Új hozzászólás Aktív témák
-
-
echterion
nagyúr
-
Draken
őstag
Sziasztok!
Úgy érzem néha, hogy kicsit kevés a gépem egy-két dologhoz, de egyelőre nincs lehetőségem rá, hogy újítsak. Nem tuningoltam még soha (max a catalystben állítottam át az órajeleket), a vga-t kicsit jobban meg szeretném izzasztani (5850) , úgy érzem ott vannak gondok, mellette egy i7 920 megy, ki mit ajánl ezzel kapcsolatban + melyik programot? Egy kicsit részletesebb leírást kérnék ezzel kapcsolatban, köszönöm szépen!
-
greenface
aktív tag
válasz echterion #29363 üzenetére
Mindenképp próbáld ki.
Nekem 5850 Extreme van, alapból nekem is kissé felhangososdott terhelés alatt (nem vészesen, de én is érzékeny vagyok rá ), mert a driver/kártya 70 fok körül akarja tartani.
Namost én Trixx-el belőttem egy laposabb ventiprofilt, így 75-77 fokig is felmegy, viszont tök csendben van.[ Szerkesztve ]
''Mit ér az erő, ha nem a tiéd?'' - "Pénz legyen, a többit megvesszük!"
-
Repsol600
addikt
válasz Draken #29367 üzenetére
Ezt így nem lehet megmondani, mindegyik kártya más, van amelyik alapfeszen csak 780-800mhz-t tud, vam ami 900mhz-t is. 1,2V-nál sztem többet ne adj neki, inkább kicsit kevesebbet. 900mhz fölé nem érdemes menni mert ahol a gpu kevés lenne ott már az 1 gb vram is elfogy.
[ Szerkesztve ]
-
Repsol600
addikt
válasz BRIKLY #29369 üzenetére
Valami jó nagy bordát tegyél rá.
Lehet kapni boltban biztos valamit rá. Ha más nincs akkor a ram süniket tedd rá csak az nem biztos hogy elég lesz. Am nagyon jó a hűtő nekem is lapul 1 ugyan ilyen a szekrényben, csak ehez megvan minden még a doboz is. Én GTS 250-ről mentettem le.[ Szerkesztve ]
-
BRIKLY
veterán
válasz Repsol600 #29370 üzenetére
Talán jutna rá ramsüni,de kicsinek tartom.azokat a kis vackokat meg annál inkább,amit ezen a képen ráraktak..valami komolyat kell alkotni,mert elég szép tuning van rajta..(lásd adatlapom)
(#29371) HSM:A gyári bordájával ref hűtő szélgép módban 75 fok körül van a VRM...
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz BRIKLY #29372 üzenetére
A 75 fok teljesen jó neki... A bordákkal nem csak a méret a gond, hanem hogy a ragasztás nem nyomja rá eléggé, nem tud elég hőt átadni az igen pici felületű VRM-csip.... Tuti felejtős, pláne komoly tuninghoz.
A legjobb valami speckó csavaros nagyobbacska borda lenne.[ Szerkesztve ]
-
BRIKLY
veterán
Ehhez a részéhez annyira nem értek,viszont tudom,hogy a VGA-k nagy része a hő miatt hal meg,ezért szeretem biztonságban érezni a cuccaimat.Viszont a tuningról nem mondok le,így kénytelen vagyok kitalálni valamit.Annyit még hozzá kell tennem,hogy nem szeretem a hangos gépet.
-
-
BRIKLY
veterán
válasz Grave_444 #29377 üzenetére
A ref hűtő a 70-75-fokhoz is 4000RPM
A VRAM volt majdnem 100 fokos? És ezt honnan tudod?Mert ha az aida által kiírt MemIO-ra gondolsz,az a GPU egy része.A VRAM hőfokát nem írja semmi,mert nincs benne érzékelő.
(#29378) HSM: Szeretek biztosra menni. Majd ha itt lesz a hűtő (hétfő-kedd) meglátjuk mit sikerül kihoznom belőle.
[ Szerkesztve ]
-
BRIKLY
veterán
-
HSM
félisten
válasz BRIKLY #29381 üzenetére
Ha ennyire fontos szempont a VGA élettartama, akkor lényegesen többet tudnál ezért tenni azzal, ha nem húznád, minthogy tákolgatod a hűtőjét.
Na, mind1, nem tépem tovább itt a szám, azt csinálsz, amit jólesik. De azért mókás, hogy egyik oldalról agyon kíméled, másik oldalról -az adatlapod alapján 1000/1200-al- meg kitaposod a lelkét. -
BRIKLY
veterán
A 2 dolog üti egymást.Ha normálisan le van hűtve nem lesz semmi baja a tuningtól.
Nem mondok le a tuningról,mert egy bizonyos játékban beállítottam a grafot húzott kártyához,aztán egyszer az MSI AB elfelejtette az OC-t,és alapon ment a kártya.A játékban meg lestem,hogy mi ez?S3 Savage 4 ?[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz BRIKLY #29383 üzenetére
Oké, tudom, hogy szépen megindul, az enyém is tud 930/1200-at, 1,14V-on, de a hűtésigénye is az egekbe ugrik....
Az is oké, hogy ha le tudod hűteni, és a VRM-et se terheled nagyon túl, akkor oké, nem lehet komoly baja, de nem egyszerű dolog ez, nagyon kétesélyes, pláne a VRM terhelését előre megítélni.Ja, és a hűtőcserénél ne felejtsd el a memóriavezérlő VRM-jét a kártya tetejében se hűteni/ellenőrizni.
[ Szerkesztve ]
-
d3kk
senior tag
figyeljetek: szerintetek ha látok a monitoromon zöld pixeleket kb 5-6-ot akkor mi a teendő? (monitor tuti nem..) a videokari még eddig nem ment 55-60 fok fölé...
-
d3kk
senior tag
no tuning alap órajelen minden
most épitettem hozzá a konfigom szoval az se rossz és azt meg nem is lehet huzogatni sem (i3-2100)
na de a GPU alapon van ez tuti
-
d3kk
senior tag
Feljebb közzétettem az uj eredményt...
-
d3kk
senior tag
megcsináltam ezt a profilváltoztatást, meglátjuk mit fog csinálni...
hátha tényleg "csak" ennyi a problem..
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest