- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Mobil flották
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pelican
őstag
válasz chesterboy #52252 üzenetére
Ha nem jó névvel próbálkozik a build, akkor nem kap az addonokból.
http://pel.hu/eoscard http://pel.hu/bdedit
-
Csicsóka
őstag
válasz ztsoft #52248 üzenetére
A dtb konvertálást, már látom tudod.
"system.PARTITION-t hogyan lehet megtudni, hogy milyen fájlrendszer?"
Android sparse image de ez is reszelhető.
-
Lacko66
tag
Van pár régi hozzászólás amiről tudni szeretném, hogy érvényesek-e még.
1. Keymap Editor beállítások
keymap editor-
Fullscreen video-
other-
Show codec info- ott klikkEz ugye kiírja a video infókat. Ugyanezen az útvonalon lehet a hangsávok és feliratok váltását valamint screenshot készítését hozzárendelni billentyűkhöz ?
2. Whitelist
Ha nem jelölsz be semmit akkor is lesz kadenciahelyes lejátszás, az Engedélyezési lista lényege a finomhangolás.Ez is érvényes még ? Egyelőre nem jelöltem be semmit de igazából csak hétvégén tudom többféle videofájllal tesztelni.
Köszi a válaszokat előre is.
Diablo 3 Battletag: Misilaci#1165 | PSN ID: OBH_MihalyLaci |
-
blakey
titán
válasz Lacko66 #52255 üzenetére
2. Whitelist - nem kötelező bejelölni, de ha pl. a TV-d vagy a boxod nem tud bizonyos felbontást vagy fps-t akkor érdemes kiválasztani, hogy milyen felbontásokat szeretnél használni.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
dugesz77
őstag
Nem ide bocs...
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz Lacko66 #52255 üzenetére
Nekem CE alatt az egér gombra kiadja az infót. - MECOOL BB2 PRO
1: Egyébként a sor jó.
2: Én bejelöltem őket.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
ztsoft
őstag
válasz Csicsóka #52254 üzenetére
Köszönöm! Közben már én is ráakadtam az írásodra.
Most még nagyobb a homály, mint volt. A konvertálás után kiderült, hogy ext4-es a system.img, ráadásul 2 GB.
Gondoltam egyet és LE alatt leformáztam a system partíciót ext4-re. Érdekes méret lett belőle, pedig pont az az Android volt rajta, amit konvertáltam.
LEext:~ # blkid
/dev/cache: UUID="4a72a156-d310-49f0-a27c-5d0cc4092ff5" TYPE="ext4"
/dev/tee: UUID="57f8f4bc-abf4-655f-bf67-946fc0f9f25b" TYPE="ext4"
/dev/data: UUID="152e958c-3668-4c7f-a3c0-9be55257a817" TYPE="ext4"
/dev/mmcblk1p1: SEC_TYPE="msdos" LABEL="COREELEC" UUID="2508-2920" TYPE="vfat" PARTUUID="f4286fb1-01"
/dev/mmcblk1p2: LABEL="STORAGE" UUID="f5963015-ec6e-45e5-9edb-f5c54b639630" TYPE="ext4" PARTUUID="f4286fb1-02"
/dev/system: UUID="42d1edc7-cdd3-4ddc-8a8f-bbc23338fe22" TYPE="ext4"
/dev/mmcblk1: PTUUID="f4286fb1" PTTYPE="dos"LEext:~ # df -h
Filesystem Size Used Available Use% Mounted on
devtmpfs 1.3G 0 1.3G 0% /dev
/dev/data 26.2G 11.1G 15.1G 42% /
tmpfs 1.4G 0 1.4G 0% /dev/shm
tmpfs 1.4G 6.6M 1.4G 0% /run
tmpfs 1.4G 0 1.4G 0% /sys/fs/cgroup
tmpfs 1.4G 16.0K 1.4G 0% /var
tmpfs 1.4G 4.0K 1.4G 0% /tmp
/dev/mmcblk1p1 511.7M 161.4M 350.4M 32% /var/media/COREELEC
/dev/mmcblk1p2 6.7G 2.4G 4.3G 36% /var/media/STORAGE
/dev/system 975.9M 2.5M 957.4M 0% /storage/mntMár csak az Android dtb-t (_aml_dtb.PARTITION) kellene konvertálni (egyik módszer sem működik). Lehet nem is jó dtb-t használok.
A /proc/device-tree/amlogic-dt-id szerint gxm_q200_2g, most ez van gxm_q200_3g.
free -m
total used free shared buffers cached
Mem: 2805 472 2332 0 21 139
-/+ buffers/cache: 311 2493
Swap: 0 0 0Most akkor, hogy is van ez?
[ Szerkesztve ]
Jó dolog fontosnak lenni, de fontosabb, hogy jók legyünk.
-
válasz blakey #52239 üzenetére
Őszintén szólva nem gondoltam, hogy alapból teljesen használhatatlan ez a ketyere. Az összefoglalóból az maradt meg, hogy lehet használni droiddal is, nem muszáj cseszegetni. De, muszáj. Nem is értem, hogy a régi P780 telefon gyengébb hardverrel kenterbe veri. Direkt olyan kütyüt akartam, amit egyszerű használni egy idősebb embernek, ha már a tv se elég okos egy nyamvadt TWD rész lejátszásához.
Kipróbálom a CoreElecet, aztán ha azzal se válik be akkor veszek még egy HP t620-at ez meg repül...
Olvasom addig is a CoreElec leírásokat.[ Szerkesztve ]
Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle
-
mpo
veterán
válasz blakey #52256 üzenetére
Segítséget kérek.
A Youtube-hoz megvan az Inputstream adaptive, de nem tudom még mit kell beállítani az MPEG DASH és proxy-nál vagy le kell-e még tölteni valamit.
A tv nem jelezte a HDR-t egy olyan videónál, ami biztos, hogy HDR, de 4K az már megy.Ha érted, akkor már elavult.
-
blakey
titán
HDR nem megy YT kiegészítőn, most jelent meg a YT 6.4.1 alpha2 ahol már elvileg működne a HDR is, de nem működik S912-n. Egyelőre örüljünk a 4K-nak.
[ Szerkesztve ]
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
Nagyon semmit nem kell állítani, minden legyen bepipálva és maxon illetve a Min. sávszélességnek adhatsz 10000000-t. Nálam ennyi van beállítva, olyan sok YT-ot nem nézek.
Utolsó mondatod szerint meg már működik csak nincs HDR-ed.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
kulup
tag
CE 8.99.2, S905x-es boxon. Nagyjából minden hibátlan, de ezzel a release-zel megszívtam már párszor, mindig diavetítés van. Van valami ötletetek, hogy mi baja lehet ? Az 59,940-es fps furcsa, de a TV-m tud ilyet. White list-ben is van. Persze töltöttem másik verziót, az 29.97-es és rendesen lejátssza.
General
Unique ID : 323088410004295996479584026772298094789 (0xF31090795189513160EEFDD04FC158C5)
Complete name : D:\temp\Last.Week.Tonight.with.John.Oliver.S06E01.720p.WEB-DL.AAC2.0.H.264-doosh.mkv
Format : Matroska
Format version : Version 4
File size : 961 MiB
Duration : 29 min 47 s
Overall bit rate : 4 510 kb/s
Writing application : mkvmerge v29.0.0 ('Like It Or Not') 64-bit
Writing library : libebml v1.3.6 + libmatroska v1.4.9Video
ID : 1
Format : AVC
Format/Info : Advanced Video Codec
Format profile : High@L4.1
Format settings : CABAC / 4 Ref Frames
Format settings, CABAC : Yes
Format settings, RefFrames : 4 frames
Codec ID : V_MPEG4/ISO/AVC
Bit rate mode : Constant
Bit rate : 4 372 kb/s
Width : 1 280 pixels
Height : 720 pixels
Display aspect ratio : 16:9
Frame rate mode : Constant
Frame rate : 59.940 (60000/1001) FPS
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0
Bit depth : 8 bits
Scan type : Progressive
Bits/(Pixel*Frame) : 0.079
Stream size : 933 MiB (97%)
Default : Yes
Forced : NoAudio
ID : 2
Format : AAC LC
Format/Info : Advanced Audio Codec Low Complexity
Codec ID : A_AAC-2
Bit rate : 125 kb/s
Channel(s) : 2 channels
Channel layout : L R
Sampling rate : 48.0 kHz
Frame rate : 46.875 FPS (1024 SPF)
Compression mode : Lossy
Stream size : 26.7 MiB (3%)
Language : English
Default : Yes
Forced : NoText
ID : 3
Format : UTF-8
Codec ID : S_TEXT/UTF8
Codec ID/Info : UTF-8 Plain Text
Duration : 29 min 35 s
Bit rate : 256 b/s
Count of elements : 1114
Stream size : 55.5 KiB (0%)
Language : English
Default : No
Forced : No[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz ztsoft #52266 üzenetére
inputstream.adaptive-2.3.15.0
YT 6.4.1 alpha is kell hozzá(#52267) mpo
Semmihez nem nyúltam.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz ztsoft #52270 üzenetére
6.4.1-ben van vp9-re való átváltás (webm) . És Kodi 18.1 kell hozzá, azt nem írtam. De láthatod, hogy nálam működik.
-
blakey
titán
válasz ztsoft #52270 üzenetére
Egyébként ott a Nightly
-
junkpod
veterán
válasz Pelican #52201 üzenetére
És még a 4GB verzió is jó áron lesz, meg egy jobb dac is belekerült.
Availability and price
We will start to sell from very late March and the first shipment will start early April. There is no plan to accept any pre-order.
2GB model: $63
4GB model: $79Box's don't touch!
-
Csicsóka
őstag
válasz ztsoft #52260 üzenetére
"A konvertálás után kiderült, hogy ext4-es a system.img, ráadásul 2 GB."
És akkor hogy fér vissza a system-be, amikor az csak 1 GB? Gondolom ez az egyik kérdés.
Ezen a témán is túl vagyunk már, Korcsi kolléga tudna róla mesélni, vele történt meg először, hogy a dd-s mentés nem fér vissza a helyére. A lényeg az, hogy nem tartják be a gyártók a szabványt, a CE meg igen.
Ezért kell 2x futtatni sok esetben az installtointernal parancsot is.
A dtb-ben kell a system méretét erre átírni, és reboot után már 2 GB-os a system.system {
pname = "system";
size = <0x0 0x80000000>;
mask = <0x1>;
linux,phandle = <0x4f>;
phandle = <0x4f>;
};Érdekes amit a device-tree/amlogic-dt-id mutat, pedig ez valós 3 GB RAM-os doboz, a gxm_q201_3g dtb, nem jó ehhez?
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz Victoryus #52261 üzenetére
7-es android van rajta? Mexel szerint az a legrosszabb, ráadásul az újabb androidos Kodikból kivették az amlogic támogatást, azért szaggat, meg blokkosodik minden. 5-ös androidon anno egész tűrhetően futott a Kodi, de az még 16.1-es verzió volt. Kipróbálhatod az SPMC-t (lásd öf), abban még benne van az amlogic támogatás.
Mexel blogját szintén javaslom, több androidos romot is rendbe rakott, hátha találsz vmit ami segíthet.
CE alatt viszont kisimulnak a dolgok, azért hasznájuk sokan azt.Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
headhunter
addikt
A95X Plus (S905Y2) boxot, vásárolt már valaki a fórumból? [link]
Launcher.apk-t keresem.
-
Truman
senior tag
Sziasztok!
Miért van az, hogy ha TV BOX 2 -n akarok ugrani/beletekerni a TV BOX 1 -en megosztott full HD -s mkv filmekbe, akkor több percig gondolkozik mire megtalálja, de ha a PC -n, akkor gond nélkül azonnal csinálja?
Pedig a gép van vagy 15 éves, első generációs Intel C2D, 2 GB RAM, int Intel VGA.Az élet egy sz*r játék, de azért a grafikája nagyon ott van…
-
footy
addikt
válasz Truman #52283 üzenetére
A TV Box2 probald meg rednszerszinten mountolni a megosztast.
-
ztsoft
őstag
válasz Csicsóka #52279 üzenetére
És akkor hogy fér vissza a system-be, amikor az csak 1 GB?
Pont ezt nem értem én sem. A system partíció változatlan (ahogy az Android alatt volt, úgy maradt). A data-n lévő LE ext4-es kézzel lett telepítve a leírásod alapján (boot, dtb, data módosult), meg az elején még a cache volt formázva. A többi érintetlen maradt.
A lényeg az, hogy nem tartják be a gyártók a szabványt, a CE meg igen.
Ezt ki fogom deríteni, hogy mi nem stimmel. Először fel fogom tenni a 6-os Android-ot, megnézem a partíciókat, dtb-t, méreteket, majd ugyan így a 7-es Android-dal is (ez volt utoljára fent). Esetleg van még valami, amit meg kellene néznem?
Érdekes amit a device-tree/amlogic-dt-id mutat, pedig ez valós 3 GB RAM-os doboz, a gxm_q201_3g dtb, nem jó ehhez?
Nem tudom, ezért is akarom visszarakni a 6-os Android-ot (ezzel vettem), hátha a 7-esnél elkeféltek valamit.
Most már jobban értek hozzá, az elején nem ismertem, így nem tudtam, hogy miket kellene megnézni.
-
Truman
senior tag
Köszi a választ! Megpróbálom.
Nézd már meg légyszíves, hogy jól értem-e a leírást.
Tehát azt szeretném a BOX 2 KODI -jának filmek menüjében elérném BOX 1 által megosztott Samba -n megosztott USB vinyót.A BOX 2 Configfiles mappájában létrehozok egy autostart.sh fájlt, ha még nem létezik.
A tartalma a következő lesz:
#!/bin/sh (sleep 30; mount -t cifs -o username=user,rw //BOX1_IP_cím/movies merevlemez_elérési_út_a_BOX1en; )&A felhasználónév mi lesz? anonymus?
[ Szerkesztve ]
Az élet egy sz*r játék, de azért a grafikája nagyon ott van…
-
ztsoft
őstag
Ma bekerült a Nightly alá is a 2.3.15-ös Inputstream adaptive, nálam le is frissült.
Kipróbálva, nem váltott át alapból 4K-ra (maradt FHD), de kézzel lehetett váltani köztük (FHD, 4K). Eszembe jutott blakey írása, "Min. sávszélességnek adhatsz 10000000-t". Így már egyből 4K-val indul (de még így sem minden videó, van amit kézzel kell átváltani).
Ezek szerint mégsem kell a YT 6.4.1, elég a 6.4.0 is a vp9-hez.
-
blakey
titán
válasz ztsoft #52291 üzenetére
Kell a 6.4.1, abban van a vp9-re való váltás az MPEG-DASH résznél.
-
Csicsóka
őstag
válasz ztsoft #52286 üzenetére
"A system partíció változatlan (ahogy az Android alatt volt, úgy maradt). "
Igen ez így van, de amikor elindul a CE, az ő dtb-je szerint indítja a rendszert, amiben a system Amlogic szabvány szerint 1 gigás. A gyártók meg, hogy minél több előre telepített appot tudjanak belezsúfolni a droidba, 1.5, vagy 2 gigásra csinálják a systemet a dtb-ben. Itt a probléma csak.
A 6-os és 7-es droid közt a partíciók szintjén szerintem nem lesz különbség, mindkét esetben 2 GB lesz a system. Ha kibontottad a dtb-ket, diff-el pillanatok alatt össze lehet hasonlítani, de lényeges eltérés nem lesz.
-
blakey
titán
válasz ztsoft #52293 üzenetére
Manuálisan frissítettem. YT plugin
-
footy
addikt
válasz Truman #52289 üzenetére
#!/bin/sh (sleep 30; mount -t cifs -o username=user,rw //BOX1_IP_cím/movies merevlemez_elérési_út_a_BOX1en; )&
A felhasznaloi nev nem tudom mi lesz, mert attol fugg hogy mit allitottal be(ha eddig nem kellett megadni akkor valoszinuleg root). A legegyszerubb ha teszteled hogy tudod-e mountolni a sharet mielott megirod a scriptet.
egyszeruen csak "mount -t cifs -o username=user,rw //BOX1_IP_cím/movies merevlemez_elérési_út_a_BOX"
Az RW helyett esetleg RO-val is meg lehet probalni. -
ztsoft
őstag
válasz Csicsóka #52294 üzenetére
Igen ez így van, de amikor elindul a CE, az ő dtb-je szerint indítja a rendszert, amiben a system Amlogic szabvány szerint 1 gigás.
Jól értem? Az eMMC-n akkor nincs fizikai partíció (mint egy HDD-n, SSD-n), a méreteket és egyéb adatokat a dtb-ből veszi?
Ha ez így van, akkor kezdem érteni, hogy a blkid miért nem listázta a system-et. Egy eredetileg 2 GB-os partíciót 1 GB-osnak lát (lehet a kezdő ofszet sem ott van), persze hogy nem ismeri fel.
A 6-os és 7-es droid közt a partíciók szintjén szerintem nem lesz különbség, mindkét esetben 2 GB lesz a system.
Az fw.img mérete eltér a 6-os (891 MB) és 7-es (1,4 GB) között, gondolom a system mérete sem lesz egyforma.
Ha kibontottad a dtb-ket, diff-el pillanatok alatt össze lehet hasonlítani, de lényeges eltérés nem lesz.
Ezt meg fogom nézni.
Köszönöm, ismét tanultam egy fontos dolgot!
(#52295) blakey
Köszönöm, de maradok a rendes frissítés mellett (már csak a hamarosan új rendszer miatt is).
Új hozzászólás Aktív témák
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- Raspberry Pi Zero W (v1.1) + 16Gb Sandisk UHC microSD
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
- HYPER GAMING PC // RYZEN5 1600X // 16GB DDR4// SSD+HDD// ASUS ROG STRIX RX VEGA56 8GB(GTX 1080PoWeR)
- GAMER PC: i5-12400F/14600K -Új RTX 4060 Ti - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest