- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Telekom mobilszolgáltatások
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
Csak azt nem számolod bele, hogy egy 800W-os táp 20%-os terhelése 160W. Ez messze magasabb egy ésszel összeválogatott konfig üresjárati fogyasztásától. Egy 450W-os táp ellenben 20%-on 90W-ot ad le, ami már azért lényegesen közelebb van ehhez.
Meg mondjuk nem az egyik legdurvább hatásfokú táppal kéne ezt bizonygatni, mert azért egy ilyen nem egy hétköznapi árú darab...
És a hatékonyság durva romlása az említett 20%-os terhelés alatt szokott bekövetkezni. Nem véletlen nem is nagyon mérik ez alatt, mert természetes jelenség, nem olyan pici terhelésre vannak tervezve.[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
válasz Osynho #17650 üzenetére
A konfig azonos volt, mindössze a 4830 lett kicserélve az 5850-re.
Az 5850OC terhelve 765/1125@1.09V-on üzemel
IDLE-ben ugyanakkora fogyasztást mértem mindkét felállásban.
Sajnos nem mértem meg a rendszer fogyasztását a 4830-at tuningolva, így nem tudom mennyivel emeli a 4830 tuningja a fogyasztást.
Egyébként mikor megvettem az 5830-at írták, hogy lehetnek pillanatnyi teljesítményigény megugrások és kifuthatok a 400W-ból, hiába "csak" 370W a teljes konfig teljesítményfelvétele konnektorból (ebből a gépfogyasztást tekintve ugye lejön a táp hatásfoka szerinti, a táp által elhasznált teljesítmény)
Mod:
HSMBocs, de aTTomax részéről így hangzott el az állítás:
"Ugye tudod,hogy egy túlméretezett táp hatásfoka a béka fenek alatt van?"Szó sem esett arról, hogy mekkora túlméretezésről ír, bár az 5szörös szerintem már igencsak túl van méretezve és így is szépen 87%-os hatásfokot lehet elérni. Na meg szerintem az sem volt kikötve, hogy "csak piros színű tápra" értendő az állítása.
Tehát amit leírt az nem általánosítható! És szerintem ez itt a lényeg.
[ Szerkesztve ]
read-only mode on the forum
-
hmiki28
tag
Sziasztok!
Szerintetek egy gigabyte superb 550p elbir 1 5870-el? -
CptMisi
őstag
Na van jelentkező a kártyára külön, meg elvileg a hűtésre is(Gelid, Vrm külön)
Még gondolkodom, 48at adnának a kártyáért, úgyhogy szerintem végül 60felett adnék túl az egészen
GTX valami(?)/ 6950(15k drágább)/ 6850 (15k olcsóbb) esetleg 6870. egyelőre ezek az alternatívák[ Szerkesztve ]
You reap what you sow, Artyom: force answers force, war breeds war, and death only brings death. To break this vicious circle one must do more than act without any thought or doubt.
-
CptMisi
őstag
válasz Cybertrone #17659 üzenetére
Azt szeretném igazából, esetleg GTX 560 (ha...)
Mondjuk többet fogyaszt, de nem rossz, hogy még így is jobb a teljesítmény/fogyasztás mutatója...(nem is olyan kicsit...)You reap what you sow, Artyom: force answers force, war breeds war, and death only brings death. To break this vicious circle one must do more than act without any thought or doubt.
-
gera021
aktív tag
mit kell tennem h after-al tudjak feszt állitani asus kártyán?
-
DIMITRIUS
tag
Sziasztok lenne egy kérdésem Sapphire HD5870 1Giga megéri 55000Ft-ért??? ( Használt de még garis)
[ Szerkesztve ]
VW Golf 2 1.8 16v <3
-
hmiki28
tag
légyszi valaki ha tud segiteni [link]
[ Szerkesztve ]
-
Cybertrone
veterán
válasz zsole84 #17678 üzenetére
BC2 1920*1200-ban16*Q-val, és 8*Af-el robbanásoknál , havas pályákon, sivatagos pályákon eléggé gyér tud még lenni az fps! Hameg benyomod a HBAO-t akkor aztán végképp kifacsarja a kártyát Pédául!
A Gtx 580 brutál állat lett, csak kicsit drága... viszont a fent említett game 32*Q-val, és 16*-os AF-el meg sem kottyan neki! 50-90fps közt mozog a mutató, HBAO-VAL![ Szerkesztve ]
"Pisztolycsővel a szájában az ember magánhangzókban beszél" ~Harcosok klubja! Origin: Cybertrone, Steam:nLali85 * HTC One X white...
-
HSM
félisten
válasz Cybertrone #17679 üzenetére
De mi a frásznak ez a sok speckó FSAA mód? Mutass már egy képet, mi a különbség egy sima 4X-es és ez a 16X-es marhaság között képminőségben! Nekem játék közben még a 2X-es 4X-es difi is csak akkor tűnik fel, ha nagyon meresztem a szemem...
Amúgy ez a HBAO ez nem valami NV-specifikus SSAO megvalósítás? AMD-n elvileg a HDAO az optimálisabb.... -
Goldmen75
őstag
Én is el akartam adni az 5870-emet, de semmiképp sem ilyen olcsón, hisz még tartja az árát, ráadásul szinte alig tud többet az új széria, úgyhogy marad!
-
Goldmen75
őstag
Esetleg akkor fogok elgondolkozni a váltáson,. ha a crysis 2- akadozna
-
Cybertrone
veterán
Namost én látok külömbséget, mert a recék láccanak... És nem azért van felső kategóriás vga a gépben hogy ugyan olyan beállítások mellet jáccak mint egy középkategóriással! Szeretem kihasználni a gamek által nyujtott képminőséget, és ha a maximum 16*Q akkor azt! A HBAO az egyfajta árnyékolás és nem csak nv specifikus! Az már más kérdés hogy ott tényleg nem látok külömbséget, és azt kikapcsoltam mert hirtelen ránt le 20fps-t minimum!
"Pisztolycsővel a szájában az ember magánhangzókban beszél" ~Harcosok klubja! Origin: Cybertrone, Steam:nLali85 * HTC One X white...
-
HSM
félisten
válasz Cybertrone #17683 üzenetére
Persze, tökéletesre nehéz megcsinálni. Én szerencsére nem látom a különbséget, berakom 4X-esre, azt jó lesz úgy, nekem az az egész minimális rece belefér. Nekem elég ez 16xAF-el, meg minden mást lemaxolva game-elni... Ebben meg maximálisan partner az 5850... Én inkább a HDAO-t nyomnám be kisebb élsimítással, mert az én szemem meg az ilyesmikre érzékenyebb.
-
Cybertrone
veterán
Kinek a pap kinek a papné... Bár napjainkban szerintem nincs olyan vga ami maradéktalanul megtudná jeéleníteni, mert mindegyik bele bele nyal az akadáshatárba szerintem
-
Erdei88
veterán
válasz Cybertrone #17679 üzenetére
Nekem még 4X AA/AFel is elfogy a kártya...
-
Cybertrone
veterán
-
ttt1
őstag
Egy 450-es corsair táp elég egy 5850-es vganak 3 hdd e8400@3600 mhz és 4 mem modulnak ugye? 2 napja érdekes dolgot csinál a gépem. 1-2 alkalmazás 5-6 ora működés után elkezd összeomlani. Elsöne skype (utánna nem lehet már visszakonnektálni) majd wordbe nem tudok menteni és ezután még 1 2 program szintén errorral elszáll. V a cpu kap kevés feszt v a táp kicsi. Voltokat néztem everestel azok jók fokok is rendben vannak (vga 52 cpu 40-42 hddk-35-36 fokosak).Ujraindítás után müködik megint minden...
-
-
zsole84
senior tag
válasz Cybertrone #17685 üzenetére
Na jó, de szerintem egy átlag felhasználónak nincsenek ilyen igényei. A gamerek meg vegyenek GTX 580-at, őket is megértem.
-
Erdei88
veterán
válasz Cybertrone #17687 üzenetére
Beteszem a pici seggem a tankba, nekiindulok és az első mortal-nál ami rám zúdul, azzal egyenes arányosan esik az fpsem, egészen 40ig. De ha szétlövik mellettem a falat akkor is ez a helyzet
-
Dj Dekko!
őstag
válasz zsole84 #17691 üzenetére
Akinek már 5850/5870 / 5970! eset birtokol, azokat nem nevezném átlagfelhasználóknak!
Prohardveren igen!
De való életben, kétlem !GTX 580 Inkább megszállottaknak való, akiknek a név, és a teljesítmény a minden... és hogy a leggyorsabb 1 magos gpu dóromból a gépében...
Ez mind szép és jó, de mikor jön egy új sorozat, pár hónapra rá... ők fognak leghangosabban sírni hogy 50-60 ropival kevesebbet ér a kártyájuk kevesebb mint fél év alatt![ Szerkesztve ]
-
IRON STORM
őstag
válasz Dj Dekko! #17693 üzenetére
nah csak vettem egy 5850 Vapor-X OC verziót.
Tegnap telepítettem a 10.9 es catat, mert korábban írtátok, hogy a 10.12 nem valami stabil.
A 10.9 verzióval tegnap a Bioshock 2 kb fél óra játék után kifagyott majd újraindult a gép.
Ma felnyomtam a 10.12 verziót eddig jónak tűnik, két óra játék után sem fagyott.Csak a TDi!
-
Dj Dekko!
őstag
válasz KicsiPit #17695 üzenetére
100% hogy a kártya csinálja?!
Ilyenkor állítsd az egész gépet, rendszered alapórajelre, processzort, alaplapot, memóriákat, videó kártyát...
Aztán FURMARKOT neki!
Hibázik, vagy fagy. Ott gyorsan kiadja magát... általában a driver a furmarkra nem érzékeny, vagyis ha a furmark káot nyel akkor a kártya hibás... és go garancia! -
zsole84
senior tag
válasz IRON STORM #17694 üzenetére
Én rögtön a 10.12-őt raktam fel, eddig semmi problémát nem tapasztaltam.
-
CptMisi
őstag
Sikerült vevőt találnom a kártyára, de a hűtésért nem tolonganak.
You reap what you sow, Artyom: force answers force, war breeds war, and death only brings death. To break this vicious circle one must do more than act without any thought or doubt.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest