Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • BeZol

    őstag

    válasz FIREBLADE78 #49864 üzenetére

    Pár hete v. hónapja bizonyos töltők már fizetősek lettek BP-en, és átszámítva így már olyan egy elektromos kocsi fogyasztása (ha fizetősen töltöd), mintha 4-5liter üzemanyagot "fogyasztana", míg otthonról ennek a fele.

    Hibridet azért nem vennék, mert dupla szopóroller lesz később. Megkapod a benzines és elektromos kocsik problémáit. Akkor már inkább sima benzin v. sima elektromos. A zöld rendszámos hibridek pedig már kétlem, hogy sokáig hordhatják a zöld rendszámot (vagy ha hordhatják is, biztos fizetős lesz a parkolás már nekik is).

    Amúgy elég csábítóak városi használatra a plug-in hibridek h kb. 30km-t nagyjából mindegyik tud, ez tényleg sokaknak bőven elég lehet akár ingyen fogyasztás mellett.

    Én pl. napi 10-15km-t megyek oda-vissza a városban, és így 10,5et eszik a kocsi. Ez kb. 4500Ft hetente, 18ezer havonta, bő 216ezer évente. Ezt az összeget tudnám éves szinten a városi használat során megfogni. Egy új 330i és 330e között kb. 2m Ft a felár és hasonlóan mennek. Én esetemben 10év alatt hozná be a hibrid az árát, de ha problémás a hibrid rendszer, akkor szervizeléskor extra cumi van egy sima benzineshez képest :(((

    Ha valaki mindig kimaxolná a napi 30km-t, akkor 5 év alatt megtérülne a hibrid, ha pedig az ingyen parkolás is játszik mert fizetős övezetben parkolnék minden nap, akkor simán hamarabb, de ez már tuti nem lesz így sokáig, 1-2 évet adok neki max.

    Használtan nem néztem hogyan alakulnak az árak, de inkább sima benzin akkor is.

Új hozzászólás Aktív témák