-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
lucas82
csendes újonc
válasz gabo01 #44949 üzenetére
Szia!
Elvileg NNEDI3 256 beállításon szépen fog menni a MadVR full hd felbontású anyag lejátszásakor. Én a napokban konfiguráltam egy hasonló rendszert. 4k-nál már vissza kellett venni 64-re.
Ha esetleg sikerülne életre keltened a vfd kijelzőjét az Origen házadnak kodi alatt légyszi írd le nekem, hogy sikerült. Gondolok itt a tartalom kijelzésre. (lejátszott film/zene címe és a lejátszott anyag hossza)
Üdv lucas82[ Szerkesztve ]
-
gabo01
senior tag
válasz lucas82 #44952 üzenetére
Szia!
Azzal amit írsz nagyon elégedett lennék! Mivel a projektorom és a tv is "csak" full hd ezért a 4k nekem teljesen érdektelen!
Nagyjából le tudnád írni, hogy milyen madVR beállításokat használtál azon a gépen?A netes nézelődéseim során azt szűrtem le, hogy a kijelző csak néhány feliratot tud megjeleníteni! Ahhoz amire gondolsz be kellene építeni egy lcd panelt és arra lehet valahogy képet varázsolni!
-
dunkel
őstag
válasz gabo01 #44956 üzenetére
Nincs semmi gond, csak más a koncepcióm, ami nem jelenti azt, hogy amit összeraktál az ne lenne jó!
Gigabyte 1151 - Z170-HD3P
- miért ATX? mATX bőven elég lenne 1 kártyához és az már nem összenyomorított formátum
- miért Z170 chipset? nem fogsz gondolom tuningolni (6100-at biztosan) de még az m.2 foglalatot se használodKingston DDR4 HyperX Fury 8GB PC-2400 CL15 Kit
- helyette 2133Mhz CL13 kitet raknékSamsung 750Evo 250GB SATA3 Basic
- 250 oprendszer alá feleslegesen sok, adattárolásra kevés
- van az alaplapon m.2 foglalat isWD Red 3TB SATA3
- mit csinál a lejátszóban a HDD?ARCTIC Freezer 13 CO
- első körben gyári hűtővel próbálkoznék, a 6100 nem fog hőt termelni, az IGP-t se használod: alacsony fordulaton sztem az is néma lenneSEASONIC M12II-620
- a teljes rendszer fogyasztása terhelve 250W körül lehet, ebből a családból a 430-as táp is bőven sok ide -
PuMbA
titán
válasz gabo01 #44959 üzenetére
Víz nélkül lehetetlen halkan hűteni 160W-ot gyári megoldással, ebben az esetben az RX480-at Azután pedig a tápod sem egy csendesség bajnok, a Seasonic-ok elég távol vannak a halkságtól. Ezért az árért vannak sokkal halkabbak. Ha nem tetszik, akkor vissza viszed, aztán nincs gond Processzorod hűtése alapból halk, azzal nincs gond.
(#44963) bajnokpityu: Az nem semmi
[ Szerkesztve ]
-
Patice
Topikgazda
Megérkezett az első Apollo Lake fecske....
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
bajnokpityu
félisten
válasz dunkel #44960 üzenetére
r9 290et lehűtöttem, szinte zajtalanul. persze nem gyári hűtéssel. 4 slotot elfoglal, de kussban van 1méterre fölé hajolva. biztos, h nincs 25db fölött.
az meg eszik vagy 250-300Wot. nyilván jobb ventikkel, és a gyári bordák vagy dupla felületével.PuMbA: nem jó tanácsokat adsz, szerintem. a viz csak akkor lesz halkabb, ha a hőledót kirakod a házból. magát a hőt ugyanúgy le kell adni. ha órákon át izzik a VGA, akkor ott már nem érvényesül a viz puffere.
valamint a seasonic tápok közül volt nálam 3, mind kussban volt, még terhelésen is.
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
PuMbA
titán
válasz bajnokpityu #44963 üzenetére
Erre a tápra konkrétan 28 dBA-s méréseket adnak meg, azért gondoltam, hogy ez nem egy halk fajta Hasonló kategóriás tápoknál meg befigyel a 17 dBA. Annyit tudok, hogy sokat szívtam a konnektorból 100W-ot fogyasztó AMD APU-s gépem hangtalanításával, mert hiába van csomó dologra ráírva, hogy halk, de nálam este, teljes csöndben, becsukott ablakokkal elég kevés dolog tűnt halknak.
Vízhűtésem még sosem volt, de mindig azt hallottam, hogy az halk. Ezek szerint nem
(#44964) Tonyo: Terhelésen?
(#44967) bajnokpityu: Már javítottam, mert rosszat néztem, csak 28 dBA
[ Szerkesztve ]
-
dunkel
őstag
válasz bajnokpityu #44963 üzenetére
Amikor nálad voltam én úgy emlékszem volt hangja annak a vga-nak. Ezek szerint rossz a memóriám.
Megint más kérdés, hogy a projektor mellett meghallja-e az ember.
(#44961) PuMbA
Van nálam abból a tápból egy 430-as, sztem illik rá a halk jelző.[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
nincs hangja.
sztem, ha a gyári limit fölött veszel ki belőle teljesitményt, akkor lehet 28dba.dunkel: a CPU hűtőmet hallottad. arra már nem figyeltem anno, h a házból ki is kéne tolni a levegőt. de, amig a házban nincs meleg, addig csöndes a gép. (VGA hűtése fix fordulatú) arra meg már nem volt ingerem, h újra szétszedjem. de a táp és a VGA teljesen halk. a CPU ventije kb 1 óra üzem után belendül, melege van. akkor mocsok hangos. és valóban, film közben már nem tűnik fel, csak, amikor vége a filmnek, hogy zúg valami.
érdekes amúgy, mert ugyanez a hűtő anno bőven elég volt, amikor IGPről ment a PC. ez egy LP hűtő. centi magas centivel, nem ide való.
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
gabo01
senior tag
válasz dunkel #44958 üzenetére
Igazából azért választottam atx-et mert elfér a házban! A Z170-nek valóban nincs sok értelme! Elég lenne egy B150 is szerinted? (Lehet még ki tudom cseréltetni.)
Ram-ból nem találtam kisebb késleltetésűt ott ahol vásároltam ezért lett ez! Nem tudom mekkora jelentősége van htpc-s felhasználásnál?
Az SSD nem sokkal drágább mint a 128-as azért lett ez!
Mivel nincs nas-om ezért kerül bele egyelőre a hdd!
A hűtésnél sosem szoktam gyárit használni és utálom a hangos ventilátorokat!
A táp direkt ez a típus lett Pityu ajánlására! -
dunkel
őstag
válasz gabo01 #44968 üzenetére
Amiket írtam annak az árából kb. ki is jön egy kis 2 lemezes NAS.
Elég lenne a B150 persze. RAM-nak sztem ilyen szinten nincs jelentősége.Szerintem vagy bombázd szét a gépet azok alapján amit írtam és bele fog férni még egy NAS ebbe a pénzbe vagy hagyd így, mert így is jó lesz.
Lehet érdemes lett volna megjáratni rendelés előtt a kész konfigot.
[ Szerkesztve ]
-
gabo01
senior tag
válasz dunkel #44970 üzenetére
Egyelőre a NAS témát nem erőltetem! Lehet majd a közeljövőben!
Akkor megpróbálom kicseréltetni a GA-Z170-HD3P egy GA-B150M-DS3P-re! Itt spórolok kb. 10e Ft-ot!
Az SSD-n gondolkodtam még el, hogy a Samsung 750Evo 250GB SATA3 Basic-et érdemes lenne-e lecserélni egy Samsung 850Evo 120GB M.2-re? Ez fele kapacitás és +2500Ft!
A többi cucc szerintem marad! -
lucas82
csendes újonc
Nálam nagyon lehetett látni a különbséget a NNEDI3 64 és a 256 között. Igaz én extrém közelről nézem a képet (86"-os vászont 2,5 méterről). A MadVR beállításra ezt a leírás vettem alapul http://cszn83.blogspot.hu/2013/12/filmek-lejatszasa-windows-ban.html
Azzal a különbséggel, hogy a Chroma Upscaling, Double Luma, Double Chroma-t tettem NNEDI 256-ra és a Image Upscaling Jinc-re. Így szerintem Oppo szintű képe van a htpc-nek.
A VFD kijelzővel kapcsolatban nekem se sikerült normálisan kiíratnom a meta adatokat a kodival. Még amikor xbmc volt szépen működött. Az a baj, hogy az IMon szoftvert már nem frissítik és ott még xbmc a kezelt programok neve és sajnos manuális hozzáadás nem lehetséges.
Majd írd le te is a tapasztalataidat! -
-
gabo01
senior tag
válasz bajnokpityu #44972 üzenetére
Igazán semmi konkrétat!
Dunkel Jobb az MLC mint a TLC?
Írási sebességben rosszabb ha jól látom az olvasási meg kb. egál![ Szerkesztve ]
-
dunkel
őstag
válasz gabo01 #44976 üzenetére
Hosszabb élettartam várható egy MLC-től. Nyilván HTPC felhasználás során nemigen fogsz különbséget észrevenni. Továbbra is azt veszed amelyik teccik, én csak leírtam a véleményemet, mert megkérdezted.
(#44977) bajnokpityu
Neked lehet mindegy, nekem pl. nem. Ha azonos áron van "jobb" akkor én inkább azt javaslom/veszem.[ Szerkesztve ]
-
lucas82
csendes újonc
válasz bajnokpityu #44974 üzenetére
Azért azt nem hinném, hogy egy fél milliós célhardvernek rosszabb lenne a képe bárhogy is állítod be a MadVR-t. Egy ismerősömnek állítottam és konfiguráltam ezt a rendszert. Képet nem tudok felrakni a beállításokról, mert már nála van a gép. Én egy Popcorn Vten-nel hasonlítottam össze a képét (ami azért messze nem Oppo kategória) és a htpc-nek ezekkel a beállításokkal kicsit élesebb volt a képe.
Nekem egy viszonylag kis házam van amibe nem fér bele ekkora VGA kártya, csak LP profile. Most egy MSI GeForce GTX750 Ti LP 2GB GDDR5 van benne, amivel tudom futtatni NNEDI3 64-en. Így azért egy kicsit elmarad a képminődég a Vten-hez képest. -
bajnokpityu
félisten
válasz lucas82 #44981 üzenetére
kép renderelés az egyetlen, amiben még jobb PCt lehet csinálni, mint dedikált lejátszó 5W környéki renderelő teljesitménnyel. NAS, zene stream,stb-ben valóban jobban a dedikált lejátszók. de VGA teljesitmény nélkül nem lehet igazán jó képet csinálni, anélkül pontatlan marad a kép. (élesség, fókusz, élethűség)
volt nálam oppo 105. akkor még 14 v 15ös kodi volt a menő. bizonyos dolgokban egyik, másokban másik volt a jobb. namost ahhoz képest fényévekre vagyok a tiedtől gyengébb VGAval természetességben, zajszintben, és számos teknikai dologban.
de még egyszer kérdem, milyen VGA volt, valamint milyen setup, mert amit leírtál az R9 esek nem bírnák. egyik se. és nem éppencsak. konkrétan az r9 390 220ms átlag renderidővel renderel HD filmet így. tuti, h nem ez volt a setup, mert ezt egyetlen VGA se tudná renderelni 41ms alatt.
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
bajnokpityu
félisten
válasz bajnokpityu #44982 üzenetére
valamint az is érdekelne, h milyen megjelenitőt használsz.
egy dologra tudok gondolni, h nem a mostani utolsó madVR verziót használod. régebbiekkel nekem is magasabb beállítás ment, de nnedi3 256 + duplázva nnedi256al luma chroma nálam soha se ment.[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
canniball
nagyúr
válasz generic #44951 üzenetére
Nem tudom, a 10-t nem próbáltam. De még ha az is szvsz inkább legyen kicsit gyengébb a kép mint akadozzon a lejátszás.
Viszont első körben PuMbA tanácsát fogadnám meg, az egyszerűbb megoldás, aztán ha esetleg nem jön be akkor próbálkoznék a 7-tel.Patice!
Ez az új platform mit hoz nekünk? Mármint annyit levettem, hogy (mint eddig is) sokkal tutibb nem lesz mint az előd, de IGP-ben lesz némi erősödés - ez HTPC fronton jelent valamit?[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
Tonyo
őstag
válasz bajnokpityu #44983 üzenetére
Nekem se ment, még régebbi verzióval sem.
-
lucas82
csendes újonc
válasz bajnokpityu #44983 üzenetére
Ezt a verziót használom: v0.90.24 ez a legújabb pedig ha jól láttam
Ezzel a kártyával hajtottam meg: https://www.pcbolt.eu/spd/96828/Sapphire-Radeon-RX-480-4GB-DDR5-Nitro
A megjelenítő pedig ez volt: http://www.projectorcentral.com/Panasonic-PT-AT6000.htm
Nálam bőven volt különbség a NNEDI3 64 és a 256 között. Igaz, hogy az egyik Radeon a másik Nvidia volt.
Tehát VGA kártya is különbözött nem csak a MadVR beállítás. -
Akos1994
aktív tag
Sziasztok!
Ide írok, mert jobb helyet nem találtam és talán valamennyire kapcsolódik ehhez..
Adott egy üzlethelyiség, van egy teljesen jól működő de már használaton kívüli régi acer laptop, egy mini hifi aux bemenettel és jó lenne,hogyha a mini hifi tudását bővíteni lehetne webrádióval+tárhelyet létesíteni a zenéknek az állandó CD cserélgetés helyett és mindezt távvezérelhetni lehetne egy androidos telefonnal minél egyszerűbben. A gép 1GB DDR2 rammal rendelkezik, de tudom bővíteni 2-re is..
Elsőre Openelec jutott eszembe, de nem tudom, hogy azóta vannak-e esetleg már jobb alternatívák. -
Patice
Topikgazda
válasz Akos1994 #44990 üzenetére
Szerintem ha a laptop csak erre a feladatra lesz befogva, akkor egy cél OS kellene rá, mondjuk Daphile.
Esetleg még szóba jöhet a Volumio is, ha a második verziója stabilabb lesz x86 alapokon is. Bár lehet már most is megfelelne neked.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
törölt tag
Faja Mi meg börszdéjj partira készülünk, szóval ha szalonnát nem is sütünk, de lesz daj-daj rendesen
-
félisten
Üdv!
Ha valaki W10 alapon szeretne egy letöltős/lejátszós HTPC gépet, akkor az alábbi 2 megoldás közül melyik működőképes?
1, Kabini kisgép Athlon 5350-nel, paneltáppal: ennek az összetevőit nagyjából be is szereztem, de fölöslegesen nagynak tűnik, talán egy ilyen házba raknám: LC-1350mi
2, Cherry trail alapú box, külföldről (pl. egy ilyen): baromi kompakt cucc, mindennel, ami kell, de lehet, hogy nem elég erős ez a platform. USB3-as külső winchester-en lennének a média tartalmak, onnan játszanám le.
Nincsenek extra igényeim, sima FHD-n kellene lejátszania filmeket, max. DVD9, BD fájlméretben. Továbbá külső DVD-lejátszóról kellene tudnia filmeket vetíteni.
Ti mit ajánlotok? Mik a tapasztalataitok?
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
envagyok
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest