Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrM94
addikt
2020 máj 6 dxgkrnl.sys
máj 7 irql_not less or equal
máj 9 nvlddmkm.sys (valami nvidiás bánat)
ma Attempted execute of no execute memory peauth.sysezekre kapok kékhalált,legyalultam DDU val a display drivert minden alapon van. nem vágom mi van...
néha csak simán egy filmnézés közbe,terhelés alatt nem nagyon dobja el magát,nem vettem észre,nem találok rációt,hogy mikor dobja el magát..
Mondjuk most vettem észre,hogy afterburnerben a VGA húzva maradt +50 core +50 mem ami egy Asus 1070en
[ Szerkesztve ]
Az alvástól megéhezek,az evéstől elálmosodok.Így Macskasztikus az élet.
-
-
MrM94
addikt
válasz Aljasvip #145553 üzenetére
3 órás memtestet lefuttattam hiba nélkül.
Nem tudom kiváltani a kékhalált,amióta utoljára beírtam a topicba,azóta nem volt,pedig játszottam filmeztem facebookoztam. . Pont ma jutott eszembe,hogy na lehet helyrejött,és már nem dob semmit..
Második Age of Empires meccsem 15 ödik perce körül kifagyott,még jó hogy nem a 3 órás előző meccsemben,mert valszeg akkor kivágtam volna az ablakon az egészet.[ Szerkesztve ]
-
hokuszpk
nagyúr
válasz MrM94 #145554 üzenetére
emlekeimszerint ott tartottal, hogy manual beallitas, memoriafeszt megemelted.
az adatlapod szerint 4770 van, azt nemszakertem, de nemlehet az imc feszultsegen is egy picit tolni ?
illetve az uj ramok egyesevel tesztelese is kivanatos lehet. nemcsak memteszttel, hanem prime small fft vagymelyik teszt. ( amellikhez oda van irva, hogy "some ram" vagy ilyesmi. )[ Szerkesztve ]
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
snecy20
nagyúr
Most nekem is egy jó lecke volt az, hogy OC-zott RAM mellett ne teszteljünk processzor tuningot, mert adódhatnak érdekes dolgok. Pár hosszú távú CPU stabilitásteszt elhasalgatott, de nem egyből hanem akár másfél-két óra után, erre kiderült hogy a RAM.
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
snecy20
nagyúr
válasz hackeeeee #145559 üzenetére
Úgy értem, hogy volt egy kiteszteletlen RAM beállításom, és úgy eresztettem rá a CPU-ra a stressz-progikat...na ezt nem szabad. És úgy tűnt, hogy a dobott hibák a CPU számlájára írhatóak, közben meg nagyon meg voltak feszítve a TRFC, subtiming értékek a memóriánál.
-
HSM
félisten
válasz snecy20 #145558 üzenetére
Nálam a bibi ott volt, hogy full stabilnak tűnt a ram, a világ összes ramtesztje hibátlannak mutatta.
A CPU is stabilnak tűnt, 2-3 óra prime hibátlanul futott. Csaképpen a "napi használatban" akadtak hibák így tovább teszteltem, és ki is derült, hogy 6-8 óra Prime után valóban eldobja magát. És szó szerint több hetes szenvedés után derült csak ki, hogy a ring fesz nem elég neki, pedig már tényleg mindenre gondoltam előtte ezen kívül. Valamiért a Giga lapom nagyon keveset adott neki gyárilag, és a két modulszett együtt már többet kért, így lett instabil, ami korábban még jó volt.[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
A múltkori "az allcore tuning visszafogja a procit" margójára, megnéztem megint..
VGA azonos órajelen, (+30mhz, tdp limit kitolva), ram, FCLK, UCLK azonos órajelen, allcore 4300 kontra szökggyári PBO -50 offset-tel:
Főként FS alatt elég drasztikus a különbség a Physics Score-ban... Persze, full auto a PBO, és van rajta -50 offset is.. De hiába tolja el a boost 4400-ig az órajelet..
TS alatt kevésbé látszik különbség, de az FS alatt elég kemény a különbség.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
snecy20
nagyúr
válasz hackeeeee #145563 üzenetére
Így van.
Nagyrészt mókusvakításnak gondolom ezt a PBO-s "OC''-t.
Nem rossz ez annak, aki nem egy nagy tuningos, és egyszerűen csak rábízza a procira hogy tegye a dolgát magától, de érdemi előnye nem sok van. Nekem a fő gondom csak az vele, hogy nagyon kedvezőtlenül alakul vele a fogyasztás, 12-16 magon meg pláne.Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
snecy20
nagyúr
Na úgy néz ki CCX OC-val mégiscsak stabil lesz az a 4400 / 4250, ráadásul 1.23V-ból kihozva. RAM-okat visszatettem alap 3600-ra, és láss csodát, nagyjából minden olyan órajelen lefutnak a torture test-ek, amiken eddig nem...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz snecy20 #145565 üzenetére
Az nem rossz, nekem sajnos nincs ilyen funkcióm. RM-ben pedig hiába próbálnám, nem tudom megoldani, mert egyszer elindul, utána többé nem.
Megpróbáltam megint ezt a pbo dolgot, de amint manualra teszem, max feszt ad a procinak, és vígan elmegy közel 1,5 voltig..
Szóval, marad a 4225 allcore, ennek 1.2650 van beállítva bios-ban, és ennyi.
Véleményem szubjektív...
-
snecy20
nagyúr
válasz hackeeeee #145566 üzenetére
Az se rossz, szerintem még mindig beljebb vagy vele mint PBO-val, fogyasztásilag és hőtermelésileg ez az előnyösebb. Némi egyszálast buksz vele játékok alatt, de az sem nagy etwas, mert legtöbbször csak a 4275-4450-es tartományban véltem felfedezni a boost-okat, nagyon messze a hirdetett 4.6-4-7 Ghz-től. Cinebench-ben ezt hozza egyszálasban, játékok alatt abszolút nem.
-
HSM
félisten
válasz snecy20 #145562 üzenetére
Borzalmasan frusztráló volt... Hetekig ment a prime, este beálítottam valamit, jó esetben reggelre kiderült, javult-e, mondjuk annyiból nem volt baj, hogy addig használtam a laptopom, dokkolva. Tanulópénznek mondjuk jó volt.
(#145568) MrM94: Fogalmam sincs, mire lesz jó a +21 offset, főleg így mértékegység nélkül.
Linkeltem neked komplett beállításokat [link] , itt szépen látszik, hogy majdnem 1,175V-on megy a ring, 4Ghz-en. Gyárilag ha jól emlékszem 1,05V környékére tette volna. Mindezt 4x4GB 2133Mhz, ha jól emlékszem, CL11 ramhoz.(#145565) snecy20: Afölé ha jól emlékszem, nem is érdemes menni, kb. a sweet spot. 3733Mhz talán a max, aminél még nem csökkenti az IF órajelet.
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz snecy20 #145567 üzenetére
Jam, elég rendesen. Az 1 szálas érték gyengébb, de, ez van.. ennyi belefér. Játék alatt max 60 fok körül megáll.
Így 1.23V körül megáll terhelve.. A 4300 is megy, oda már 1.3250V kell ami 1.3 körül van terhelve.. Gyorsabb, de cserébe sokkal melegebb is.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
MrM94
addikt
-
MiklosSaS
nagyúr
Nem váltok 2080S-re, ismerõsi körben végig futattam pár tesztet, bench-et és BFV, Sniper Elite V4-et. Volt referencia ,2070S, 2080 és 2080S meg egy sima Gigabyte 2080S. Megdöbbentem, hogy mennyire közel vannak a kárryák.
Kártyákon, a stabil max tuningot álitottuk be, szóval ami kifér a csövön de stabilan és fesz emelés nélkül.A meglepetésen megdöbbentem...
2070S VS 2080 (mindkettõ ref) kb 3-5 %
2070S VS 2080S (ref + a giga) átlagosan 7-8 % néhol 10-11 %.Hát ez borzalmas, az NV hivatalos angol oldalán a 2070S £489 a 2080S pedig £689-be kerül/került-amikor kapható volt. Hogy a fészkes fenébe van pofájuk elkérni 80 ezer jó magyar forintnak megfelelõ angol fontot 8-10 %-ért? Hihetetlen...
Aztán a boltok polcain még mindig ott vannak a sima 2080-ak, £670-720 között, az rablás, £+200-at kérni 4 % átlagos gyorsulásért ?!?!
Jön majd egy csak ref.ekbõl álló teszt, 2060-2060S-2070-2070S-2080-2080S. De nem lepõdnék meg ha a legjobb ár/teljesitményt a 2060S nyerné.
2080Ti alapból kiesik mert az egyszerüen pénz égetés és értelmetlen. Annak max £700-800 között kellene lennie...
[ Szerkesztve ]
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz MiklosSaS #145572 üzenetére
Nekem csak azért lett 2080S, mert megvolt rá a lehetőség. Amúgy nekem is 2070S volt tervben. Neked így nézve Ti-ra volna "értelme" ugrani, az hozná meg azt a lépést, mint nekem most a 2060S-ről hozott a 2080S.
Lehetett volna Ti is, de, látva, hogy mégis mennyi különbség van, úgy voltam vele, hogy az tényleg felesleges. A 2080S-hez képest alapból max 10% különbség van, van amiben több, de több helyen kevesebb.
Sógor kért, hogy nézzek körbe, hogy neki esetleg 2070S-t tudnék-e szerezni, de azért necces a dolog, mert 280mm-nél nem lehet hosszabb... Eddig EVGA-ból találtam csak ilyet, más gyártónál nem.
Véleményem szubjektív...
-
MrM94
addikt
válasz hokuszpk #145576 üzenetére
Ryzen teljesen más mint ezek a Haswellek.
Nagyon érzékeny a ramra a rizsa,bár kb amikor megjelentek én azóta nem foglalkoztam semmifele tech dologgal,szóval nekem kimaradtak,de pár fülest tesztelést,láttam egy havertől,meg raktunk össze pár rizsás gépet ugyanezzel a gyerekkel.Az alvástól megéhezek,az evéstől elálmosodok.Így Macskasztikus az élet.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz MrM94 #145577 üzenetére
az a helyzet, hogy ugyan raktam ossze Inteles gepeket, de csak a sajat gepemet vagyok hajlando tuningolni, -- nekem senki ne jojjon vissza azert, mert megfekudt a fogalmamsincsrolahogyezletezik.exe negy ora utan, es utananezett es az osszes szomszeddal abbanmaradtak, hogy a tulhuzas miatt -- ezert nem is vagyok nagyon kepben az Intel ilyen iranyu lehetosegeivel.
szoval erted na. maradnek ennel : szerintem SOC vagy IMC fesz - vagy ennek Inteles megfeleloje - lehelletnyit upb verzio, hogy mostlattam a reklamban, FLEXIPURE -t kell vele etetni, az emeli a sziliciumszintet.
[ Szerkesztve ]
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
HSM
félisten
válasz hokuszpk #145574 üzenetére
Az a processzorban az adatokat továbbító körgyűrű. Az köti össze a magokat, az L3-akat a memóriavezérlőt, mindent a csipen belül. Hogy ehhez miért kellett hozzányúlni nálam, hogy jó legyen 4x4GB rammal is, azt nem tudom. De az is látszik, hogy nem is független a dolog. Illetve nálam magyarázat, hogy miért ment minden memória teszt a végtelenségig, és miért esett össze egy idő után, ha a CPU is terhelve volt.
-
MrM94
addikt
így hogy most emeltem,kb hangyafaroknyit,egyelőre jónak tűnik.. ha 3 napig nem dobja el magát, megpróbálom majd a volt OC profilt.
(#145578) hokuszpk
Én lemaradtam Ivy haswell meg FX nél,de ezekre sem emlékszem már,hogy mi is volt pontosan,meg már türelmem sincs hozzá,meg annyira nem is érdekel már.[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz MiklosSaS #145572 üzenetére
marmint a legjobb ar/erteket az akcioban 420 euros 5700xt nyerne?
2080ti halo kartya. egyebkent van par edge case ahol lehet ertelme, pl Half-Life Alyx alatt a 8GB Vram mar keves tud lenni. 1080TIt nem kapni, a 16GBs Vegahoz meg sose irtak mukodokepes drivert azala a parezer kartya ala.
van barmilyen jatek, ahol jo lenne a tobb teljesitmeny?
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Whysperer
addikt
Ez sem kutya. [link] 240mm-es radiátorral dolgozó AIO folyadékhűtés kevés lesz az üdvösséghez.
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
snecy20
nagyúr
válasz Whysperer #145583 üzenetére
Nem is csoda, a 240-es AIO már a 8 magos Intelekhez is kevés volt.
Ha a 10. gennél minimum azon a szinten szeretnék majd tartani az órajeleket a userek, mint amit a két Coffee Lake generációnál megszoktak, annak borzalmas nagy ára lesz.
Gondoljátok el, hogy még a 3950X-nél is a 360 AIO a belépő szint, pedig az szerényebb össz fogyasztással bír mint a leendő 10/20 Intel. (Saját példából, Prime alatt 230W max. fogyi 1.26V-on). A szűk keresztmetszet persze nem biztos hogy ez lesz, hanem az, hogy hogy sikerül a kupak, milyen lesz a hőátadás.[ Szerkesztve ]
-
Whysperer
addikt
válasz MiklosSaS #145586 üzenetére
anynira kiváncsi lennék,de tényleg,hogy a kis szaros 3100-as 1,45 volton tudott all core 6 ghz-t akkor tudna 1,3-on 5 ghz? 4/8-cal? Mekkora nevetés lenne valami alacsony TDP-vel
[ Szerkesztve ]
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
-
Whysperer
addikt
válasz MiklosSaS #145591 üzenetére
öszintén nem angyon izgulok ez miatt. Csak jót mosolyogtam ,hog ymit kaptam a 3950x- es ryzenek mikro AIO-t ajánlottak hozzá fúj aaa stb,de az legalább hűthető vele. erre itt a intel és még a 240-es víz sem viszi.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz Whysperer #145592 üzenetére
Neked meg kell tanulnod valamit!
Az asszony az nem ember!
A bor az nem ital!
A medve nem jatek!
Az AIO az nem viz!Anno nalam egy szar korszar H100i-t egy 3770K is siman kivegzett, ahol a Silver Arrow meg birta szuflaval.
[ Szerkesztve ]
-
-
nagyúr
Talán a tápellátás megvalósítása miatt lehet, többet kér a 4 modul meghajtásához. Illetve független a Vcore-tól, és az LLC nincs hatással a ringbus tápfeszére.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
proci985
MODERÁTOR
válasz MiklosSaS #145593 üzenetére
a Silver Arrowositott IFX14 (ugyanaz a mount, 2xTY140) kb egy EK L120 (rez 120x45, normal pumpa, supremacy rez mikrofines blokk, 10mmes belso csoatmero, volt itthon SFlex 1900 hasonlo hangeron) szinten volt 140W korul.
SA es D14 nem veletlenul tartja olyan jol magat kulonbozo iteraciokon at kb 13 eve.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz proci985 #145599 üzenetére
Pontosan. Én kb 6-7 év épitett vízezés után tértem vissza a léghūtõre egy NH-D15S-el, derekasan állja a sarat a 3900X-en, 1.25 V-on a keményebb benchekben is kb 85-88 foknál tetõzik. Játékokban 50-55 fok, nagyon max 60 fokos peak-ek.
Szóval, nekem nem nagyon kell többé víz a gépemben egyelõre, nyáron meglátjuk. Az lehet más tészta lesz.Mondjuk a jövõbeli skylake+++++-ra lehet majd fel kell tenni a 360-as radit, D5-ös szivattyút meg a réz blokkot
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A55 5G 128GB Awesome Ice Blue, Bontatlan, Új, 0 Perces, Független, Kék, 1 Év Garancia
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 5th gen., I7-7600U, 16GB RAM, 128GB M.2, FHD, 2 év garancia, Áfás számla!
- LG 32UN880-B 4K Ergo Monitor! 32"/UHD/IPS/HDR10/DCI-P3 95%/Freesync-G-sync/Type-C/Mac kompatibilis!
- AppleCare + biztosítás, aktiválástól számított 60 napos vagy új készülékre!
- AppleCare + biztosítás, aktiválástól számított 60 napos vagy új készülékre!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest