- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Apple Watch
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ejelhar
senior tag
válasz kovakovi77 #69325 üzenetére
Találgatok:
elég neki a delej?
Én jártam úgy, Patriot SSD okay, jófajta Intel -ami telepakolva cache memóriával- az meg bizonytalan.
Aktív USB HUB közbeiktat, azóta atomstabil. -
rover45
őstag
Sziasztok!
Még 2016-ban vásároltam egy ilyen dobozkát: [link]
Éveken át tökéletesen működött, a fő felhasználási célja, USB-n rádugott vinyóról filmeket játszott le.
Jó pár hónapja viszont nem használtuk és nem is volt áram alatt. Most szeretném beüzemelni arra, hogy helyi hálózaton lévő NAS-ről (dlna, samba) filmeket tudjak vele nézni.
Azonban, most bekapcsolást követően először bejön a szokásos GoogleTV logo, majd a szokásos MBOX logo és itt megáll. Vagyis az MBOX logo animált és az animáció fut, de 2 órán keresztül nem csinál semmit. Hiába resetelem az alját, akkor is ez van.
Először resetet nyomva nyitottam egy recoveryt, wipeoltam a szokásos dolgokat de semmi.
Mint minden jól nevet PH!-s olvastam egy csomót itt a fórumban, oké.
Az USB Burning Tool egyáltalán nem látja a készüléket. Dugtam usb2 és usb3ba is, természetesen alaplapi csatlakozókba (többe is), semmi.
Oké, sd kártya elő, sw felmásol, recovery ismét, itt bármit szeretnék feltelepíteni, állandó jelleggel ezt a hibaüzenetet kapom.
Több kártyával is próbáltam, mindig látszódik a kártya és a tartalma, de a hibaüzenet mindig ugyanez.
Most, hogy elfogytak az ötleteim fordultam hozzátok, hogy kinek mi a véleménye a dologról?
A készüléket szétszedve, ez van a nyákon: [kép]
Előre is köszönöm a segítséget -
gsc73
aktív tag
Sziasztok!
Van egy H96proPlus boxom (S912). SD kártyán CE 9.2.1, minden működik (Youtube, Samba megosztást látja, stb. DE SSH-n nem tudom elérni a boxot:
- SSH szolgáltatás be van kapcsolva.
- IP OK, HTTP-n keresztül egyébként a 8080-as porton elérem.
- Próbáltam Putty-val, Putty 64-el, WinSCP-vel, Windows PowerShell-el, és egy Linuxos gép terminálján keresztül is.
- Próbáltam másik routerrel, de mindig pontosan ugyan az történik: "Connection refused"Van valakinek ötlete?
Egyébként azért szeretném elérni SSH-n a boxot, mert a távirányító nem működik, ami azért gond, mert nem tudom bekapcsolni a box-ot (!!!), miután kikacsoltam az USB-s rádiós bill-ell. Ha másképpen is meg lehet oldani a remote.conf file másolását, akkor nekem úgy is jó, vagy van egyéb módszer a bekapcsolásra?
Üdv: G.
[ Szerkesztve ]
kedvenc szavaim: palack, flakon, kredenc, fridzsider, ibrik, trafik, szvetter, fregoli, rezsó, sparhelt, vájdling, szifon, gardrób, partvis, spejz, tégely, drót, abrosz, lavór...szocreál.
-
Monngoose
aktív tag
Ahogy nézem mindenhol kifogyott, ahonnan priority-val hozzá tudnál jutni.
Viszont ha főként filmezésre kell, akkor a kisöccse (x2 Cube) is bőven elég, persze CE-vel. Ugyanaz a hardware, csak a memória kevesebb (2/16).
Innen, európai raktárból érdemes rendelni (US$1.39 szállítási költség).Az általam készített ill. módosított yaDIS sablonok (Templates) friss letöltő linkje: https://mega.nz/#!CJgFzAhI!IDi98X_kIrzbsJDifzgZoUtevqDXvIIeMcb34kh1ZUc
-
senior tag
Meg tudná mondani valaki, hogy a Beelink GT King második (Rev.B / B922) szériája is érintett-e a LAN hibák téren? Vagy ezeknél már nincs rizikó?
Köszönöm!" I'm fat, but you're ugly. I can diet... :D "
-
Monngoose
aktív tag
Szerintem pedig az, de lehet, hogy más neve alatt. Pl. a Vontar is forgalmaz ugoos cuccokat a saját neve alatt.
A paraméterei egyébként teljesen megegyeznek az ugoos x2 cube-bal.
Itt a hivatalos oldala.Az általam készített ill. módosított yaDIS sablonok (Templates) friss letöltő linkje: https://mega.nz/#!CJgFzAhI!IDi98X_kIrzbsJDifzgZoUtevqDXvIIeMcb34kh1ZUc
-
ginola
addikt
válasz eric.cartman #69361 üzenetére
Úgy tudom a GT King szofveres és nem hardveres hiba volt, amit javítottak.
-
senior tag
-
ginola
addikt
válasz eric.cartman #69366 üzenetére
Ezt egy már meglévő készüléknék hogyan lehet tesztelni?
-
senior tag
-
gsc73
aktív tag
válasz the.odzsy #69359 üzenetére
Szia!
Köszi a tippet, de sajnos ez sem megy...
Egyéb ötlet? Valami spec beállítás? "B" terv? Bármi?
Üdv: G
kedvenc szavaim: palack, flakon, kredenc, fridzsider, ibrik, trafik, szvetter, fregoli, rezsó, sparhelt, vájdling, szifon, gardrób, partvis, spejz, tégely, drót, abrosz, lavór...szocreál.
-
mikrofon
veterán
válasz Monngoose #69360 üzenetére
Az oroszok lerabolták a készletet. Nem vicc, tényleg. Ennek a box-nak elég nagy az orosz támogatottsága. Közben jött az orosz karantén, kijárási tilalom, egyre többen akartak box-ot és ezt választották.
Ráadásul szép lassan át is állnak az útód gyártására, X3 Pro, a szoftvere teljesen ugyan az. Ugoos X3 pro/plus, Vontar így érdemes keresni.
2/16-ot én nem rendelnék. Az androidnak nem elég.[ Szerkesztve ]
-
mikrofon
veterán
Maga az eszköz nem ugoos, csak a szoftvere. Bárhonnan veszed. Azért érdemes Vontar-tól venni mert ők szerelik össze jó minőségben. Normális tápot is adnak mellé.
Én korábban sokat írtam róla keress vissza. Ott van közvetlen link is az ugoos honlapjára, meg még néhány érdekesség pl, hogy az eszköznek csak a szoftveres fejlesztésében vett részt az ugoos, sőt a mai napig fejlesztik a szoftvert a felhasználói igény alapján, jönnek ki frissítések mind android, mind ATV mind dualboot firmware...[ Szerkesztve ]
-
mikrofon
veterán
Gondolom azért nincs ott mert az Amlogic S905X3-hoz még nincs stabil CE verzió csak a nightly. Egyébként ha a gyári dualboot-ot teszed fel akkor amúgy is a nightly lesz benne és X2 esetén is neked kell frissíteni a stabil verzióra. Mondjuk nem túl bonyolult. Az Update TAR fájlt kell letölteni, bemásolni az Update könyvtárba és újra indítani a box-ot.
De pár HSZ-szel korábban olvashatjuk hogy nemsokára jön a stabil 9.2.2. És az már jó lesz Amlogic S905X3 SoC-hoz is. Mint korábban írtam alapvetően ugyan az a szoftver van mindkét típusra. Persze a firmware-nél figyelni kell hogy X2 vagy X3, de lényegében ugyan az. Mindig egyszerre is jön ki a frissítés.
Ugoos X3 CE + ATV dualboot 0.310.31 sasvlad féle ez most a legújabb, de várható majd még a 0.32 is felmerült az igény hogy android rendszeren a hang beállításoknál legesen a hang csatornák számát állítani és le vagy fel konvertálni....
A 4pda-s t topik fejlécében ott van a hivatalos atv + CE dualboot verzió is. Én ezt használom. Itt találsz még többi fajtát is.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz mikrofon #69373 üzenetére
Igazából én csak CE-t szeretnék rajta futtatni. Jelenleg egy Pi4-et használok, de úgy látom arra szinte sose fog stabil LibreELEC készülni, a jelenleg verzióval pedig nem vagyok maradéktalanul megelégedve... .
Akkor ezek szerint vehetek nyugodtan X3-at is, mert hamarosan lesz rá stabil CE? -
SunMount3r
nagyúr
Írnám is a rokonnak, hogy update-eljen (Gt1-mini X2), de ezek aggasztanak:
Added new hardware tab in CE-setting
Added support to configure CEC in CE-settings
Added support to configure fan in CE-settings
Added support to configure ODROID-N2/C4 blue LED heartbeat in CE-settings
Added support to configure remote wakeup in CE-settings
Added support to configure the CPU governor in CE-settings
Added support to configure USB power in CE-settings
Added support to configure VESA display in CE-settings
Added support to configure WOL in CE-settings
Added support to install/remove BL301 bootloader in CE-settingsMert ha így a dolgokat újra be kell állítgatni, vagy olyanokat is kell, amiket eddig nem kellett, akkor inkább azt írom, hogy nem hagyja frissíteni (mert ezekhez már avatottabb kezek kellenének személyesen).
-
djnice
veterán
válasz SunMount3r #69376 üzenetére
Miért kellene azért bármit is állítgatni mert lehet???
-
blakey
titán
válasz eric.cartman #69366 üzenetére
Szoftveres hiba volt.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
nfsu17
veterán
válasz SunMount3r #69376 üzenetére
csak félve írom, de ezek nem tegnap kerültek bele...bár nem tudom mikori a rokon fw-e
-
gsc73
aktív tag
Sziasztok!
Nos, megosztom veletek a saját "B" tervem, hátha segít valakinek, ha nem megy az SSH. Mivel a CE SD kártyán van, így az SD kártyát kivettem, átalakító, be a laptopba, remote.conf-ot bemásoltam az SD gyökerébe, és már megy is távirányító. Ez jó. DE , ez nem oldotta meg az alapproblémát:
Ha kikapcsolom a box-ot, nem tudom bekapcsolni (csak úgy hogy kihúzom a tápot és visszadugom.) Ti hogyan kapcsoljátok be? Más boxokon van gomb?
Üdv: G.
-
senior tag
válasz blakey #69379 üzenetére
Ez jó hír - köszönöm.
Az téveszthetett meg, hogy sok helyen olvastam, hogy a hibát hardveresen is tudták javítani (némely példányon) - egy 22ohm-os ellenállást kellet rövidre zárni és sokaknál ez hozta a megoldást mert a 25Mhz-es LAN (10/100)órajel nem akart 125MHz-re (1000Mbps) váltani." I'm fat, but you're ugly. I can diet... :D "
-
stigma
addikt
válasz blakey #69346 üzenetére
Hi, kipróbáltam tegnap az Embuary (Leia) ski-nt alapból sajnos a maradék egyéb videok nem jelentek meg. kb 30 percig szórakoztam vele, valószínű valami beállítás gond lesz, mert másnál láttam (youtube videoban)
Egyenlőre visszaraktam a standard CE skint, a maradék 2 mappát mivel annyira nem fontos smb-n betallóztam.Köszi az instrukciókat, a napokban még utánanézek, hogy oldhatom meg a dolgot.
....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
mikrofon
veterán
válasz djnice #69378 üzenetére
Ezzel kapcsolatban nekem is lenne kérdésem. Ugye én a dualboot-ot nightly verziót visszafrissítettem 9.2.1 stabilra. Azt beállítottam és azt használom. Ezt gondnélkül frissíthetem 9.2.2 stabilra és gond nélkül menni fog minden addon és semmit nem kell újra beállítani?
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz eric.cartman #69382 üzenetére
Igen, mentek a forrasztgatások, stb aztán kiderült, hogy a Beelinknél a hiba és bootloder/kernel frissítéssel megoldható amit rendbe is tettek, tehát Beelink esetében érdemes frissíteni a droidot, mert az hatással van a CE működésére, de már annyi víz folyt le a dunán, hogy azóta már CE-vel árulják a GT-Kinget, legalábbis akik mostanában vettek azok mind ilyet kaptak. Nagy eséllyel ha most veszel akkor olyan verziót kapsz.
Az én GT-Kingem is abból a szériából származik ahol feltűnt a sok hibásnak tűnő példány, ebben az időszakban voltak a forrasztásos megoldások, nálam ritkán fordult elő, hogy nem volt gigabites a kapcsolat és ez is csak CE alatt, ezt a hibát Beelink orvosolta, utána szinte egycsapásra mindenkinél megjavult és szinte biztos, hogy a forrasztások nagy százaléka felesleges volt, mert nem ott kellett keresni a hibát. A lényeg, hogy ilyen hibáról az elmúl fél évben már nem hallani. Természetesen hardveres hiba bármikor és bármivel előfordulhat.Más ami van akit érdekel :
A HDR Tone Mapping az S905X3-on jobb, S922X/S905X2-n gyengébben működik, mérni nem tudom, de látni lehet, hogy az S905X3-on jobbak a részletek és nem olyan sötét a kép valamint a HDR2SDR is jobb, ezt egyik fejlesztő írta és ezáltal az én észrevételem is megerősödni látszik de műszer hiányában nem tudok ennél többet írni.[ Szerkesztve ]
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz stigma #69383 üzenetére
Embuaryhoz lehet, hogy érdemesebb az Embycon-t használni és akkor megjelenik, semmit nem kell állítgatni, egyéb felszínek esetében a felszín beállításainál kéne keresni a lehetőséget.
-
Pelican
őstag
válasz eric.cartman #69382 üzenetére
Nem voltál eltévedve, az első szériában volt hardver és szoftver hiba is.
http://pel.hu/eoscard http://pel.hu/bdedit
-
ztsoft
őstag
Szia!
Volt olyan hiba, hogy az .ssh könyvtárat nem tudta létrehozni, így az SSH el sem indult (már nem emlékszem, hogy milyen SoC érintett). Egy próbát megér.
Először nézd meg, hogy a Rejtett fájlok és mappák megjelenítése be van-e kapcsolva. Itt találod, Beállítások->Média->Általános.
Ha ez megvan, akkor a fájlkezelőben (beépített) nézd meg, hogy a /storage alatt létezik-e az .ssh könyvtár. Ha nem, akkor létre kell hozni, helyi menü (jobb egérgomb) majd új mappa létrehozása.
A végén mehet egy újraindítás (biztos, ami biztos alapon).
Jó dolog fontosnak lenni, de fontosabb, hogy jók legyünk.
-
huberpe
aktív tag
nálam 9.2.0 a jól működő rendszer eddig. most egy másik kártyán kipróbálnám a 9.2.2-t.
láma kérdésem az lenne, hogy simán ráereszthetem a régi backupot az új rendszerre vagy egészségesebb újra állítgatni? -
ssgt1981
senior tag
Ilyet használ valaki X96 Max Plus Amlogic S905X3? Az eszköz mennyire bírkozik meg az Atmos és a DTS-X hangsávokkal? Atmos támogatott 7.1-es erősitőre lenne hdmi-n rákötve.
[ Szerkesztve ]
-
stigma
addikt
válasz blakey #69387 üzenetére
Köszi az infót.
Első körben kipróbálom a kevésbé használt X96Air box, utána a többi fő lejátszókon.Habár mint olvasom ma délelött a topic-ot, 9.2.2 stabil támogatja az összes lejátszót mely itthon van (VIM3L, Beelink GT1-mini, X96 Air), szóval lehet frissíteni őket.
Ha már itt vagyunk akkor inkább megkérdezem:
1.Beelink GT1-mini (S905X2): stabil 9.2.1 van rajta, itt csak az update mappába teszem az új rendszert és restart
2. X96Air: 20200406-os nightly-n vagyok, viszont mivel a rendszer sd-n van a szokásos CE telepítős moddal kiírom.
3. Khadas VIM3L: 20200102-es nightly-n vagyok, viszont itt az emmc-re USM burning tool-al írjam ki? Ha jól emlékszem neked sima VIM3-ad van.Válaszodat előre is köszi.
....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
blakey
titán
válasz stigma #69392 üzenetére
Mindegyik működik Update mappából, nem kell új img. Szerintem a VIM3L-nél is már úgy működik.
-
ORCA58
addikt
A kérdésem nem tartozik a topik témához, de mivel itt többen sok boxot láttak kívül - belül, lehet válaszolnak. Egyszerűen kíváncsi vagyok.
Adott 2 box. A MINX U9-H és TANIX TX9S. Minkettő S912-es a 2GB RAM-al. Valóban CE-vel használom, csak a kipróbáltam a Tanix androidos képességeit is. A Minixen Android 6 , a Tanix 9 van. A Minixen új korában sem lehetett normálisan böngészni, katasztrofálisan lassú, mindegy milyen böngészőt próbáltam. A Tanix meg gyors pörgős, normálisan használható. Mi lehet az oka? Az android verzió, vagy esetleg a RAM sebessége az oka? -
gsc73
aktív tag
válasz tcsaba007 #69385 üzenetére
Szia!
Közben megtaláltam az alábbi beállítást, ami szürke (nincs alvó/készenléti mód választási lehetőség):
Kicsi keresgélés után pedig ezt a fórumot találtam (még nem olvastam végig). Ott el is akadok, hogy "First I enabled the standby mode in the “sleep.conf”. Hol van ez a file? Vagy honnan, hova kellene másolni? És mit kellene benne módosítani?
Valószínűleg engedélyezni kell a sleep módot és akkor nem kapcsolja ki a CE a boxot, azaz nem áramtalanítja, hanem alvó/készenléti módba kapcsolja, amikor pirosan világít a led és akkor a bekapcsolható vagy a saját távjával, vagy USB-s bill-el?
Próbálkozom, ha lesz fejlemény megírom.
@ztsoft: nagyon köszönöm az ötletet, mindenképpen meg fogom próbálni!
Üdv: G
-
blakey
titán
válasz ORCA58 #69394 üzenetére
A droid verziója az oka.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz djnice #69378 üzenetére
Olyanra gondolok, pl. hogy volt egy opció, amit most másra cseréltek ki, vagy neveztek el és az alapra áll az update után, vagy hogy most olyasmit is állítgatni kell, amit azelőtt nem kellett, hogy olyan legyen mint volt, stb. szóval ilyesmik.
Akkor simán mehet az update, nem fog semmi "elállítódni"?
Amúgy nem auto update-el magától? Mert én úgy tudtam, ha új fő verzió van, akkor jelzi és ha Oké, akkor magától letölti és végigtolja az update-et... ? (Ezt arra írtam, amit Stigma kérdezett a Gt1-mini-jére).
(#69380) nfsu17 : X2-es a Box, tehát nem volt Nightly-zás, hanem a fix 9.2.1 volt fent végig.
-
őstag
sziasztok! X96 max alatt lehet már a droidot frissíteni? emlékeim szerint eleinte kinyírta az ethernetet CE alatt a droid frissítés.
azért gondoltam, mert egyben lenyomnám a droid/CE frissítést, ha egyébként nincs miért parázni.it never gets easier, you just go faster
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Építő/felújító topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- BestBuy topik
- Android játékok topikja
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Apple Watch
- További aktív témák...
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- Raspberry Pi Zero W (v1.1) + 16Gb Sandisk UHC microSD
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
- HYPER GAMING PC // RYZEN5 1600X // 16GB DDR4// SSD+HDD// ASUS ROG STRIX RX VEGA56 8GB(GTX 1080PoWeR)
- GAMER PC: i5-12400F/14600K -Új RTX 4060 Ti - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest