- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Poco X6 5G - egy Redmi álruhában
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Fotók, videók mobillal
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Leone743
tag
a chat gp ezt irta
Ha már az első 5 másodpercben is 1000 MHz-re csökken az órajel FurMark futtatása közben, annak valószínűleg egy előre beállított védelmi mechanizmus vagy szoftveres korlátozás az oka. Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy probléma van a hardverrel -
5leteseN
senior tag
A Windows 10 hibával jó lenne rendben lenni. Azzal én benéznék a W10-témába párhuzamosan az itteni folyamattal. Gyorsan szoktak segíteni (néha némi felsőbbrendűségi komplexus becsusszan), de nekem is pik-pakk segítettek.
Utána én feltenném a megtalált működő driverek valamelyikét és utána letiltanám az automatikus (VGA-)driver frissítést a Windows-ban. -
Leone743
tag
valaki segits már
-
Prego
senior tag
Sziasztok! Van egy Asus 1080Ti Turbo kártyám legalább 5 éve. Pár hónapja feltűnt hogy random módon felpörgeti maxra a ventilátorát minden ok nélkül. Ma reggel pl bekapcsoláskor, egész éjjel ki volt kapcsolva a gép, tehát hőfok nem lehet ok. Open Hardware Monitor szerint GPU 47-55 fokos.
Szétszedve, újrapasztázva még sosem volt, félévente kifújom belőle a port, játszani is ritkán szoktam rajta. NVidia driver a legfrissebb.Aki másnak vermet ás az a Stack Pointer
-
mzso
veterán
Hát végül a dism meg sfc is lefutott, az update-ek is felmentek sok próbálkozás után.
(kivéve az újonnan megjelent KB5034441-et 0x80070643-es hibával, de erre a Microsoft íraj, hogy recovery partíciót kell méretezgetni amit nem fogok.)
Úgyhogy csak az eredeti probléma maradt: A windows mindig letiltja a videó kártyát. az új telepítésű meg nem csinálta.
-
Csupingo
veterán
Jobb esetben és talán gyakrabban maga a ventilátor (az azon lévő elektronika, fordulatszám visszajelzés, stb.) megy tönkre. Rosszabb esetben és talán ritkábban a kártyán lévő ventilátor vezérlő rész.
[ Szerkesztve ]
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
Csupingo
veterán
A hőfokokat te is meg tudod nézni terhelés alatt. Ha azok rendben vannak, akkor valószínűbb, hogy ventilátor gond lesz, amit cserével lehet orvosolni.
Addig is lehet próbálkozni több vga driverrel, vagy ha van telepítve msi ab, vagy más piszkáló program, akkor azoknak a törlésével.
[ Szerkesztve ]
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
mzso
veterán
Végül a brute force megoldáshoz kellett folyamodnom ezzel a 43-as kódos kártyaletiltós problémával.
Nyomtam egy telepítést májusig integrált w10-zel, és jó lett.
(Pozitívum, hogy a beállítások nagyjából megmaradtak.)Kipróbáltam megint a MPC Videó renderert és megint egyből hazavágta. De most legalább előtte csináltam egy visszaállítási pontot. Úgyhogy nem cécóztam, visszaállítottam egyből, és megint jó.
-
KAMELOT
titán
-
gborisz
tag
Sziasztok!
Vettem egy új VGA-t, Zotac Trinity 4070 Super, és Elden Ring közben ilyen halvány fehér csíkok villóznak a képernyőn, mintha valami interferencia lenne. Csak amikor konkrétan játszok, a menüben nem. Ugyanez látható Minecraft közben is, de pl. Doom 2016 közben nem láttam, hogy ezt csinálta volna. Egy 1080p ASus vh22d monitorra van rádugva egy egységsugarú HDMI kábellel. Esetleg van valakinek valami ötlete, mitől lehet? (CPU i5 12400f, alaplap: Gigabyte H610M S2H DDR4 rev. 1.3, táp: Be quiet Pure Power 12 M 650W)
Köszönöm
-
gborisz
tag
válasz gborisz #89477 üzenetére
Ezt még ideteszem, hátha releváns infó (hőmérséklet, egyéb statok, 5 perc játék után max settings)
-
KAMELOT
titán
Játsz azzal a játékkal, ahol BS dobott.
Hwinfo + gpuz menjen (log to file legyen bepipálva)
Így vissza tudod nézni, hogy abban a pillanatban amikor BS dobott mi történt. Mindent ír a txt fájlban.
Stock és OC is csináld meg.
Így megpróbálod majd kiszűrni mi is okozhatja a hibát.V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Leone743
tag
jol át cseszet valaki hardverapron,utolag rájötem hogy csökentve volt a gpu orajel és a memoria növelve(pont bányászok szokták ezt,ráadásul a szerencsétlen mindkettő bioszt mokolta)jah meg hivot fel hogy amit akart küldeni nem ad képet és helyete küld egy másikat)és azt hazudja hogy azért volt csökentve a biosz mert csak fortnite volt vele játszva másfél évet és oda elég ugy is és kevesebet fogyaszt(tuti kamu volt az egész tehát miért volt kettő kártyája?meg kitudja menyi volt neki)
aztán itt segitet valaki a gyári orajelet modositani eredetire(mert ugye semilyen más bioszt nem enged kicserélni ami létezik a neten,és semelyikre se a dual bioszbol)
igy mostmár gyári orajelen van a kártya de a ventilátor játék után maxon pörög akor is ha 24 fokos a kártya(ha egyénire álitom azonal megjavul)
csak ugye néha ki irja az amd hogy váratlan hiba történt és alaphelyzetbe áll minden és olyankor megint bolond a ventilátor mivel csak ugy müködik rendesen ha egyénire van álitva
ha az msi after burner alapbeálitásokon megvan nyitva a hátérba kor rendesen müködik a kártya ventilátora akor is ha váratlan hibát ir ki az amd(tehát igy használható a kártya)
furmark 20 perc után is jó volt ugyhogy kiléptem belöle(viszont 1000mhz et irt közbe a gpu-z(de játék közbe meg 1366mhz minden játékba ez is érdekes)
apro anomáliát észre vettem(gép induláskor nagyon felpörög pár másodpercre a venti a vga-nak)
-
gborisz
tag
-
ricsip
addikt
válasz Leone743 #89482 üzenetére
Gondolom minuszoltad az embert, h. másik 100 embert ne baszhasson át ugyanígy. De ilyen erővel 1 report-ot is lehetne nyomni a moderátorokhoz. Aki 1x átbaszott ilyennel, az át fog többször is. Ilyenek nem hiányoznak a HA-ról. Ha seftescgányokkal akar az ember veszödni, arra ott van a jofogas (meg néha a vatera is). A HA-n elvárom h. korrekt emberekkel tudjak üzletelni. Ezért az első amit megnézek h. itt van-e már legalább 5-10 éve, és van-e legalább pár + értékelése az elmúlt pár hónapból. Sokat elárul, ha valamelyikre v. mindegyikre az a válasz h. nem.
[ Szerkesztve ]
-
-
Leone743
tag
válasz ricsip #89484 üzenetére
nyomhatam volna minuszt de utolag kiderült hogy felesleges mert azóta se lépet be az ujonc az uj regisztrácioval
de multhét elött meg egy másik ember akart át verni(ugyanugy friss regisztrácioval) hogy foglalat sérült lapot ad el nekem,arra nyomtam egy jelentést de azt kaptam hogy nem lettem megkárositva ezért off a téma(azt hitte a hülyegyerek ha a kezembe tartom a lapot akor se veszem észre hogy sérült a cpu foglalat a lapon,tehát vissza is kapta tölem)és igen mondta is hogy tud róla csak ugye ezt nem akarta mondanimeg még decemberbe egy 1060 3gb al akartak át verni
mostmár megtanultam hogy ujoncoktol nem kéne csak megbizható sok értékelésű embertöl
[ Szerkesztve ]
-
Leone743
tag
válasz Leone743 #89486 üzenetére
jah és a telefonba az alaplapos csávó azt hazuidta hogy a másik hardverapros profiljába van több mint ezer értékelése és oda nem tud valamiért belépni ezért regelt ujra tehát jó volna a körmére nézni,én már tettem jelentést(most is hirdeti még mindig pofátlanul)meglehet nézni
[ Szerkesztve ]
-
ricsip
addikt
válasz Leone743 #89485 üzenetére
arra nyomtam egy jelentést de azt kaptam hogy nem lettem megkárositva ezért off a téma
Mondjuk ezért meg a PH moderátornak járna 1 kurvanagy picsánrúgás. Majd direkt hagyom magam átverni, csak hogy utána végre jogosan jelenthessem nekik a csalót....
A hírdetés alá nem tudtad beírni komment-ként h. átverés a hírdetés?[ Szerkesztve ]
-
-
pandras83
senior tag
-
KAMELOT
titán
válasz Leone743 #89491 üzenetére
Akkor még jó áron voltak a RX6600 boltban most azoknak is felment az áruk, de 85k már van tiszta új bolti. Én tuti azt venném!
Nincs értelme magadat ilyennel szivatni és még gari sincs rá.
Aztán nyomhatsz te mínusz jelet az eladóra, ha már nem is aktív.
Mindig azt írtam, hogy bolti tiszta új vagy ha nincs annyi akkor legalább fél év bolti garancia legyen a kártyára.V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Leone743
tag
válasz 5leteseN #89499 üzenetére
azt már eladtam és vettem egy másik ugyanolyat
akinek eladtam mondtam hogy lehet lesznek gondok és akor vissza veszem de mondta hogy neki igy teljesen jó ha tényleg csak ennyit kell csinálni hogy feltelepiti az msi afterburnert és fut a háttérbe.és nem is panaszkodott
most ott tartok hogy a mostanit is lecserélném de egy komolyabra talán rx 6600 ra
sajnos az F proceszorom miatt nagyon megbizható kártyával nyomhatom csak ez a hátrányom mert ha tönrke megy vége mindennek
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- RAM topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Tudományos Pandémia Klub
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen mosógépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- További aktív témák...
- MSI AMD Radeon RX 6600 XT MECH 2 8GB OC használt videokártya garanciával!
- PNY RTX 4080 16GB GDDR6X TF VERTO Edition - Új, 2 év garancia - Eladó!
- ASUS ROG STRIX RTX 3070 GAMING fehér 8GB használt videokártya garanciával!
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- Gainward RTX 4080 16GB GDDR6X Phoenix - Új, 2 év garancia - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest