Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Teasüti

    nagyúr

    válasz Lassú Víz #30699 üzenetére

    Több monitoros felállásban azt a profilt használják a programok, amelyik képernyőn vannak. Ez Win10 alatt legalábbis így van.

    Raw konverterről volt szó, ahol pl egy LR nem színmenedzselt indexképeket tol az arcodba. Ez wcg-n elég gányul néz ki. Természetesen egy képnézegető az jó lesz, ahol adott a színmenedzsment; én is Faststone-t használok. A többi ingyenes alternatívát nem ismerem. Nem tudnak kiváltani egy LR-t vagy C1-et, szóval itt véget ért az érdeklődésem.

    Böngészőkkel addig nincs gond, amíg sRGB a natív színtered. Wcg-n épp most futottam bele a fenti jelenségbe, hogy bizonyos fájlokban nem ismeri fel a beágyazott színprofilt a Chrome. Ma este áttértem Edge-re, ez fasza. Úgy amúgy nagy általánosságban elvoltam a Chrome-mal is, ahogy azt írtam is. Más böngészőket nem használok, mobil eszközeim meg nem wcg-sek, azok jók sRGB-ben.

    Azt sem állítottam, hogy nincs olyan nyomda, ahol aRGB-ben nyomnák. Van. Az állítás úgy hangzott, hogy "a legtöbb". Mert hogy a legtöbb helyen még a színmenedzselt workflow sem biztosított, ha rájuk írnál, hogy kéne neked soft proof-hoz az ő termékük (adott fotópapír adott nyomtatón) színprofilja. Aztán jön a válasz, hogy hát az nincs. :U
    Ez csak az én korlátozott tapasztalatom. A tévedés jogát fenntartom.
    Igaz én UK viszonylatban mozgok, de itt még a mid-high és top-end árkategóriás albumok gyártói közül is eddig egyetlen egy cégnek láttam közzétéve ICC profilt a weboldalán, hogy na te hülye, ehhez a termékhez ezt a profilt lehet használni. :K
    Mondjuk nekem itt azért más szempontok is vannak, mint pl a white label postázás, ami megint egy elég durva szűrő a nyomdákra. Kb két ilyen céget találtam ahol adott a minőségi kritérium és passzol az üzleti tevékenységemhez is. Az egyikkel megalkudtam és azóta nem foglalkozok a kérdéssel igazán.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák