- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
Egy kérdés: Talán Abuhoz... de más is válaszolhat.
Láttunk 1-2 Kabini IGP tesztet, de számomra nem világos (ill. a szintetikus és játék tesztekből nem tudom megállapítani), hogy ez mennyire lesz elég madvr futtatáshoz.Llano-nál, ha jól emlékszem valahol a A6-3500 környékén, tehát a 6530D-nél kezdett használhatóvá válni high beállításokkal nagyrészt (persze ott sem 1080p@60Hz-en).
Ehhez képest mire lehet elég a Kabini IGP-je?
[ Szerkesztve ]
-
Pista0001
addikt
válasz Old Cyborg #22246 üzenetére
Én le is venném a Ninjáról a ventit. Próbáltam, bevált.
-
tendetiti
tag
válasz Patice #22247 üzenetére
Nézegettem lapokat ez volt a legszimpatikusabb.
Hozzá egy A6 5400 65W-os APU, vélemény?[ Szerkesztve ]
-
tendetiti
tag
válasz korcsi #22166 üzenetére
Optikai vs. Coax SPDIF digitális hangtovábbítás.
Mivel egy elég régi (2005-ös) házimozi erősítőm van kénytelen vagyok a mai napig a régi digitális hangtovábbítási szabványokat használni. Próbáltam mindkettőt, nekem a Coax jött be, teszem hozzá a Coax kábelem egy a vásárlás időpontjában 17000 Ft/m árú VanDenHul Digicoupler kábel, amely tulajdonképpen triaxiális (plusz egy árnyékoló réteg), az optikai kábelem pedig egy 3500 Ft/1,5m árú Bandridge kábel - tehát a két kábel nem játszik egy ligában. Összehasonlítgatni, úgy gondolom zenével, koncertvideóval érdemes.
Tapasztalat, a Coax kábellel: Sokkal muzikálisabb, részletezőbb, csilingelőbb hang, nekem meg van az az érzés, hogy ott vagyok a koncerten, hallani ahogy megcsúszik a gitáros ujja a húron.
Optikaival: Tompább, kicsit mélyebb hangzásvilág, kisebb a dinamika, ugyanazon felvételnél kb. 10 %-al feljebb kellett tekerjem a hangerőt.
A fenti különbségeket tapasztaltam HTPC-ről és DVD lejátszóról is.
A tesztvideók, zenék közt DTS, magas bitrátájú LPCM, SACD iso szerepelt, mp3-nál főleg ha valami agyontömörítettről beszélünk elveszik a különbség.
Úgy gondolom az alaplap gyártók azért erőltetik az optikai kijáratot mert ha hosszabb (1,5 m-nél nagyobb) távra kell az információt továbbítani az optikainak tulajdonképpen nincs jelvesztesége, illetve rövid távra ott a HDMI.
A fenti leírás csak az én szubjektív véleményem.Üdv.
tendetiti -
Tonyo
őstag
Srácok ha valakit érdekel egy garis Asrock FM2A75 Pro4-M + A10 5700 az írjon privit
Bocs az offért.
-
-
Patice
Topikgazda
Képre? Azt tegnap nem teszteltük.
De XBMC-t képes futtatni egy Mac is. Innentől kezdve meg olyan a képe, amit egy Intel proci HD4000-es VGA-val tud nyújtani.
Mi a speckó hardver? Mondjuk azok a darabok, amiket külön nem kapnál meg, mert speciálisan a Mac-ekbe gyártattak. Ne értetlenkedj!
Tudom, hogy a Mac-ek is ugyan olyan komponensekből épülnek föl, mint a "hagyományos" PC-k, de még sem teljesen ugyan az a kettő.
A hangban tapasztalt difit meg nagy részben a SW okozza. PC alapú zenelejátszásnál már ez is számít, ha a minőségre megyünk rá. Ezt hallgattuk meg tegnap este.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
-
cekkk
veterán
Én nem erről beszéltem, csak megint el van mondva valami, hogy ez milyen spéci cumó mert a világon másik ilyen nincs aztán amikor rákérdezek, hogy ez mitől spéci és mi az ami spéci benne akkor egyből megy a mellé beszélés hogy ne értetlenkedjek.
Ha valaki valamiről így kijelent valamit akkor tudja már azt, hogy egy gép mitől spéci hardver.Hakintosh alatt mit értesz mert van OS mint oprendszer és van MAc mint gép meg régen volt macintosh gép, de ilyen már nincs.
-
Patice
Topikgazda
Nem degradáltalak le, csak szerintem egyértelmű (nekem legalábbis), hogy mik azok a komponensek, amiket egyéni formára, módon gyártat az Apple a termékeihez.
Procit, memóriát nem gyártanak külön (max. válogatnak, tesztelnek), alaplapot igen, de CPU-ból is van úgy, hogy mobil eszközökbe szánt procit kapsz egy asztali megoldásba. Ezt sem kapod meg külön, vagy csak másképp.
HDD, SSD-ben is letesztelik melyik lesz nekik jó, de megvehető külön is.
Egyes termékeikhez speckó a táp, speckó az egész ház. Szóval a körítés is egyedi gyártású.
Ha az egybegépeiket nézzük, akkor a monitor hátuljára felszerelt dolgaik is egyedi gyártásúak nagy részben.
A dizájn, a funkcionalitás és minden miatt. Amit persze ki kell fizetni, ha az ember a termékeik mellett dönt.
-
cekkk
veterán
válasz Patice #22290 üzenetére
Szerintem a speciális hardverileg nem egyenlő azzal, hogy valami dizájnos, és azért másképpen más formában van elrendezve valami. Ez egy IBM kompatibilis gép vagy is semmi speciális már nincs benne, volt amíg nem intel alapokon nyugodott.
speckó a táp
És ez milyen speckó táp? Mit lehet róla tudni, mitől speckó?És nem azt vitatom, hogy nem jobb, hanem megint valamire rá van aggatva, hogy speciális stb úgy, hogy aztán a benne lévő alkatrészek teljesen hétköznapi más gépekben is megtalálhatóak.
[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
Igazabol semmi egyedi nincs az Apple HW-ben, legalabbis semmi, ami egyedibb lenne, mint amit megtalalsz barmelyik normalisabb PC-gyarto gepeiben.
A Hackintosh meg azt jelenti, hogy sima PC, amire felraknak OSX-et (mondjuk ehhez azert eleg alaposan meg kell valogatni a komponenseket, mert alig valamihez van tamogatas az OSX-ben).
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
Patice
Topikgazda
Nekem fogalmilag az már speckó HW, amit én nem tudok boltban külön megvenni és ugyan úgy, ugyan olyanra összerakni, mint amit egy gyártó termékként kihoz.
Speckó táp... Mondjuk.
Speckó alkatrészek: pl.
De akár egy iMac is lehet ilyen példa.
-
dabadab
titán
Olyan nagyon az se egyseges, ha vegignezed az elmult par evben keszult cuccokat, Mac Minitol MBP-n at Mac Pro-ig, akkor ott hatalmas szoras van, igazabol eleg nehez azt mondani, hogy jelentosen egysegesebb, mint az, ami PC-knel van.
(#22294) Patice: abban a tapban semmi extra nincs, ahogy egy videokartya sem lesz attol jobb, hogy nem szabvanyos formaju nyakra teszik ra a GPU-t.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
cekkk
veterán
válasz dabadab #22292 üzenetére
Azt nem tudtam, hogy erre mondják, azt hittem már ez is valami vájt pc szleng
Én is így látom, hogy semmi olyan extra HW elem lenne benne amitől ezt speciálisnak lehetne nevezni.(#22293) Tamoo
Én a szoftverről nem vitatkoztam, ebben előnyét látom, úgy mint a szifonoknál, hogy egy féle(most már több) HWre kell optimalizálni, nem úgy mint az androidnál, hogy millió féle konfig van. -
cekkk
veterán
válasz Patice #22294 üzenetére
Ebbe mi a speckó? Nem ugyan olyan feszültséget és ugyan olyan módon állít elő mint egy normál számítógépes táp?
Itt a vga formája van ebbe tervezve és nem külön más architektúrájú VGA , mert más gépekben is megtalálható, ez kb a mini alap szintű dolog, hogy a forma miatt így férbele a vga.
Akkor az Apple-nél a akkumulátor és a ssd vagy a memória is spéci dolognak számít mert a kis mocsokok úgy tervezik a gépeket, hogy ne lehessen kicserélni bennük?
-
cekkk
veterán
http://wiki.osx86project.org/wiki/index.php/HCL_10.8.4
Végig néztem ezt, és nem kevés kompatibilis eszköz van, szóval nem lehetetlen nenek a megépítése sem. Ahogy nézem pl a 77-s csipszetes alaplapokkal működik is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest