- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 50 Pro - blendemonda
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Jövő héten érkezik a Red Magic 10
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
válasz snecy20 #144844 üzenetére
passz, tesztek alapjan nekem nem tunt ugy, hogy a viz segitene.
tetejeben ref 5700xtm van. a nulladik szerian nem volt rendesen meghuzva a csavar es elmelegedett, egyebkent kb full terhelesen lehet hallani a kartyat, de ott is elfogadhato a hangja. tesztekben ahogy neztem kb nulla kulonbseg volt a ref es a nitro kozott (de ha valaki mast latott szoljon, ex 290X tulajkent nem erre szamitottam).
mondom ezt ugy, hogy bennem van, hogy itt van meg egy D5, szoval egy blokk es mehetne a masodik kor, a vizem megvan hozza.
btw erre ujonnan ilyen 140ezer korul akcioban is mar lattam kartyakat. nitro+nal en neznek tesztet, nem vagyok benne biztos, hogy megeri azt venni.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
snecy20
nagyúr
válasz proci985 #144851 üzenetére
Elvileg a háromventis Nitro meg a Powercolor Red Devil-je viszik a prímet ilyen téren, az viszont tényleg nem mindegy hogy 135-140K HUF a vége vagy 160K +, ott már sérül az ár/érték arány. Viszont a 2070S-ek ára lassan a röhejest közelíti, nagyjából hétről-hétre dárgul március közepe óta.
Nézd, végülis ha te elvagy a Ref 5700XT-vel panaszmentesen, akkor elvileg olyan nagy baj nem lehet.
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz snecy20 #144854 üzenetére
Nitro amikor neztem annyit tudott, hogy ref 5700xt tempo csak terheles alatt is csendben. de orajelben ahogy neztem nem volt kulonbseg plotban. a Navi meg a Veganal is nehezebb eset OCnel es rendesen van meretezve a hutes, szoval nincs az, mint a 290Xnel, hogy harom kijelzovel siman 5-25% OC volt csak az, hogy raraktam egy vizesblokkot, aztan egyebkent nem piszkaltam.
elvagyok a reffel ugy, hogy azert vettem refet bontott dobozosan osz elejen 420 eur korul, hogy berakom, megnezem jo-e, aztan harom hettel kesobb ha rendben van allokalok egy hetveget es a nitro arabol van egy vizezett kartyam.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz proci985 #144856 üzenetére
Kollégámnál ugye mech van, az elején bánkódott egy ideig, hogy miért nem inkább refet vett.. De aztán, most már megszokta..
Amúgy, maga a nyák, vrm, stb sem jobb a nitronál? Tényleg csak a hűtő lenne a különbség?
Ha már itt tartunk, manapság nagyon ajánlgatják az ASrock-ot, azzal mi a helyzet?
Név: ha már változtatunk, a bazi nagyot el lehetne hagyni, nem?
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz hackeeeee #144858 üzenetére
Azért vagyunk nagyok mert ott a nevünkben az bazi nagy
Viccet félretéve szerintem is ideje elhagyni. Egy FX / Ryzen OFF topic szerintem elég lenne, vagy "AMD CPU OFF" vagy "AMD vírtuális kávézó" ..vagy mitt'om én..gondolkodjatok ti is a neven.
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
proci985
MODERÁTOR
válasz hackeeeee #144858 üzenetére
buildzoid csinalt teardownt. vizezni a ref a legjobb az 5700XTbol.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz hackeeeee #144861 üzenetére
egyebkent nem ez az elso ilyen, hd6970bol is kb a ref volt a legjobb (vizre) a nevetsegesen tulmeretezett gyari VRM miatt. NVnel a founderseknek szokott kifejezetten jo PCBje lenni, meg ott volt a GTX480 aminel kb az osszes custom PCB gyengebb volt az alapnal.
btw, a giga RX5700xt gaming OC erre volt mar kb 380 eur korul is. annyiert szerintem kifejezetten jo vetel.
[ Szerkesztve ]
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz norbert1998 #144865 üzenetére
Ne foglalkozz vele...csak a hang a fontos ami a fejedben van és hozzád beszél.
[ Szerkesztve ]
-
Mahrenburg
őstag
-
MiklosSaS
nagyúr
Baz'meg @Mahrenburg (hulye nemet) ezen akorat rohogtem...
-
Whysperer
addikt
-
Whysperer
addikt
válasz MiklosSaS #144871 üzenetére
Occo pénzért.... 60000? 8) dh15 az a bajom akkor mint egy ház és kvb a CM Master Luqid 240 és tudja ugyan azt.
Amúgy nem értem avval mia. A ja az embereknek. Haver már másfél éve hibátlanul hűti a delidelt oc i5t vele. Az nagyon szar?
Cooler Master MasterLiquid ML240L RGB 2x120mmFogkm és rarakom a Brocken cs édes ventiket a CM ventik helyett
redXIII 360-as nem fér be sajans vagy 240 fel vagy előre vagy 280as azt írja a Fractal oldal.
[ Szerkesztve ]
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
snecy20
nagyúr
Na lehet hogy tényleg lesz ráció abban a 2070 -> 5700XT váltásban.
Hardware Unboxed teszt: [link]
Azért az nem rossz, hogy több játékban verve van még a 2070Super is.
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
Whysperer
addikt
válasz Whysperer #144874 üzenetére
Ez az Arctic elég jó és csak 25 ezer. [link] dh15 hozna nekem most kb 5 - 8 fokot a brocken 2 höz képest. A Artic meg tud 4 - 6 - ot a Dh15 höz képest. Az az kb 10 - 15 fokot tudna a brocken 2 höz képest. Az jó, mert akkor be lehet lőni egy jó kis profilt neki 55 - 60-ra valami ultra csöndesen.
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
Aljasvip
senior tag
válasz MiklosSaS #144871 üzenetére
Scythe Mugen 5 vagy Fuma 2 (HWcanucks teszt) .
Árban mindkét hűtés a D15 felébe kerül, teljesítményben pedig csak hajszálnyival van lemaradva, és a ventilátorok minősége is kiváló. -
Steven
addikt
egy kis érdekesség :
Guru3dEzek után mivel korona miatt úgy is malmoznak ph-n ( és mostanában 0 cpu teszt) egy EDC 1 tesztet megnéznék updateltelve az eredeti ryzen tesztet. Kíváncsi lennék , hogy a plusz 150-200mhz mennyit hozna játékok alatt.
[ Szerkesztve ]
Valami okosat kéne ide írni ááá : OKOS :D just smile
-
Whysperer
addikt
-
Steven
addikt
válasz MiklosSaS #144881 üzenetére
All core game alatt (light load) 4,350 helyett 4550 mhz AVX terhelés alatt 4100 helyett 4250 mhz.
és még egyszer ALL CORE nem single!
AMD nél legnagyobb gond tuningba, hogy nem lehet külön választani az AVX és a light load órjaleket mint az intelnél , ha tuningolsz.
pl Ha all core tuningot tolsz pl 4,3Ghz akkor az avx és light load terhelés alatt is max frekvencia 4,3 ghz lesz.
Ami játékok alatt nem előnyös az EDC 1 viszont valamiért ki tolja a gyári tuning órajeleket.Valami okosat kéne ide írni ááá : OKOS :D just smile
-
Steven
addikt
Feszt 1 voltra veszi vissza , a ryzen balanced gyári energia gazdálkodás mivel a cpu-t 99% ra állitja default ,ezért nem veszi vissza az órajeleket ,nyilván le veszed akkor vissza veszi.
Viszont ha az érdekel , hogy így többet fogyaszt e igen kb 10W al konnektorból mérve .
-
MiklosSaS
nagyúr
Az nem vészes, 10 Wattnyi hõt plusszban el lehet hang nélkül vezetni.
Lesz egy kis idõm ma éjjel és ki fogom próbálni.
-
redXIII
senior tag
válasz Whysperer #144873 üzenetére
Felülre tenném mindenféle képpen. Nállam úgy van a játékviz ventjei szivják ki felül a levegöt,a többi pedig befelé nyomja. Ha nem kell rgb neked, akkor ez a legjobb választás. Halk,a gyári ventikkel is,a pumpa is az, plusz még a kis venti is, 1 darab 4 pines pwm csatlakozó,arról megy minden venti meg a szivattyú. Azt viszont mindenféle képp nézd meg hogy befér e a vastagabb radi a házadba, mert ebben 38 milis van,plussz 25 mili a venti hogy elfér e.
Elszámoltam a végtelenig. Kétszer.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz snecy20 #144886 üzenetére
Ez nem igaz abban az esetben ha :
1. Van egy lassan serdülõ lányod
2. Van egy 4 és fél éves energia bomba fiad
3. Van egy negyedik hónapban lévõ terhes feleséged
4. Van egy két éves labradorod, aki a világ összes kilóméterét lesétálná...veled.Mind a négy együtt....
-
Whysperer
addikt
válasz redXIII #144887 üzenetére
Artic 280asra írod ugye? [link] ez a házam van. 0.54 től nézd.
ARCTIC Liquid Freezer II 280nak. Kb 6,5 cm kell fentre.
Nem értem ha fentre 2x14cm és venti megy akkor miért csak top 240es megy oda..
Ha a Artcivol a 240es lesz nem a 280 az sokat oszt vagy szoroz redXIII?
[ Szerkesztve ]
-
Aljasvip
senior tag
válasz Whysperer #144890 üzenetére
A radiátoron a két csonk miatt van még kb +30mm az egyik végén. Ha neked a Focus G-ben nem kivehető az ODD rack, akkor nem fog oda a 280-as radiátor beférni, hiába fér be a 240-es
Ha ki tudod venni/fűrészelni az ODD részt, akkor be lehet paszírozni, talán. Kell keresni neten olyat, aki már csinált. Én barkácsoltam hasonló szörnyet magamnak, de nem akarok itt senkit ezzel riogatni.Csak a méretet tekintve, a 280-as radi majdnem akkora mint egy 360-as (egyszerű matekkal: 140²*2=39.200mm²; 120²*3=43.200), ezért a hűtési teljesítményük hasonló kellene legyen. De bejön a képletbe a ventilátor, ahol a 140-es pusztán a nagyobb mérete miatt több levegőt képes szállítani ugyanakkora zajt keltve. Tehát egy 140-es széles radi szerintem mindig jobb lesz, mint a 120-as.
-
Aljasvip
senior tag
válasz Aljasvip #144896 üzenetére
Ha már Ryzen (off)topic lettünk...
Szerintetek pusztán pénzügyi szempontból érdemes most váltani Ryzen első generációról harmadikra?
Gondolom amint megjön a 4-es széria, esni fognak az elsős árak, így még többet bukok.
Komplett Mobo+CPU+RAM cserén gondolkozom (B350, 1600X @3,9GHz, 16GB @2933MHz, ez ér ~60k-t), 3600-ra, de még nem szántam rá magam egy ~90k-s befektetésre. -
Steven
addikt
válasz Aljasvip #144898 üzenetére
havernak van 1700 as ryzene amit felhúztam allcore 3950 mhz re úgy fasza de alapból szerintem kurva szar főleg 3800x hez képest ...
Ezzel azt akarta mondani hogy tuningal szerintem nem szar, tuning nélkül elég fos
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- Autós topik
- Építő/felújító topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen TV-t vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vodafone mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Vivobook Pro N580VD 15.6" FHD IPS i7-7700HQ GTX 1050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Google Pixel 8A 128GB Porcealin, Bontatlan, Új, 0 Perces, Független, 1 Év Garancia
- MSI Z370-A PRO
- SSD többféle, sata 2,5"
- Apple Watch Ultra 2 49mm Black Titanium Black TL M/L, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Apple Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest