Hirdetés
- A mai nap az Android 15-ről szól
- Helló, Android 15, merre vagy, Hyper OS 2?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- MIUI / HyperOS topik
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
Új hozzászólás Aktív témák
-
DraXoN
addikt
válasz Sz.L. #146200 üzenetére
Mondanám "ránézek" erre a játékra, de nem tudok, nincs meg nekem, emiatt meg nem veszem meg (nem találtam trial vagy demo verziót).
Eddig nekem egyedül a DeusEx Mankind Divided-el volt bajom, hogy a VGA-mat földbe döngöli még minimumon is (RX470).. De a CPU se volt boldog mellette...The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Samsung Galaxy Z Flip 5
-
snecy20
nagyúr
Érdekes dolog jutott eszembe, még pedig az, hogy a napi rendszerességgel használt hardvereket tekintve mi számít nálatok a legrégebbi, vagy legrégebb óta használt alkatrésznek? Itt ne kimondott retró konfigra gondoljatok, hanem olyat értek ez alatt, amit akár többszörös generációváltások mellett is visztek magatokkal az új platformra.
[ Szerkesztve ]
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
nagyúr
válasz snecy20 #146207 üzenetére
98-e-as SB128 PCI hangkártya, ezt 2000-ben vettem a PII-es gépbe, és 4 konfigon keresztül használtam egészen 2015-ig.
W98, W ME SE, XP, 2000 pro, 2003 server, 2008 server, Vista, W7x86&64 rendszerek alatt, PII 400-as cerkától AMD FX 8320e CPU-ig.
Az utolsó lap az egy Asrock 970 PRO 3 R2.0 volt az FX CPU-hoz, egyben az utolsó lapom, amin volt PCI slot hozzá.[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
hokuszpk
nagyúr
válasz norbert1998 #146216 üzenetére
jatenyleg, van egy 8GB -s WD diszkem is, akkortajt vettem, amikor a pctv -t, egy vagyon volt. ( 40 e ) mondjuk ezt nemnagyon viszem sehova, idonkent megporgetem, hogy lassam mukodik, aztan vissza a polcra.
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
DraXoN
addikt
válasz Bjørgersson #146205 üzenetére
Felraktam... ~100GB (szééép méret)..
Valóban el-el fogy a cpu, folyamatosan játék alatt 80-100% között ugrál a 8magos FX-el... úgy néz ki ez a játék nem 1vagy2 szálat terhel maximum
Egyébként egész jól fut(na) RX470-el is, csak emiatt időnként be-be akad erősen, és ezzel nem is lehet értelmesen semmit kezdeni (nem igazán tehermentesíti a cpu-t ha lentebb vesszük a grafikát).. Bár a grafikai beállításokat alapon hagytam, de bele-bele kosólt a 130fps-be is, de a "számomra lényeges" 60fps simán megvolt...De itt már elfogy a cpu.. menthetetlenül.
Mondjuk ram is kell neki nem kicsit, a 16GB-ból, a teljes rendszer meg-meg evett 13-14GB-ot a rendszer a játék alatt.egy pár hét múlva futok ezzel még egy kört, megnézem mit csinál 2678v3 xenonal...
[ Szerkesztve ]
The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Samsung Galaxy Z Flip 5
-
nagyúr
válasz DraXoN #146219 üzenetére
nálam a COD Warzone nem döcög, R5 3600X+RX 480-al.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
DraXoN
addikt
válasz jokeph #146220 üzenetére
Részemről mind1 döcög-e vagy sem, nem az én játék stílusom (pár napnál tovább nem köt le a "stílus"). inkább RTS az én "játékom".
csak kíváncsi voltam még is mi lesz a limites (bár nem ment maxon, de közel se a VGA volt a szűk pont).Pár hét múlva val'szeg megnézem majd a szerzeménnyel (Huananzhi X99-TF, Xeon 2678v3, 32GB ram), azt megy is a gépemről a játék. Az a gép is inkább "kíváncsiság" miatt lesz, ha nem tetszik majd veszek helyette ryzent (bár abból is a 8magos 2700(x) érdekelt volna, sajnos nem kaphatóak.. ez is volt egy "lökés" akkor nézzük meg a "kínai"-t ), nem hiszem, hogy rossz áron tudnék továbbadni rajta (a másik a ram, minimum kell nekem a 32GB-ram, 16GB "neccesen" elég, de DDR4 is drágább a DDR3hoz képest, vettem volna 64GB-os pakkal is, de ha nem tetszik, könnyebb túladni rajta kevesebb rammal.. bővíteni meg nem volna lehetettlen ha maradna).
The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Samsung Galaxy Z Flip 5
-
MiklosSaS
nagyúr
Fölkeltem!
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
Bjørgersson
félisten
válasz norbert1998 #146186 üzenetére
Ehe, valami ilyet keresel?
Túl hangos a szomszéd? Minden, amit a csendháborításról tudni érdemes
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility...
-
norbert1998
nagyúr
válasz Bjørgersson #146224 üzenetére
Ilyesmit, aham. De itt is annyira hivatkozik, hogy az önkormányzati rendelet mondja ki, a listában pedig a jellemző értékek szerepelnek az ilyen rendeletekből. Szóval kb. semmivel nem vagyunk előrébb, jó eséllyel ugyanúgy lehet zajongani, mint eddig az elmúlt x évben, és ennyi. Szerintem.
-
Whysperer
addikt
válasz Bjørgersson #146224 üzenetére
Igen ,de Pontosan ebben a cipőben vagyunk . Telejsen ebben a cipőben. Ezen mosolyogtam ,hog ypotn Ti is erről beszéltetek. Mi tegnap 2 választ kaptunk
1: Városrendészet-től a fentebbi linkes adatoakt kaptuk. ,hogy
munkanapokon 7.00 óra és 20.00 óra között,szombaton és jogszabály által pihenőnapnak minősített napokon 9.00 óra és 12.00 óra között, valamint 15.00 óra és 18.00 óra között végezhető,vasárnap és munkaszüneti napokon ilyen tevékenység nem folytatható.2: Az önkormányzatba bementünk és ott a Önkorményzati jogász meg azt mondta ,hogy nyugodtan ,mert Kecskeméten nincs erre szolgáló jogszabály,hogy tiltaná csak illik nem illik ... SZóval például kecskeméten nem büntetnek a fűnyírűsért. Szóval lehet nektek is a helyi önkormányzattól kell jogállást kérnetek.
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
Whysperer
addikt
válasz norbert1998 #146228 üzenetére
Már 5 benti ismerőst kérdeztünk mind más mondott.
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
snecy20
nagyúr
Esse' lehetett rossz:
-
DraXoN
addikt
válasz Steven #146231 üzenetére
Az önkormányzatokkal kapcsolatban nagyjából pozitívan tudnék nyilatkozni, hogy mit fejlődtek az elmúlt 10 évben. (javultak sokat, a rendszerek átjárhatósága is javult, így néha kevesebbet kell rohangálni)
De azt vettem észre, hogy függ a kerülettől is hol csinálja az ember.. Pl. a 16.kerületi kormányablak messze rugalmasabb mint a 14. kerületi...#146232: mielőtt megkezdte a műveletet, szerintem nem gondolta, hogy úgy végződik ahogy ... de miért is vágja le valaki a körforgalmat? Ez nem épp biztonságos tempóval való "behajtás" oda (rossz fék esetleg? Bár akkor is túl gyors).
[ Szerkesztve ]
-
Whysperer
addikt
válasz DraXoN #146235 üzenetére
ÉN nem. Mi megvettük a házat. Bementem,hogy szeretnék-e egy beton placot csinálni kocsik alá beállónak. Kaptam egy papírt,hogy nem kell hozzá engedély.. na most ez a földön álló 10 centis beton és Én raktam bele vas rácsot,hogy tartós legyen. Erre jött kia ellenör ,hogy feljelent,mert vasbeton van benne és ,hogy nincs rá engedély. Mondtam nincsen ,mert a kollégája bent azt mondta. Erre ,de feljent ,mert már feljelentett. AZtán kaptunk egy nyilatkozatot 3 hónapra rá,hogy Vissza vonja a feljelentést,mert úgy követtünk el szabálysértést,hogy az nem sért szabályt..... ( anyád jólvan hülye gyerek ) tekintettel. WTF .... érted a a 9. hónapban járó páromat rángatta be Novemberben fél órát nyúzni az irodában... ilyenért "követtünk el szabálysértést,hogy az nem sért szabályt" és belinkelte azt a tábláaztot amiben le van írva kerek perec,hogy szabad. ha nem sértek szabályt akkor ,hogy követem el? 2x megkrédeztük. Szóval Draxon,ha ez a fejlődés, akkro gratulálok nekik. Fej nem tudja mit cisnál a kéz meg a láb. kb akkor a káosz bent,hogy csoda,hogy nyitva vannak.
-
DraXoN
addikt
válasz Whysperer #146236 üzenetére
Ezzel mondjuk nem lehet mit kezdeni, ez "egyéni túlbuzgóságnak" tűnik az intéző részéről... Az, hogy ügy miatt meg be is rángattak, holott nem volt semmi, az meg még további probléma ahol javítani kellene .. közel se mondtam, hogy tökéletes a dolog, de azért javult (bár volt honnan).
Bár a dolgok nehezen változnak amíg nem a hozzáértők kapják a "vezetői székeket", hanem rokonok és esetleg haverjaik... (de ez már erősen politikába nyúlik, nem mennék bele, hogy a redvás szendvics vagy a gennyes tus a jobb)...The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Samsung Galaxy Z Flip 5
-
Malibutomi
nagyúr
Lassan cserelnem a GTX 1080-at de amire erdemes volna az 2080 super es elmebeteg arak vannak.
Asszem meg kivarok amig kijonnek osszel az uj cuccok mindket oldalrol.
AMD tegyen mar le valamit a felsobb kategoriaban is hogy legyen verseny vegreAmugy asszonynak ujitom most fel a gepet, i5-3550, 8GB volt eddig, behuztam Ryzen 2600, 16gb ddr4 3200 + B450 lapot 200 fontert, jo kis ugras lesz neki
[ Szerkesztve ]
-
Whysperer
addikt
válasz DraXoN #146237 üzenetére
Evvel csak arra céloztam ,hogy itt példul Kecskeméten a kormányabalkok javulást hoztak ,de az Önkormányzat semmit nem fejlödött kb. Pedig a kormányablakok csökkentették az örkormányzat terheit. De javulni nem javult. Szóval lehet más megyékben igen ,de itt inkább romlott a minősége a munkáknak,ha kevesebb teherrel nem,hogy fejlődött volna,de még romlott is a minősége.
[ Szerkesztve ]
-
Whysperer
addikt
válasz Malibutomi #146238 üzenetére
ugyan így vagyok vele. 1080-am van 1440p-ben 100-115fps. gondoltam jó volna,de ha el is adom akkor is kellene fizetnem kb 120.000 ft-t rá. Nem fogok 120.000 ft-t fizetni +10- 15 fps-ért. https://www.youtube.com/watch?v=O8shFuSlqDc [link] 10.000 Ft/ fps. azt remélem,hogy valami 100.000 ft-os RTX 3060 vagy valami 100,000 ft-os kártya jön AMD-től... akármilyen király nincs az az isten ,hogy VGA-ra költsek 200.000. Hála az istennek a VGA rohadtul nem kell a munkámhoz ... kb RX580 8gb-tal is jól elszimulálok.
[ Szerkesztve ]
-
snecy20
nagyúr
Mostmár érdemes kihagyni a Turingokat...ha csak az aprón be nem esnek majd az árak az új széria megjelenésével egy időben. Az új AMD kártyák meg még messzebb vannak.
-
Whysperer
addikt
Viszont sz.tem Én ezek után megveszem a legszarabb alap verziót amin nincsne blomba és ráverek egy AC VGA hütőt. Ez az Accelero Extreme 4 valami gusztustalan brutális. Komolyan a gyári hütővel venti 60%-on volt 77 fokos a 1080-n. most a AC-vel meg venti 28%-on 55 fokos. Nem is értem miért nem lehet kapni AC-hütővel ilyeneket vagy miért nem vesz valamelyik gyártó AC_tól hütőt a GPUhoz.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz Whysperer #146240 üzenetére
En spec nem az FPS szamot nezem, akkor szoktam valtani ha kb 50% plusz kakaot kapok atlagban.
Meg ha belefer az ar az ingerkuszobombe.Az a rohej az 1080-is 700 fonton kezdett, egy evvel kesobb vettem 450-ert, ezeknek meg nem megy le az ara.
Azert remenykedem hogy az AMD is lep mar valamit, es a kozepkategoria felett is legalabb egy kicsit mozdulnak az arak lefele.En mondjuk ha eladnam az 1080-at 250-300 fontert meg ratennek 2-300-at, de de annyiert meg hasznalt 2080s-t is alig kapnek ami azert mar tenyleg rohej.
(#146241) snecy20
engem aztan rohadtul nem izgat hogy 2080 vagy 3070 ha megkapom azt a teljesitmenyt amit akarok abban az arban amit megadok erte. Nem kell nekem a legujabb.
AMD kartyakat meg ugyanugy szeptember kornyekere mondjak mint az NV-ket.
[ Szerkesztve ]
-
Aljasvip
senior tag
Durva, hogy manapság a zöldek annyit kérnék egy kártyáért amit nem szégyellnek, kb mobilpiaci 500->600->1000->1500$ árugrások történtek.
Nem sértésnek szánom a kérdést, az AMD Radeon találgatós topikban is felmerült:
Ha az AMD azonos sebességet nyújtana olcsóbban, és emiatt az nV is árvágásra kényszerülne hogy azonos szintre kerüljön, akkor melyik márkát vennéd?Sokan az árverseny harcosaként kezelik az AMD-t, aki majd olcsóbban adja a jobb kártyákat. Hiába jött olcsóbban anno az AMD (HD4850 és HD szériás utódai), az emberek a versenyből adódóan az azonos arra hozott nV-t favorizálták. Nincs feltétlen közvetlen összefüggés, de elmélkedni lehet rajta, hogyan alakult ki a jelenlegi piaci helyzet.
[ Szerkesztve ]
-
Malibutomi
nagyúr
válasz Aljasvip #146244 üzenetére
Hat az van ahogy neztem, hogy ameddig van AMD alternativa addig vannak (ugy-ahogy) normalis arak.
Ez a 2070 vs 5700XT kategoria. Odaig lepcsoznak fel az arak, ez a ketto van 400 font korul itt, innen feljebb nincs AMD kartya puff a 2080 egybol 700-800 font duplaja mint a 2070. Ha lenne ott is AMD kartya akkor lenne mondjuk 580 az AMD es 600-620 a 2080 kartya.
En azt vennem amelyik epp megadja az ar/teljesitmenyt amit akarok. Volt 7870-em aztan 290X/390, onnan a GTX 1080 adta meg azt azt az ugrast abban az arban amit akkor akartam.
Ha most a a 2080S nem 700+ font lenne hanem mondjuk 550-580 megvennem (mert az 1080-ert kanek 300-at ha eladom), vagy ha a 2080S ilyen draga, de lenne AMD kartya ami ad 50%-ot az 1080-ra es nem kell tobbet raraknom mint 300 font akkor azt vennem.
-
MiklosSaS
nagyúr
Az a baj hogy a Radeon driverek nagyon szeszélyesek. Mindig piszkálgatni kell, ha meg minden rendben van, mükodik ugy ahogy kell akkor jön egy windows update és borul minden. Februárban cseréltem le az 5700 XT-met, hat hónapig kiválóan müködött, aztàn befosott a driver.
Amióta megvan a 2070S ( 2020. II. 19) azóta semmi gondom nincs, 2080S -em is volt, de az olcsóbb gigabyte nem volt ok. Zajos volt és baromira felmelegitette a házat, játékban meg 5-10 %-al volt erõsebb mint a 2070S. Ezért maradt a 2070S.Most nem kevés profital ki tudnék lépni, és kb 110K-ért volna bontatlan 5700XT ref az 50th edition, vagy 130K-ért MSI 5700XT Gaming X...de amiket olvasok ...hát, félek belemenni.
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
Gyuri27
félisten
válasz MiklosSaS #146246 üzenetére
Oszt a 4850 idejében hol volt driver hiba?
Egyszerüen nagyobb cég az nv-dia. Jobb marketing. Több pénz ide oda aka intel és ennyi.
Azért nézzétek meg a számokat. Mekkora cég az intel az nv és mekkora az amd. És ők egyedül harcolnak a másik kettővel.Amd - Radeon - Ryzen
-
Malibutomi
nagyúr
válasz MiklosSaS #146246 üzenetére
En mondjuk most tettem fel a legujabb NV drivert a minap es ugy osszefosta magat mint a szel, vissza kellett tennem egy regebbit.
Amugy most a hasznalt arak kicsit elszalltak azert nezegettm en is hogy lehet most erdemes lenne eladni az 1080-at, de nemtom...eros eselye van ha most vennek 2080S-t akkor 3 honap mulva szivnam a fogamhogy ugyanazert a penzert kaphatnek az uj kartyak kozul jobbat, vagy ugyanezt megkaphatnam olcsobban.
Szoval szerintem kivarom az oszt. (hacsak nem jon valami tenyleg fasza ajanlat)
[ Szerkesztve ]
-
Whysperer
addikt
Én megadom a részemrőli választ. AMD. Nem AMD fanság miatt ,de mind a Digicben és mind az MPC-ben volt erre belsős teszt,hogy mondhat akárki akármit a saját szememmel láttm ahogy a teszt programokban rázoomolva látszott ,hogy 2 más más cégnél más más ultra filmes renderen a AMD ból kijött képeken élesebb volt a kép. Vannak ilyen monitor kalibráló eszközjöz hasonló kütyü a film stúdióban amit beraknak a kiejlző elé és rá is van kötve a gépre és élességet mérnek úgy ,hogy 1x digitálisan ami a kábelen megy a cuccba meg amit a kamerája vesz fel és a kettőből kiad egy élességi adatot ugyan oylan beálíltásokkal. Az AMD kártyákból élesebb kép jött ki amit azok számoltak ki. Nem ismerem a technikáját ne haragudjatok. Csak mutatták egy órás előadáson. Szóval Én az AMD kártyákra szavaznék,ha volna ugyan olyan jó. Persze most ilyen trailer szinte mindegy meg ez csak filmeknél lehet fontos. Nem veszed észre úgyse játék közben,de na....
Mondjuk azt nem tudom ,hogy amik a XBOX-ba mennek új GPU-k azoknak nem lesz PC-s változata? ami b...ósz?
https://youtu.be/3fmvxgCVzhY [link]
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple MacBook Air M1 (2020) 13.3 256 GB (8 GB RAM
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
- Samsung Galaxy S24 5G Onyx Black, 1 Hetes, Karcmentes, Gyönyörű Állapotú, Független, 1 Év Garancia
- TUF Dash F15 FX517ZC 15.6" FHD IPS i5-12450H RTX 3050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Apple Magic Mouse 3 - hibátlan.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest