Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Peppo

    őstag

    Mióta tudom, hogy jön a fleet carrier, erős késztetést érzek a pénzgyűjtésre. :D

    A dupla painite hotspotok után megnéztem egy (ill. eddig az egyetlen ismert) tripla low temperature diamond hotspotot ( Borann A2 ring B), hátha ez jobb órabért kínál, mint az előbbi. A LTD ára kb. másfélszerese a painite árának, így van rá remény, hogy ez jobb buli. A módszer ugyanaz, szkennelni a gyűrűt, megkeresni azt a pontot, amelyet mindhárom közeli hotspot lefed, aztán ott kiugrani. Robbantásról itt sincs szó, csakis bányászlézer kell, jó nagy raktér meg egy csomó limpet.

    Tapasztalatok: Kb. 300 tonnáig gyűjtöttem. Fért volna még (512 tonna raktér van benne), de most erre volt idő. Ez szűk két óra alatt megvolt, bár ezúttal a Cuttert vittem a Type-9 helyett, ami biztos javított az eredményen, mert most sokkal több aszteroidát kellett megnézni és kipucolni, mint painite hotspot esetén. Jól jött a gyorsabb hajó. Kb. 360 millióért ment el a cucc. A Type-9 512 tonna raktérrel kb. 2,5 óra szokott tele lenni painite-tal, és 400 milla körül megy el az áru. Vagyis ez kb. hasonló eredményt hozott.
    Az biztos, hogy ez a dolog körülményesebb, mint a painite. Kevesebb használható aszteroidát találni, és azokban is kevesebb a LTD. Ha egy kavicsban van 10 tonna, az már nagyon jó, míg painite esetében 15-17 is előfordul egyben. Gyanítom, hogy ha a Type-9 lett volna alattam, nem hozom vele ugyanazt az órabért.

    Szóval megéri a dolog? Nem biztos. De azt sem mondanám, hogy sokkal rosszabb. Amennyiben valaki kisebbet ugró hajóval van, és messzire kell mennie eladni, bejöhet neki a különbség a hosszú úton, ill. simán lehet, hogy wingben csinálva, csakis a jó asztikat kipucolva ez jövedelmezőbb, mint a painite. Az is lehet, hogy idővel az ember ráérez, mely aszteroidákat érdemes megnézni, melyeket nem (ez a painite esetében is így van), és akkor javíthat az eredményen.

    Legközelebb megint painite-ra megyek, de most már oda is a Cuttert viszem, hogy össze tudjam hasonlítani.

    Ha valaki más is kipróbálja az LTD ilyen módon történő bányászatát, kíváncsi lennék a tapasztalataira.

Új hozzászólás Aktív témák