- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Magisk
- Android szakmai topik
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
-
Mobilarena
Bambu Lab X1 és P1P egy nagy innovációt tett le az asztalra 2022 ben ezzel megzavarva a 3D nyomtatók körüli állóvízet szerencsére!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Imy
veterán
válasz TomMusic #8300 üzenetére
A wolfram szálas izzó és egy kapcsolóüzemű tápegységet nem igazán lehet összehasonlítani.
Ha megfelelően vannak méretezve az alkatrészek, nem lehet velük gond.
A fentebb említett kapcsolóüzemű tápegységeknek nem a be/ki kapcsolgatás az ártalmas, hanem a magas hőmérséklet és/vagy az idő ami az ELKO-kat veszi igénybe. -
TomMusic
őstag
Kezd már elegem lenni ebből a nyomtatóból.
Raktam fel rá filamentet, rányomtam hogy Load, megvártam míg felfűt, de hiába nyomom a filamentet a csőbe, nem jön az extruderből, és már kihúzni se tudom.
Vadi új, még nem is nyomtattam vele. Ender 3-al 3 év alatt összesen nem volt ennyi probléma.Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
fabula
őstag
válasz TomMusic #8305 üzenetére
A Bambu nyomtatókba nem úgy kell betölteni a filamentet, mint az Enderbe.
Csak betolod az extruderig, majd Load és utána magától felfűt és utána behúzza a szálat.
Ha mégsem, akkor nem tetted be az extruderig, ha meg nem tudod kihúzni, akkor benne van az extruderben és az fogja, azért nem tudod kézzel benyomni vagy kihúzni.
A kijelzőn adagolj ki az extruderrel valamennyi szálat, ne kézzel próbáld áttolni.
Ez egy nagyon jó nyomtató, csak hát másképp kell kezelni, ezért nem árt a megvásárlása előtt tájékozódni alaposabban.
Az AMS pl. mindezt automatikusan megcsinálja, neked csak az AMS-be kell betenned a filamnet tekercset. Teljes más érzés, szárazabb és tisztább .[ Szerkesztve ]
-
TomMusic
őstag
Próbáltam azt is, de semmi. Újraindítottam a nyomtatót, és akkor mintha folytatta volna a feedinget, kakilt is filamentet.
Aztán most elindítottam egy nyomtatást, és úgy tűnik működik.
Generic PETG profillal indítottam, nem változtattam semmin, csak a supportot bepipáltam. Egyelőre nagyon szépen dolgozik.
Hát remélem akkor csak én aggódtam túl / voltam ügyetlen az előbb. A lámpás sztori után kissé meginogott a bizalmam, azért is kezdtem majrézni
Na szóval a lényeg, hogy most szépen nyomtat.
Köszönöm mindenkinek az eddigi segítségetÁllítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
fabula
őstag
válasz TomMusic #8307 üzenetére
AMS nélküli kézi filament betöltésnél segít, ha a szálat betolod az extruderig (akadásig), majd Load és amíg felfűt és el nem kezd nyomni az extruder, addig egy kicsit kézzel tolod a filametet finoman, hogy az extruder fogaskerekei biztosan elkapják a szál végét.
Ha az extruder elkezdi húzni a szálat, onnan már automatikus a fejtisztítás, azaz "kakilás", nem kell tovább nyomni.
Ha ez megvan, küldheted rá a nyomtatást.Az az egy csatlakozó hiba ne ingasson meg, ez egy nagyon jó nyomtató, de emberek szerelik össze tömeggyártásban, és egy csatlakozó nem pontos benyomása majd esetleg szállítás közbeni kirázódása nem azt jelenti, hogy a nyomtató alapvetően hibás.
Tudom, kellemetlen, ha pont veled történik meg, de ilyen az élet, nem lehet mindig szerencsénk .
[ Szerkesztve ]
-
2thletme2day
őstag
válasz TomMusic #8307 üzenetére
Nem tudom milyen nyomtató de P1P-nél (és szerintem az összes másiknél is) ha kézzel loadolsz filamentet azután, hogy az filament szenzor látja a szálat és te érzed, hogy elkezdi húzni pár másodperc múlva le kell nyugtázni a kijelzőn/bambu handyben, hogy igen, elkapta a szálat és húzza befelé vagy, hogy nem, próbálja újra. De akkor megintcsak pár másodperc után rákérdez, hogy na még mindig nem jó?!. Ha ez a nyugtázás megvolt utána fog csak kis poopot kinyomni ahogy átnyomja a betöltött filamentet az egész extruderen. Ez a nyugtázás megvolt nálad? Mert a leírásodból nekem úgy tűnik, hogy nem.
[ Szerkesztve ]
-
TomMusic
őstag
válasz 2thletme2day #8309 üzenetére
Megvolt a nyugtázós kérdés.
De már közben ki is nyomtattam az első tárgyat, úgy tűnik egész jól.Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
poli27
Topikgazda
Egyébként load se kell minek? Én mindig csak betolom az extruderig a kijelzőn 1x rányomok az extrudálásra, akkor behúzza a filamentet, és mehet a nyomtatás. A load tök felesleges unload se kell, ott elvágom a vágóval a filát a fejen, és rányomok hogy visszafele extrudálás, és máris kijött a filament . AMS nél meg semmit nem kell
-
fabula
őstag
-
Marci79
senior tag
Elkezdtem a filáimat felvenni a bambu studio-ba, hogy mire megjön az A1 combo már készen legyen a szoftveres rész. Sunlu/Jayo petg-nek megfelelő a "Generic petg" beállítás? Illetve a Sunlu fluoreszkáló pla-nak melyik beállítás a jó? A pla+ esetében meg nem találok opciót. A High speed-nek gondolom a "generic pla high speed" a jó.
"Pont mint a "propaganda". Ez egy varázsszó lett, amit akkor mond valaki mikor nem tetszik neki amit hall mert kognitiv disszonanciat okoz, kimondja a P betűs szót és addig ismétli amíg megszűnik a frusztrációja."
-
axlfsi
veterán
Ha valaki használ Panda Touch-ot és szeretné tesztelni a fejlesztéseket, bent vagyok a beta csatornán, el tudom küldeni a fitmware-t (most éppen 1.0.4beta8)
˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
rodman73
aktív tag
Segítsetek légy szíves. Ismerősöm ilyesmi vázát szeretne, amit a Bambulab oldalán találtok a PLA Silk minta fotóknál, nem találom sehol. Lehet azért, mert ez nem váza?
-
fabula
őstag
válasz rodman73 #8318 üzenetére
Váza lesz az és váza módban is nyomtatták, ami azt jelenti, hogy biztos nem lesz vízálló, hacsak nem vonod be belülről műgyantával (amúly PLA-ból több rétegben nyomtatva sem lesz biztosan vízálló). Én ilyeneket váza módban 0,4-es fúvókával 0,8-as vonalszélességgel nyomtatom, mert úgy erősebb lesz.
Én ezt találtam a leghasonlóbb modellnek: [link] .
Egyébként meg a Makerlab-ban van vázakészítő is: [link] , abban megpróbálhatod elkészíteni.[ Szerkesztve ]
-
Imy
veterán
Én (nem Bambu nyomtató, mert nincs hozzá akkora nozzle, nem is értem miért nincs gyárilag 1.0 és 1.2-es nozzle) 1.2-vel szoktam nyomtatni, és azok bírják a vizet. Jellemzően kaspók ilyenek amiket csináltam. Mindig víztesztet szoktam csinálni, az esetek 90%-ában összejött, ha szivárgott akkor pedig belülről 3D tollal nyomtam oda egy kis filamentet.
-
rodman73
aktív tag
Köszi mindenkinek, már nyomtatom is.
Az mitől lehet, hogy Audi RS kulcstartóból nyomtatni szerettem volna öt darabot egyszerre, három jó lett, egyről le maradt az egyik szín, az utolsó pedig a széle nem lett jó. Lehet 0.2-es fejjel kellett volna csinálnom? Elég picike volt a kulcstartó.
-
fabula
őstag
Ez a hotend által elérhető max vol speed miatt van. Nagyobb átmérőjű fúvókánál egységnyi idő alatt nagyobb mennyiségű izzószálat kellene megolvasztania nagyobb sebességhez, illetve mivel ez nem megy, nagyon le kellene lassítani a nyomtatási sebességet. Ezért vannak csak 0,8-ig gyári hotendek.
[ Szerkesztve ]
-
H2o-pok
senior tag
Megérkezett végre......😁
-
Marci79
senior tag
válasz H2o-pok #8330 üzenetére
Az enyém még meg sem mozdult, pedig hamarabb is rendeltem, mint te.
A sovol-hoz képest egy szavam se lehet, mert ők hónapok óta nem teljesítették az egyik rendelésemet a mai napig.
[ Szerkesztve ]
"Pont mint a "propaganda". Ez egy varázsszó lett, amit akkor mond valaki mikor nem tetszik neki amit hall mert kognitiv disszonanciat okoz, kimondja a P betűs szót és addig ismétli amíg megszűnik a frusztrációja."
-
H2o-pok
senior tag
Kösz mindenkinek. Sunlu pla+ silk filamemtem van. Generic pla silk profil lett kiválasztva. Kalibrálás,fw frissités után gyorsban nyomtattam 1 "bencsit", és egy venti burkolatot. 215/60 fokos beállitással, alap 100% sebességen. A bencsi elsőre jó,de nem az igazi,főleg a teteje és ablakok. A ventiburkolat az kuka. Szóval lesz még itt finomhangolás. 😁
Egy flow kalibrálást szokás ilyenkor elvégezni?
[ Szerkesztve ]
-
fabula
őstag
válasz H2o-pok #8335 üzenetére
Az Orcaban csinálj egy Anyagáramlás (flow kalibrálás) és egy Nyomáselőretolás (PA) tesztet.
Az anygáramáls tesztből én az 1-eset nem szoktam megcsinálni, hanem a filament tulajdonságainál az anyagáramlás értékét 1-re állítom és ezután csak a 2. tesztet futtatom le, majd az alapján számolom ki az anyagáramlás új értékét.
A Nyomáselőretolás (PA) tesztnél pedig az Ellis féle mintát használom, azaz a teszt indításakor felufró ablakban a módszernél a PA-minta opciót választom ki. -
fabula
őstag
válasz H2o-pok #8337 üzenetére
Mondom az Orca szeletelő programot tedd fel és abban kalibrálj. Ezeket a kalibrációkat a nem a nyomtatón érdemes csinálni.
Egyébként az A1-nek van valamilyen filament áramlás érzékelője a hotendben, ami automatikusan beállítja a megfelelő anyagáramlást, ezért lehet, azt neked nem kell megcsinálni, de erre majd az A1 tulajok írnak neked valamit.
Az, hogy a gyárilag előreszeletelt Benchy milyen lett, nem mérvadó, mert a demóhoz szeletelték nagy sebességgel.
A tárgyhűtő ventilátor sebességét anyagtól függően kell beállítani a filament profilban, PLA esetében az első 1-2 réteg 0, a több réteg 100%, mert a PLA-nak kell az erős hűtés.[ Szerkesztve ]
-
fabula
őstag
Igaz, de ez egy Sunlu Silk PLA és a silkeknél alacsonyabb hőmérsékletet javasol a Bambu is. A demó sebességre szeletelt Benchy meg a gyári Bambu PLA-ra van szeletelve kihegyezett beállításokkal, tehát ha más, főleg silk PLA-val nyomtatod, nem is lehet sokkal szebb. Amúgy a hátsó ablak tetejénél tipikusan alacsony tárgyhűtésre utal a torzulás.
-
fabula
őstag
válasz H2o-pok #8342 üzenetére
210 C az már kevés a Bambuknak a sebesség miatt, inkább 220-230 C között célszerű PLA nyomtatásra használni. de a silkekre nekem a 215 C is szép lett, tényleg nem csak fényes, hanem selymes felületet adott, mondjuk én Eryone silkekkel nyomtattam.
Arra kell törekedni, hogy végig egyforma sebességgel nyomtasson, hogy ne változzon a fényessége a silknek, mert az nagyon látszik a felületén.[ Szerkesztve ]
-
fabula
őstag
válasz H2o-pok #8344 üzenetére
Nem az számít, hogy leveszed 50-re 100-ról, hanem az, hogy a szeletelőben nézd meg, hogy a rétegeket a tárgyon milyen sebességgel nyomtatja, eltérő színnel látod.
Pl. nekem ennél a tárgynál a külső rétegek egységesen sárga színűek, tehát mind azonos sebességgel lett nyomtatva (csak a támaszték késült más sebességgel), tehát úgy célszerű beállítani a sebességet, de inkább a Max.vol. sebességet a filament profilban, hogy lehetőleg egyszínű sebességű külsőt kapj, vagy ne nagyon eltérő sebességűeket.
Ez főleg összetett tárgyaknál jön ki legjobban a Silk filamenttel, de más filamenteknél is okozhat mattabb vagy fényesebb rétegeket a sebességeltérés, csak nem annyira látszik. -
H2o-pok
senior tag
Most próbáltam, egyenlőre még mindig bambu handy appon keresztül nyomtatóra küldeni egy másik venti burkolatot, teljesen jó lett. + ezt a giro akármit, ez is patent, forog minden eleme, felülete is szép. Szerintem az előzőek , vagy nem a1 re készültek,vagy nem jó paraméterekkel volt szeletelve. ? Holnap majd az orca ban.
-
TomMusic
őstag
Ti bepipálva hagyjátok minden nyomtatásnál az auto levelt?
Nekem nagyon tetszik, hogy nem nekem kell ezzel szórakozni
Csak szokásos módon újabb aggódás merült fel bennem, hogy ettől nem lesz baja? Mármint hogy minden nyomtatás előtt szintez.Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
fabula
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- HYPER GAMING PC // RYZEN5 1600X // 16GB DDR4// SSD+HDD// ASUS ROG STRIX RX VEGA56 8GB(GTX 1080PoWeR)
- GAMER PC: i5-12400F/14600K -Új RTX 4060 Ti - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest