- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Apple Watch
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csicsóka
őstag
válasz SunMount3r #70298 üzenetére
Az előbb írtam hogy mi a helyzet a TV boxokkal. Ha ez sikerült volna már bárkinek is, tele lenne a net házilag drótozott SD droid CFW-kel.
SBC esetleg tudhatja, de erre sem láttam még példát. Ha valaki hallott róla, majd úgy is megírja. -
cof
veterán
válasz Csicsóka #70300 üzenetére
Kiírtam a C4-et SD-re, de én nem látok a FAT előtt még egy partíciót. Vagy nem külön partíciót hoz létre, mint pl. a bootcardmaker? [kép]
Mert arra gondoltam, hogy kiírom SD-re az S905-re való CE-t, és dd-vel felírom az u-boot-ot, mert máshogy nem tudom Windows-on szerintem csak Linux-on.
Ha előtte írom rá az u-boot-ot, akkor törli a CE azt a partíciót. Persze csak ha így elindulna, másképp nem próbálkoznék vele.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
dontibee
tag
Sziasztok!
Egy VONTAR KIII (2GB/16GB K3 Amlogic S905, Android 5.1.1) tv box-ot szeretnék újabbra cserélni. SD kártyáról LE fut a gépen. Az adatokat egy LAN-ra kötött média szerver szolgáltatja. A mostani lejátszóm CPU használata, olykor 95-100%-os értéket mutat már FullHD anyagok lejátszása esetében is. És persze ezért akad a videó.
Valami időtállóbb box-ot szeretnék helyette, amire van stabil CE (vagy én nem is tudom mi most az aktuális, én megakadtam az LE-nél, lényeg, hogy KODI legyen rajta).
Ami kellene: Gigabites LAN-al, 4K filmek akadás mentes lejátszása, 3D-s anyagok kezelése.Elsőre el kezdtem a fórumot olvasni, és az Összefoglalóban leírt rendszereknek kicsit utána olvasni. De az elég vegyes vélemények miatt nem tudtam dönteni.
Amit eddig néztem, az ajánlások alapján:
OdroidN2
X96 Max+
X99 Max PlusEzek jók lehetnek nekem, vagy van jobb, ár/érték-ben kedvezőbb esetleg?
Előre is hálásan köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Vtmk
tag
válasz dontibee #70303 üzenetére
X99 Max Plus ha lehet. 4/64gb-os. Az nem téveszt. 12-15e kategória nem csalódtam benne.
De speciel az x96 s905x 2/16 is ugyanennyibe kerül igaz régebbi kisebb de pl a coreelec 9.2. most raktam fel a saját verzióm és darál. (Pendrive-ról szalad).
Tanulok mindig. Okulok - Szerelek. --> nrg_52 Ez csak az aláírásom. Nem mindig sikerülhet az életben amit szeretnél. De ha közel vagy hozzá már fél siker. Nekem egy célom volt a család. És megkaptam. Ezen felül már csak grátisz az élet.
-
fradi81
veterán
Hello
Tanix t9s még a gyári androiddal. A netflixet elég nehézkes a távirányítóval kezelni, váltogatni kell az egérkurzor meg a nyilak között de így se százas. Ez mindenkinél ilyen?moto g72, Ninebot d28e
-
nfsu17
veterán
Srácok!
Én még mindig nem értek valamit.
Az elmúlt pár napban többször is szóba került, hogy még egy rendes remote.conf-al sem kapcsol be a box. Minden megy, ki is kapcsol, de nem kapcsol be.
Ez most akkor "boxspecifikus"?
Van amelyiken teljesen jól megy, van amelyiken meg csak a bekacsolás problémás?Hála Nektek ( ) van az X99-hez remote.conf, mely teljesértékűen működik, aminek én örülök a legjobban.
De akkor vehettem volna olyan boxot is, ami nem kapcsolna be távval CE-n?
Magyarán szerencsém volt? Mert mondjuk erre a bekapcsolásra nem gondoltam vétel előtt.
Az meg a másik, hogy én ilyen remote.conf-ot az életben össze nem tudnék hozni, tehát ez is döntő érv volt vásárlás előtt.Szerintetek nem lenne jó ötlet csinálni egy táblázatot, ami a később jövőknek segíthet boxválasztáskor?
Kb ilyenek lehetnének benne:
-van-e hozzá remote.conf
-van-e hozzá vfd.conf
-Netflix 720/1080p
-HDR típusok felsorolása
-AVC 4k megy-e rendesen
-HEVC 4k megy-e rendesen
Lehetne a remote-okat linkelni is...mert én pl. nem látom az összefoglalóban sem az X96 air, sem az X96 max, de a plus verzióját sem. De lehet csak rossz helyen néztem.Hasonló elvű táblázat van a VoWifi/VoLTE topikban, csak az arra lett készítve.
A jövőben, ha akarok mégegyszer boxot venni, akkor honnan fogom tudni, hogy van-e hozzá remote.conf, ha Titeket nem kérdezlek meg? Vagy honnan fogom tudni, hogy bekapcsol-e azzal a távval a CE? Ezeket továbbra is meg kell kérdezni vásárlás előtt?
Plusz mintha olyat is olvastam volna, hogy 9-es droid alól már nem lehet kiszedni a remote.conf-ot? Akkor magunknak kell írni egyet? -
blakey
titán
válasz nfsu17 #70309 üzenetére
Bár érthető a kérdésed de követhetetlen a sok box miatt, javasolt a kereső használata, remote.conf és vfd gyűjtemény van a CE fórumán. Az, hogy mi megy és mi nem megy az változhat, fél évvel ezelőtt az S922X-en minden ment majd az új kernel megjelenésével előjöttek a problémák amik lassan az S905X3-on eltűntek de az nem mindegyiken, ha jön egy újabb akkor akár más problémák is lehetnek. A keresőt kell használni illetve érdemes kérdezni is. A boxok támogatottsága többnyire SBC-k esetében 100%-os.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Vtmk
tag
válasz Vindex #70307 üzenetére
Szia nem. Csak leírtam a folyamatot. Librelec megcsinálja coreelc alakít olykor tökéletesít vagy hozzá rak. Alexelec elrontja
Nem vágom miért kérded az a95 -öt soha nem foglalkoztam azzal.Tanulok mindig. Okulok - Szerelek. --> nrg_52 Ez csak az aláírásom. Nem mindig sikerülhet az életben amit szeretnél. De ha közel vagy hozzá már fél siker. Nekem egy célom volt a család. És megkaptam. Ezen felül már csak grátisz az élet.
-
Vtmk
tag
Valaki tudja hol van a coreelecben az useragent berakva?
Ahol már a git sha256 is le van darálva meg minden? Buildelés előtt valahogyan? Köccike aki a leggyorsabb. Arra gondolok ahol bekér minden xart és egybe be echozza az agentbe.
Lehet valami CLIENT VERSION felé kéne tapiznom?
Tanulok mindig. Okulok - Szerelek. --> nrg_52 Ez csak az aláírásom. Nem mindig sikerülhet az életben amit szeretnél. De ha közel vagy hozzá már fél siker. Nekem egy célom volt a család. És megkaptam. Ezen felül már csak grátisz az élet.
-
B.A.T.21
tag
válasz dontibee #70303 üzenetére
Sziasztok!
Ha már a típusoknál tartunk: (és szigorúan 4GB - 64/32)
Akárhogy meresztem a szemem a dobozkialakításon kívül nem látok különbséget az alábbiak közöttx99 max plus (vagy x99 max+)
x96 max plus (vagy x96 max+)
x96 air(ha nem számolom azt, hogy különböző vásárlási oldalakon
- a x96 max plus-nál néha csak 2.4Ghz-es wifit írnak,
- a x96 Air-nél néha csak 100Mbit-es ethernetet és 4.0 Bluetooth-ot írnak (még a 4GB-s verziónál is)
- x99 max plus-nál vegyesen 4.0 vagy 4.1-es bluetooth -otesetleg az infók még permutálódnak
)Kíváncsi lennék, hogy mi az igazság
Szóval , ha van valami preferencia vagy tapasztalat, akkor ne tartsátok visszaB.A.T.21
-
dontibee
tag
Köszönöm szépen a választ!
Akkor ez jó lesz nekem.
Látok itt a fórumban még egy pár dolgot ami nekem érdekes. A tv távirányítóval be-ki kapcsolni a boxot? Remote.conf? Az mi is, meg hogy mire, hogy? CE telepítés menete...
Na ilyen dolgoknak még alaposan át kell olvasnom, hogy minden simán menjen. De így a box típusa már meg lesz hála neked.Még annyi, hogy honnan érdemes rendelni?
Pl.: ittKöszönöm a segítséget!
-
blakey
titán
válasz dontibee #70314 üzenetére
Inkább Odroid N2 ha van rá keret, ha nincs akkor az X96-os boxok jobban támogatottak CE által. Onnan vedd ahol olcsóbb.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz dontibee #70317 üzenetére
Van CE Edition verzió, így jobban jössz ki, de ha nincsenek extra igényeid akkor az X96 Max+ megfelelő.
-
Vtmk
tag
válasz junkpod #70315 üzenetére
Buildelni akarok. De az useragent-et akarom módosítani.:
Nem vágesz?Ez volt az alap:
Kodi/18.6 (X11; Linux aarch64) CoreELEC/9.2 App_Bitness/32 Version/18.6-Git:ccf761beaceb2ec6d1e97227bb7d69b8ba2690b1Ez lett amit ma végre először ledaráltam:
Kodi/18.6 (X11; Linux aarch64) CoreELEC/9.2 App_Bitness/32 Version/18.6-Git:6763f2b528974c6ab3a5fcc8b75f683db13c6bda
És ilyenre szeretném átdarálni:
Valamielek 1.0Meg az ssh username-et akarom átírni.
Ja és telepítettem amit kreáltam-kókányoltam fogom az max+ mentését átrakom egy az egybe az x96s905x -re azt csók.
-
nagyúr
válasz B.A.T.21 #70313 üzenetére
Mivel nekem van, és volt ezekből több darab is segítek!
X99MAX Plus => van 5GHz Wifi de csak 433Mbps(1T1R) a BT meg tök mind1 hogy 4.0 vagy 4.1, akkor lenne értelme a kérdésednek ha 5.0 lenne(de nem annyi) és természetesen Gigabit lan a 4.gigás verziókon!
X96AIR => itt van P1(ez csak 100.as LAN még a 4.gigás verziók is) és szintén csak 433Mbps wifi a 4.gigás verzióknál a 2.gigásban nincs BT és csak 2,4GHz a wifi.
Van belőle P2.verzió itt sajnos van ilyen és olyan is, bővebben van ami 100.as lan és van ami gigabit, van amiben 433Mbps van amiben 866Mbps a wifi, szóval a P2 verzió ZSÁKBAMACSKA mit kapsz!
Van belőle P3 és P4 verzió is ezekben Gigabit LAN van és 866Mbps(2T2R) Wifi, de itt is a 2.gigás verziókban csak 100.as lan és nincs BT és csak 2,4Ghz wifi.
X96Max Plus => a 4.gigás verziók mind gigabit LAN osak, és mind 866Mbps Wifi, a BT nél van eltérés attól függően hogy 6222B-SRB(ebben BT4.2 van) vagy 6222B-SRC(ebben BT 5.0 van) a Wifi/BT modul benne!
-
Vtmk
tag
Amúgy ezért nem fértek hozzá a bootlogo cseréhez:
Megtaláltam...:
CoreELEC/projects/Amologic/bootloader/mkimage fájl:# copy amlogic autoscript files to part1 for Generic img only
if [ "${SUBDEVICE}" == "Generic" ]; then
for f in $RELEASE_DIR/3rdparty/bootloader/*autoscript; do
[ -e "$f" ] && mcopy "$f" ::
done
fi
# copy device trees to part1
for dtb in $RELEASE_DIR/3rdparty/bootloader/device_trees $RELEASE_DIR/3rdparty/bootloader/*.dtb $RELEASE_DIR/3rdparty/bootloader/dtb.img ; do
[ -e "$dtb" ] && mcopy -s "$dtb" ::
done
if [ "${SUBDEVICE}" != "Generic" ]; then
if [ -f "$RELEASE_DIR/3rdparty/bootloader/${SUBDEVICE}_dtb.img" ]; then
mcopy $RELEASE_DIR/3rdparty/bootloader/${SUBDEVICE}_dtb.img "::/dtb.img"
fi
if [ -f "$RELEASE_DIR/3rdparty/bootloader/${SUBDEVICE}_u-boot" ]; then
echo "Writing u-boot to $(basename $DISK)"
dd if="$RELEASE_DIR/3rdparty/bootloader/${SUBDEVICE}_u-boot" of="$DISK" conv=fsync,notrunc bs=1 count=112 >"$SAVE_ERROR" 2>&1 || show_error
dd if="$RELEASE_DIR/3rdparty/bootloader/${SUBDEVICE}_u-boot" of="$DISK" conv=fsync,notrunc bs=512 skip=1 seek=1 >"$SAVE_ERROR" 2>&1 || show_error
fi
if [ -f "$RELEASE_DIR/3rdparty/bootloader/${SUBDEVICE}_boot.ini" ]; then
cp -p "$RELEASE_DIR/3rdparty/bootloader/${SUBDEVICE}_boot.ini" "$LE_TMP/boot.ini"
sed -e "s/@BOOT_UUID@/$UUID_SYSTEM/" \
-e "s/@DISK_UUID@/$UUID_STORAGE/" \
-i "$LE_TMP/boot.ini"
mcopy "$LE_TMP/boot.ini" ::
if [ -f "$RELEASE_DIR/3rdparty/bootloader/config.ini" ]; then
mcopy $RELEASE_DIR/3rdparty/bootloader/config.ini ::
fi
fi
if [ "${SUBDEVICE}" == "Odroid_C2" ]; then
if [ -f "$RELEASE_DIR/3rdparty/bootloader/boot-logo.bmp.gz" ]; then
mcopy $RELEASE_DIR/3rdparty/bootloader/boot-logo.bmp.gz ::
fi
fi
if [ "${SUBDEVICE}" == "LePotato" ]; then
if [ -f "$RELEASE_DIR/3rdparty/bootloader/boot-logo-1080.bmp.gz" ]; then
mcopy $RELEASE_DIR/3rdparty/bootloader/boot-logo-1080.bmp.gz ::
fi
if [ -f "$RELEASE_DIR/3rdparty/bootloader/timeout-logo-1080.bmp.gz" ]; then
mcopy $RELEASE_DIR/3rdparty/bootloader/timeout-logo-1080.bmp.gz ::
fi
fi
fi
[ Szerkesztve ]
-
nfsu17
veterán
válasz DroiDMester #70321 üzenetére
szerintem ez a hsz-od még illik ide, ha vki dönteni akar és a BT számít nála
-
nagyúr
Az hogy az adott BOX vissza kapcsol a gyári infrás távval az csak attól függ hogy milyen távirányító konfigot használsz!
Meson-ir el nem fog vissza kapcsolni, csak úgy ha bele piszkálsz a bootloaderbe inject bl301 el, és megfelelően beállítod hozzá a config.ini ben a power gomb kódját is, sokan ezt nem csinálják meg és jönnek bőgni hogy nem kapcsol be a BOX.
Itt még egy probléma van ha a fenti dolgok meg is vannak csinálva a bootloader bele piszkálás azzal jár hogy Android rendszer alatt kikapcsolva a BOX.ot NEM fog bekapcsolni a távval a BOX, szóval mérlegelni kell hogy melyik kell jobban CE vagy droid alatt menjen a bekapcsolás.Vagy pedig Amremote(remote.conf) módot kell használni és akkor minden működik, ki és bekapcsolás is és a táv is mind droid mind CE alatt!
X99Max Plus hoz pedig én csináltam a remote.conf és vfd.conf fájlokat is, amit CE fórumába is belinkeltem, meg ide az oldalra is!
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Sokan tisztában vannak, hogy hol van a logó vagy miért nem cserélhető. Neked ez újdonság, de szólok, nehogy "megüsd" a bokádat ezzel kapcsolatban. Ha nem tetszik a logó akkor cseréld magadnak. Ha egy CE forkot szeretnél fordítani akkor jelezd a fejlesztőknek, hogy mi a szándékod. Mint írtam, szándékosan lett letíltva a bootképernyő cserélhetőség lehetősége, korábban még engedélyezett volt.
-
Vtmk
tag
válasz nfsu17 #70323 üzenetére
Bocsi nem olvastam vissza.
De annó nekem olyan gondom volt hogy bekapcsoltam a tv-t de a box nem élett fel. (Nem kapcsolt be.) Kikapcsolni meg kikapcsolt.Speciel én kicsit parasztos módon oldottam meg.
Fogtam a dc kábel elvágólag szépen kötözgettem rá 2 DB kanos USB-t. Azért kettőt mert van olyan tv ami egy usb-n ad annyi áramot,hogy menjen. De pl az enyém 2 usb kell hozzá mert egyel csak bekapcsolt kikapcsolt......
De kettővel pedig megy mint billenős zill. Illetve ha a tv ki van kapcsolva a box nem kap semmi áramot. Mert a tv az usb-be csak akkor ad áramot ha bekapcsolod. Mint egy asztali pc. Ezt a librelec se a coreelec a mai napig nem tudta megoldani.Tanulok mindig. Okulok - Szerelek. --> nrg_52 Ez csak az aláírásom. Nem mindig sikerülhet az életben amit szeretnél. De ha közel vagy hozzá már fél siker. Nekem egy célom volt a család. És megkaptam. Ezen felül már csak grátisz az élet.
-
nfsu17
veterán
válasz DroiDMester #70324 üzenetére
Értem. Így már kezd világos lenni. Azért is vettem ezt a boxot, mert láttam a *.conf fájljaidat és így könnyebb volt mindent első kezelésbe venni.
Csak nem tudom mi lesz ezután, ha bexarik a box és nem lesznek fájljaim
blakey
(#70310)Persze, jó a kereső, ez nem vitás, csak sok esetben használhatatlan.
Pl. sokan a bluetooth-t csak BT-nak rövidítik, aztán ha valaki kér egy x96 remote.conf fájlt, akkor pár hsz-al később linkeli valaki, hogy: "tessék".
De ha nem teszünk mellé tag-eket, akkor egy "tessék-re" elég nehéz keresni.
Jó, nem itt kezdődik a világvége, meg az összefoglalóban is sok minden benne van, csak gondoltam... -
Vtmk
tag
válasz blakey #70325 üzenetére
De ne haragudj akkor miért adják ki a source-ot? Ha le akarják védeni? Nem értem.
https://github.com/CoreELEC/CoreELEC
Nincs kint az oldalukon sem,hogy jog védett vagy mi. Mivel ők is egy mások által készített programokat raknak és variálnak át.
2.0: Én nem nyiltra hanem saját magamnak készítek hobbiból.
3.0: az hogy észreveszek egy dolgot miért baj? Mások is jó nem a kódot de tudják hol kell a képet kicserélni. Nem értem mit kéne titkolózni. Bárki letölti a source-ot a githubról és megtalálja.
Illetve nekem is sok dolgot megosztottak és gondoltam ha valaki hasonlóan keresgél talán segítek vele. Én legalábbis nem rossz szándékból osztotam meg amit észrevettem. Az Useragent-et keresgéltem és rábukkantam., de látom vanak személyek akiknek ez csípi a szemét akkor nem írok le semmit és kész.Tanulok mindig. Okulok - Szerelek. --> nrg_52 Ez csak az aláírásom. Nem mindig sikerülhet az életben amit szeretnél. De ha közel vagy hozzá már fél siker. Nekem egy célom volt a család. És megkaptam. Ezen felül már csak grátisz az élet.
-
blakey
titán
Valamit félreértesz, engem nem zavar, azt csinálsz amit akarsz.Fork-ot lehet készíteni belőle. Természetesen nyított, előtted már rábukkantak akiknél felmerült, hogy esetleg változtatnának valamit, csak vissza kéne olvasnod, esetleg keresned dolgokat, vannak itt érdekes és hasznos dolgok.
"As CoreELEC includes code from many upstream projects it includes many copyright owners. CoreELEC makes NO claim of copyright on any upstream code. Patches to upstream code have the same license as the upstream project, unless specified otherwise. For a complete copyright list please checkout the source code to examine license headers. Unless expressly stated otherwise all code submitted to the CoreELEC project (in any form) is licensed under GPLv2. You are absolutely free to retain copyright. To retain copyright simply add a copyright header to each submitted code page. If you submit code that is not your own work it is your responsibility to place a header stating the copyright."
-
SunMount3r
nagyúr
Az HBO Go rendbe jött már CE alatt? És ha jól értem, akkor itt 1080p lenne a max, de az tuti stabilan? És Android alatt az HBO GO app-ból mi hozható ki ezeken a "noname" Box-okon?
-
-
törölt tag
Sziasztok,
Van egy Beelink GT1-mini A készülékem.
Tegnap este kikapcsoltam és ma du akartam nézni egy filmet, de meghülyült a rendszert.
Nem ismerte fel az SMB és NFS megosztásokat.
Először csak az SMB megosztás jelszavát kellett megváltoztatnom, de amikor újraindítottam a rendszert és betöltött a Kodi, akkor folyamatosan Preparing szöveget írt ki, és nem tudta scannelni a csatlakoztatott mappákat, mert nem ismerte fel őket még fél óra után sem.
Manuálisan még hozzá tudtam adni forrásokat, de sajnos a helyzet változatlan maradt, semmilyen mappát nem ismert fel az eszköz, akkor sem, ha előtte 5 perccel adtam hozzá a listához.
Egy ideig ment az SMB manuális beállítás, utána már az NFS sem.
Megpróbáltam resetelni a teljes rendszert, de a 2 reset után semmi nem változott, minden beállításom és még a skinem is megmaradt.
Aztán reseteltem az eszközt SSH-n keresztül, de így sem tudtam semmilyen beállítást megváltoztatni. A rendszer teljesen belefagyott bármilyen menüpontba.
Aztán reseteltem a teljes android eszközt és telepítettem az android Kodit, de semmi változás, illetve a skint fel tudtam telepíteni, de nem tudom használni.
A Coreelec oldal elérhetetlen (502-es hibát kapok), kellett volna a legújabb telepítőfile (9.2.2) + az instrukció + a dtb image file.
A filet le tudtam tölteni máshonnan, de a Rufust sem tudtam letölteni, hogy kiírjam a képfilet pen drivera, pedig elvileg a hálózatommal nincsen semmi probléma (elvileg).
Aztán megtaláltam a pen driveot, amit tavaly október környékén használtam a rendes dtb image és remote.config filelal, sikerült is elindítani a rendszert.
Viszont teljesen mindegy, hogy skint vagy screensavert akarok telepíteni vagy bármit akarok telepíteni, a Get More utáni lista még feljön, de a telepítés már nem működik.
Kb. 6 órája szenvedek ezzel és már kitéptem a maradék hajamat is.
Miért nem tudom az alap dolgokat telepíteni, ami benne van a 2 alap repositoryban, ami a telepítővel jön?
Hogy tudom ezt a helyzetet megoldani?
Az nem baj ha az addonokat újra kell telepítenem meg kell a teljes rescan a megosztott mappákhoz, de jelenleg az alaprendszer nem működik, a régebbi verzió nem frissül és semmilyen beállítást nem tudok megváltoztatni.
Újraindítottam az összes eszközt, modemet, routert, asztali PC-t, a médialejátszót, de semmi változás. -
Directors
senior tag
Sziasztok!
Kérhetnék egy kis segítséget ?
Van egy ilyenem [link] . Fent van rajta a CoreELEC 9.2.0
Feltettem rá a youtube-ot. A youtube-on szeretnék bejelentkezni de nem enged.
Írja hogy csatlakoztassam az eszközöm. Írj a jelszót, azt beütöm a PC-n. Írja a PC hogy sikerült a csatlakozás, viszont a médialejátszó ezt a hibaüzenetet dobja. [kép]Tudnátok nekem segíteni ?
A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.
-
Pityke78
őstag
Sziasztok!
Nekem ma reggel az X96 Max Plus-ra jött egy 20200330-ai frissítés. Nem tudjátok miket tartalmaz, mit javítottak rajta?
Másnak is most dobta fel ezt a frissítést?
Köszi
-
letoltobeze
aktív tag
válasz eric.cartman #69153 üzenetére
A legújabb CE már támogatja.
-
blakey
titán
válasz letoltobeze #70340 üzenetére
Csak még nem 100%-os.
-
Pityke78
őstag
Egy kérdés:
Tegnap feltettem a Sambadroid-ot, hogy egy külső HDD-t megosszak a belső hálózaton, ami sikerült is.
Viszont egy olyan kérdésem lenne, hogy a box kikapcsolása, bekapcsolása után minden alkalommal külön el kell indítani a Sambadroid-ot ahhoz, hogy lássam a külső HDD-t a hálózaton?
Mert nálam jelenleg így működik csak.
Köszi
-
Mankó
veterán
Adott egy Beelink GT King. CE fut rajta egy 16-os memória kártyáról, a droidhoz nem nyúltam, mivel a memória kártyáról is tökéletesen fut a CE.
Néhány napja jár a fejembe egy Nvidia Shield beszerzése. Gondoltam ránézek a droidra, hogy ott is minden rendben van e, ha eladásra kerül a sor, de nem tudom elővarázsolni a droidot. Kipattintottam a mem kártyát belőle és nem jön be semmi. Elszállt volna a belső tárhely, vagy a rajta lévő droid sértődött meg, hogy sosem használtam, csak a legelején, amikor megjött a ketyere? Memkártya vissza, a CE gond nélkül megy.Esetleg valami resettel, vagy egyéb trükkel munkára lehet bírni a droidot? Adjatok ötletet! Köszi
-
ztsoft
őstag
válasz #75501312 #70332 üzenetére
Szia!
A box reset hibára az lenne a tippem, hogy haldoklik a kártya (hiba esetén a rendszer csak olvashatóként csatolja fel, tapasztalat).
Az 502-es hibakód a "Bad Gateway", azaz, rossz átjáró, ez rossz router beállításra utal.
Jó dolog fontosnak lenni, de fontosabb, hogy jók legyünk.
-
Mankó
veterán
Az lett volna az első ötletem, de amióta frissítenem kellett a CE-t egy automatikus frissítés után előállt hiba után, azóta megváltozott a menü és nincs benne reboot to eMMC/Nand.
Lehet érdemes lenne belehúzni egy régebbi CE-t és vissza kerülne az a menü pont is? Most 9.2.0-s CE fut rajta. A 9.2.2-es CE-cel futott hibára, azt downgradeltem.Ettől függetlenül mem kártya nélkül is be kellene jönnie a droidnak.
[ Szerkesztve ]
-
Vindex
tag
Ezt és ilyenek untam meg és vettem egy Eminent 7680-as mediaboxot. Csak Libreelec van rajta 18,4-es Kodival. Ára 26000 Ft alatt volt. Biztos sokan elhúzzák a szájukat, hogy ennyiért különb-jobb Androidos boxot lehet venni. Igazuk van, de utánna azon ügyködnek több kevesebb sikerrel, hogy rá tegyék a Ce-t. Nekem ilyen gondom már nincs, mindent visz a táv és szépen lejátszik mindent. Nagyon nem bántam meg, és lehet veszek még egyet.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Vírusirtó topic
- Xbox One
- Tőzsde és gazdaság
- Interactive Brokers társalgó
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- OTP Bank topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- Raspberry Pi Zero W (v1.1) + 16Gb Sandisk UHC microSD
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
- HYPER GAMING PC // RYZEN5 1600X // 16GB DDR4// SSD+HDD// ASUS ROG STRIX RX VEGA56 8GB(GTX 1080PoWeR)
- GAMER PC: i5-12400F/14600K -Új RTX 4060 Ti - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest