- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Poco X6 5G - egy Redmi álruhában
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Fotók, videók mobillal
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
laccy88
senior tag
Sziasztok! Videokártyám (1060) sajnos vihar következtében meghibásodott. Bekapcsoláskor nem indulnak a ventik, és képet sem ad. Gondolom a táp része sérült.
A kérdésem az lenne, hogy ezek javíthatók? Foglalkozik valaki ilyennel?
Köszi!
-
Csokifalo
senior tag
Ha esetleg valakit érdekel játszogattam ma a 4070 ti super undervolt vs OC-al, eredmények:
Kezdetnek alulfeszeltem a 7800X3D-t is meg a kártyát is
Eredmény timespy 21.565 pont: https://www.3dmark.com/3dm/115329246?
Kártya sima stock timespy: 21.894 pont : https://www.3dmark.com/3dm/115212532?
Kártya húzva timespy: 22.431 : https://www.3dmark.com/3dm/115329650?
Sajnos mindenképpen azt mondom nálam nem nyerő az undervolt max
annak aki stockon használja mert ott valóban alig van eltérés de u.v-al
nyilván a közelében sem lesz az OC-nek, az lenne még az érdekes :)[ Szerkesztve ]
-
azka79
aktív tag
Sziasztok,
Most vettem egy új konfigot. A videókártya egy Asus RTX4060Ti sajnos bármelyik display portra csatlakozom nem ad jelet. Az alaplapi DP port jól működik. Két kábelt is próbáltam. Alaplap Asus B760M-plus, bios frissítettem, windows 11 alatt Nvidia driver is OK.
Ja a 4060 HDMI porján van jel. Szar a kártya? -
Teasüti
nagyúr
válasz azka79 #89954 üzenetére
Kipróbáltad másik kábellel? Elsődleges, másodlagos monitor nem játszik közre? Ha a monitort mindkét kimenetre rárakod, majd OSD-n váltasz bemenet, ekkor a Windows felismeri az aktív kimeneteket?
A beállított felbontás és frissítés DP-n keresztül támogatott a monitoron? Kábel átviszi azt a jelet? Monitor támogatja azt a verziót? Vedd vissza 60 hz-re, hátha.[ Szerkesztve ]
-
Csupingo
veterán
válasz azka79 #89956 üzenetére
Nekem is csak hdmi-n adott képet az új kártya. Aztán azt hiszem csak a dp-t kötöttem rá, többször teljesen áramtalanítottam a gépet, ki-be kapcsoltam párszor, és utána jó lett. Esetleg azt is csinálhatod, hogy mindkettőt rákötöd a kártyára, a winben kiterjesztést vagy másolást állítasz be és a dp-t teszed elsődlegesnek, aztán a hdmi-t kikapcsolod. Le is húzhatod és újraindítod gépet. Ilyenkor az benne van a pakliban, hogy csak akkor lesz kép, ha a win elindult.
[ Szerkesztve ]
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
Csokifalo
senior tag
válasz kolopele #89958 üzenetére
Sajnos komolyan gondolom igen... mivel engem kizárólag COD érdekel, a feleségemmel online toljuk minden este ha elalszik a gyerek ( Ő boxról ). És sajnos IGEN marhára észreveszem, mutatom is.
DLSS nélküli nyers eredmény 4K ultra ( 120 Hz oled tv ):
Alulfesz és stock:29-07-2024, 19:22:46 cod.exe benchmark completed, 20313 frames rendered in 142.047 s
Average framerate : 143.0 FPS
Minimum framerate : 113.9 FPS
Maximum framerate : 173.2 FPS
1% low framerate : 110.7 FPS
0.1% low framerate : 36.0 FPS
29-07-2024, 19:25:43 cod.exe benchmark completed, 21412 frames rendered in 137.797 s
Average framerate : 155.3 FPS
Minimum framerate : 122.4 FPS
Maximum framerate : 189.4 FPS
1% low framerate : 114.3 FPS
0.1% low framerate : 30.0 FPSOC
30-07-2024, 01:33:30 cod.exe benchmark completed, 23150 frames rendered in 148.984 s
Average framerate : 155.3 FPS
Minimum framerate : 115.2 FPS
Maximum framerate : 203.7 FPS
1% low framerate : 114.5 FPS
0.1% low framerate : 90.5 FPS
Ami ebben az esetben engem érdekel, az a 0.1% és az 1% low
Single playerben ez nyilván senkit se érdekel
De ha multiban 120 ról bezuhansz 30-ra, azt megérzed, ergo pont sz@rrá lőnek
Ennek fényében NEKEM igenis fontos, ki mire használja ugye, nekem egy jó minőségű stabil 120 fps ami a lényeg, bezuhanások nélkül#89959Teasüti : úgy látom COD-nál ez pont nem így van, vagy legalább is nálam nem, pedig azt hiszem jól csináltam
[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
-
Grave_444
nagyúr
válasz varmi2 #89962 üzenetére
Lehet velem van a baj, nem sok játékkal nyomom, de tudok példát felhozni. God of War 60 és 90-100FPS között szemmel látható különbség van. 144/165Hz mellett. Lehet a Gsync alsó értéke miatt, szerintem ez monitor és játékfüggő. Azon belül is talán a motorja számíthat, illetve a típusa. Tehát nem shooter, mégis darabos volt 60FPS-el.
-
kolopele
nagyúr
válasz Grave_444 #89964 üzenetére
God Of War utolsó két részét mindenféle darabosság nélkül játszottam végig 60 fps mellett, az utolsót ugye PS - en egyelőre. Kíváncsi lennék akik most a 60 fps miatt lázonganak vajon hogy voltak képesek valamikor az Amiga és a PS 1, N64, stb. idején egyáltalán játszani.
Teasüti: A Valorant egy kenyérpirítón is menne 200 fps - sel[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
válasz Csokifalo #89960 üzenetére
UV és OC együtt szokta meghozni az eredményt. Pl Ryzen-nél úgy indítanak, hogy Curve Optimizer -30 élből az összes magra, majd erre jön rá még a szigorúbb PBO limit. Sok esetben ettől nem romlani fog az FPS, de még magasabbra is boost-ol és tovább marad stabil a boost órajel. Frame time megérzi az ingadozó órajelet. GPU picivel primitívebb ennél, ott még manuálisan szabályozzák az órajelet és tovább tart kitesztelni hol stabil. Meg a memória emelése általában többet hoz a konyhára, mint a GPU órajel. Meg egy GPU-t könnyebb hűteni, ott vmit nagyon el kell rontani, h thermal limites legyen.
[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
válasz Grave_444 #89964 üzenetére
G-sync compatible határa az 40 Hz. Natív G-sync-et nem tudom, de valószínűleg még lejjebb lesz az.
A játékok nem a képtöredezés miatt tűnnek darabosnak, hanem azért, mert a modern képernyők piszok gyors gtg reakcióidővel bírnak és a mozgásfelbontásuk lényegesen jobb, mint akár csak 15 évvel ezelőtt, mikor még 10-15 ms gtg volt a jellemzőbb.
Szóval ha minden képkocka tűélesen van lerenderelve és a monitor ezt képes is megjeleníteni tűélesen, akkor a 60 fps se lesz folyamatos, mint a vízfolyás.
Régi LCD-k a 10-15 ms gtg-vel ezt gyönyörűen elmosták és vajsimának hatott a kép a természetes utánhúzás okozta blur miatt.
Mai viszonylatban ilyen 1 ms közeli gtg mellett vagy növeli az ember a fps-t, vagy bekapcsolja a renderben a motion blur-t és akkor megint folyamatosnak fog hatni, mint a vízfolyás. Persze minél kevesebb az fps, annál szembetűnőbb a 180°-os shutter angle (filmes motion blur). Szóval 60 fps alatt bár motion blur-rel folyamatosnak fog tűnni, de éles az nem lesz. A clarity különbséget meg azért észreveszi az ember.[ Szerkesztve ]
-
Csokifalo
senior tag
válasz kolopele #89966 üzenetére
Most erre azt mondom, hogy én se vagyok mai darab, annakidején amikor bejött a VHS kazetta akkor volt Budapesten 3 db kölcsönző ami úgy nézett ki ( Intervideo ) hogy ha kellett egy 20 éves film ( nyugati dekadens filmeket el lehetett felejteni, cserébe voltak 20 éves premierek ) na szóval felszálltam a trolira, utána metro, villamos, és gyalog hogy a tékába érjek, ahol kivettem a hőn áhított kazettát, már ha bent volt. Aztán haza, és megnéztem a lejátszó videómagnón, amihez távirányító sem volt. ( majd aztán később persze lett távirányítós, meg egy felvevős is hogy másolhassam ). Na szóval, mondom ezt most úgy, hogy minden szobában 4K-s tv még a garázsban is,plex szerver kb 3000 db letorrentezett filmmel, ebből kb 400 mese, meg sorozatok. A feleségem a nappaliba nyomja állandóan, max híradót néz, a gyerekszobába és nálam csak dísznek van koax, tv-t sose nézünk, a lányom 0-24 mesézik, ha úton van akkor tabletről ( 4ik tablet Neki 9 évesen ), én meg a szobába ultrashort 4K vetítővel a nagyobb filmeket egy 170-es vászonra, vagy csak net/film a 85' oled tv-n. No, kissé hosszú lett, de ezt arra írtam amit mondtál, nekem is 1998 ban volt az első pc-m, 2 évig netem se volt, utána is csak betárcsázós, majd arany áron ISDN... és akkor a lényeg: most azért mert AKKOR az volt, nem feltétlen akarja az ember ugyanazt az élményt most is megélni Régen évekig nyomtam mondjuk a Return the castle Wolfenstein-t, most meg véletlen betettem meta3 VR szemüvegbe nosztalgiázni, és 10p után uninstall volt annyira sz@r volt sajnos... Szerintem az ember génjeiben természetes a kódolt fejlődésre vágyás, miért kellene ma azt nézni mi volt 25 éve. Édesanyám is mindig a kukoricacsutka babát emlegette, kb annyira érdekelt mint most a lányomat egy VHS kazetta ( bár van nosztalgia sarkom Videoton tv-vel de kb tojik rá...Béke
[ Szerkesztve ]
-
pszihó
aktív tag
Üdv olyan vga aminek a ventilátorjai rgb világitásuak, vagy közvetlenül a ventik melletti területen van rgb villágitás! Létezik ilyen nem horror áron?
Samsung S9 tab 5g (8/128) // Hyte y70- darkflash dr12pro 10db-zalman megamax 600w-asrock h310cm-dvs, i39100f-asus rog strix rx5700 xt,– SAMSUNG Odyssey G9LC49G95TSSRXEN 125CM 5K GAMER MONITOR
-
bastya2100
tag
Sziasztok! Nem rég vásárolt rx 6600-am esetében....sok játékban ez a problémám.....pixeles a tükröződés.... fsr off, image sharp off..max grafika....fhd...de mediumon is ez a gond....küldjem vissza garanciába?
-
Teasüti
nagyúr
3060-on gyári hűtővel a hotspot majd 105°C, míg a maghőmérséklet alig éri el a 80-at Furmark alatt.
A kártya a harmadik évében van még csak. Gyárilag el van cseszve a hűtő vagy a paszta? -
bobalazs
nagyúr
válasz bastya2100 #89976 üzenetére
Ha nincs már 14 napos elállási, ezért nem fognak garanciával foglalkozni.
Teasüti
Paszta és kontakt probléma lett.
[ Szerkesztve ]
-
bobalazs
nagyúr
válasz bastya2100 #89979 üzenetére
Mert kártyát működésébennem befolyásolja, működik a kártya. És kiskereket ismerve szoftveres problémára fogva, visszaadják a kártyát hogy semmi baja.
-
Caaroy
csendes tag
Hello
Nagy bajban vagyok, mert nem találom a megoldást a problémámra ami a következő:
Konfigom: Gigabyte AB350M-DS3H (AM4), AMD Ryzen 3 2200G ,Kingston 8GB DDR4 266MHz, Team M2 SSD 512Gb, Táp 400 Watt Cheiftech eco GPE-400S, Win 10 pro.
vettem bele egy: EVGA 1060 6Gb videókártyát, a mivel néha fagy és kékhalálozik (0x00000116), csak sima böngészés közben alacsony terhelésnél,De a fiam gépében: Gigabyte AB350M-DS3V (AM4), AMD Ryzen 3 2200G ,Kingmax 16GB DDR4 , Kingston SSD, Táp. FPS 500W, Win 10 pro
amiben tökéletesen működik, már újra raktam a rendszert, másik táppal és másik rammal is próbáltam !Előre is köszönöm a segítséget
-
5leteseN
senior tag
válasz Caaroy #89981 üzenetére
A klasszikus köröket le kéne futni:
- gyári VGA-driver van-e? (...ha van=> frissítés)
- alaplap BIOS friss? (ha nem=> frissítés)
- alaplapi PCI, rendszer driverek rendben vannak(Gépház/Eszközkezelő)Célszerű a Windows automatikus driver frissítést letiltani, ha valahol gyártói(speciális) meghajtó lett feltéve!
-
Marci177
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy LG 27UP600 monitorom, ami elkezdett egy furcsa dolgot csinálni. Mégpedig pc használat közben azt vettem észre, hogy mintha elakarna halványulni a kép, aztán vissza ugrik, és ezt kb 20-60 másodpercenként csinálja. Ezt leginkább világos hátterű dolgoknál csinálja, sötétnél is észrevettem, hogy ezt történik, de sötétnél vagy nem, vagy szinte nem észrevehető, vagy nem csinálja. Pc egy ideje nem volt bekapcsolva, az elmúlt pár napban konzollal használtam a monitort és ott nem tapasztaltam ilyen "hibát". Ma konzol játék után bekapcsoltam a gépet és win frissítések lefutottak elsőnek, utána akartam netezgetni és akkor vettem észre. A gépben egy 3070 van, maga a gép és a monitor nincs egy éves, a gpu viszont idősebb.
Szerintetek mi lehet gond? GPU vagy monitor lehet a ludas?
-
enginev3.0
félisten
Hi
Van egy RX 5700xt STRIX-em sajnos játékok alatt sokszor crash-el, amd szoftver leáll, játék bezárul stb...
Hőfok 60-70 fok között szokott lenni, szerintem nem vészes, vga hotstop 80-90 fok körül
Akár CS2 esetén is csinálja, pedig ott azt hiszem nincs is 100%-os kihasználtság
Reménykedhetek valamiben, vagy már nem lesz jobb?
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
5leteseN
senior tag
válasz enginev3.0 #89988 üzenetére
Nálam az eggyel korábbi generáció(RX 580/4GB) a Hotspot miatt omolgatott össze 104 fok körük ("Thermo-Throtty" helyett ).
Ugyanez volt a hiba VRAM túlfesz és-vagy túlhúzás esetén(nálam ezért: rossz BIOS lett visszatéve szegény ex-bányászkártyára ).
Mivel a hőmérsékletek nálad (elméletileg: GPU-Z, Szenzorok ?) rendben vannak, ezért marad a VRAM=>
1, VRAM-Freki vissza,
2, VRAM-feszültség próbálgatás a +/-10% tartományban, ezen belül kis lépésekben.Önálló részfeladat.
Sok sikert! Nekem bevált (RX580/4GB-nál)![ Szerkesztve ]
-
enginev3.0
félisten
válasz 5leteseN #89989 üzenetére
De vram frekit nem tudok lejjebb vinni 1750mhz, és csak feljebb engedi, pedig szívesen visszább veszem
GPU-t is visszább vettem, de az nem oldotta meg
Hülye vagyok, nem is strix, hanem RX 5700 XT Gaming OC
[ Szerkesztve ]
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
enginev3.0
félisten
válasz enginev3.0 #89990 üzenetére
Megcsináltam ezt
1550mhz-re állítottam, fel is flasheltem a biost, de az amd program még mindig 1750mhz-t ír vramnak
Mit rontottam el?A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
vroom74
csendes tag
Sziasztok!
Van egy régi konfigom
[Alaplap] MSI B75MA-P45 | [CPU] i5 3570k | [GPU] Gigabyte GTX 1660 SUPER | [RAM] 32 GB DD3 1600
amiben nemrég cseréltem GPU-t, gtx960-ról gtx 1660 superre.
A 960-as nál nem néztem sosem hőmérsékleteket, nem is volt sose gond.
A 1660-asnál elkezdtem nézni és magasnak találtam őket. Mafia definitive edition-ben próbáltam és GPU Temp: 80fok, Hotspot 95-100fok.
Gondoltam öreg a pasztázás, így szétszedtem, újra pasztáztam, thermal pad-eket nem cseréltem. Ez nem volt elegendő, hőmérséklet nem változott.
Gondoltam a thermal pad-ek a rosszak, azokat is kicseréltem arctic tp3-ra. Próbáltam összeszedni minden infót a méretekről, hogy rosszabb ne legyen. 1.5mm-esekből összeraktam.
A végeredmény kb ugyanaz: GPU Temp: stabil 80fok, Hotspot stabil 93-95fok.
Megnéztem hőkamerával, nem sok minden látszik, egy kb. 50fokos hely van a backplaten.
Egy 120as beszívó front venti van (akadálytalanul megy hátra a GPU alá), és egy 120-as kiszívó venti van a fenti táp alatt a CPU-nál. A fenti hőmérsékleteket nyitott házban produkálja.
Olvasni mindenfélét a neten a hőmérsékletekről, valaki azt írja, hogy 80 fok 100%-on jó.
A 80fokkal még meg is békélnék, de a hotspot zavar egy kicsit.
Mi a véleményetek?
Előre is KÖszönöm
-
Teasüti
nagyúr
válasz vroom74 #89994 üzenetére
HWinfo64-et tedd fel és játék után nézd meg thermal limit-es lesz-e a kártya!
Illetve győződj meg róla, hogy 100 körüli hotspot mellett 100%-on jár-e a hűtő!
Pl. szoftveres ventilátor vezérlés esetén ilyenkor már 100%-ra illik szabályozni, hiába csak 80°C fok a GPU.
Ha nincs thermal limit, akkor nincs szükség beavatkozásra.
Illetve az se mindegy milyen hűtő van a kártyán. Pl. a két ventilátoros kártyák azok nem lesznek hűvösek. -
makoss
veterán
Üdv!
Van egy ZOTAC GTX 1070 AMP Extreme kártyám, és az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehet beállítani a Firestorm programját úgy, hogy automatán menjen?
Úgy értem ha kell alapjáraton pörögjön a venti, ha kell jobban, a gép terheléséhez igazítva...
Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
Viktor77
titán
válasz makoss #89998 üzenetére
A beállításokban rajzolhatsz fan görbét.
Vagy felteszed az MSI Afterburnert (ez a Zotac cucc is az, csak átskinezve) és ott csinálod meg.
Ami meg mégjobb, felteszed a FanControl progit és ott állítod be a ventit, akár az összeset a házadban.Csinálni kell. Kész. Pont.
-
mateo91
tag
Hello itt is felteszem a kerdest, hatha innen jon a valasz. Ma jott meg az uj rx7700xt egy rtx 3060-at valtott.
Regi drivereket toroltem ddu-val. Reset majd legfrissebb radeon driver fel. Nfs heat 240fps ultra beallitasokkal. Fortnite-ba 8fps. Mi lehet a problema? Egy ryzen 5 5600 mellett van.
A jatekot mar ujra telepitettam.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Tudományos Pandémia Klub
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen mosógépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Politika
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- További aktív témák...
- JÉG Kisbironak!ASUS TUF GAMING RTX 4090
- Inno3D iChill RTX 3070 X3 8GB használt videokártya eladó garanciával!
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- GIGABYTE GeForce RTX 2060 SUPER GAMING OC 3X WHITE 8GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest