Új hozzászólás Aktív témák
-
NTonee
veterán
-
félisten
válasz matteo_szg #25348 üzenetére
Az a baj ha egyszer megtörtént meg másodszor és harmadszor is.
Ha a szerviz valamit megjavít garanciálisan ott szerintem nincs kérdés, az bizony garanciális probléma. Ha ezek után is Asus problémázik játsszák le egymás között, következőnél jobb döntést hoz a szerviz, de a vásárló az első (főleg nem nagy értékű a gép, hogy ne tudná esetlegesen benyelni egyik vagy másik fél).
-
SMartin-HU
tag
válasz szabonagyur #25352 üzenetére
Nekem ezekkel a történetekkel csak az a problémám, hogy nálam semmit sem problémáztak.
A fixdirect megjavította a gépet. Adtak 2db angol nyelvű dokumentumot, amivel megigényeltem a visszafizetést. 3 napon belül jött az email, hogy felülvizsgálták és 30 napon belül intézik a kifizetést.
Megtörtént. Köszönöm Asus!
Nem mondom, hogy nem kötnek bele semmibe... de azért azt lássuk be, hogy nem egy visszaélési ügy lehet abban a bizonyos levesben...
Ja és a javítási dokumentum, amit angolul kapsz meg... érthetően leírják benne, hogy mit diagnosztizáltak. Milyen lépéseket tettek a javítás érdekében + Megjegyzés, ahová a javítást végző személy leírhatja gondolom az észrevételeit. (Ezen sok múlhat...)
Már régen megtanultam, hogy a lehetetlen szót csak a legnagyobb körültekintéssel szabad használni. „Wernher Von Braun”
-
Destloler
tag
Sziasztok,
Szeretnék segítséget kérni az alábbi témában,
Van egy Asus X401u laptopom, elég lassú volt már a Windows 8.1-el és gondoltam rakok rá egy Windows 7-et. Amiben szeretném a segítségeteket kérni hogy elakadtam a telepítésben, nem engedi telepíteni a Windows 7-et GPT partíció miatt, állítani nem lehet az UEFI-t biosban és voltam olyan okos hogy a meglévő Windows 8.1 partíciót formáztam. Recovery-vel pedig nem lehet visszaállítani. Nagyon örülnék ha tudnátok segíteni legalább a Windwos 8.1 visszaállításában.Segítségeteket előre is köszönöm.
-
Worldmaster
csendes tag
Sziasztok!
Pár hete vettünk egy X751M típusú notebookot. Az lenne a problémám, hogy ha lehajtom a fedelet, a merevlemez egyfolytában ki-be kapcsolgat. Az energiagazdálkodási beállításokban mindent beállítottam, mégsem szűnt meg. (Win10).
Felhívtam a supportot és azt a választ kaptam, hogy ezzel nem tudok mit csinálni, a merevlemez gyártók így csinálják meg a merevlemezeket. Azt is mondta, hogy természetesen kicserélik a merevlemezt ha elromlik.
Szerintetek ez tényleg így van? 2 hetes a noti és már a 3200 indulás/leállást túllépte a hdd.
-
nussa5
aktív tag
válasz Worldmaster #25355 üzenetére
-
Allanon25
csendes tag
Sziasztok!
Épp laptopváltás előtt állok, és ez lenne a győztes:
https://www.asus.com/Notebooks/ZenBook-Pro-UX501VW/
https://www.asus.com/Notebooks/ZenBook-Pro-UX501VW/specifications/A kérdés, hogy MO-n be lehet e szerezni, vagy ha megrendelem külföldről, akkor a billentyűzetét tudják e valahol, garanciavesztés nélkül, magyarra cserélni? Emellett az 5400-as HDD-jét, is legalább 7200-asra cserélném.
Aki kíváncsi mire kell:
Munkához, ami grafikai tervezés, ux design, programozás, virtuális gép(ek) futtatása, esetleg videóvágás, és néha egy kis játék ( bár ez ritka lesz ).[ Szerkesztve ]
-
selton
csendes tag
Sziasztok!
Már egy ideje a K501LX-emet használom, és kezdem nagyjából belakni. Egy dologgal viszont nem sikerül dűlőre jutni: A képernyő háttérvilágításával (Win10). Az energiagazdálkodási beállításokban mindent úgy állítottam be, hogy mindig maximális legyen a fényerősség, ennek ellenére nem mindig az. Például, ha nézek egy sötétebb ablakot akkor ott a fényerő kevesebbnek tűnik, és mikor átváltok egy világos ablakra, akkor lehet is látni, hogy az átváltás pillanatában elkezdi szép lassan felerősíteni a háttérvilágítást, és csak kb 2-3 másodperc múlva lesz ténylegesen maximumon (a számomra normális szinten - mivel ez amúgy sem egy erős fényű kijelző) a fényerő. Ha kézzel akarom állítgatni, akkor úgy tűnik mintha mindig maximumon lenne. Sőt van olyan is, amikor észre sem veszi magát, és nem erősödik be, ilyenkor le szoktam hajtani és vissza fel. Hol lehetne ezt fixen belőni - ha egyáltalán be lehet? Mert nagyon zavaró. Nem is értem, mire jó az adaptív fényerő, én a telefonon is inkább magamnak állítgatom, mert csak egy mozdulat.A másik kérdés: Szeretnék SSD-t a gépbe, és az egyik ismerősömnek egy helyi szervize van és belerakná ingyen. A helyen ahol vettem viszont azt mondták, hogy csak ők rakhatják bele viszonylag sok pénz ellenében, különben ugrik a garancia. Meg merjem kockáztatni hogy az itteni szervizben berakatom, vagy tényleg nyoma van, még akkor is, ha egy hozzáértő csinálja (ebben van m.2-es hely, szóval még csak kivenni se kéne semmit)?
-
Bkrisz9
őstag
-
TheProb
veterán
válasz Allanon25 #25359 üzenetére
Több sebből vérzik ez a gép, legalábbis ami a logikus és ésszerű hw elemeket illeti. Tele van tök felesleges, parasztvakító komponensekkel. Pl még mindig nem értem miért kell laptopba i7-es cpu, valamint valaki mondja már meg nekem, hogy mi a franc értelme van egy 15-ös kijelzőhöz UHD felbontésnak?
Egyébként egyetértek (#25361) Bkrisz9 véleményével, normál méretű laposnak is gondot okoz hűteni az i7-et, nemhogy ultrabook-nak.
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
matteo_szg
őstag
válasz TheProb #25364 üzenetére
Azért túlzásokba ne essünk.
Egyrészt nincs már forgalomban olyan i7-es processzor, aminek háromcsatornás memóriavezérlője van.
Másrészt ez nem i7, hanem architektúra függő. A 8, 9, és most a 100 series platformokhoz tartozó architektúrák kétcsatornás memóriavezérlőre épülnek, 2 és 4 magos konfigurációban; ehhez mérten fejlesztett és finomhangolt memória alrendszerrel. Nehéz, és nem érdemes összehasonlítani a Haswell, Broadwell és Skylake fejlesztéseket a jelenleg futó négycsatornás IVB-E és Haswell-E architetúrákkal - 6-8 magos felépítés, no IGP, stb.
A Nehalem architektúránál - triple-channel premier - persze mindenki láthatta, hogy mennyit ér a háromcsatornás üzemmód a Bloomfield - i7-9xx - és a Lynnfield - i7-8xx - processzorok összevetésében, de már ott is annyi eltérés volt a két CPU család között, hogy nem lehetett csak úgy kijelenteni az általad leírt mondatot.jupiiii
-
Gergosz2
veterán
válasz matteo_szg #25365 üzenetére
ettől függetlenül fűt rendesen, és nem való 15.6 konzumer gépekbe. Főleg nem Zenbookba mert úgy tudom az ASUS azoknál teper nagyon, hogy könnyűek , vékonyak legyenek.
Nokia 6030 Hardcore User // I Panic Restaurant by Taito
-
Simi37
őstag
Sziasztok!
Bios frissítés megoldhatja a bluetooth problémát ("működik" csak semmi nem látja és nem is lát semmit...próbáltam mindent állítgatni...)? Van bt a gépben eddig kemény 2x sikerült működésre bírni pedig sok driver verziót raktam fel...és amivel működöt elsőre másnap már nem...
Gari lejárt.Ryzen 9 5900X • Asus Crosshair VI Hero • ASRock RX 6900 XT OC Formula
-
NTonee
veterán
válasz Simi37 #25367 üzenetére
nem valószínű, hogy bármilyen bt problémára segítség lenne. Többnyire a wlan kártyával van egybeépítve, megfelelő driverrel működnie kell. A support oldalon lévővel próbáltad?
Anno a G53-nál nekem is voltak problémáim. A support oldalon 2 verzió volt fent hozzá, az újabbal nekem is hol működött, hol nem, de az elsővel nem volt gond. -
NTonee
veterán
válasz selton #25369 üzenetére
adaptív fényerővel kapcsolatos beállításokat keress és tiltsd le. Speciális energiagazdálkodási beállításoknál nézz körül, valamint az intel vga szoftverében is van ilyesmi, ha jól emlékszem.
A K501 szétszedése nem nehéz, de veszélyes, mert a csavarok kiszedése után le kell feszegetni az alsó burkolatot. A pattintó füleket nagyon könnyű eltörni, így rajtad múlik, hogy bevállalod e. -
Gergosz2
veterán
válasz selton #25369 üzenetére
A képernyős dolgot az ASUS Splendid nevű csoda csinálja. Én kb egy hét használat után leszedtem, mert össze vissza állítgatta a fényerősséget meg a színösszeállítást. Szóval szedd le ha fent van és kész.
SSD:
Ha kicsit visszaolvasol, akkor ott számolt be az egyik fórumtárs, hogy bevitte szervizbe a gépet és semmit sem szóltak amiatt, hogy SSD-t cserélt benne. Mondjuk az egy N550JK volt, de szerintem itt sem lesz baj.
Nokia 6030 Hardcore User // I Panic Restaurant by Taito
-
zs-mate
tag
Sziasztok!
2015 novemberében vásárolt ASUS K501L az alany, a hiba pedig a következő: 2 hónap normál működés után elkezdett irreálisan hangos lenni, terheléstől függetlenül.
Alapjáraton, teljesen szűz windowst futtatva 40 fok körüli a gép, cpu terhelés pár százalék, a cpu fan viszont magától felpörög akár 4000 körüli fordulatra (korábban játékoknál produkált csak ilyet).
Ölben/ágyban nem volt használva, ennyi idő alatt lehetetlen hogy tisztítani kelljenPróbáltam biosban CPU cooling profile után keresgélni, de nagyon basic a cucc ami rajta van, még a fordulatszámot/hőfokot se találom a laptop biosában.
Kérlek segítsetek mi lehet a probléma, hardveres/szoftveres egyáltalán, garis +a hűségprogram része a masina, szóval nem probléma ha elromlott, csak jó lenne tudni mi lehet a baja.
Előre is köszi
Máté -
félisten
-
zs-mate
tag
válasz szabonagyur #25378 üzenetére
Nincs fent minden, az ilyen extra, fancy programokat nem tettem rá, csatoltam a telepített driverek listáját.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz zs-mate #25379 üzenetére
2 megoldásom is van:
1. Nem agyon crackelt Win-t kéne használni.
2. Fel kéne rakni pár szerinted felesleges drivert is...pl ezeket javaslom:
Intel® Dynamic Platform and Thermal Framework Driver
Intel Management Engine Interface
Intel® Collaborative Processor Performance Control Driver -
-
ossianfan
újonc
Tiszteletem!
Gépvásárlást tervezek és az Asus X550JX sorozat nagyon megtetszett azon belül is ez:
[link]A kérdés az hogy ez a sorozat mennyire jó, megbízható, vagy sok vele a probléma?
Illetve a belinkelt példány megéri a pénzét, fogja ez bírni vagy teljesen felesleges ilyen tudású gépet venni?
vagy bőven elegendő Intel Core i5-4200H, 8GB memória, és 2GB-os videókártya 240 GB SSD-vel?Digi Prime-nél nézelődök rengeteg féle lehetőség van, de nem vagyok biztos benne teljesen, hogy melyik a legjobb.
Eurotruck Simulator 2; Construction Simulator 2015 ilyesmikkel játszanék rajta, egyenlőre. -
félisten
válasz ossianfan #25382 üzenetére
Szia
Digiprime-ot inkább hanyagold, kérdéses mindig épp milyen lokalizációjú gépet kapsz.
Másrészt ez a gép ennyiért rohadt drága, mivel maga a gép gyenge minőségű, a hardver meg logikátlan.
Az i7 csak fűteni fog neked, a 950M mellé meg teljesen felesleges.
Asus K501-et nézz inkább szintén 950M-el normálisabb boltból, ebből a 240 körüli pénzből SSD-vel vagy plusz garival stb is ki kell jönnie i5-el.
-
törölt tag
Sziasztok. Szakszerűen leállítom az Asus X550L gépet, de a noti szélén ledek közül három nem alszik ki azután sem, hogy a gép már rég leállt. Az első, második és a negyedik led (a világítás, a töltés és a wifi).
Ha így van, hogy nem alszanak ki akkor a gépet nem tudom újraindítani gombnyomással. Sem röviden sem hosszan tartva a lenyomást. Relatív hosszú lenyomás után végül is kialszanak a ki nem kapcsolt led jelzések, majd újra megnyomom röviden és akkor rendben elindul. Mi lehet a probléma? Jelzem, nem első eset, de eddig nem volt időm foglalkozni, de most már gondot okoz. -
intensa_man
tag
-
törölt tag
válasz intensa_man #25385 üzenetére
Köszi. Igen erről van szó "teljes áramtalanítás erőszakkal". A kikapcsolás Windowsból történik. Kérlek szépen, mi az eljárás "bios default" esetében. Amúgy érdekes, hogy a BIOSt hoztad szóba, mert van még egy ezt megelőző problémám is amit másutt taglaltam és még nem vagyok biztos a dolgomban, hogy mit tehetek az ellen is. Lightroomban dolgozva egy telefonfotó vagy akár kamerával készült fotó manipulálása következtében is újraindul a gép, majd Physical Memory Dump és végül hibát keres az op. rendszer és miután az is kifut, többet nem mutat semmit és minden visszaáll a régi működésbe. Biztos nincs köze annak hogy milyen fotóval babráltam, de próbáltam, minél jobban "szemléltetni", mely esetekben merül fel a probléma.
Máshol azt javasolták jót tesz a BSODnak a BIOS update. Remélem jól értettem. Igaz? A BSOD befolyásolhatja az előző probléma megjelenését, amiről neked írtam?Hogy tovább?
-
félisten
-
törölt tag
válasz szabonagyur #25387 üzenetére
Windows 7 Ultimate. A kérdésedre, hogy minden eszközkezelő fent van, az hogy úgy látom, nincs és a videó kártyát azért nyitottam le, mert a BlueScreenView, látszólag annak kapcsán talált hibát. Az eszközkezelővel amit felkiáltó jellel jelölt, nem tudok mit kezdeni, mert nem talál hozza kezelőt. Úgy gondolom, hogy a videokártya nem megfelelő működése lehet a probléma okozoja, mert grafikus program használata közben jelenik meg a BSOD, pontosabban a Lightroom esetében.
Az eszközkezelőket egy az Advanced Driver Updater-rel telepítettem fel. Nem voltam meggyőződve arról, hogy jól teszem, de kb. egy évvel korábban nem voltak ilyen gondjaim. -
félisten
válasz #22237440 #25388 üzenetére
Ugye meg van, hogy már 1 évvel ezelőtt is megbeszéltük, hogy erre a gépre nincs Win7 driver és ne szórakozz vele? Ha nem, akkor segítek: [link]
Továbbra is a gond nálad, hogy nincs minden feltelepítve, a géped ezért is nem áll le megfelelően.
Lehet itt szórakoznod a Win7-el, meg a csoda Updater progival, de akkor sem lesz jobb.
-
Bkrisz9
őstag
válasz #22237440 #25388 üzenetére
Ezeket a csoda driver programokat ne erőltessük. Támogatott win-t kell felrakni és a gyártó/hw gyártó oldaláról drivereket telepíteni. Ha ez után is fenn állnak a gondok akkor van miről beszélni.
Amennyiben OFF áradatot keltő mondanivalód van számomra kérlek keress meg privátban! Köszi! :)
-
törölt tag
válasz szabonagyur #25389 üzenetére
Értem. Igazad van. Akkor a kérdésem - mert nincs Windows 8 telepítőm -, de a jelenlegi Windows 7 eredeti ezért át tudok állni Windows 10-re. Abban az esetben rendbe jönnek az eszközkezelő problémák? Meddig érvényes a licenc a Windows 10 esetében?
-
félisten
-
hamikike
tag
Sziasztok!
Laptopot akarok cserélni, de behatároltak az anyagiak. De azért néhány dolog: intel proc., 17 coll. Amit kinéztem, az a X751LB típus, amiből hármat is találtam a nekem megfelelő áron.
Ezek a TY017D, TY019D és TY140D. nagyjából egy áron vannak, de nem tudom van-e különbség köztük, a paraméterek között nem érzékelem, de akkor mit jelentenek ezek az azonosítók?Sehogy sem találok róla részletesebb leírást (mint a technikai paraméterek), tesztet. Tudtok ilyet?
Más: bár az 1TB HDD nagy, de kérdésem: lehetne ezekbe SSD-t tenni úgy, hogy az legyen a rendszerlemez (C, vagy lehet-e ugy telepíteni, hogy mindkét meghajtó jelen legyen, de SSD-ről induljon a windows?
Tudtok erre valamilyen magyar linket adni?
Köszi
[ Szerkesztve ]
-
csibusz0314
aktív tag
Sziasztok!
Tegnap este kijött egy fekete pixelhiba a notebook kijelzőjén.. rá egy kis időre ilyen lett:
issue
Mostanra meg már még több van... Nem nyomkodtam, nem ejtettem le.. Igazából már az ujjlenyomatoktól is kivagyok, ha meglátom rajta...
E-digitalba vettem egy éve. És nem találok semmilyen garipapírt, pedig mindent elraktam.
Felhívtam az E-digitalt, ők azt mondták, hogy elég a számla is... De azért megkérdezem itt is.
Ők azt mondták, hogy rajtuk keresztül is beküldhetem, de a leggyorsabb, ha az ASUSt hívom. Megadták a számukat is, de hétvégén ugye ők nem dolgoznak. Más már járt ebben a cipőben? Valóban elég a számla az ASUSnak?Köszi előre is
update: nem hinném, hogy VGA hiba lenne, mert erre is gyanakodtam. De rádugtam a TV-re és ott gyönyörű a kép, nincsenek pontok.
[ Szerkesztve ]
-
bandi0000
nagyúr
sziasztok
van e már valakinek tapasztalata erről a pénz visszafizetős asus gariról? túl szép hogy igaz legyen, vagy annyira befenyítették a laptopokat hogy el sem mernek romlani?
Xbox One: bandymnc
-
Raruh
tag
válasz bandi0000 #25395 üzenetére
Kicsit visszalapozva éppen téma volt. A gépek eddig is elromlottak, most is elromlanak, és vélhetően ezek után is elfognak, tekintve, hogy nincs 100%-os biztonság soha, sehol.
[bővebben a bizalomról]Raruh voltam! ~Do or do Not, There is NO try!
-
NTonee
veterán
Sikerült belinkelni az egy darab rosszul végződött esetet (amely ügyet nem mellékesen az asus épp vizsgál), csak hogy erősítsd a hisztit. Pedig már többen is írtak pozitív véleményt a programról, más asus topicban is számoltak már be kötekedés nélküli visszafizetéses esetről.
[ Szerkesztve ]
-
bandi0000
nagyúr
igazából csak kíváncsiságból kérdeztem, mert szeretem magát az Asus márkát, de am igen fogy védőhöz megy azt csókolom, de ha volt több pozitív tapasztalat is vele akkor nem lehet nagy gáz, csak ha tudják az ausék is hogy az X szériájuk nem annyira megbízható akkor miért éri meg nekik ezt csinálni
Xbox One: bandymnc
-
félisten
válasz NTonee #25397 üzenetére
Nem az első eset, és kérdés akkor is vizsgálták volna e ha nem kerül fel hírnek...
Egy ilyen esetnek megtörténnie sem szabad, nemhogy hírnek felkerülnie.(#25398) bandi0000: valószínűleg nem minden megvett Asus X gép megy napi 16 órát, így amik hobbi gépek már nyernek rajta, meg alapból elég nagy a nyereség a legolcsóbb gépükön is (meg ki tudja a háttérben nekik is milyen biztosítás van vagy szerződés a gyártókkal).
[ Szerkesztve ]
-
NTonee
veterán
válasz szabonagyur #25399 üzenetére
nem ez az első (te már csak tudod ), nem ez a második, brühühűű, bunkó ázusz, ne vegyen senki tőlük semmit! Mintha bármelyik másik cég jobb lenne. Ne erősítsd a hisztit, mert mindenkinek az egy-két negatív példa fog beégni az agyába, még akkor is, ha amúgy 90% pozitív a mérleg. De mit is várok, ez a tipikus magyar hozzáállás.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5290 2-in-1 12.3" FHD IPS érintő i5-8250U 8GB 256GB ujjlolv 4G LTE gar
- X13 Gen1 27% 13.3" FHD IPS érintő Ryzen 7 PRO 4750U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Katana GF66 12UE 27% 15.6" FHD IPS i5-12500H RTX 3060 16GB 512GB NVMe gar
- ZBook 15 G4 27% 15.6" FHD IPS i7-7820HQ M2200 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest