- Honor Magic V2 fél év után
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Poco X6 Pro - ötös alá
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Apple Watch
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ztsoft
őstag
Mit kell keresni?
Attól függ, hogy mit akarsz kezdeni a forráskóddal. Tanulmányozni vagy fordítani magadnak egy egyedi CE-t.
Esetleg ha nem lenne meg, a Git egy elosztott verziókezelő szoftver (csak azért, mert az hozzászólásaidból ez jött le).
(#69245) Vtmk
Igen, mivel le van tiltva a frissítés, így a menüpont sem jelenik meg.
Jó dolog fontosnak lenni, de fontosabb, hogy jók legyünk.
-
Vtmk
tag
válasz ztsoft #69251 üzenetére
És olyat lehet mondjuk ssh-n kiadni,hogy smb és backup készítés és visszaállítás kikapcsolás? És a Backup mappára egy írás védelem?
A git részt erre értettem:
Kodi/17.6 (X11; Linux aarch64) LibreELEC/8.2 App_Bitness/32 Version/17.6-Git:a9a7a20
Git:a9a7a20
De az se volna baj ha át lehetne írni az egész sort mert fel telepít minden baromságot. ÉS sokszor annyira ledarája a boxot,hogy csoda,hogy csóri még bekapcsol.
Tanulok mindig. Okulok - Szerelek. --> nrg_52 Ez csak az aláírásom. Nem mindig sikerülhet az életben amit szeretnél. De ha közel vagy hozzá már fél siker. Nekem egy célom volt a család. És megkaptam. Ezen felül már csak grátisz az élet.
-
Vtmk
tag
Most arra gondolok valahol ki van echozva ez a sor.:
Kodi/17.6 (X11; Linux aarch64) LibreELEC/8.2 App_Bitness/32 Version/17.6-Git:a9a7a20
De még azzal is kiegyeznék,hogy a kodi menüben láthatatlanná tenni ahol a biztonségi mentés készítés és visszaállítás az smb és az ssh jelszó van azokat kivenni,hogy ne legyen hozzáférhető. Ne tudja a rendszert frissíteni vagy biztonsági mentést betölteni mert nagon be kavar sokszor.
[ Szerkesztve ]
Tanulok mindig. Okulok - Szerelek. --> nrg_52 Ez csak az aláírásom. Nem mindig sikerülhet az életben amit szeretnél. De ha közel vagy hozzá már fél siker. Nekem egy célom volt a család. És megkaptam. Ezen felül már csak grátisz az élet.
-
ztsoft
őstag
Ha már ennyire tiltani akarsz dolgokat, akkor ajánlom figyelmedbe a Master lock, itt a beállításokat is kóddal tudod védeni (azt nem tudom, hogy a régebbi Kodi-n van-e, de az újon biztos). Letiltasz minden hozzáférést (ssh, smb, web) a beállításokban, majd bekapcsolod a master lock-ot.
Esetleg létre lehetne hozni egy másik Profilt gyengébb beállításokkal (ezt nem tudom mennyire lenne megfelelő).
Git:a9a7a20
Ez csak annyit jelent, hogy melyik verzióból lett fordítva.
De az se volna baj ha át lehetne írni az egész sort mert fel telepít minden baromságot.
Ezt kifejtenéd bővebben. Milyen sort akarsz átírni? Milyen baromságot telepít fel? Alapból csak a működéshez kellő dolgok vannak fent (még magyar nyelv sincs).
sokszor annyira ledarája a boxot,hogy csoda,hogy csóri még bekapcsol.
Milyen box ez?
-
Vtmk
tag
válasz ztsoft #69251 üzenetére
Ezt találtam,de még nem vált be..:
CoreELEC 1/packages/mediacenter 1/kodi 1/patches 6/ kodi-ce-005-fix-le-addons.patch
diff --git a/xbmc/filesystem/CurlFile.cpp b/xbmc/filesystem/CurlFile.cpp index 3169bb9..f7c3ab9 100644 --- a/xbmc/filesystem/CurlFile.cpp +++ b/xbmc/filesystem/CurlFile.cpp @@ -1000,6 +1000,11 @@ bool CCurlFile::Open(const CURL& url)
// setup common curl options
SetCommonOptions(m_state, m_failOnError && !CServiceBroker::GetSettingsComponent()->GetAdvancedSettings()->CanLogComponent(LOGCURL));
+
if(strcmp(url2.GetHostName().c_str(), “libreelec.tv 1”)
|| strcmp(url2.GetHostName().c_str(), “kodi.tv”))
g_curlInterface.easy_setopt(m_state->m_easyHandle, CURLOPT_USERAGENT, “Kodi/18.2 (X11; Linux aarch64) LibreELEC/9.0 App_Bitness/32 Version/18.2-Git:18.2-Leia”);
SetRequestHeaders(m_state);
m_state->m_sendRange = m_seekable;
m_state->m_bRetry = m_allowRetry;
Curl User Agent is set to “Kodi/18.2 (X11; Linux aarch64) LibreELEC/9.0 App_Bitness/32 Version/18.2-Git:18.2-Leia”Tanulok mindig. Okulok - Szerelek. --> nrg_52 Ez csak az aláírásom. Nem mindig sikerülhet az életben amit szeretnél. De ha közel vagy hozzá már fél siker. Nekem egy célom volt a család. És megkaptam. Ezen felül már csak grátisz az élet.
-
Vtmk
tag
válasz ztsoft #69254 üzenetére
x96s905x box telepakol a repobol mindent. pl a 2/16gb-ból ugye 12gb a tárhely ami marad és arra kb plugint is rakosgat és a biztonsági mentések után kb 600mb marad a kinézetet elállítja a menüket a plugint átírja de szerintem nem is tudja mit csinál és egyszer szól,hogy megint xar a box.... Akkor elmegyek hozzá elhozom localon újra pakolom 5 perc és utána meg mindent újra telepíteni másolni beállítani kb 3 óra..
konkrétan ezt a sort:Kodi/17.6 (X11; Linux aarch64) LibreELEC/8.2 App_Bitness/32 Version/17.6-Git:a9a7a20
most nézegetm talán ebben van:
import urllib2
def getUrl(url):
req = urllib2.Request(url)
req.add_header('User-Agent', 'TesztElek 1.0')
req.add_header('username','username')
response = urllib2.urlopen(req)
link = response.read()
response.close()
return linkTanulok mindig. Okulok - Szerelek. --> nrg_52 Ez csak az aláírásom. Nem mindig sikerülhet az életben amit szeretnél. De ha közel vagy hozzá már fél siker. Nekem egy célom volt a család. És megkaptam. Ezen felül már csak grátisz az élet.
-
tomi7711
aktív tag
Sziasztok! Segítsetek nekem pls...
Van egy ALFAWISE S92 TV BOXOM amin LibreELEC 8.x.x verzióját használtam egy Sony PS3 BR-es távirányítóval amin tökéletesen működött az, hogy ha kikapcsoltam a tv-t, lement alvósba majd ha újra bekapcsoltam elindult a Kodi (az is lehet, hogy a távirányítón kellett gombot nyomnom és a tv-t kapcsolta be de ebben nem vagyok teljesen biztos). Ez elég komfortos volt így Megkívántam a 9-es verziót de mivel a Libre nem vitte tovább az Amlogic vonalat CoreELEC-re tértem át. Sajnos ez az alvásból felébresztés CoreELEC óta nem megy. Hallottam erről a inject_bl301 dologról de nem vagyok benne biztos, hogy nekem erre szükségem van és ha igen egyáltalán megcsinálhatom-e ezt a TVBOX-ommal mert szétcseszni nem akarom sleep.conf-ban kitöröltem a Suspend sort, meg is jelent a menü de nem éled úgy sem. Android-ot nem használom rajta, belső tárra másoltam a cuccokat a kártyáról.
Próbálkoztam a cec-client parancsokkal de azok nekem kicsit szeszélyesen működnek. Legvégső esetben egy CEC ébresztés is megfelelne ha egy távgombra be tudnám állítani... Max bekapcsolha hagyom a boxot.
Előre is köszönöm a segítségeteket.
[ Szerkesztve ]
-
Vtmk
tag
Talán jó fele tapogatózok..
System.BuildVersion
import xbmc
real_user_agent = xbmc.getUserAgent()
print real_user_agentTanulok mindig. Okulok - Szerelek. --> nrg_52 Ez csak az aláírásom. Nem mindig sikerülhet az életben amit szeretnél. De ha közel vagy hozzá már fél siker. Nekem egy célom volt a család. És megkaptam. Ezen felül már csak grátisz az élet.
-
ztsoft
őstag
válasz Pelican #69259 üzenetére
Ő sem tudja.
Ezzel a sorral van baja, de, hogy mi, azt nem árulja el.
Attól, hogy a UserAgent-ben átírja, még mindig ez marad a verzió száma. Meg az is jól látszik, hogy nem ért hozzá, vaktába lövöldöz mindenre. Az adott válaszokra viszont nem is reagál.
Én el is engedtem.
-
Vtmk
tag
válasz ztsoft #69260 üzenetére
Mit nem értesz? Azt hogy átírni?
Pl bemész a boltba és mondod ,hogy kérsz egy kiló kenyeret megkérdik mire kell?
Átírni,hogy ne tudja a fater milyen rendszer mert össze vissza másolgat rá mindent.
Leakarom korlátozni a boxot.
DE ezt nem értitek amiket leírtam tényleg sajnálat.
Ennyire nehéz,hogy nem tudod megmondani melyik file-ban van ki echozva vagy printe-elve ez az érték?Kodi/17.6 (X11; Linux aarch64) LibreELEC/8.2 App_Bitness/32 Version/17.6-Git:a9a7a20
-
gyépés
aktív tag
Nem akarok életvezetési tanácsokat adni, de ha faterod rendszeresem szétgányolja, akkor egyre ritkábban javítsd meg inkább. Olyan, mint a gyereknevelés, meg kell értenie a következmények súlyát, ha elrontja, majd belassul, vagy nem tudja használni, tanuljon a saját kárán, mert így csak magadnak szerzel egy csomó munkát meg idegességet. Persze, ha neked ez egy hobbi, hogy kiküzdöd ezeket, akkor más a helyzet. Tényleg nem akarlak megbántani, de olyan, mintha faterod miatt lennél ezen a fórumon ilyen ingerült, pedig mindenki próbál segíteni.
"Ha kell, ha nem, ha muszáj... Hívjatok úgy: SZOMORÚ SZAMURÁJ!" by Kocsor Zsolt
-
Vtmk
tag
válasz gyépés #69262 üzenetére
Szia pont ezért szeretném úgy alakítani,hogy ne tudjon beleprodukálni.
Amit lehet lekorlátozni. Azt had nyomogassa össze vissza.
-
őstag
sziasztok, X96 MAX-om van, gigabit lannal.
tudja ez a wake-on-lant?
ha igen, hogyan kell ezt használni?terminalból eddig jutottam:
CoreELEC:~ # ethtool eth0 | grep Wake
Supports Wake-on: ug
Wake-on: g
it never gets easier, you just go faster
-
Vtmk
tag
válasz AiRLAC #69266 üzenetére
Mivel lehet ezeket a file-okat dekódolni?
libresolv.so pl?
-
kmisi99
addikt
Sziasztok eddig egy buta tv-m volt X96 max + al coreelec, de tervezem leváltani egy korszerű smart tv-re. Van értelme megtartani a lejátszót, vagy már az új TV rendszere kiváltaná?
-
Vtmk
tag
válasz kmisi99 #69274 üzenetére
Szerintem maradj a boxnál. Nekem egy smartos uhd-m van edenwood 124cm. de lassú befagy nem is tud annyit mint egy box. Igaz én a boxot single boot-al telepítem nem dual-al.
Ja és x96 max plus van 4/64gb és jó. Mondjuk libreelec rendszer nekem jobban bejön pl bekapcsoláskor a coreelec sokkal lassabban tölt be. BoogosabbTanulok mindig. Okulok - Szerelek. --> nrg_52 Ez csak az aláírásom. Nem mindig sikerülhet az életben amit szeretnél. De ha közel vagy hozzá már fél siker. Nekem egy célom volt a család. És megkaptam. Ezen felül már csak grátisz az élet.
-
-
ztsoft
őstag
Szia!
Ha nem érdekel a kadenciahelyes lejátszás, és nem nézel olyan videókat, amiben DTS hangsáv van (az újabb TV-kben nincs DTS dekóder), akkor még jó lehet a smart TV.
Én személy szerint, biztos a box mellett döntenék.
-
Vtmk
tag
válasz korcsi #69277 üzenetére
Igen és nagyon jól muzsikát édestova 3 éve.
Nem nagy márka,de ha utána nézel egyszügyön nyomják a lapokat annyi hogy a burkolat és a márka más.
http://muszakiguru.hu/shop/index.php?term_id=8146¢er=uj_termekTanulok mindig. Okulok - Szerelek. --> nrg_52 Ez csak az aláírásom. Nem mindig sikerülhet az életben amit szeretnél. De ha közel vagy hozzá már fél siker. Nekem egy célom volt a család. És megkaptam. Ezen felül már csak grátisz az élet.
-
Vtmk
tag
De a smart tv tudást én leszavazom. Nincs olyan széles választék skálája mint egy boxnak és az android mindig is egy lassú rendszer marad.
Fölöslegesen sok program fut amit nem is használsz csak eszi a ramot meg a procit.
Emellett a smart tv-n nincs olyan sok kényelmni lehetőség mint egy boxon levő libreelec vagy coreelec esetleg alexelec. De persze ki mire használja. Emellett ha lenne boxom soha nem használnám sőt nem is használtam még a tv-men a smart részt. Körülményes sok minden csak fizetős bonyolultabb (átlagos felhasználónak.) Boxon meg azt csinálsz amit akarsz.Tanulok mindig. Okulok - Szerelek. --> nrg_52 Ez csak az aláírásom. Nem mindig sikerülhet az életben amit szeretnél. De ha közel vagy hozzá már fél siker. Nekem egy célom volt a család. És megkaptam. Ezen felül már csak grátisz az élet.
-
blakey
titán
TV-je válogatja de az igazi médialejátszó nem a TV-kben van, ettől eltelkíntve a Plex/Emby teljesen problémamentes lejátszást tud biztosítani, de ahhoz kell egy szerver (NAs, gép) amin az adott szolgáltatás fut, tehát nem USB-ről menne a lejátszás. Szerintem tartsd meg a boxot és használd ugyanúgy ahogy eddig csak 4K-n.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
tobias40
veterán
Van egy ellenpélda is :
nekem a tv-n a Netflix addonban 1080p-ben jön az adás,a boxon (Mecool M8s pro)csak 720p-ben.(jön a Mecoolban is 1080p-n de abban szaggat..)
Tudom hogy vannak olyan boxok amik tudnak 1080p-ben Netflixet de az a magasabb árú box.Természetesen én is a boxot használom mindenre(Netflixre is .. ) és azt is javaslom,ez csak egy érdekesség volt ha Netflix minősége fontos.
Kérdés az hogy meddig támogatja a Netflix a régi Panasonic 65VT50 tv-met...
[ Szerkesztve ]
-
biega
aktív tag
HBO Go addont honnan érdemes CE-re telepíteni?
-
mikrofon
veterán
válasz ekrisztian #69272 üzenetére
-
mikrofon
veterán
válasz tobias40 #69282 üzenetére
Én is az okostv + netflix alkalmazást akartam említeni. Ha valaki megelegszik ezzel. Akkor igazán egyszerű és sok dologtól megkíméli magát. Főleg ha hozzá vesszük hogy az teljesen legális így nem kell VPN és egyéb... Bekapcsolod a tv-t, kiválasztod a filmet, sorozatot, aztán nézed.
Persze kell egy normális tv hozzá az biztos....[ Szerkesztve ]
-
darvinya
titán
Nekem Sharp LC40UH7252 Tv van, ami X96Max-al(Droid/CE) felveszi versenyt.
Beépített lejátszója mindent lejátszik, akár USB-ről akár NAS-ról.
De így is box-ot használom, mert megszoktam.
Ha lenne app normál Tv-hez Tv-n, akkor box menne a fiókba, vagy maradna porfogónak.
Igaz ez Tv nem normál hang rendszerű, s ez hallható is.
NetFlix adott 4k-ra, de csak kábelnél, mert WiFi csak 2.4-es.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
SunMount3r
nagyúr
Messze van még az, amikor egy Netflix-es 4K stream képének bitrátája közelébe lesz az UHD BD Remux-okénak. A HD hangokról ne is beszéljünk. De még csak DTS-ről se.
FHD képi bitráta esetén dettó, ott is csak pár nagyobb felkapott eset van, amikor mondjuk, hogy kb. megüti a szintet.
-
darvinya
titán
válasz SunMount3r #69288 üzenetére
Hát nem tudom.
4K anyag letöltve vagy NetFlix-en nézve, ugyanazt a képet kapom.
Igaz, ennél NetFlix külön ESN kulcs van.
Működik nélküle is, de akkor csak alap minőség érhető el.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
cof
veterán
válasz darvinya #69289 üzenetére
Hát ha ugyanazt töltöd le a virágboltból, amit a netflixről töltöttek fel oda, akkor persze, hogy ugyanazt kapod.
De, az is igaz, hogy egy bizonyos távolságból már nem teszel különbséget 1080 és 4K anyag között sem, csak ha 10 centiről nézed a TV-t és számolgatod a pixeleket.
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
blakey
titán
válasz SunMount3r #69288 üzenetére
A Netflix és általában a szolgáltatók szép lassan AV1-ben biztosítják az anyagot ami nagyon jó minőségű, tehát a két bitrátát nem érdemes összehasonlítani. Élvezeti szempontból szerintem nem vészes a Netflix és bőven az a kategória ami kellemes kikapcsolódást biztosít. HD hangokra sem feltétlenül van szükség, az EAC3+Atmos bőven elég.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
gyűrű
addikt
válasz tobias40 #69282 üzenetére
Nekem is van 4K-s tv-m ahol tudnám nézni a "4K"-s netflixet, de mégis a GT-Kinggel nézem.. HD-ben. Kényelmi szempont is, meg a smarttv apk-nem tud pl. feliratot rendelni/letölteni a filmhez. A kodiban ugye ez alap.. Aztán a NF apkban nem lehet képkitöltést/levágást se módosítani. Sokszor van hogy megtetszik vmi , de a NF nem tesz fel hozzá feliratot, viszont amúgy elérhető magyarul..
-
SunMount3r
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Mazda topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen videókártyát?
- Xbox tulajok OFF topicja
- Honor Magic V2 fél év után
- Parfüm topik
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- alza vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- Raspberry Pi Zero W (v1.1) + 16Gb Sandisk UHC microSD
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
- HYPER GAMING PC // RYZEN5 1600X // 16GB DDR4// SSD+HDD// ASUS ROG STRIX RX VEGA56 8GB(GTX 1080PoWeR)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest