- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Honor Magic V2 fél év után
- Poco X6 Pro - ötös alá
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Apple Watch
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz Vindex #70350 üzenetére
Akkor nem tudod, hogy milyen egy jó box CoreELEC-el. Elképzelhető, hogy neked szerencséd volt azzal a boxszal, de az konkrétan a hulladék kategória egy "tákolt" LE-vel. Leteszteltem, mert kiváncsi voltam, hogy ilyen, 5 perc használat után a 4K-s anyagnál elhasalt, 85°C-ra melegedett és minden szaggatott.
A CE kiírása 1 perc, behelyezed a kártyát és használod, minden tökéletesen működik, nem úgy, mint az Eminenten, megfelelő boxot kell választani és akkor nem ér csalódás.(#70349) Soul Gem
A CE oldal tegnap nem működött megfelelően, az egész világon hasonló volt a szitu, nem a te rendszereden volt a hiba. Tessék letölteni és tárolni a megfelelő img-ket és akkor nem ér meglepetés. Most, ma működik minden, mindent tudz telepíteni, stb.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz ztsoft #70353 üzenetére
Ez konrétan LE7-el került értékesítésre, 5 órát próbáltam vele együtt lenni, tesztelte, próbáltam egy normális anyagot végignézni. Elképesztően melegedős fajta, másnap visszavittem, pedig pár napot még teszteltem volna.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Manimaci
tag
Üdv!
Egy X96 Max Plus 4/32G boxhoz melyik Coreelecet kell letölteni? A device listában ez nem szerepel. Tudnátok egy linket adni? Illetve a devices tree-hez és a remote-hoz is? Nagyon megköszönném! -
Vtmk
tag
Lehet butasag de alapbol az 96s905x tesztelten libreelec es corelec rendszerrel. A coreelec negativabb. Jobban melegszik lassabban tolt be a rendszet. En speciel libreelec parti vagyok inkabb...
Na lersze ez az en suuvemir velemenyem.Tanulok mindig. Okulok - Szerelek. --> nrg_52 Ez csak az aláírásom. Nem mindig sikerülhet az életben amit szeretnél. De ha közel vagy hozzá már fél siker. Nekem egy célom volt a család. És megkaptam. Ezen felül már csak grátisz az élet.
-
Vtmk
tag
válasz Manimaci #70358 üzenetére
Szia coreelec 9.2.2 es max a 20200430 it szedd le es add be neki ssh n a frissites tiltast. Ja mikor telepited netkabel ki frissites kikapcs es utana restart es kabel vissza utana pakolhatod sshn de en gondolkozok a libreelec 9.2.2n
Csak ahhoz nem talalok source elerest.
[ Szerkesztve ]
Tanulok mindig. Okulok - Szerelek. --> nrg_52 Ez csak az aláírásom. Nem mindig sikerülhet az életben amit szeretnél. De ha közel vagy hozzá már fél siker. Nekem egy célom volt a család. És megkaptam. Ezen felül már csak grátisz az élet.
-
blakey
titán
válasz Manimaci #70358 üzenetére
Innen Letöltöd a CoreELEC-Amlogic-ng.arm-9.2.2-Generic.img.gz és kiírod. Device_tree mappából kimásolód a megfelelő dtb-t és átnevezed dtb.img-re.
Egyébként minden le van írva ebben a topikban, az összefoglaló is mindent tartalmaz, miért nem olvasod el?(#70359) Vtmk
Egy kezdőnek írd le, hogy mit adjon ki ssh-n, amúgy elég az autostart.sh fájlba ezt beleírnitouch /dev/.update_disabled
, a fájlt meg a Configfiles mappába másolni majd újraindítani a boxot(#70360) ztsoft
Igen, ők heggesztgetik, semmilyen hivatalos támogatást nem kap. Egy sima S905X normális LE-vel sokkal jobban muzsikál.[ Szerkesztve ]
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Manimaci
tag
Tudnál nekem linket berakni ide, mert a coreelec oldalon csak a 9.2.2 stabile gomb van, az meg nem!tudom melyik frissités.
#Blakey
Köszönöm. Elolvastam mindent azon az oldalon. Nem a telepitéssel lesz problémám, hanem nem találom a coreelec oldalén ehhez a boxhoz való device fáljt pl. Létezik, hogy miután kiirom sd-re ott a device tree mappa már tartalmazza ezt a boxot?[ Szerkesztve ]
-
Vindex
tag
válasz blakey #70352 üzenetére
Ismerem a kiírás folyamatát, mert használtam/használom. Lehet, hogy szerencsém volt a készülékkel, de néztem már rajta 4K filmet, de nem hasalt el és nem szaggatott. A Tv 3840x2160/24Hz/HDR(PQ) ír ki olyankor. A hangot 5.1-ben használom, amikor lehet. Most megnéztem a rendszermemória 46%, hőmérséklet 62C, játékidő most 18 perc, volt amikor leállítottam az írás miatt. Amit néztem az Ultron kora volt és 25 GB a mérete. Ismétlem, nem bántam meg.
-
blakey
titán
válasz Vindex #70363 üzenetére
Ritka szerencsés lehetsz, minap panaszkodott valaki, hogy elege van belőle. Én 1 évvel ezelőtt teszteltem, nem bírta azt a terhelést amit a többi igen és az akkori aktuális LE-vel vagy CE-vel. Én kizárólag normálisan támogatott boxokat használok, tehát hozzá vagyok szokva a jól működő rendszerhez, na az Eminent 7680-as nem az volt. Ha nálad jól működik akkor tartsd meg, de nem biztos, hogy ha még egyet vennél akkor ugyanolyan jó lesz. Inkább újabb SoC-ot válassz, ha már veszel.
[ Szerkesztve ]
-
ztsoft
őstag
válasz blakey #70361 üzenetére
Ez esetben semmivel nem jobb a CE-nél, sőt, a nagyobb közösség miatt még rosszabb is lehet nála (tudom, csak egy hardverre kell fejleszteni, de a kisebb felhasználói szám miatt - akik vagy küldenek visszajelzést vagy nem - több hiba maradhat a rendszerben).
Jó dolog fontosnak lenni, de fontosabb, hogy jók legyünk.
-
pixta78
senior tag
Hogyan lehet kikapcsolni a frissítési értesítéseket? S912 ,s905x mindkettőn 9.2.0. van. A CE menüben kikapcsolva az értesítés, manual telepítés van beállítva, mégis mindkettő dobálja az üzeneteket.
Hegyet alulról, templomot kívülről, kocsmát belülről!
-
Mankó
veterán
Hűha, CE alatt hol találom az ssh-t? Ez van, amikor az ember egyszer beállít egy rendszert ami hónapokig jól működik, aztán egy rendszer frissítés összekavar mindent és nem találok semmit.
Példának okáért a buffer beállításom is elszállt a CE újrarakásakor, és most az advanced settings.xml-t se találom.[ Szerkesztve ]
-
Tarokk79
aktív tag
Sziasztok,
Sajnos nem találom a megfelelő fórumot a kérdésemre, de remélem, hogy ti útba tudtok igazítani. Csináltam egy Jellyfin média szervert és érekelne, hogy milyen eszközt szerezzek be a családba (nem egy hálózat), hogy tudjanak belépni a szerverre. Otthon egy s912-es rendszeren CoreELEC-et használok native módban. Az ár/érték fontos lenne, mert több eszközt kellene vennem. Kérdés, hogy ehhez kell-e a kodi és vlaami "erősebb" eszköz, vagy érdemese valami gyengébb andoidos, vagy más eszköz.
Előre is kösz
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Tarokk79 #70369 üzenetére
A Jellyfin alapjául szolgáló Emby jól működik Kodi alatt is. Ha jól látom van Jellyfin támogatás is Kodi alatt. Mindegyik eszközre telepíteni kell Kodi alá a
repository.jellyfin.kodi.zip
-et majd a kiegészítőt és akkor lesz Jellyfin elérés.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
FJC
aktív tag
válasz Manimaci #70362 üzenetére
A blakey által adott link és alulról a 5. file....
A mappában ott a megfelelő file amit át kell nevezni.(sm1_s905x3_4g_1gbit.dtb)[ Szerkesztve ]
"A tudományban az ellentétes bizonyítékok megkérdőjelezik az elméletet. A vallásban az ellenkező bizonyítékok megkérdőjelezik a bizonyítékokat."
-
Vtmk
tag
válasz Manimaci #70376 üzenetére
Az ng az s905x2 es s005x3 ra jo.
A sima az s905x re.
Tanulok mindig. Okulok - Szerelek. --> nrg_52 Ez csak az aláírásom. Nem mindig sikerülhet az életben amit szeretnél. De ha közel vagy hozzá már fél siker. Nekem egy célom volt a család. És megkaptam. Ezen felül már csak grátisz az élet.
-
FJC
aktív tag
válasz Manimaci #70376 üzenetére
Írtam privit.
Ott van a file is, amit én használok gond nélkül.
CoreELEC-Amlogic-ng.arm-9.2.2-Generic.img.gz[ Szerkesztve ]
"A tudományban az ellentétes bizonyítékok megkérdőjelezik az elméletet. A vallásban az ellenkező bizonyítékok megkérdőjelezik a bizonyítékokat."
-
cof
veterán
CoreELEC útmutató, segédlet!
I. rész (Programok, Fájlok letöltése, SD-re írás, Első indítás)
Látom, hogy mostanában elég sűrűn előjönnek ugyanazok a kérdések, hogy hol találok remote.conf-ot vagy vfd.conf-ot X96 Air-hoz és X96 Max+-hoz és, hogy melyik CE-t kell kiírni SD kártyára.
Mivel ez a 2 BOX mostanában a legnépszerűbb ezért álljon itt egy kis összefoglaló a linkekkel és a mikéntről.
X96 Max+ S905X3
X96 Air S905X3
Szedjük össze a szükséges programokat és fájlokat:
A kiíráshoz, Win32 Disk Imager [link] vagy LibreELEC USB-SD Creator! [link] van szükségünk.
CoreELEC:
Ezen a linken nyomon követhetőek a frissítések [link]
Nekünk most erre a fájlra lesz szükségünk: CoreELEC-Amlogic-ng.arm-9.2.2-Generic.img.gz [link]
Majd írjuk fel SD kártyára a választott programmal.
A kiírt kártyán találunk egy device_trees mappát, ne ijedjünk meg attól, hogy csak 512 MB-os a partíció, és ha a Windows felajánlaná formázásra a maradék jelenleg üres tárhelyet semmiképp ne formázzuk le.
Tehát navigáljunk az SD kártyán lévő device_trees mappába. (Total Commander használata ajánlott).
Ebben a mappában lesznek az induláshoz szükséges fájlok, például: sm1_s905x3_4g_1gbit.dtb
sm1 - S905X3 SOC
4g - 4 GB memória
1gbit - 1 Gbit-es LANEzek alapján válasszuk ki azt a fájlt ami nekünk kell, ha például 2 GB memória és 100 LAN BOX-unk van akkor erre a fájlra lesz szükségünk: sm1_s905x3_2g.dtb
A kiválasztott fájlt át kell másolnunk az SD kártya gyökerébe, oda ahol az aml_autoscript fájl is található.
Ez után át kell neveznünk dtb.img-re, figyeljünk a kiterjesztésre, Windows-on alapértelmezetten nem látszik a fájl kiterjesztés, és a végén kapnánk egy dtb.img.dtb nevű fájlt amivel nem fog elindulni a CE, ezért is ajánlott Total Commander használata, Windows alatt be kell kapcsolni a fájl kiterjesztést.
Már csak a távirányító és a kijelző működéséhez szükséges fájlokra van szükségünk, úgy nevezett remote.conf és vfd.conf fájlokra.
remote.conf X96 MAX-hoz és X96 Air-hoz: [link]
vfd.conf X96 MAX-hoz és X96 Air-hoz: [link]
Kicsomagoljuk a x96max_x96air_remote.zip-et és a benne található remote.conf fájlt átmásoljuk szintén az SD kártya gyökerébe.
Készen is vagyunk az első indításra, ez kétféleképpen történhet, vagy egy telepített APP-al a Google Play áruházból:
Reboot to LibreELEC [link]vagy a reset gombos indítással, aminek a lényege, hogy áramtalanítsuk a BOX-ot, behelyezzük az SD kártyát, benyomjuk a reset gombot (Az A/V csatlakozóban kell keresni, egy fogpiszkáló vagy egy gyufaszállal kitapogatható, kattanást kell hallanunk) mind addig nyomva tartsuk amíg meg nem jelenik a CE logó, természetesen közben áramot is adunk neki.
Örülünk, elindult a CE, első indításnál még nem működik a távirányító, ezért szükségünk van egy egérre a kezdeti beállítások elvégzésére. Egy újraindítás után már működni fog a távirányítónk is.
II. rész (SMB, vfd.conf, ceemmc) Hamarosan...
#X96 MAX+ #X96 Air #remote.conf #vfd.conf #CE SD
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
ORCA58
addikt
válasz gyuri81 #70263 üzenetére
Ez [link] Ha Guglival lefordítod szerintem érhető.
Létre hozol egy új txt fájlt. Átnevezed advancedsettings.xml -nek
Bele másolod mondjuk ezt ami a 4.4 4. példa:
<advancedsettings>
<cache>
<buffermode>1</buffermode>
<memorysize>139460608</memorysize>
<readfactor>20</readfactor>
</cache>
</advancedsettings>-Az buffermode-ban az 1 jelentése "Az összes fájlrendszert pufferoljuk, mind az internetet, mind a helyi fájlokat" A táblázatban ott van
-memorysize-ban a 139460608 "a gyorsítótár mérete a RAM-ban" Táblázat következő sorsa
-readfactor 20 "a gyorsítótár töltési arány (sebessége)" Táblázat következő sorsaEzek közöl csak azt sort teszed bele amin változtatni akarsz.
Ez után a kész advancedsettings.xml fájlt be kell másolnia CE esetén a /storage/.kodi/userdata/ mappába.
Gondolom kel egy újra indítás, és kész. -
Vindex
tag
Nagyon nem ide tartozik, de vannak jószándékú emberek. Adott 2 db Alfawise H96 pro plusz box. Frissítettem Amlogic égetővel. Az egyiket sikeresen megoldottam, a másik sajna leállt menetközben. Azóta nem tud életre kelni, valószínűleg kuka kategória lett. A LED világít, de semmi egyéb. Ha valaki életre tudja kelteni, szívesen áldoznék rá valamennyi zsozsót. Nyíregyházi vagy környékbeli lenne jó. Egyébként lehet hülyeség, de lehetséges, hogy a működő boxból adatmigrálással kiszedni mindent és áttenni a másikba?
-
csubyy
tag
válasz Vindex #70350 üzenetére
Ez is azt mutatja, hogy a tudást, illetve annak a hiányát meg kell fizetni. Azt viszont borítékolom, hogy az ezen a fórumon aktív "kollégák" ennek a lejátszónak is megtalálnák a szűk keresztmetszetét és ez így van jól. Ez visz előre mindent. Tökéletesség nincs, de törekedni kell azt elérni. :-)
-
cof
veterán
válasz Manimaci #70387 üzenetére
Azért kell, hogy működjön a kijelző mint Android alatt. Óra, stb infókat lehet megjeleníteni. Nem létszükséglet a CE zavartalan működéséhez egyébként, de ha egyszer van akkor miért ne.
Egyelőre angolul a CE fórumról egy link: [link]
Jövő héten folytatom magyarul a II. résszel.
-
Pityke78
őstag
Személy szerint nagyon szépen köszönöm a részletes leírást!!!
Ezek alapján én is nekiállok, meglátjuk meddig jutok....Illetve várjuk a II. részt is....😉
Még egy kérdés. Ha USB-vel szeretném csinálni az egészet, akkor miben kell máshogy eljárnom? Vagy mehet ugyanígy végig a folyamat?
[ Szerkesztve ]
-
FJC
aktív tag
-
cof
veterán
válasz Pityke78 #70390 üzenetére
Még egy kérdés. Ha USB-vel szeretném csinálni az egészet, akkor miben kell máshogy eljárnom? Vagy mehet ugyanígy végig a folyamat?
Ugyanez a folyamat, az viszont fontos, hogy nem mindegyik USB portról boot-ol be. Általában az SD kártya melletti USB 2.0 port.
-
ztsoft
őstag
válasz djnice #70384 üzenetére
Nem, csak az addon-t telepítettem. Még jó, hogy leírta, hogy mit kell még telepíteni hozzá (a hiányzó angol tudás, meg a csak ng box-okhoz megkavart egy kicsit, de már látom, ez a libbluray-ra vonatkozott). Ha nem kérdezel rá, ki sem derül.
-
Vtmk
tag
válasz djnice #70398 üzenetére
Mert akkor nem kellett volna egymásnak segíteni.
-
ztsoft
őstag
válasz djnice #70398 üzenetére
Az a legszebb az egészben, hogy verziószámot átírta, ha auto-n van a frissítés, akkor le is szedi szépen a legújabb verzió. Mivel a "JRE for BD-J menus" kiegészítő tartalmaz binárist is, így kell az újraindítás a telepítés után. Már buktad is az egyedi verziót (kivéve, ha elég ügyes vagy és az .update könyvtár alól törlöd a frissítést).
Most megcsináltam az SSH parancsokat is. A múmiánál már meg is bukott. Sokkal lassabban jön be a menü, meg a nyelv választás után nem hiba üzenet jön, ha nem fekete képernyő (vissza gombbal ki tudok belőle lépni, de mutatja, hogy megy a lejátszás).
Nos, a hiba üzenetet leszámítva nincs változás az SSH parancsok után sem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox tulajok OFF topicja
- Melyik tápegységet vegyem?
- Hardcore café
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Crypto Trade
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Projektor topic
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Tudományos Pandémia Klub
- Elektromos cigaretta 🔞
- További aktív témák...
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- Raspberry Pi Zero W (v1.1) + 16Gb Sandisk UHC microSD
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
- HYPER GAMING PC // RYZEN5 1600X // 16GB DDR4// SSD+HDD// ASUS ROG STRIX RX VEGA56 8GB(GTX 1080PoWeR)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest