- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Android szakmai topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Bambu Lab X1 és P1P egy nagy innovációt tett le az asztalra 2022 ben ezzel megzavarva a 3D nyomtatók körüli állóvízet szerencsére!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ParadoxH
tag
válasz AndrewTdi #8950 üzenetére
Ráadásul a fűtés-kihűlés folyamata segít abban, hogy könnyedén eltávolítsd a tárgyat, mivel a tálca rücskéi/egyenetlenségei a kihűlés során eltávolodnak a tárgyhoz képest a zsugorodás miatt.
Talán ha sok az áramkimaradás akkor segít, hogy tudd folytatni a nyomtatást és ne válljon el a model a tálcától a kihűlés miatt
Viccet félretéve a nyomtatók energiaigénye úgy 100W körül lehet nagy átlagban, kis csúcsokkal az elején. Azt el tudom képzelni amikor egy nagy nyomtatófarmod van és ezek a csúcsok be tudnak zavarni - ilyenkor jó lehet egy ilyen koncepció, hogy alacsony hőmérsékleten nyomtass ilyen tálcára, ha azt relatíve olcsón be tudod szerezni.
A hétköznapi hasznát én sem látom - hangsúlyozom, hogy nem is próbáltam.|| Letölthető, nyomtatható 3D modelljeim: http://shorturl.at/XhGxw
-
poli27
Topikgazda
A linkelt Epoxy resin plate eddig pla val és ABS el nagyon bevált... 4500ft ért best buy vétel Petgre még nem volt időm meg szabad kapacitásom, de majd tesztelem azt is
-
Joshi
titán
válasz ParadoxH #8951 üzenetére
"Viccet félretéve a nyomtatók energiaigénye úgy 100W körül lehet nagy átlagban, kis csúcsokkal az elején."
Az átlag inkább 2-300W és az a kis csúcs az elején lehet akár 1000W is, igaz utóbbi pár percig csak. Ezt mértem, szóval nem a levegőbe beszélek (P1S). Anno az Anycubic Kossel Deltám max 300W-ot fogyasztott, igaz hogy nem győztem kivárni mire felfűtött mindent. -
ParadoxH
tag
Valóban úgy pontosabb hogy 50-250W között van valahol az átlag nyomtatónként. Azt amúgy te figyelted, hogy külön bizonyos funkciókat használsz az fogyasztásra külön lebontva hogy néz ki? Már csak azért is, hogy összevessük akkor azt, hogy mennyi energiatöbbletet nyer az ember ha mondjuk ilyen lapra 30 fokos bed-del nyomtat.
[ Szerkesztve ]
|| Letölthető, nyomtatható 3D modelljeim: http://shorturl.at/XhGxw
-
Joshi
titán
+ ParadoxH, Imy
Ha ebben a témában visszakeresel a nevemre, akkor talán lesznek konkrét adatok is a méréseimről. Sajnos a Prohardver már a Logoutos felületéről is törölte a keresés funkciót, viszont én nem vagyok PH előfizető, tehát már nincs lehetőségem a visszakeresésre. Na mind1, ezt a PH részéről említettem meg mint negatívumot. -
-
Joshi
titán
Nekem ~1 hete már ugyan olyan mint a többi felület, lehet hogy már csak a fizetős csomagban maradt meg. Te előfizetsz a PH-ra?
-
-
2thletme2day
őstag
-
poli27
Topikgazda
válasz 2thletme2day #8964 üzenetére
Gondoltam Nagy volt a kuss róla... vajon mi lesz az a nagy dobás kíváncsian várom
-
H2o-pok
senior tag
Sziasztok. Kis segitség kellene. Rendeltem egy tekercs fekete sunlu pla meta filamentet. Minden kalibráció megvolt, felület ok, Viszont kis tárgynál is elengedi az asztal. Asztalt 67 foknál kezdtem, -5 lépésben most 50 nél tartok de ez van. Asztal átmosva, ahogy kell. Gyári adat szerint az asztal 50-65 fokot ir. Edfig sosem volt ezzel gond. A1 em van,kb 170h van benne.
-
H2o-pok
senior tag
És érdekes,mert ami a fotón látható kis maradék támaszt fogja rendesen, félig kihűlve is le kellett pattintani.
-
poli27
Topikgazda
válasz kabalababa #8968 üzenetére
De ők legalább megpróbálják megoldani a felmerült problémát... pl a Creality ezt sose tenné meg meg sok másik gyártó se
[ Szerkesztve ]
-
Emunem
senior tag
Ez az a javító csomag, ahol a kis bordásszijjas feszítős dologról volt szó? (Max 10% kedvezményt adtak)
"... hát persze ..."
-
Imy
veterán
Ez melyik oldal?
-
poli27
Topikgazda
We have an important update to share about our upcoming high-end 3D printer series: New Launch Timing: Q1 2025We've decided to adjust our timeline to ensure we deliver a product that truly lives up to your expectations and our standards. To help you make an informed decision about whether to wait for this new release, here's what we can share now:- This new printer will integrate technology that pushes the boundaries of consumer 3D printing- It will be positioned above our current X1 Series, targeting prosumers who demand cutting-edge performance- We're focusing on features that will enable capabilities previously not possible in consumer 3D printingThis extra time ensures we deliver on our promise of a revolutionary product, fully ready and supported worldwide.We appreciate your patience and can't wait to share more details next year. Stay tuned,The Bambu Lab TeamP.S. Gold Ticket winners will be able to extend their tickets through 2025.
-
Imy
veterán
Nálunk nem érvényes a Halloween sales?
-
Kroni1
veterán
Közben megtaláltam.
Sziasztok!3D nyomtató vásárlása előtt állok, és nem találok ennél nagyobb, aktívabb topikot.. Tudtok nekem itt ilyesmiben segíteni, vagy rossz helyen járok?![ Szerkesztve ]
-
Tomika75
tag
Üdv!
ABS-t próbálok a gyári arany textured PEI lapra nyomtatni és folyamatosan feljön a nyomat. A kamrát előfűtöttem a lapot lemostam először isopropillal aztán Denkmittel és mégis feljön. Van aki erre a lapra szokott ABS-t nyomtatni? Semmi mással nem volt eddig gondom: PLA,PETG,ASA,PC eddig mindig szépen tapadt.
Nem, nem fogom ragasztózni sem hajlakkozni sem Nebulózni sem pacsmagolni semmivel.
Ha nincs más akkor nyomtatok másik lapra már csak az a kérdés melyikre? Engineerig Plate vagy High Temp? -
poli27
Topikgazda
válasz Tomika75 #8984 üzenetére
Pedig a high temp plate ragasztós, ahogy az engineering is... A ragasztózás nem pacsmagolás... ez hülye elmélet... az abs vedemedésre hajlamos ezér jön fel.. a ragasztó azt megtudja előzni... plusz a kamrafűtés is, én nem véletlenül szereltem be kamrafűtést is pluszba, mert sok abs/asa nyomtatást csinálok... ragasztózom smooth pei platet használok... és nincs vele problémám.. De ha te akarsz vele szívni akkor ne ragasztózzál
-
2thletme2day
őstag
válasz Tomika75 #8984 üzenetére
Nem tudom mennyire fűtötted fel de ABS-nek azért kell legalább a 40 fokos kamra és a ragasztó is sajnos. Nagyon sokáig én is a ragasztózás ellen voltam de ABS-nél és ASA-nál már alapból használok. Egyszerűen anélkül nyomtatás közben felválik a tárgy.
De nemrég jött szembe youtube-on ez a videó. [link] Ha nem okoz gondot az az 1 réteg PLA még akár jó is lehet. És így ragasztóznod sem kell. Én magam még nem próbáltam amúgy de ki fogom majd valamikor.
-
2thletme2day
őstag
Makerworld exclusive program. [link]
-
poli27
Topikgazda
Bambu Lab X1C Bauraumheizung Upgrade (youtube.com)
Egy ilyet de ezt még csak most fogom beszerelni, már készen van csak be kell raknom!..Bambulab X1C - $50 HEATED CHAMBER (youtube.com)
Meg egy ilyet, ez jóval olcsóbb, de a másik elvileg biztonságosabb
Mindkettőt egy-egy ilyen vezérli : Tuya Smart Temperature Switch 16A 3000W with Energy Consumption Monitoring RF433 Intelligent Thermostat Compatible with Alexa - AliExpress 44Plusz ugye az elektronikához is beszereltem a terelő lemezt, hogy oda ne menjen annyira a meleg levegőből 65 fokot simán tudom tartani vele a kamrában
[ Szerkesztve ]
-
ptesza
senior tag
válasz 2thletme2day #8987 üzenetére
Próbálgattam már én is hasonlót. Sok egyformát kellett nyomtatni de kellett hozzá support. Azt találtam ki, hogy készítek alá egy darab PLA supportot és amikor odaér, hogy elkezdi a hidalást akkor pause, support be és folytat. Ötletnek jó volt de a jóval melegebb ABS felolvasztotta a PLA-t. Felborzolta a felületet. Nekem nem vált be de hátha én csináltam valamit rosszul.
-
Imy
veterán
A PETG-HF színkínálatát úgy néz ki fejlesztik, már 14 szín elérhető.
-
Tomika75
tag
válasz 2thletme2day #8987 üzenetére
ASA-val semmi gondom nem volt csak az ABS szívatott. A kamra hőmérsékletet nem tudom pontosan P1S-em van. De két félbeszakadt nyomtatás és 15 perc 80 fokos asztalmelegítéssel gondolom elég meleg volt bent.
poli27 : mivel a látható felület lenne ragasztós nem szeretném, hogy ronda legyen.
Az Engineering plate-re nyomtattam ragasztó nélkül peremmel és nem jött fel. -
Joshi
titán
válasz Tomika75 #8998 üzenetére
Aliexpresses hőmérő tökéletes.
Új hozzászólás Aktív témák
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest