- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Honor Magic V2 fél év után
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Apple Watch
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Huawei Pura 70 - fura lettem
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
NavySeal
senior tag
Sziasztok! BB2-n próbálnám új telepítéssel a 9.0.1 CE-t, de a gyári Mecool távirányító nem működik (bejön a CE és onnan nem moccan). Az eddigi verziókkal nem volt gond és "mókolni" sem kellett pkuszban semmit. Mit próbáljak meg?
Több valamit, kevesebb semmit!!
-
blakey
titán
válasz NavySeal #53051 üzenetére
Néha nem árt használni a keresőt vagy követni az eseményeket. CE-ből kikerült a Mecool támogatottsága, azaz mégsem, egy parancssorral újra működni fog vagy remote.conf-ot használsz ahogy LE esetében tettük.
SSH-n kiadod ezt a parancssort majd újraindítod a boxot és úgy fog működni ahogy korábban:echo "meson-ir * mecool" > /storage/.config/rc_maps.cfg
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Dolphine
addikt
válasz blakey #53050 üzenetére
Akkor azt hiszem, hogy lassan nem ártana frissítenem.
Azért furcsa a helyzet, mert ennél a verziónál simán elindul a sample:
Solo.A.Star.Wars.Story.2018.REPACK.2160p.UHD.BluRay.HDR.TrueHD.Atmos.7.1.x265.HUN-LegacyA repack kodekje:
Encoder...........: x265 2.9
Resolution.......: 3840x1608
Parameters: Main10/L5.1/High 4:2:0/10bit/HDR10/BT.2020
Bitrate..........: 21.2 Mbps
FPS.............: 23.976 fpsAmi nem indul:
Codec..........: HEVC, HDR 10, BT 2020
Resolution.....: 3840x2160
Bitrate........: 43100 Kbps
Fps............: 23.976A Minix tud egyáltalán HEVC mellett HDR 10-et?
Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
blakey
titán
válasz Dolphine #53053 üzenetére
A Minix tud egyáltalán HEVC mellett HDR 10-et? - tud, az előzőnek is mennie kéne.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Dolphine
addikt
válasz blakey #53055 üzenetére
Kellene, de mégsem teszi.
Kedves barátom hozott vagy 5 filmet UHD-ben, de egyikbe sem tudtunk belenézni, mert egyik sem indult el.
Egyelőre ez az UHD dolog még nem aktuális, de azért jó lenne tudni, hogy mi a gond vele.
Maximum majd frissítem a CE-t, utána megint megpróbálom.
Az AVR nem szólhat ebbe bele ugye?Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
blakey
titán
válasz Dolphine #53056 üzenetére
Kedves barátom hozott vagy 5 filmet UHD-ben, de egyikbe sem tudtunk belenézni, mert egyik sem indult el. - rossz dtb, rossz beállítás is lehet, így nem tudom megmondani, hogy mi lehet a hiba, az anyag jónak tűnik és nálam röccenésmentesen megy, mindig is ment a 4K-t az összes boxomon.
-
-
blakey
titán
válasz Dolphine #53058 üzenetére
Nyilván a dtb hiba esetedben szinte kizárható de bármi előfordulhat. Droid alatt kipróbáltad a Minix XBMC-vel?
-
Dolphine
addikt
válasz blakey #53057 üzenetére
Na, most aztán teljes a képzavar.
Letöltöttem ezt, és simán elindult:
https://4kmedia.org/sony-bravia-uhd-hdr-4k-demo/
Ez HDR videó 10bit HEVC
A Jellyfish demoból is kirpóbáltam kettők UHD fájlt és simán megy.
jellyfish-120-mbps-4k-uhd-h264.mkv
jellyfish-120-mbps-4k-uhd-hevc-10bit.mkvNem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
blakey
titán
válasz Dolphine #53061 üzenetére
A kaptt filmeket hozott hordozóról próbáltad vagy sajátodra átmásoltad? Lehet, hogy a fájlrendszer nem tetszik neki amiről lejátszaná.
-
blakey
titán
válasz Dolphine #53061 üzenetére
kaptt=kapott
[ Szerkesztve ]
-
mayday00
őstag
Sziasztok. Jó reggelt mindenkinek. NEOU1-hez ezt kell letöltenem? CoreELEC-Amlogic.arm-9.0.1-Generic.img.gz Köszönöm. Felteszem sd-re, ha nem megy a távirányító újra jelentkezem ha nem gond.
"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."
-
Dolphine
addikt
válasz blakey #53062 üzenetére
Először én is erre gondoltam, utána felmásoltam a NAS-ra, akkor sem indult el.
A sample fájlt letöltöttem, az sem megy. Nem értem.
Ha frissítek a legújabb stabil verzióra, akkor marad minden a régiben? Főleg a távirányítóra gondolok. Most egy kicsit össze vagyok zavarodva, hogy pontosan a távirányító aktiválása hogyan is zajlikNem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
mayday00
őstag
válasz Dolphine #53068 üzenetére
Valami egyszerűbb megoldás nincs? Olvastam, hogy van egy egyszerűbb megoldás. Valami Remote conf filet kell a sd gyökerébe bemásolni. Csak melyik Remote conf file kell nekem? Fogalmam sincs amúgy mi az ssh. Mindig működött rendben a irányító. Csak most nem megy az új verzióval.
[ Szerkesztve ]
"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."
-
Truman
senior tag
válasz mayday00 #53070 üzenetére
Így van, ennél egyszerűbb megoldást nem fogsz találni. Szerintem egy működő remote.conf keresése, tesztelése sokkal több idő.
8.95.6 -es CE -től vették ki a natív támogatást. Engem is hideg zuhanyként ért, mert egyik frissítés után azt se tudtam hogy most bú vagy bá.
És nem voltam vele egyedül, mert az ember elvárná hogy ami korában működött magától, az ne szaródjon el. Szerintem semmibe nem telt volna nekik tovább támogatni, hogy ne kelljen így vele kínlódni. Mert én se nagyon csipázom ezt az SSH -s parancssoros mókolásokat, de hát sajna ez van.
Nekem Mecool BB2 -m van, a parancs kiadása, majd restart után azonnal ment a távirányító tökéletesen. (Annyi hogy nekem a * után mecool -t kellett írni. )[ Szerkesztve ]
Az élet egy sz*r játék, de azért a grafikája nagyon ott van…
-
Pelican
őstag
válasz Truman #53073 üzenetére
"Szerintem semmibe nem telt volna nekik tovább támogatni, hogy ne kelljen így vele kínlódni."
Komolyan azt gondolod, hogy a fejlesztők direkt veled akartak kiszúrni és azért vették ki?
Világosan leírták, hogy mi volt az oka a módosításnak és azt is, hogy hogyan tudod továbbra is használni egy sor beírásával.http://pel.hu/eoscard http://pel.hu/bdedit
-
Truman
senior tag
válasz Pelican #53074 üzenetére
Hol írtam én, hogy direkt kicseszés volt?
Csak megjegyeztem, hogy valószínűleg másképp is meg letehetett volna oldani (szerintem). Ez akkora bűn?
Nem mindenkinek hobbija fórumokat turkálni, meg Linux konzolokba matatni. A legtöbb embernek azért vett media box -ot, mert egyszerűen munka után le akar ülni a TV elé, és nézni a kedvenc sorozatát. A többi sallang nem érdekli.
Pl. ha öreganyámnak otthon a faluba beállítok egy ilyen készüléket, rajta a sok szappanoperájával. És miután nem tudja vezérelni egyik napról a másikra, hadd ne mondjam már azt telefonom, hogy: Mama kapcsolja be a PC -t és nyisson már egy putty -ot! Tudom ezt sokaknak nehéz megérteni. Erről én nem tehetek.[ Szerkesztve ]
-
Truman
senior tag
válasz Pelican #53078 üzenetére
Ne kezdjük már ezt a magas lovon ülő stílust légyszíves.
Mit használjak akkor, androidot, ami kétszer bonyolultabb, és napi ötször lefagy rajta? Még nehezebb elmagyarázni egy laikusnak rajta, mi hogy van.
Azért telepítettem, mert jobb és egyszerűbb. (Legalábbis egyszerűbbnek tűnt.)
Én is tudom, hogy semmi nem kötelező az életben. Mint ahogy ennek a témának a kibeszélését sem kötelező veled folytatni. Szép napot![ Szerkesztve ]
-
Truman
senior tag
válasz mayday00 #53075 üzenetére
Igen.
Először megnézed mi a BOX IP címét, Settings --> System Info --> Summary (fül) --> IP address
Ha USB egeret kötsz a BOX -ra azzal tudod navigálni.
Vagy akár a routered menüjébe is lehet megnézni.Ez egyszerűség kedvéért egy ugyan arra a routerre kötött gépel letöltöd ezt:
Putty.exe 32-bit vagy Putty.exe 64-bitElindítod
Bal oldalt:
Category --> session
De alapból is ez van kijelölve.
(Jobb oldalt) Host name (or IP address): beírod az IP címet, kijelölöd a SSH -t, alul ok -t nyomsz. A megjelenő kérdésre NEM -et nyomsz. Ha minden ok megjelenik egy fekete ablak.
login as: beírod: root
password: beírod: coreelec
egyszerűen beírod a fent a kolléga által írt parancsot. Lehet másolni is. Mindegy.
A végén enter természetesen. Nem fog kiírni semmit, hogy sikeres vagy valami. Bár ez megszokott.
Utána újraindítod.
reboot (parancs)[ Szerkesztve ]
-
Pelican
őstag
válasz Truman #53079 üzenetére
Nem te teszel szívességet a CE fejlesztőknek azzal hogy használod a rendszerüket, hanem ők neked azzal, hogy a szabadidejükben írnak egy olyan szoftvert amitől egy vacak kínai dobozkából egy szuper médialejátszó válik.
Szóval neked kéne leszállnod a magas lóról, hogy te jobban tudod, hogy mit hogyan kellett volna fejleszteni/megoldani.http://pel.hu/eoscard http://pel.hu/bdedit
-
Truman
senior tag
válasz Pelican #53081 üzenetére
Csak nem érted ahogy látom. Én nem vagyok fejlesztő, programozni sem tudok. És persze köszönöm nekik, hogy ezt csinálják. De ha én is fejlesztő lennék, és ezt csinálnám, megpróbálnám azért egy fokkal felhasználó barátrabba csinálni, hogy a zavartalan használatához ne kelljen egy laikusnak pilótavizsga.
Pl. a hajléktalanoknak sem kötelező ételt osztani, de mégis jóízű ételt kapnak, szalmonellavírusmentesen.
Ennél jobban már nem tudom elmagyarázni.Az élet egy sz*r játék, de azért a grafikája nagyon ott van…
-
mayday00
őstag
válasz Truman #53080 üzenetére
Minden ok..Csak egy kis bökkenő van. Beírom a login as: root majd enter.
password. Itt már nem enged semmit beírni. Semmilyen gombnyomásra nem reagál.
Ilyen a táv. Valaki kérdezte. [link]
[ Szerkesztve ]
-
mayday00
őstag
válasz Truman #53080 üzenetére
Köszönöm szépen a részletes leírást. Működik, jó a távvezérlő. Illetve másoknak is köszönöm a segítséget. Ezt a kis leírást érdemes lenne berakni a összefoglalóba hátha másnak is hasznos lehet. Egy teljesen kezdőnek nagyon hasznos lehet. Frissítésnél ha jön ki újabb verzió, ezt már nem kell újra végigcsinálni?
-
blakey
titán
válasz mayday00 #53089 üzenetére
Hasznos ha a keresőt is használod, sokszor szóba került.
-
Csicsóka
őstag
válasz Truman #53083 üzenetére
Az szokott betenni a fejlesztőknek, amikor olyan dolgokért ba**ogatják őket, ami nem tartozik az ő hatáskörük alá. Akkor Te is inkább kivennéd az adott funkciót, mintsem örökké ezért ekézzenek. Nem kell elfeledni, hogy nem fizetsz semmiért, így nem jár support sem.
Hajléktalan példánál maradva, ha nem marha hús kerül a gulyásba, "csak" pulyka, és ezért fellázadnak osztáskor, neked se esne jól, amikor a nagykerben csak pulyka van. Nem Te tehetsz róla, a fikázást pedig Te kapod. -
Csicsóka
őstag
-
mayday00
őstag
válasz Csicsóka #53093 üzenetére
Ok köszi Viszont ez a CE lassabbnak tűnik mint a LE. Maga a rendszer lassabb. Egyből feltűnt. Ez miért lehet? A sd kártya a leggyorsabb, avval nincs gond. Ha a rendszeren belül böngészek, lassabb, lassabban reagál mindenre mint a LE.
-
Truman
senior tag
válasz junkpod #53094 üzenetére
Nehéz úgy megnyugodni, hogy ideges sem voltam.
És miután ez megtörtént, rájöttem én is magamtól, hogy ki kell kapcsolni. Mert az új verzió nem feltétlen jelent jobbat is. Bár ez fizetős programoknál is így van, lásd Win Vista vagy Win 10.
És természetesen nálam minden legális.Az élet egy sz*r játék, de azért a grafikája nagyon ott van…
-
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Szeretnék egy kis segítséget kérni. Van egy Mecool M8s Pro+ box(s905x 2/16). Jelenleg LE fut rajta, de szerettem volna felrakni és kipróbálni a CE 9.0.1-et, telepítettem egy új SD-re, de az alábbi hibaüzenetet kapom és nem indul el. CE-t a 9.0.1 stable-t szedtem le és kiválasztottam a boxot illetve a 2Gb memóriát kellet még.
Majd a 2perc letelte után ez:
Próbáltam többször újratelepíteni az SD-t LE cretorral illetve rufussal is. Nem tudom mi lehet a gond, mert egyszer már fölraktam rá és akkor el is indult csak utána "aktiválni" akartam a gyári távot és újraindításkor már ugyanezt az üzenetet kaptam. Mit ronthatok el vagy mit kellene másképpen csinálnom?
LE másik SD-ről most is kiválóan fut.
-
RedCat
senior tag
Sziasztok!
Egy Mini M8S II-re (905x) feltettem egy szűz CE 9.0.1-et a fogpiszkálós módszerrel. A távirányító nem működik. Hogyan tudom működésre bírni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Eredeti játékok OFF topik
- Spórolós topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- DIGI kábel TV
- PlayStation 5
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Elektromos autók - motorok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- Raspberry Pi Zero W (v1.1) + 16Gb Sandisk UHC microSD
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
- HYPER GAMING PC // RYZEN5 1600X // 16GB DDR4// SSD+HDD// ASUS ROG STRIX RX VEGA56 8GB(GTX 1080PoWeR)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest