- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Honor Magic V2 fél év után
- Poco X6 Pro - ötös alá
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Apple Watch
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
Bent hagyták az állítási lehetőséget vagy az automatikus azt jelenti, hogy el is tűnt a menüpont? - Milyen állítási lehetőséget? Csak kikapcsolni lehetett a 10 bitre váltást.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
MCs88
aktív tag
Tanítható légegerek közül melyik most az ajánlott/kipróbált/jól működő? (Az se lenne rossz, ha maga a power gomb lenne tanítható, de ez nem létszükséglet)
-
blakey
titán
Mele F10 Deluxe, a Power tanítható, iWeiPoo GT01, itt sokminden más is tanítható. Többivel nincs tapasztalatom.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Somatom
veterán
Nekem egy Rikomagic MK702 -m van. Jópár éve vettem, nem tudom, hogy lehet-e még kapni. A kör feletti gombok infrásak, azok taníthatók.
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Dolphine
addikt
Egy korábbi verzióról 9.0.0-ra frissítésnél azon kívül, hogy az Update mappába beteszem a frissítő fájlt, majd újraindítom, van egyéb teendőm? A távirányítót kell újra beállítani, vagy marad minden a régiben?
Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
sepsi0
őstag
válasz blakey #52155 üzenetére
Mele F10 Deluxe
Annyit hozzátennék, hogy az összes funkció gomb tanítható (és a sárga power).
Sőt 4db eszközt lehet külön hozzárendelni, magyarán 4 külön eszközt irányíthatsz vele, alúl lehet váltogatni az eszközök között.
Nagyon jó táv, de én nem ajánlom, 2db van itthon.
Könnyen kopnak a felíratok, az egyiken az alsó billentyűzet már nem látható.
Ami kopottab, azt már nem tudom tanítani, rezeteltem is. Egyszer gondolt egyet és elfelejtette az összes ir beállítást és azóta nem hajlandó megtanulni semmit. Viszont hibátlanúl működik, az akksikat 3-4 havonta kell tölteni.
Ha ez a két hiba nem lenne, akkor a legjobb légegeres táv lenne szerintem, igaz csak egy gagyi 8 dolcsist próbáltam, de azt már eladtam.Az is lehet a kopás csak gyártási hiba, mert amit másodjára vettem az jobban bírja, de 25 dolcsiért többet várnék....
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz blakey #52150 üzenetére
+ azt még nem is írtam, hogy a CE legújabb verziója minden anyagot 10biten játszik le, legyen az SDR vagy HDR, 1080p vagy 2160p, csak 2160p 30fps felett 420-ra vált, egyébként meg 444. Kikapcsolható a 10 bitre váltás és választható a 422 is.
(#52158) sepsi0
3 éves a Mele F10-em, semmi kopás, olyan, mint az új igaz, kizárólag tiszta kézzel fogunk meg minden műszaki eszközt.[ Szerkesztve ]
-
ztsoft
őstag
válasz Csicsóka #52130 üzenetére
Köszönöm!
Már úgyis gondolkoztam az LE leváltásán a belső tárhelyen (egyre ritkábban használom). Még azon gondolkozom, hogy az Ext4-est vagy a simát tegyem fel (már csak frissítés miatt), de lehet, hogy csinálok egy tesztet mind kettővel, majd kiderül mennyi különbség lesz köztük sebességben.
Már a dual boot-on is gondolkoztam, de a blkid nem listázza a system partíciót (gondolom valami turpisság van). Így gondolom csatolni sem lehet (nem próbáltam).
Jó dolog fontosnak lenni, de fontosabb, hogy jók legyünk.
-
-
syler123
veterán
válasz DroiDMester #52133 üzenetére
1-et azért berendeltem, levettem róla mindent, így nem fogják megáfázni, mert alatta van árban. 9990ft, ennyiért lehet mostanában nem lesz. Nekem megfelel akkor is ha 2 hónap múlva jön meg, nem sürgős.
-
kenand
veterán
válasz DroiDMester #52139 üzenetére
Nem gond, van itthon vagy 4-5 box (de a 2GBs-ek 905w-sek, 1 Gbsek 905x, CoreEleccel szépen mennek), de ez most jó ár 2 GBs 905X-ért... (hacsak ez is nem valami hamisított klón lesz....)
ÁFA herce-hurcát én sem szeretem, de végül is ez biztosan alatta van...át fogják engedni ha nem egyből, akkor papír bekérés után...Akár okosotthon központ is lehet belőle ARMbiannal omoticz/ Home Assistant (bár arra inkább egy kevésbé jó 905w-s fogok be)
[ Szerkesztve ]
-
FingR86
őstag
válasz korcsi #52165 üzenetére
MX Plus néven rendeltem GB-ről
de más néven jött: VICTSING
elvileg ugyanaz, csak más rajta logó.ha bejelentkezek az android résszel, vmi cpu-z vagy akármilyen app-al tudom ellenőrizni hogy mégis mi van benne ? csak mert az oldal oldal szerint:
Amlogic S905
Android 5.1.1
2.4G + 5.8G WiFi
BT4.0
100Mbps[ Szerkesztve ]
-
cof
veterán
válasz FingR86 #52168 üzenetére
Próbálj rá azért szerintem is a gxbb_p200_1G_1Gbit.dtb-vel, itt a képen 1000M LAN van feltüntetve, viszont 5 GHz Wifi-t meg nem írja, szóval lehet több változat is készült belőle (én még nem láttam olyat, hogy 5 GHz Wifi és csak 100M LAN, de lehet figyelmetlen voltam eddig).
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
AndrewTdi
addikt
Sziasztok!
meglehet, buta kérdés. A K1 prom jelzi, hogy van új Coreelec. meg tudja oldani magának automatikusan a frissítést? vagy nekem kell frissítenem manuálisan? A belső memóriájára van felrakva a CE, nem SD-ről futtatom.
ha esetleg manuálisan kell, mi a menete a frissítésnek? beállításaim megmaradnak?
Köszönöm -
FingR86
őstag
válasz Csicsóka #52169 üzenetére
közel egy éve vettem már, szerintem vmi raktár kisöprés volt, mert darabját adták 16.44$-ért.
akkor vettem belőle párat és egy megmaradt itthon, és unalmamban elkezdtem vele szöszmötölni.köszi neked is CoF, rápróbálok és majd helyzetjelentek
BT tudom, hogy van benne, de az 5G-s wifi nem nagyon rémlik android alól, igaz épphogy csak szétnéztem a rendszerben.Az is lehet h elkerülte a figyelmem.max szétkapom és bele kukkantok mi van benne hardveresen
[ Szerkesztve ]
-
cof
veterán
válasz AndrewTdi #52171 üzenetére
Szia!
Én is pont ma frissítettem 8.95.6-ról, letiltottam az automata frissítést még annak idején, nekem is eMMC-n van. Coreelec menüben engedélyeztem az automata frissítést, kiírta, hogy letöltötte, újraindítottam a gépet, felrakta, újraindult és már 9-es a CE. Beállítások megmaradnak.
[ Szerkesztve ]
-
cof
veterán
válasz AndrewTdi #52174 üzenetére
Igen. Aztán én mondjuk vissza is állítottam manual-ra a frissítést, várok vele inkább 1-2 hetet, volt már párszor, hogy újratelepítés lett a vége ahogy itt a topikban olvastam, mert nem stimmelt minden box-on az akkor aktuális friss verzió. Pl. 8.99.1.1.
[ Szerkesztve ]
-
Csicsóka
őstag
válasz korcsi #52147 üzenetére
A helyzet az, hogy csak az első startra lett jó a meson-ir.
Ha csak egyszer is teszel egy remote.conf-t az SD-re, és van a droid system-ben, az /etc alatt is remore.conf, soha többé nem lehet megszabadulni tőle egyszerűen!!! NEM használható ismét a meson-ir.
A következő rebootkor megtalálja a droidban, és onnantól akkor is mindig bemásolja az SD gyökerébe, ha előzőleg letörlöd onnan.
Persze meg van erre a magyarázat, a remote-config-ban benne maradt a system-ben keresés, és SD-re másolás.elif ! grep -q /dev/system /proc/mounts ; then
mount -o rw,remount /flash
mkdir -p /tmp/system
mount -o ro /dev/system /tmp/system
for f in /tmp/system/etc/remote*.conf; do
cp $f /flash
SOURCEREMOTECONF="/flash"
donePersze az ext4 is ugyan így működik, csak ott egyszerűen, véglegesen javítható, mert szerkeszthető a remote-config. Lehe belőle törölni ezeket a sorokat. Vagy meg lehet várni ameddig átírom, hogy figyeljen egy disable_meson-remote fájlt az SD gyökerében, és ha van akkor ne keresse a system-et.
A sima CE alatt csak úgy lehet megszabadulni a amremote-től, hogy eredeti, a devices_tree-ben lévő dtb-vel kell indulni ismét, és nem macerálni többet azoknak akiknek van droid a vason.
Nem ártana ezt a témát felvetni a CE gazdáinak.
Csak infóként, a teljes (mind két) IR távirányító kezelés tiltható, az SD gyökerébe, vagy a /storage/.config-ba tett remote.disable fájllal. Ez légegér esetén megfontolandó.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
Csicsóka
őstag
válasz korcsi #52180 üzenetére
Ext4-ben már megoldottam, tettem be még 1 feltétel vizsgálatot. Megnézi hogy van e az SD gyökerében, vagy a /storage/.config-ban egy disable_droid-copy nevű fájl. Ha van ilyen, akkor nem engedi a droidból kimásolni a remote.conf-t. Ezzel probléma megoldva. Ha letörlöd az SD-ről a remote.conf-t, simán visszaáll a meson-ir-re.
Annyi a teendő csak, hogy létre kell hozni az említett helyek egyikén, a disable_droid-copy fájlt.Itt a javított szkript:
#!/bin/sh
# SPDX-License-Identifier: GPL-3.0-or-later
# Copyright (C) 2014 Stephan Raue (stephan@openelec.tv)
# Copyright (C) 2018-present Team CoreELEC (https://coreelec.org)
SOURCEREMOTECONF=""
REMAP="no"
if [ -f /storage/.config/remote.conf ]; then
SOURCEREMOTECONF="/storage/.config"
REMAP="yes"
elif [ -f /flash/remote.conf ]; then
REMAP="yes"
elif [ -f /etc/amremote/remote.conf ]; then
SOURCEREMOTECONF="/etc/amremote"
elif [ ! -f /flash/disable_droid-copy ] && [ ! -f /storage/.config/disable_droid-copy ]; then
if ! grep -q /dev/system /proc/mounts ; then
mount -o rw,remount /flash
mkdir -p /tmp/system
mount -o ro /dev/system /tmp/system
for f in /tmp/system/etc/remote*.conf; do
cp $f /flash
done
for f in /tmp/system/remote*.conf; do
cp $f /flash
done
umount /tmp/system
REMAP="yes"
fi
fi
if [ -n "$SOURCEREMOTECONF" ]; then
cp $SOURCEREMOTECONF/remote*.conf /tmp
if [ "$REMAP" = "yes" ]; then
sed -i 's/ 15[^0-9]*$/ 1/
s/ 63[^0-9]*$/ 90/
s/ 97[^0-9]*$/ 28/
s/ 102[^0-9]*$/ 172/
s/ 125[^0-9]*$/ 46/
s/ 128[^0-9]*$/ 45/
s/ 139[^0-9]*$/ 46/
s/ 142[^0-9]*$/ 116/
s/ 143[^0-9]*$/ 116/
s/ 158[^0-9]*$/ 1/
s/ 183[^0-9]*$/ 59/
s/ 184[^0-9]*$/ 399/
s/ 185[^0-9]*$/ 400/
s/ 186[^0-9]*$/ 60/
s/ 232[^0-9]*$/ 28/
s/ 240[^0-9]*$/ 164/
s/ 241[^0-9]*$/ 163/
s/ 242[^0-9]*$/ 165/
s/ 244[^0-9]*$/ 208/
s/ 245[^0-9]*$/ 168/
s/ 264[^0-9]*$/ 63/
s/ 704[^0-9]*$/ 116/' /tmp/remote*.conf
fi
for f in /tmp/remote*.conf; do
/usr/bin/remotecfg $f
done
fi -
nagyúr
válasz kenand #52166 üzenetére
Nekem se gond, nekem 10.feletti a létszám BOX.ból(és amit most rendeltem, ezen kívül útban van jelenleg még másik 3 típus) itthon, nekem még úgyis ráér!.......
Egyből biztos nem engedik el, idén szinte minden csomagomat ami 10.dolcsi volt, azt is átvizsgálták egy 22.dolcsis 3D szemüvegen 1 hónapot ültek a posta+vámon én erre értettem, ezért jobb kikerültni EU szállítással, még ha kicsit feláras is!
[ Szerkesztve ]
-
Csicsóka
őstag
válasz ztsoft #52161 üzenetére
Ha csinálsz tesztet, kíváncsian várjuk!
Hallottam már pár olyan boxról, amire nem lehetett semmilyen CE-t, belső tárhelyre tenni.
Mexel kolléga is futott már bele ilyenekbe. A blkid mindent elárul, csak ha van data, cache, system akkor ok, egyébként csak droid box, és annyi. -
kenand
veterán
válasz DroiDMester #52183 üzenetére
Értem a gondolatmenetedet és a felesleges papír munkát én is utálom... a 3 USD-s EU registereden én is elgondolkodtam emiatt és amikor a papírt töltöm lehet, hogy bánom majd, de most úgy döntöttem arra sem áldozom...
[ Szerkesztve ]
-
ztsoft
őstag
válasz Csicsóka #52184 üzenetére
A tesztet megcsinálom (nem ígérem a héten, sok a teendőm).
Hallottam már pár olyan boxról, amire nem lehetett semmilyen CE-t, belső tárhelyre tenni.
Az LE Ext4-es ott csücsül a data-n. Ide jön majd a CE.
A blkid mindent elárul, csak ha van data, cache, system akkor ok, egyébként csak droid box, és annyi.
Nightly alatt SD-ről ennyit mond. Csak droid box? Pont az nincs rajta.
devce:~ # blkid
/dev/loop0: TYPE="squashfs"
/dev/cache: UUID="4a72a156-d310-49f0-a27c-5d0cc4092ff5" TYPE="ext4"
/dev/tee: UUID="57f8f4bc-abf4-655f-bf67-946fc0f9f25b" TYPE="ext4"
/dev/data: UUID="152e958c-3668-4c7f-a3c0-9be55257a817" TYPE="ext4"
/dev/mmcblk1: PTUUID="f4286fb1" PTTYPE="dos"
/dev/mmcblk1p1: SEC_TYPE="msdos" LABEL="COREELEC" UUID="2508-2920" TYPE="vfat" PARTUUID="f4286fb1-01"
/dev/mmcblk1p2: LABEL="STORAGE" UUID="f5963015-ec6e-45e5-9edb-f5c54b639630" TYPE="ext4" PARTUUID="f4286fb1-02"Cache, data formázva az előző próbálkozással. Van system partíció is csak nem tudom az adatait. MC alatt látszik a /dev alatt is (ahogy a data is, + jellel kezdődik), meg a /sys/devices/d0074000.emmc/mmc_host/emmc/emmc:0001/block/mmcblk0/system alatt is. Csak még csatolni nem sikerült.
Jó dolog fontosnak lenni, de fontosabb, hogy jók legyünk.
-
blakey
titán
A GT1 Ultimate is Beelink, mégis van belőle fake 3GB RAM.os.
-
nagyúr
válasz blakey #52191 üzenetére
az még a jobbik eset hogy csak 3 helyett 2 giga ram van!
De ha S905X helyett kacat 905W lesz benne az annyira nem okés! Sajna vettem már én is 905X es BOXot ami CE alatt azonnal kiderült hogy nem X-es mert bármilyen 4K 60FPS filmtől megfagyott azonnal!
A DTB meg ugye nem volt gyanús mert tökéletesen ment minden(az 5GHz wifi és BT is) a X-re való gxl_p212_2g.dtb -vel rajta!de mikor lekaptam az SOC-ról a bordát ott virított szépen a 905W felirat!
-
kenand
veterán
válasz DroiDMester #52193 üzenetére
Akkor egyből részemről reklamálás és refund..., (pedig 4K-t nem nézek, de ha 905x-nek árulják, legyen 905x)
[ Szerkesztve ]
-
Speederer
senior tag
Sziasztok,
Olyat szeretnék megoldani, hogy a tv kikapcsolásakor leálljon az adott lejátszás a boxon. Elsősorban tévézésre van használva a cucc, de ez talán mindegy.
Legújabb Coreelec és Mecool K1 Pro az alany. Gugliban már keresgéltem, de egész elsősorban régi infókat találtam.
Az pedig a hab lenne azon a bizonyos tortán, ha a tv újbóli bekapcsolásakor elindítaná az utoljára nézett csatornát a tévében.A rendrakás a kisemberek mániája. A zseni átlátja a káoszt!
-
blakey
titán
-
Csicsóka
őstag
válasz ztsoft #52188 üzenetére
Érdekes, a /dev/tee csak néhány MB-os partíció, és nem lehet rajta ext4 fs.
Lehet félre detektál és az a system. Nálam egyik dobozon sincs ilyen.CoreELEC:~ # blkid
/dev/cache: LABEL="BOOTMAN" UUID="57f8f4bc-abf4-655f-bf67-946fc0f9f25b" TYPE="ext4"
/dev/system: LABEL="CE_STORAGE" UUID="5eb6c998-98c1-45ef-869b-27eea3320278" TYPE="ext4"
/dev/data: LABEL="osmc_root" UUID="44cd87db-8656-4bdb-92f7-5ac6b4aaa9e6" TYPE="ext4"
/dev/sda1: SEC_TYPE="msdos" LABEL="BOOT" UUID="3AF4-C45A" TYPE="vfat" PARTUUID="266d4b48-01"
/dev/sda2: LABEL="ROOT" UUID="fba7c77e-3f4c-4cd8-9975-a511d7abce5e" TYPE="ext4" PARTUUID="266d4b48-02"De itt is látszik a dtb-ben, hogy milyen kicsi a tee.
partitions {
parts = <0xb>;
part-0 = <0x47>;
part-1 = <0x48>;
part-2 = <0x49>;
part-3 = <0x4a>;
part-4 = <0x4b>;
part-5 = <0x4c>;
part-6 = <0x4d>;
part-7 = <0x4e>;
part-8 = <0x4f>;
part-9 = <0x50>;
part-10 = <0x51>;
logo {
pname = "logo";
size = <0x0 0x2000000>;
mask = <0x1>;
linux,phandle = <0x47>;
phandle = <0x47>;
};
recovery {
pname = "recovery";
size = <0x0 0x2000000>;
mask = <0x1>;
linux,phandle = <0x48>;
phandle = <0x48>;
};
rsv {
pname = "rsv";
size = <0x0 0x800000>;
mask = <0x1>;
linux,phandle = <0x49>;
phandle = <0x49>;
};
tee {
pname = "tee";
size = <0x0 0x800000>;
mask = <0x1>;
linux,phandle = <0x4a>;
phandle = <0x4a>;
};
crypt {
pname = "crypt";
size = <0x0 0x2000000>;
mask = <0x1>;
linux,phandle = <0x4b>;
phandle = <0x4b>;
};
misc {
pname = "misc";
size = <0x0 0x2000000>;
mask = <0x1>;
linux,phandle = <0x4c>;
phandle = <0x4c>;
};
instaboot {
pname = "instaboot";
size = <0x0 0x20000000>;
mask = <0x1>;
linux,phandle = <0x4d>;
phandle = <0x4d>;
};
boot {
pname = "boot";
size = <0x0 0x2000000>;
mask = <0x1>;
linux,phandle = <0x4e>;
phandle = <0x4e>;
};
system {
pname = "system";
size = <0x0 0x40000000>;
mask = <0x1>;
linux,phandle = <0x4f>;
phandle = <0x4f>;
};
cache {
pname = "cache";
size = <0x0 0x20000000>;
mask = <0x2>;
linux,phandle = <0x50>;
phandle = <0x50>;
};
data {
pname = "data";
size = <0xffffffff 0xffffffff>;
mask = <0x4>;
linux,phandle = <0x51>;
phandle = <0x51>;
};
}; -
nagyúr
válasz blakey #52197 üzenetére
és honnan szedted a friss 2.3.15 inputsteamot? én csak 2.3.13 at találok
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz DroiDMester #52199 üzenetére
Hamarosan frissül a repóban is, de kell hozzá a Kodi 18.1 is, most este lett új Nightly, abban már Kodi 18.1 van.
Új hozzászólás Aktív témák
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- Raspberry Pi Zero W (v1.1) + 16Gb Sandisk UHC microSD
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
- HYPER GAMING PC // RYZEN5 1600X // 16GB DDR4// SSD+HDD// ASUS ROG STRIX RX VEGA56 8GB(GTX 1080PoWeR)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest