- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Most épp a Red Magic 10 Pro+ ült az AnTuTu trónjára
- Apple iPhone 11 - népalma
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- iPhone topik
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Magisk
-
Mobilarena
Bambu Lab X1 és P1P egy nagy innovációt tett le az asztalra 2022 ben ezzel megzavarva a 3D nyomtatók körüli állóvízet szerencsére!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Imy
veterán
Akkor remélhetőleg előbb-utóbb átveszi a Bambu is.
Más: Filanora PLA-t használ valaki? Most úgy néz ki 65 fokos asztal hőmérséklet esetén (225 nozzle) már a nagyobb tárgyak tapadása kb jó textured PEI lapon, de volt olyan tárgy ami felvált. Kb 2-3 éve vettem tőlük a filamentet, de ezek után biztosan nem veszek tőlük semmit.
-
Tomika75
tag
Régebben én is vettem tőlük, a fehérrel voltak problémáim még a prusámmal de aztán kiderült az én hibám volt mivel megpróbáltam az ajánlott beállításokkal nyomtatni. A többi színnel nem volt gond de a fehéret állandóan darálta az extruder. Gondoltam egyet és a prusa pla beállításokkal nyomtattam és láss csodát minden rendben volt. A palaszürkéjükből a gyereknek nyomtatok sínt a legóhoz mert majdnem megegyezik a szín ott nem szokott tapadási probléma lenni. Azon gondolkodtam rendelek tőlük asa-t de vannak kétségeim a szükséges asztal hőmérséklet miatt (110-120 C) mert a P1S csak 100-at tud és nem tudom lesz-e vele gond? A Youtube-on vannak fent timelapse videóik a nyomtatásaikról. Jó lenne ha egy kicsit árban versenyképesebbek lennének.
-
Kgb_VTi
csendes tag
Bambulab A1; Z tengelyre milyen anyagot javasoltok karbantartásra a gyári zsíron kívül?
Valamint az XY tengelyre? -
Imy
veterán
Bambu válasza a PETG-re:
Dear Customer,
Thank you for contacting Bambulab and for your support^_^
Don't worry.We'll have a new PETG.We now don't know the exact date.Please kindly subscribe to our website to get the latest information.
Welcome to shop with us.Please let us know if you need any help or if you have any further questions
Regards,
Bambulab Support Team -
Imy
veterán
SUNLU üres spoolok újrahasznosítására egy modell. Töltsétek, nyomtassátok.
-
Chal
addikt
Megjött a P1S+AMS, de van egy kis problémám vele: nem tölti be a filamentet az AMS egyik slotban sem. Enyhén nyomom, hallani/látni hogy a feeder tetején levő szürke tölcsér megmozdul, érzetre egy mikrokapcsolót megnyom, de nem történik semmi. Ledek fehéren villognak mindegyik slotban.
Wiki azt mondja, hogy ilyenkor first stage feeder motorcsere. Nade mind a négyet? Netán én csinálok rosszul valamit, vagy döglött az AMS board? A printer látja az AMS-t, firmwaret tudok rajta dwongradelni/upgradelni, hibát nem ír sehol.
[ Szerkesztve ]
-
laci666
senior tag
Sziasztok!
Most akciós Bambu Lab A1 3D Printer Combot szeretném megvenni 599EUR helyett 499EUR ára.
Amint be teszem a kosárba akkor már 532,55 EUR-ra felugrik az ára.
Nem jöttem rá mitől van ez, lenne valami kupon kód?ASUS Prime A320I-K,AMD Ryzen3 2200G ,2x8GB 3000MHz DDR4 Corsair ,240 GB Kingston HyperX Savage SSD,LG 27MP59G,SilverStone Raven Z RVZ02,Bequiet Shadow RockLP(Gyári AMD hűtő hely hiány miatt),Huawei Nova 5T, XBOX ONE X,MSI GS63 7RF Stealth
-
aktív tag
válasz 2thletme2day #7964 üzenetére
Úgy akartam írni
-
fabula
őstag
Én nem tudok, szerintem akkor még nem küldtek "ajándékot" a nagyobb nyomtatókhoz. Szerintem most a szülinapi akció miatt osztogatják a P1-ek és az X1-ek mellé is, meg lehet, hogy sok van belőle legyártva és külön nem fogy .
Írj a supportnak, hátha megszánnak, ha olyan fontos neked valami plusz még egy véletlenszerű kacat . -
poli27
Topikgazda
Usb hub
-
laci666
senior tag
Köszi.
Sajna nincs akkor marad annyi.ASUS Prime A320I-K,AMD Ryzen3 2200G ,2x8GB 3000MHz DDR4 Corsair ,240 GB Kingston HyperX Savage SSD,LG 27MP59G,SilverStone Raven Z RVZ02,Bequiet Shadow RockLP(Gyári AMD hűtő hely hiány miatt),Huawei Nova 5T, XBOX ONE X,MSI GS63 7RF Stealth
-
poli27
Topikgazda
Ennyiért kiprobalom cégesen 25k..
-
poli27
Topikgazda
válasz Tomika75 #7973 üzenetére
High flow fúvóka, gyorsabban olvasztja az anyagot, és egyenletesebben..
Bambu Lab High Flow Hotend Upgrade (E3D ObXidian) (youtube.com)
LAYER ADHESION TESTED: Bambu Stock vs TZ 3.0 vs E3D HF ObXidian hotends (220C vs 240C) (youtube.com)
-
fabula
őstag
válasz Tomika75 #7973 üzenetére
Sokkal drágább és ugyan úgy elhajlik, ha véletlenül beleütközik a nyomatba .
Persze ha van rá lóvé, akkor tényleg "high flow", nagyobb max vol speed-el lehet nyomtatni, azaz lehet emelni a nyomtatási sebességet, tud hozzá elég anyagot olvasztani a hotend. Azért annyival nem lehet gyorsabban nyomtatni, mint amennyivel nagyobb a gyárihoz képest a mvs, csak ha 0,6-os vagy inkább 0,8-as nozzle-val nyomtat.
Sok gyártó próbál egy plusz bőrt lehúzni a Bamburól. mert azt most sokan veszik, szerintem.
Ez kezd olyan lenni, mint az, hogy az én PC-m maxra túlhúzva egy adott tesztben nagyobb pontszámot ért el, mint a másé, igaz csak pár percig működött és a PC-t nem tesztekre használjuk .[ Szerkesztve ]
-
poli27
Topikgazda
Hogy verjem a f@...m a silk filamentbe már... kérdeztem és nem volt válasz, mi a picsáért nem tudom leszedni a tárgyasztalról egyik silk filamenttel nyomtatott tárgyat se... most szétbaszta a smoot pei platemet, de ha sima pei platere nyomok akkor meg a szemcsék közé ragad és onnan se jön ki... Ezt konkrétan most fel is tépte... Gyári silk beállítás... 220 fokon... vegyem le a kezdőréteget 190 fokra vagy mi a picsát csináljak mert már unom...
-
Joshi
titán
Erre az anyagra használj 100mm széles maszkoló szalagot. Én a Kossel Deltához sokáig ezt használtam, egy próbát megér. Annyi a titok, hogy egy hengeres tárggyal jól le kell simírani hogy ne maradjon levegő a bed és a szalag között. Mindenképpen szükséges a nyomtatás előtti tárgyasztal szintezés.
ui.: ja és teljesen sima lapot használj, mint a smooth pei lap.
[ Szerkesztve ]
-
ptesza
senior tag
-
Joshi
titán
válasz Mr.Csizmás #7983 üzenetére
+ snowman
Poli27-nek írjátok, hiszen neki van ezzel problémája.
-
poli27
Topikgazda
Bakker beraktam az Alis V3 hotendet a gépbe, ami ugye 2 tizeddel nagyobb... És szántja vele az asztalt érintőre.. hiába szintezem le 10x a gépet nem volt jó. és ugye annyire közel volt az asztalhoz, az anyag se jött ki belőle... Most ezt direkt csinálták a szoftverben vajon, mert van egy gyanúm, hogy az miatt nem szedi ki a 2 tizedet? Tehát nem kompenzálja ki a 2 tizedet a fúvókában, kb 3 hónapja nem használtam a v2 verziót, de az is 2 tizeddel volt nagyobb, mint a V3 nál... de nem volt probléma szintezés után... Van ötlet hogyan lehet rábírni a gépet, hogy a szintezett magasságot vegye figyelembe?
[ Szerkesztve ]
-
fabula
őstag
Én jelenleg alis V2 hotendet használok a legfrisebb P1 firmware-el meg BS-el és Orca-val, de nekem rendesen szintez és nyomtat. Ennek ugyan úgy nem kellene működnie, mint az ugyan olyan méretű V3-nak, ha a firmware vagy a szoftver lenne a ludas.
Silk anyagot is sokat elnyomtattam már a textured PEI lapra és hidegen simán lejött, amúgy meg szépen tapadt. Nem raktam alá semmit, sem ragasztót sem mást.
Hangolt silk profillal nyomtattam, Eryone meg Sunlu meg e-Sun silk PLA-kat eddig problémamentesen.
Nem igazán van tippem sem arra, neked ezek miért nem működnek.[ Szerkesztve ]
-
poli27
Topikgazda
Engem most valamiért szívat a gép Egyébként az a vicces, hogy az új p1s nél se jött le a silk filament a pei lapról... a vadi új lapon a mai napig ott a nyoma.... szval nem gépfüggő... De a hotendet nem értem... leszintezi az asztalt, és mikor elkezd nyomtatni nekiér a fej az asztalnak éppen érintőre... visszatettem a gyári hotendet és nincs baja ki érti ezt.... mondjuk szoftveresen nem tudnák szerintem tiltani a nem gyári hotendet, csak egy hülye ötlet volt
[ Szerkesztve ]
-
Emunem
senior tag
Kijött a Bambu Studio 1.9.3 verziója, állítólag a túlnyúlásoknál lesz jobb.
"... hát persze ..."
-
Emunem
senior tag
Ja, azt hittem mindig csinálja. Esetleg eseménynaplóban nézd meg, mit tárolt el a gép a chrash időpontjában.
Kérdés Win10/11 mióta van fent, milyen frissítés ment fel mostanság, etc... én régebben azt hittem, hogy proci vagy VGA adta meg magát, pedig semmi bajuk nem volt, csak win10 volt olyan kedves, hogy egy ö szerinte jó frissítést rak fel, amivel pont hogy az Nvidia is tisztában volt, hogy problémás....
"... hát persze ..."
-
fabula
őstag
Win 10 van fent, eddig egyik BS vagy Orca verzióval sem volt gondja. Az 1.9.2-vel sem, csak most vettem észre, hogy a hibrid fa támogatással gondja van. Eddig hibrid fát nem használtam ezzel a verzióval, mert nem volt rá szükség.
A korábbi verzióval működött gond nélkül.
Ma felraktam az n1.9.3-at és többször is kipróbáltam tobb modellt is híbrid fa támogatással szeletelni és egyszer sem szállt el, leszeletelte rendesen.
A Windows 10-et kb. egy éve telepítettem teljesen újra és minden jól működik rajta. Akkor is csak azért, mert cseréltem pár hardvert a gépben, egyébként az csak egy elterjedt "hiedelem", hogy rendszeresen újra kell telepíteni .
Elég jól ismerem az OS-eket, közel 40 éves számtech múlttal a hátam mögött, képzeljétek, én még gépi kódban is programoztam 8080-as processzoros gépeket, sőt építettem is.
Azóta már üzemelttettem mindenféle oprendszer rengeteg verzióját, sikerült elég behatóan megismerkednem velük .
Igen, időnként szokott lennei hibás Microsoft frissítés, ezért van nekem letiltva, hogy csak úgy szó nélkül bármelyiket is felrakja. Megvárom míg sokan felteszik és nincs vele gond, csak utána kerül fel az OS-be. -
Emunem
senior tag
nekem is "már" lassan 3 éves...
te @fabula, jó ez a DevilDesign Asa, egész szépen tudok vele elsőre nyomtatni, kalibrációk sorozata nélkül (csak a tempet lőttem be, mert nem akartam elhinni, hogy csak 230-240 között jó neki, és tényleg, energiatakarékos a cucc). Nem vetemedik annyira, szinte nincs is. Köszi a tippet.[ Szerkesztve ]
"... hát persze ..."
Új hozzászólás Aktív témák
- Elektromos autók - motorok
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Gumi és felni topik
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Most épp a Red Magic 10 Pro+ ült az AnTuTu trónjára
- Autós topik
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- Androidos tablet topic
- További aktív témák...
- T14s Gen3 27% 14" FHD+ IPS i7-1280P 32GB 512GB NVMe IR kam gar
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
- HYPER GAMING PC // RYZEN5 1600X // 16GB DDR4// SSD+HDD// ASUS ROG STRIX RX VEGA56 8GB(GTX 1080PoWeR)
- GAMER PC: i5-12400F/14600K -Új RTX 4060 Ti - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest