- Poco X6 Pro - ötös alá
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Apple Watch
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
senior tag
-
blakey
titán
válasz Monngoose #69147 üzenetére
Kapcsoló elég sok új boxon elérhető viszont nem működik, kérdésem, hogy nálad működik, rendesen Dolby Vision-re vált? A megjelenítőn megjelenő HDR felirat nem DV, ha netán ez lenne a válasz. :)
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
djnice
veterán
válasz eric.cartman #69153 üzenetére
Ja nem túl együttműködőek, marad az Ugoos. Mondjuk 50-60k körül már inkább Shield ha a DV a cél.
-
Melorin
addikt
Tudtok arra valami megoldást, hogy a memóriakártyára lehessen írni is amiről fut a CE? Van benne egy 16GB-os kártya de amikor a Rufussal kiírom rá a rendszert, a nagy partíció írhatatlan, formázatlan vagy nem tudom.
-
blakey
titán
válasz eric.cartman #69153 üzenetére
Ez nem biztos ugyanis privátban történnek a beszélgetések és ha a Minix főfejlesztője engedélyezi, hogy 2 sort beleírjanak a Minix firmware-be akkor a CE is akadálymentesen fog futni.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
ztsoft
őstag
Szia!
A boot logót szerkesztés nélkül is lehet cserélni. A másikhoz már bele kell nyúlni a rendszerbe.
Ha nem riaszt el a parancssor használata és tisztában vagy az alap Linux-os parancsokkal és használatukkal, akkor keress rá itt a topikban, Csicsóka fórumtárs ezek menetét már korábban leírta.
ui.: Mivel ilyen stílusban tetted fel a kérdést, így nem fogok konkrét linket adni, mert, szerintem nem a Te súlycsoportod lesz ez, a Linux használata sem egyenlő ezzel. Így előtted a lehetőség, hogy rám cáfolj. Sok sikert hozzá.
(#69147) Monngoose
Ilyen menüpont már az S912-es box-omon is volt Android-ban. Elméletileg az S912 is támogatja valamilyen szinten (leírások alapján a SoC igen), de kétlem, hogy bármit is számítana a kapcsoló.
[ Szerkesztve ]
Jó dolog fontosnak lenni, de fontosabb, hogy jók legyünk.
-
blakey
titán
válasz ztsoft #69162 üzenetére
A boot logót szerkesztés nélkül is lehet cserélni. A másikhoz már bele kell nyúlni a rendszerbe. - már nem, le lett tíltva, mert voltak gyárók akik jogtalanul használták és telepakolták kalóz tartalmakkal, tehát kb. 1 hete már nem használható egyedi logó.
[ Szerkesztve ]
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz zetecR #69137 üzenetére
Nálam egy hasonló Pana plazmánál előfordul, ha újraindul a CE, és éppen ki van kapcsolva a tévé, akkor nem tudja az EDID infókat kiolvasni, és 480p-ben indul a CE. Ekkor egy reboot kell neki, és helyreáll a rend.
Egyébként egy új telepítés után SEMMIT sem kell matatni a CE beállításai között, kadenciahelyes lesz a lejátszás az esetek 99%-ban. Ami még gondot szokott okozni, ha a box nem közvetlenül van a tévére kötve HDMI kábellel, van még közbe valami: HDMI splitter, erősítő, stb.Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
cof
veterán
válasz Melorin #69168 üzenetére
Irási jogot sosem kellett adnom. Nekem már mondjuk az eMMC-ről fut, és akárhova tudok másolni a storage mappában, bárhova.
CE 9.2.0-t használok.
Még annyi, hogy én sosem rufus-al irom ki, hanem LibreELEC USB-SD Creator-al.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
blakey
titán
igen
-
blakey
titán
Egy picit változik a boot képernyő, egyelőre ideiglenesen aztán majd meglátjuk.
-
djnice
veterán
-
Vtmk
tag
válasz ztsoft #69162 üzenetére
Szia nem cáfolok én semmit. Legyek hülye azt kész. Vps tulajdonos vagyok tárhelyeket kezelek php sql-al golalkozok illetve néha python 2-ről alakítok python3-ra. De nem magyarázkodok. Miértkéne linuxtól megrémülni? Debian9 -em volt. ubuntu 16.04-el foglalkozok édestova 6 éve. De mindegy. Miért valami gyógyegér felsöfokú végzettség ű köszönés mentes alpári módon kellett volna kérdeznem? Nem úgy fogalmaztam.. istenem valszeg azért mert még ilyen androido libafossal még nem foglalkoztam és nem találok róla semmi alapot. De ne mtudom ki vagy lehet az apukám aki számon kér pl az ASUS routerem gyári firmware-t lecseréltem és írtam egyet ubuntu alatt. Igaz előre futtatott terminalban phythonnal. Linux talán kicsit megy. igen mikor ssh-n dolgozok a vps-re.
És azért tettem fel a furcsán kérdést mert se ubuntun se windorwson nem boldogultam ezzel. mert a boot logo itt található:
/usr/share/bootloader/boot-logo-1080.bmp.gz és ezzel próbáltam:
mount -o remount,rw /flash cp /storage/yoursplash.png /flash/oemsplash.png mount -o remount,ro /flash
Amúgy a a verzió frisítést alkalmaztam a corelec 9.2.1 verziónál április 2-ai telepítőnél:
echo "touch /dev/.update_disabled" > .config/autostart.sh
Mert ugye night verzió és sokszor dobta el a vasat. mikor már annyira bosszantó volt minden induláskor.
Tanulok mindig. Okulok - Szerelek. --> nrg_52 Ez csak az aláírásom. Nem mindig sikerülhet az életben amit szeretnél. De ha közel vagy hozzá már fél siker. Nekem egy célom volt a család. És megkaptam. Ezen felül már csak grátisz az élet.
-
Vtmk
tag
válasz Csicsóka #69176 üzenetére
Szia leírnád vagy elküldenéd a leírást?
Tanulok mindig. Okulok - Szerelek. --> nrg_52 Ez csak az aláírásom. Nem mindig sikerülhet az életben amit szeretnél. De ha közel vagy hozzá már fél siker. Nekem egy célom volt a család. És megkaptam. Ezen felül már csak grátisz az élet.
-
kisfakir
csendes tag
Sziasztok!Két eszköz (X96 LE-vel,KM8P CE-vel) azonos hálózaton lóg,egy munkacsoportban, statikus ip mindkettő.Samba engedélyezve(jelszóval, amik azonosak)min protocol:SMB1 max protocol:SMB3.Telóról Total Comm.LAN pluginnal mindkét eszközre csatlakoztatott külső HDD-t látom,tartalmuk megnyitható,fájlok mozgatása,törlése stb.filmnézés is megy így.Mi a módja,hogy a két lejátszó lássa egymás megosztásait,vagyis pl.tudjak az X96-ra csatlakoztatot HDD-ről a KM8P-n filmet nézni hálózaton keresztül(LAN-on,WIFI úgysem megy most egyiken sem)?A jelszó hitelesítés nem ártana ha megmaradna.
-
stigma
addikt
Sziasztok.
S905X3-as NG-el kapcsolatban akarok párat kérdezni/válaszolni: (box : X96Air P2-es)
Info/Válasz:
-20200406 NG nightly-t kipróbáltam, 20200214-i verzióról váltva és hát eléd rudva, mert sokkal gyorsabban bootol és érézkeli a CEC-es kattintásokat avagy épp Media Clean-t.
Ahogy nézem 4K + 1080p-s lejátszás problémamentes. A rendszer SD-n van,nem emmc-n.
- Érdemes emmc-re telepíteni, mert kb 3-4 hete mikor írtátok akkor még azt mondtátok emmc-n lassabb mint SD-n a bootolás. Változott azóta vármi?
Ha érdemes telepíteni akkor egy leírást dobtok mit csináljak pontosan?Kérdés:
- Mekkora hütőbordát tudok tenni a CPU + Ramokra?
Gyári hulladékot én is egy pici hütőbordára cseréltem, ILDE 55 fok, 1080p kb 65-70, 4K-ban 70+-os ezért gondoltam lecseélem, de méreteket nem tudok.Ki mekkorát tett rá?
Ezenkívül láttam/olvastam, hogy pici gumitappancsokkal megemeltétek a boxot + kifurtátok az alját/teteját, lehet nekem is el fog következni.
- Beállításokban HD hangok vannak belőve Alsa-HDMI -> Alsa HDMI : Passthough enable viszont elég tompák a hangok sajnos. Valakinek hasonló észrevétele van ezzel kapcsolatban?
Egyéb:
Kipróbáltam a Khadas VIM3L-hez tervezett Arctic Zephyr 2 skint baromi állat
Igaz még alpha,de innen szedhető le: Link
Addon-on belül install to zip-el telepíthető.Segítséget előre is köszönöm.
....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
Vtmk
tag
Melyik file-ban van a git:? Leszedtem a coreelec source csomagját.
-
nfsu17
veterán
válasz djnice #69185 üzenetére
Ránéznél, ha szépen megkérlek, hogy nálam mik ezek az "errorok"?
Az "amhdmitx"-ről jutott eszembe.
Ez megint egy olyan videó, aminél első körben felismeri, hogy 29,97 fps a videó, de utána mégis "átvált" 59,94-re.OpenFile: /var/media/***/1.mkv
Creating InputStream
Creating Demuxer
Opening stream: 0 source: 256
CVideoPlayerVideo::OpenStream - Creating codec: 27
Creating video thread
Opening stream: 1 source: 256
Finding audio codec for: 86076
running thread: video_thread
CDVDAudioCodecFFmpeg::Open() Successful opened audio decoder opus
Creating audio thread
running thread: CVideoPlayerAudio::Process()
Creating audio stream (codec id: 86076, channels: 2, sample rate: 48000, no pass-through)
Whitelist search for: width: 1920, height: 1080, fps: 29.970, 3D: false
Display resolution ADJUST : 1920x1080 @ 59.94 - Full Screen (16) (weight: 0.057)
VideoPlayer: OnLostDisplay received
ERROR: GetString: error reading /sys/class/amhdmitx/amhdmitx0/custom_mode
VideoPlayer: OnResetDisplay received
WARNING: CRenderManager::WaitForBuffer - timeout waiting for buffer
ERROR: Window Translator: Can't find window videossettings
ERROR: Window Translator: Can't find window musicsettings
ERROR: Window Translator: Can't find window picturessettings
ERROR: Window Translator: Can't find window weathersettings
NOTICE: Whitelist search for: width: 1920, height: 1080, fps: 59.940, 3D: false
Display resolution ADJUST : 1920x1080 @ 59.94 - Full Screen (16) (weight: 0.017)
Whitelist search for: width: 1920, height: 1080, fps: 59.940, 3D: false
Display resolution ADJUST : 1920x1080 @ 59.94 - Full Screen (16) (weight: 0.016)
ERROR: Window Translator: Can't find window videossettings
ERROR: Window Translator: Can't find window musicsettings
ERROR: Window Translator: Can't find window picturessettings
ERROR: Window Translator: Can't find window weathersettings
CVideoPlayerAudio::Process - stream stalled
CVideoPlayer::OnExit()
VideoPlayer: eof, waiting for queues to empty
Closing stream player 1
CDVDMessageQueue(audio)::WaitUntilEmpty
Waiting for audio thread to exit
thread end: CVideoPlayerAudio::OnExit()Köszönöm.
-
djnice
veterán
-
nfsu17
veterán
válasz djnice #69188 üzenetére
Ez oké, így is csinálom/csinálja. Ez így jó is.
A kérdés az....akkor kiemel ezt a két sort.
Elindul a videó, felismeri az fps-t, majd átállítja ehhez a Hz-et.
Whitelist search for: width: 1920, height: 1080, fps: 29.970, 3D: false
Display resolution ADJUST : 1920x1080 @ 59.94 - Full Screen (16) (weight: 0.057)
Eddig semmi hiba, ennek így kell működnie.
De utána jönnek a hibaüzenetek.Majd a fene tudja honnan, elkezdi azt hinni, hogy ez egy 59.94 fps anyag.
Ahogy a codec info is mutatja.NOTICE: Whitelist search for: width: 1920, height: 1080, fps: 59.940, 3D: false
Majd ehhez "állítja" (igazából nem történik semmi, hisz már eleve ezen a frekin megy) a frekit...de mint mondtam, nem lesz frekiváltás, ezt csak a log-ból látom, hogy ezt csinálná.
Display resolution ADJUST : 1920x1080 @ 59.94 - Full Screen (16) (weight: 0.017)
Whitelist search for: width: 1920, height: 1080, fps: 59.940, 3D: false
Display resolution ADJUST : 1920x1080 @ 59.94 - Full Screen (16) (weight: 0.016)Aztán még 2x eljátsza.
A fő hibára meg erre gondoltam:
ERROR: GetString: error reading /sys/class/amhdmitx/amhdmitx0/custom_mode
Szerk.:
Jaaa, leesett. Félreértetted ezt a sort, de én voltam a pongyola.
"Ez megint egy olyan videó, aminél első körben felismeri, hogy 29,97 fps a videó, de utána mégis "átvált" 59,94-re."
Átvált 59,94 FPS-re...a kiírása szerint. A freki ebben az esetben jó, azzal nincs gond szerencsére.[ Szerkesztve ]
-
Vtmk
tag
Akkor ennyi a hozzáértés? Grat. Ezzel is lehetett volna kezdeni több mint a semmi..:
hozzáértőknek köszi . tudunk de semmit..
https://www.youtube.com/watch?v=W4U6vPGru7s
-
Csicsóka
őstag
Említettem már párszor, hogy amit a CE kernel.img-nek nevez, az valójában egy AOSP droid boot image. Ez pedig adja is a megoldást.
Az Android Image Kitchen nagyszerűen szét, és össze rakja.
(unpackimg.sh repackimage.sh) A a ramdisk könyvtárban lesznek szét bontott initramfs elemei, ott pedig a spalsh könytárban lesz a splash-1080.png. Ezt kell a sajátra cserélni, majd repackimage.sh össze rakja. Az új image, image-new.img néven készül el, amit aztán lehet az SD-re másolni kernel.img néven. Ez a Linuxos AIK verzióról szólt, dózeres is van de fogalmam nincs hogy működik, se a Mac verziót nem próbáltam.[ Szerkesztve ]
-
-
nfsu17
veterán
válasz djnice #69197 üzenetére
Köszi. Nem akarom századjára leírni, mert így is kiutálnak, kb mindent leírtam már korábban, ha van kedved elolvasod, ha nem, nem. Sok esetben a kodi (codec info) rosszul ismeri fel az anyagot nálam. 25 fps-t 50-nek hisz, 29.97-et 59.94-nek, stb. Nem nagy hiba, csak zavaró és félrevezető, ha kíváncsi lennék a paraméterekre.
-
blakey
titán
válasz nfsu17 #69198 üzenetére
Biztos vagy benne, hogy rosszul ismeri fel? A Mediainfo-ban le van írva, hogy mi az oka. Nem ismeri fel rosszul illetve az sem mindegy, hogy a hardveres gyorsítások miként vannak beállítva.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- Raspberry Pi Zero W (v1.1) + 16Gb Sandisk UHC microSD
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
- HYPER GAMING PC // RYZEN5 1600X // 16GB DDR4// SSD+HDD// ASUS ROG STRIX RX VEGA56 8GB(GTX 1080PoWeR)
- GAMER PC: i5-12400F/14600K -Új RTX 4060 Ti - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest