látom itt, hogy van 6 giga feltöltés a tegnapi nap. /csávó/
- Miért, az baj?
- Ha ennyit fel tudott tölteni nem lehet olyan rossz a NET.....Telefonról hallgattam vissza. Döbbenet volt.
a vizesember
-
Dyno
veterán
válasz szabjan #9699 üzenetére
Nővéremék férjével érden laknak, 25/5mbit-es Tonline van nekik, eddig tökéletes(kop-kop) letolteni 3,1mb/s-el tudnak, felfele meg 550kb/s körül.
Mondjuk az tény hogy itt a 22.kerben jobb a fibernet mint a tonline, legalább is azok alapján amiket itt olvasgattam, meg egy haverom is megjárta, fiberről váltott tonlinra szerencsére nem vállalt hűséget vissza is ment a fiberhez.
Aktív témák
További kérdésekkel az Invitel topikba fáradjatok!
- BestBuy topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- LEGO klub
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Wise (ex-TransferWise)
- Synology NAS
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Lenovo Legion 5 Pro - 16" 2K IPS 240Hz, i7-13700HX, nVidia GeForce RTX 4060, 16GB, 512GB SSD - GARI
- Logitech G923 Xbox + Váltó ! 1 hónapos! KARCMENTES, HIBÁTLAN! Garanciás!
- Lenovo LOQ 15IRX9 (I5-13450HX, 16GB DDR5-4800, 1TB SSD NVME, RTX 4060 8GB) 6 NAP ÜZEMIDŐ! 3 ÉV GARI
- DJI FPV profi drón táska, koffer (MC-Cases)
- Samsung C43J890DKU Super Ultrawide Gamer Monitor! 43"/3840 x 1200/120hz/PbP/Type-C/KVM/Machez is!
- MacBook AIR M1 8GB 256GB Space Grey
- ÚJ, BONTATLAN - G.SKILL Trident Z5 Neo RGB 64GB DDR5 6000MHz CL30 - Élettartam Firstshop garancia!
- Új, bontatlan 55"// 65" OLED 4K Samsung S95D Smart TV (2024)
- ÚJ, BONTATLAN - ASUS ROG CROSSHAIR X670E HERO - 3 év Aqua garancia!
- ASUS VG249Q - 23,8" IPS / FHD 1080P / 144HZ 1ms / 250 cd/m / AMD FREESYNC
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest