- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Honor Magic V2 fél év után
- Poco X6 Pro - ötös alá
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Apple Watch
Új hozzászólás Aktív témák
-
konyi79
addikt
Érdekes ez a kijelző téma, nagyon olcsósít az Asus. Tavaly vettünk N551-et is, abban is IPS panel volt. Úgy tűnik a Skylake árát a kijelzőn próbálják idén megfogni.
-
drummermark
újonc
Üdv!
Van itt valaki aki rendelt már ilyen laptopot innen? Ha igen mi a véleménye a boltról/gépről? -
Gergosz2
veterán
válasz drummermark #26458 üzenetére
sem a gép sem a bolt nem lenne a legjobb választás.
Ez a gép nem éri meg az árát , mert gagyi műanyag, meg I7-es procival 100%, hogy melegedni fog rendesen. Nem tudom mit akart az ASUS a GL sorozottal, de a G-sekhez képest jóval szarabbak, gyakorlatilag az X-es gépeket dobták ki a piacra ROG-ként, és némelyikbe tettek egy IPS panelt is , hogy azért annyira ne legyen feltűnő.
Inkább egy K501, az legalább rendes anyagból van és az I5-ös verzió nem fog neked főzőlapként is funkcionálni. Bár az sem ártana tudni, hogy mire kéne?
Nokia 6030 Hardcore User // I Panic Restaurant by Taito
-
-
drummermark
újonc
válasz Gergosz2 #26459 üzenetére
Hát egy kevés játékra (division, rainbow 6 siege, cs:go, lol) és egyetemi tanulmányaimra (remélhetőleg programozás ). 280-300at tudnék rásszánni. SSD előny lenne de ahogy néztem ennyi pénzért megbizható helyröl nem kapok. Egyébként a gl752vwről mi a vélemény? I5össel úgytudom nem durva a melegedése.
-
Gergosz2
veterán
válasz drummermark #26461 üzenetére
Minősége sajnos ugyanígy nem jó. Ráadásul az én szememben a 17"-os gépek nem eléggé hordozhatóak. Persze A pontból B-be el tudod vinni, de nem valami nagy élmény egy akkora méretű és tömegű gépet cipelni. Főleg, ha ezt többször meg kell ejteni egy nap vagy egy héten. De ez saját vélemény.
Hardver ügyileg meg sajnos a "kis" játék alá is ugyanaz a konfig kell, mintha az ember egész nap azt tolná. Persze ha az ember a 30 FPS low-ot célozza meg. Sajnos a gamer gépek laptopot esetén nagyon felárasok.
[ Szerkesztve ]
-
Bkrisz9
őstag
válasz drummermark #26463 üzenetére
Ennyiért csak 15,6"-ost tudok mondani, a 17-es változat túllóg a kereten. [link]
A GL-ek minősége nem valami jó a sima G verziók már sokkal sokkal jobbak, pl. a fedlap is fém tudomásom szerint.Amennyiben OFF áradatot keltő mondanivalód van számomra kérlek keress meg privátban! Köszi! :)
-
Gergosz2
veterán
válasz Bkrisz9 #26464 üzenetére
Ejj de megszaladtak az árak. Kicsit több mint egy éve 230k-ért hoztam ki N550JK-t, igaz abban GTX850 van, de nekem nem ért meg +20k felárat a jobb videókari, mert nem láttam értelmét. De most, kb. mindegyik gép 300k körül.
-
konyi79
addikt
válasz drummermark #26466 üzenetére
El kell felejteni már a tn paneles gépeket.
-
Bkrisz9
őstag
válasz drummermark #26466 üzenetére
Ha ennél izmosabb lenne nem tudná lehűteni. Elég erős szinte mindenhez. Videót vágni kellhet pl. az i7 másra nagyon nem de ahhoz meg akkor kell a 17-es gép a hűtés miatt ami meg ugye drágább.
Amennyiben OFF áradatot keltő mondanivalód van számomra kérlek keress meg privátban! Köszi! :)
-
notmiami
tag
Sziasztok!
ASUS X555LB i3, 940m, 4gb ram, Win 10
Szoftveres problémám lenne, eszközkezelőben van egy program, ami felpörgeti a processzort, így a ventillátort is.
rthdcpl.exe
Utánajártam, tudom, hogy a Realtek HD Audio Driver része, a Driverrel semmi gondom nem volt.
Ha rámegyek mindig, hogy folyamat leállítás, akkor alábbhagy a ventillátor, és a hang is ugyanúgy jó, de ezt minden egyes bekapcsolás után akkor indítja újra amikor valamelyik szoftver igénybe veszi a hangot.Verziója Realtek HD Audio Driver V6.0.1.7571, próbáltam feltenni régebbit, de mintha nem engedné leszedni a win 10. Rámegyek, hogy uninstall, kéri, hogy indítsam újra a gépet, majd újraindítás után is ugyan az a verzió fentmarad.
Kérdés, hogy van a valakinek egy jobb Win 10-es Realtek Audio Driver, és ha igen, akkor hogyan szedjem le ezt az előzőt.
Előre is köszi!
-
szobbal
csendes tag
válasz notmiami #26469 üzenetére
Szia! valószínűleg valahol bent marad az ini file, amit a WIN10 megtalál. Nem tudom pontosan hova csomagolja ki magát installnál de azt kell megkeresni újraindítás elött és leírtani a gépről. És csak utána lehet egy régebbit feltenni. És próbáld meg net nélkül még véletlen se keresgéljen drivert a neten.
Xiaomi Redmi2 Pro 2GB, Asus X550DP, Lenovo A7
-
Aryan
senior tag
Sziasztok!
Van egy Asus X555LB notim (i3 5010u procis), van benne egy 2,4Ghz-es wifi kártya. Ezt szeretném kicserélni egy 5Ghz-es kártyára. Milyet érdemes belenézni, amit csont nélkül lekezelne a gép?
-
Gergosz2
veterán
Nem tudom, hogy meglehet-e oldani, mert fene tudja az alapon kívül mit kezel a BIOS. Nézz körül, hogy ennél í típusnál milyen más WIFI kártyával szerelt verziók vannak, ha ott akad olyan ami neked kéne akkor megérhet egy próbát.
Másik járható út, ami jóval egyszerűbb, hogy veszek egy WIFI sticket.
-
IXTRO
csendes tag
Sziasztok!
Nemerég vettem egy Asus GL752VW Series Notebook-ot. Feltettem rá egy 64 bites win 10et. Elkezdtem torrentezni a Utorrenttel és azt vettem észre, ha el van indítva nekem a utorrent mindenki másnak meghal a net, amit én használok wifin keresztül. Ha ki van kapcsolva a utorrent semmi probléma, de amint elindítom leblokkolja a többieknek a netet. Valakinek van valami ötlete, hogy mi lehet ennek az oka? Mit és hogyan kell beállítanom a utorrenten belül?
Ötleteket és válaszokat előre is köszönöm!
Mit mondott Krisztus a kereszten? - Hú de feszülök!
-
cinemazealot
addikt
Ez nem gépspecifikus dolog. Szerintem a uTorrent lefoglalja a teljes rendelkezésére álló sávszélességet, így a többiek hoppon maradnak. Állítsd be rajta, hogy a max. sávszélesség pl. felét használja a le- és feltöltéshez is, és akkor többieknek is marad net.
[ Szerkesztve ]
-
Bkrisz9
őstag
-
IXTRO
csendes tag
-
cinemazealot
addikt
Esetleg a kapcsolatok számának csökkentésével is próbálkozhatsz. Lehet, hogy még ha kicsi is a sávszélesség, a sok kapcsolatot már nem bírja kiszolgálni a router-ed vagy valamelyik hálózati eszközöd. Állíts be max. 50-et és ha így működik, lassan kezdd el emelni. Nekem eddig 200-on ment, de a minap átraktam 500-ra, azonban ott már a gép kezdett szűk keresztmetszetté válni. Bár én Deluge-t használok Ubuntu-n.
-
őstag
Sziasztok van egy Asus A52J gépem és ugrál a képe.
Lcd csere?[ Szerkesztve ]
Nem az érdekel,hogy hova postázod,hanem hol van a termék!!!!!
-
ElDiabloo
senior tag
K501-nél mennyire gyakori a kijelző meghibásodás ? Hónapok óta asztalon volt tárolva a gép, most egymás után két nap ágyban fekve néztem filmet, és a második alkalom óta vibrálnak a pixelek, csíkozódik a kijelző, és néha egy két tizedmásodpercre a kép is elfeketedik. Mindig nyitva van, szóval még folyamatosan nyitogatásnak sincs kitéve, ezért érdekes, hogy egy kis ölben tartás miatt történhet ilyen ?
Garancia még van rá, de hát a régi asus garanciás történeteket hallva kicsit félek elküldeni, mert a végén még kijelző nélkül kapom vissza
Az asus bizalom programban meg sajnos nem lett regisztrálva a gép, így még a pénz visszafizetést sem tudom kihasználni.[ Szerkesztve ]
-
hakkan
tag
Sziasztok!
Napokban vettem egy K501LX-DM045D-t.
Olyan problémám lenne, hogy játékoknál az integrált kártyát használja és nem a GTX950M-et.
Eddig a Dota2-ben próbáltam ahol tejesen low de FullHd-n 40-50 FPS körül megy, szóval valószínűleg nem használja a dedikáltat, mert notebookchecken maximális beállításokra ír 60 FPS-t
Dolgok amiket próbáltam.
- Az Nvidia vezérlőpultban átállítottam a Nagyteljesítményű NVIDIA kártyára.
- A GTX 950M-mel futtatni a programot.
- A Biosban nem találtam GPU beállításokat.A gépen Win7 van. Lehet ez is probléma?
Szerk.: Visszaolvastam a tavaly szeptemberi beszélgetésre, de nem találtam rá ott sem választ.[ Szerkesztve ]
Amiből befőttet, abból pálinkát is!
-
Bkrisz9
őstag
válasz hakkan #26487 üzenetére
Ha esetleg lenne vele gond akkor pakolj fel egy 8.1-et. A nyolcas már kiforrt, a 10 szerintem jó rendszer, szeretem is de teljesen "személyfüggően" lehetnek vicces gondjai.
Aláírásod
[ Szerkesztve ]
Amennyiben OFF áradatot keltő mondanivalód van számomra kérlek keress meg privátban! Köszi! :)
-
őstag
válasz cinemazealot #26481 üzenetére
Bocsi nem figyeltem,mostmár nyilvános
Nem az érdekel,hogy hova postázod,hanem hol van a termék!!!!!
-
Gergosz2
veterán
Próbáld meg, hogyha kirakod külső monitorra akkor is produkálja-e ezt. Ha nem akkor minden bizonnyal szalagkábel lesz, ellenkező esetben pedig a VGA-d adta be a kulcsot.
(#26482) ElDiabloo
Ez is szalagkábelnek tűnik. Az hajlamos ilyet csinálni. Ha elkezd melegedni a gép, ha kicsit mozgatod akkor szoktak előjönni. Szervizben már kérdés, hogy miként fogják javítani, az sem elképzelhetetlen, hogy nincs erre alkalmas gépük és inkább egész panelt cserélnek.
[ Szerkesztve ]
-
TeebyKay
őstag
Sziasztok!
Újból múltkori problémámmal fordulnék hozzátok, ami akkor úgy nézett ki egy időre megoldódott. G550jk laptopom van és a gond az, hogy elvileg egy elég tűrhető videókártyám van, mégis nagyon egyszerű játékoknál is indokolatlanul akadozik (például hearthstone mikor kijátszok egy kártyát). Feladatkezelővel játék alatt a procit és a ramot tudtam monitorozni, azok békésen elvannak 50%-on sehol egy spike, szóval feltételezem a videókártya lesz a ludas. Újratelepítés már mindenféle varázslatos clean uninstallerrel is volt, az eredmény mindig ugyanaz. Ötletek, javaslatok?
-
ElDiabloo
senior tag
válasz Gergosz2 #26492 üzenetére
Most egy ideje eltűntek a csíkok, és a fekete villogás is ritkább lett, már csak a pixel vibrálás van, de az meg csak maximum fényerőnél zavaró. Pedig nem mozdítottam el az eddigihez képest, meleg meg eddig sem volt. De mielőtt egyszer csak teljesen eltűnne a kép, inkább megy szervizbe.
-
tahepa
senior tag
Van esélyem RAM bővítésre a x550jx-xx016d laptopomnál ?
Nem igazán szeretném megbontani egy belenézés céljából (még garanciás)...hiába és nézegetném...
Ha lehet kérhetnék egy tipust megjelölni ? -
Predator2
addikt
Teszek itt is egy próbát, hátha van valakinek valami ötlete:
Helló
A segítségeteket szeretném kérni.
Anyumnak van egy Asus A9T notebookja, akadnak a böngészőn keresztül nézett videók a gépen. A normál (avi) filmek viszont nem, vagyis én azokon nem veszem észre.
Újratelepítettem az egészet, de így is, ami nekem azért fura, mert ezt kb 1-2 éve csinálja, előtte jó volt.
Csak böngészésre van használva a gép, videók/filmek nézésére, semmi hardver igényes dologra.Csináltam pár Aida riportot, hogy lássátok milyen hardverek vannak a gépben:
Hardver: [link]
Sebesség tesztek:[link]
Szoftver: [link]Gyanakszom, hogy a túl régi vga driver-hez van köze, viszont a legutolsó van fent az asus oldaláról, ha tudnátok nekem linkelni újabbat azt meghálálnám.
Hajlandó vagyok némi tuningra is, hogy megoldódjon/mérséklődjön a probléma. Vagy esetleg egy linux telepítés?
Ha más topicban érdeklődjek akkor egy linket ugyan csak megköszönnék.THX
[ Szerkesztve ]
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
Új hozzászólás Aktív témák
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5290 2-in-1 12.3" FHD IPS érintő i5-8250U 8GB 256GB ujjlolv 4G LTE gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs