- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iOS alkalmazások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz DarthSun #86700 üzenetére
X79 újratöltve, egyelőre W10x64 PRO teszt OS telepítés, aztán jöhet XP made in DS.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
nagyúr
válasz KROK640 #86702 üzenetére
Anno a maguk idejében nekem is rendre kimaradtak, nem csak az X79, de az X58/48/38/P45/35 iss.
Már csak egy jó X48 hiányzik a repertoárból.Nem akarom elkiabálni, de úgy néz ki végre van egy nem kínai jól működő X79-es deszkám.
Quad-CH 2133CL9 megy bx XMP load.Noctua NH-C14 hűtővel.
[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
KROK640
nagyúr
válasz jokeph #86703 üzenetére
Nekem is sajnos
Mondjuk utólag sem nagyon akarom őket bepótolni - kizárólag hely és kapacitás hiány miatt! - pedig látom bennük a fantáziát!Annak viszont örülök, hogy neked köszönhetően a P35 hamarosan valóra válik! Az Athlon XP körök után ugyanis az jön. (lehet h már közben is).
Bár még RAM hiányom van (se DD2 se DDR3-mam nincs jelenleg, de megoldom majd), meg mióta elveszítettem a tápomat (FSP) azóta az is kell majd, de a project nincs a süllyesztőben. Pláne, hogy a 2140-est is meg kell tuningoljam, ha már megvettem (még anno sokért mikor ért is bőven)
Viszont NVidia 6600GT helyett (ami most népszerű) egy ATi HD6850-essel tudok majd szerepelni. Ahhoz persze illik vagy 4GB RAM (DDR2/3) meg egyéb körítés ami még nincs, de majd leszInkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
válasz jokeph #86704 üzenetére
Avval a hűtövel elég nagy órajelre lesz képes, gondolom. A X79 pedig natív XP támogatott még, bár a moddolt talán biztosabban felmegy rá.
Mivel a hőség miatt a 939- et függőre tettem, biztonsági másolásokkal foglalkoztam, az FX8320 és az 1600AF között szinkronizáltam még pár könyvtárat. Ha bármelyik géppel gond lenne, a pótolhatatlan cuccok meglegyenek mindegyiken.
Meg a giganttikus Emu könyvtárat is átmásoltam, bár az le van mentve még másik gépekre és DVD- kre is. Csak hogy kéznél legyen, ha nosztalgiázni kéne.
Kicsit lejjebb ment a hőség, talán ma megpróbálom a 939- es témát tovább ragozni, érezni hogy a lakás is kicsit hűvösebb lett, 23,5 fok, már egész tűrhető, bár nekem még az is hőségnek számít.
A 3 test probléma nem megoldható.
-
ityam
senior tag
válasz DarthSun #84457 üzenetére
Csak megtalálta ahogy látom a kártyát és rájött hogy MACba való ahogy sejtettem és máris nem hibás áron árulja a kis mocsok:
[link]
Írtam rá egy emailt azért hogy látom előkerült és egyezzünk meg. Illetve rá is kérdeztem hogy ezúttal letesztelte e MAC gépben és milyenben.
Sajna tegnap este óta nem jött válasz.
Ui: légyszíves ne licitáljatok rá, mert szeretném kitaposni belőle valahogy a kártyát, ha már ilyen kis mocsok volt. -
-
ityam
senior tag
válasz envagyok #86708 üzenetére
Jaja emléxem. Pár hónapja is írtad. De akkor is az volt a válaszom mint most. Ilyen karit nem lehet venni sehol szóval rá kellett nála próbálnom.
Még vaterának nem szóltam a turpiszságról, hátha sikerül megszerezni még elfogadható áron a kártyát.
Ha persze érkezik egy licit a karira akkor menni fog a kérdés a hirdetésbe hogy látom megtaláltad a korábban általam megnyert kártyát csak nem tudtad elküldeni mert nem találod. Ez elég szerintem minimum egy szabálytalan aukcióhoz és lehet egy kis dorgálásra is alkalmas a Vatera felől.
Sajnos kép nélkül alapból nem egyértelmű hogy ugyanaz a kártya, de a ritkasága miatt eléggé gyanús. Ő pedig értékelésnél bevallotta hogy nem volt meg 2 hónapja a kártya:
[ Szerkesztve ]
-
-
nagyúr
válasz KROK640 #86705 üzenetére
Rammal (DDR2) lehet szerencséd lesz hamarosan, de még nem akarom elkiabálni.
A HD6850 ütős VGA még mindig, roppant szomorú vagyok hogy az enyém félig meghalt.
Geforce-ból már jól állok, 2 elég szép Radeon-t várok jövő hét közepére.#86706DarthSun: hűtési kapacitással nem lehet gond. Kb. ugyanazt tudja mint a DH14-es, vagy a Thermalright Le Grand Macho csúcs torony hűtők, csak itt annyival jobb a helyzet hogy hűti a socket környezetét is. Űtős bitang top-flow hűtő, a hőcsövek össze vannak forrasztva a lamellákkal.
Egyelőre nem bontom le róla, papírforma szerint rev 1.0-ás a lap és Xeon nem megy benne, megkapja az XP-t és mehetnek a tesztek, kiemelten kezdve a 6600GT-vel.
Láttam olcsón i7-4930k-t, szerintem ez lesz az update 6c/12t-re, nem akarom elcseszni a lapot.Az első játék típussal sokat játszottam régen, TVC-n pl., asszem Faltörő volt a neve.
-
nagyúr
válasz DarthSun #86706 üzenetére
Már kúszik felfelé az X79-re a DS XP SP 3, BD lemezről.
Roppant kíváncsi leszek pl. a CPU energia menedzsmentre, mert az az Asrock X79-nél nem ment (bár ott nagy gebaszok vannak, nem csodálkoztam annyira).
W10x64 alatt patentül megy minden, ez volt a hardver főpróbája.[ Szerkesztve ]
-
KROK640
nagyúr
Ki az a barom aki olyan kártyát áru, amit nem is talál???
Remélem nem küldtél neki pénzt, vagy ha igen, akkor visszaküldte. Mert ha nem, nekem nem indok, hogy nem találta a kártyát.
Én is árulok egy RTX 3090TI-t csak éppen nem találom XD (hajlamos vagyok azt gondolni, hogy nincs is nekem ilyenem) xDEgyébként én sem licitálok rá, olyan nagyon érdekes cuccai sincsennek az embernek (na jó, két alaplapja van ami enyhén érdekes nekem), meg ezekután nem is üzletelnék vele.
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
válasz jokeph #86712 üzenetére
Hát OK
A HD6850-ről meg annyit, hogy várjál még, mert az elmúlt 6 évben egyetlen egyszer volt gépben, (idén márciusban), és akkor nem adott képet (de mint kiderült más baja van a gépnek), szóval az is lehet, hogy már nekem sincs, csak még azt hiszem, hogy van ... (mondjuk kár lenne érte, mert doboza és minden vacka megvan, nagyon fullosan komplett).Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
nagyúr
válasz KROK640 #86715 üzenetére
Pontosítom: nem is 2 db, hanem 3 db érdekes Radeon-t várok.
Ha megjöttek és fullosan működnek, dobom be őket ide.DDR2-800 RAM, stock példányok - azaz OC-ra mérsékelten lehetnek alkalmasak: sikerült szert tennem egy nagyobb pakk-ra, azt is várom, elvben mind jó is...
G.Skill Rip Jaws X 2133 CL9 - az eddig meglévő 4*2 GB példányaimról nem tudtam eldönteni, hogy jók e, nem volt olyan lapom amiben XMP-vel szóra tudtam volna őket bírni (max 2000 MHZ az X58-ban kézzel belőve), végre a Gigabyte X79 UD 3 eszi őket csípőből.
Jön még pár 4*4 GB-os 1600/1866-os KIT, kell a konfigjaimba, az 1866-os az FX-be megy majd ha egyszer elérek oda is.#86717KROK640: messze-messze, egy távoli galaxisban...
#86706DarthSun: XP pack komplett, restart...
Driverezés indul. HDD-vel vagyok, hát, nem gyors.
Kell majd még pár kisebb SATA SSD.[ Szerkesztve ]
-
Vicces hogy a lassan 10 éves gtx780 tartja magát mai teszteken és az alsóházban még versenyképes. Aztán a furyX és a 980ti is amik szintén már eléggé korosodnak.
GPU Benchmarks and Hierarchy 2022: Graphics Cards Ranked [link]Régen azért nem volt elképzelhető hogy 8-9 éves kártya játszható szintet üssön meg. (FullHd esetén persze)
Egyik gépemben próbálgattam a tesla c2075-öt (gtx580 6gb)
És vicces de a crytek motoros kingdom come simán játszható rajta HD textúrákkal jó nem 60 fpsel. Cyberpunk meg crashel indításkor nem jövök rá miért.
H110 chipset katasztrófa, tesla k20c 5gb biosban írja hogy nem talál elég pcie erőforrást...mi a fene win98-nál érhető lenne de egy full uefi rendszernél igencsak gáz hogy bios support kell egy kártyához, nincs above 4g support a biosban azaz hasonló van de furcsa hogy a 6gb-os tesla meg megy. Az igaz hogy az új teslák a resizable barhoz hasonló dolgot használnak és azt asszem haswell óta tudják a lapok csak a low end chipseteken le van tiltva. Gpuz-nél a tesla k20c és m40 is resizable bar enabledet ír másik gépben.[ Szerkesztve ]
-
-
-
nagyúr
válasz DarthSun #86722 üzenetére
A fogyimérőm alapján nem.
Stabil 160-170W.
BIOS-ban mindenféle opció engedélyezve (W10-nek erre nem volt szüksége).És a hangom sincsen meg egyelőre. (W10 alatt csipőből, ezért szeretek vele tesztelni első körben).
[ Szerkesztve ]
-
Bile Demon
őstag
válasz KROK640 #86717 üzenetére
Én eleve skippelem az olyan hirdetést, ahol nincs ár vagy kép az aktuális portékáról.
így is megszívtam már idén a Radeonokkal (7500-8500). Az egyik nem azt küldte, ami a képen volt, hanem BBA 8500LE helyett valami LE LE-t.Közölte hogy jó van az úgy darab darab... különben se ettől fog jól menni a quake.
A másik meg Fire Gl-t, amire olyan cimke volt ragasztva, hogy 8500 LE.
Szóval min. 3db 8500LE-t vettem, amiből egyik se volt 8500 LE, de az egyik legalább egy fullos 8500 volt! (németből €€€ Euróért)
Ott a BIOS téveszthette meg az eladót, mert 8500(LE) vagy mi volt kiírva, de lagalább precíz volt, sok kép, screenshotok. stb.
A 7500-nál is mókolt valamit a (lengyel) eladó. Voltak képek stb. pár nap után feladta és közölte, hogy adott rá grátisz ventilátort is... direkt passzívat akartam venni, hogy ne zörögjön nekem ő meg elbarmolta a bordát a ráfacsavarozott ventivel. Az is felmerült bennem miért kellett. túlmelegszik? hibázik? Nem is nagyon akart elindulni, csak fekete kép, aztán néha volt kép (BGA KH).
Hát ez van.Bruhe
-
válasz jokeph #86723 üzenetére
Akkor ugyanaz mint X99- en, nincs CPU vezérlés. Későbbi CPU- kon hardveres, itt még nem, rá kéne jönni hogy mivel lehet beizzítani.
Hang : Zenen nem volt nekem sem, de Bile Demon linkelte ezt, ami jó lett.A 3 test probléma nem megoldható.
-
nagyúr
válasz DarthSun #86725 üzenetére
Elméletben, ha a a Power options-ban átlövöm Hordozható/Laptop-ra, akkor kellene műküdnie, az alapértelmezett dektop mód a W10 maximális energiagazdálkodásának felel meg.
Ettől függetlenül mindegy hová állítom, maxon teker.
Hang: azt ide is rápróbálom.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
nagyúr
válasz DarthSun #86725 üzenetére
Hang meglett, én voltam a béna, a gyári driver csomagban ott az MS UAA driver, ez kell a Realtek ALC előtt, ez kapcsolja össze gondolom a rendszert a hangchippel.
-
KROK640
nagyúr
válasz jokeph #86718 üzenetére
Jó sokat költ(het)esz retrora
Közben elgondolkodtam, hogy a C2D projecthez majd mehet a CX400-as tápnak. Mivel ha VGA-t veszek majdnem biztos, hogy új tápot is veszek, és akkor ami most van a gépbe (CX400) meg mehet a C2Dhez.
-
nagyúr
válasz KROK640 #86728 üzenetére
2. éve nem áldoztam motorozásra, több egyéb okból.
Forrásátcsoportosítás.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
KROK640
nagyúr
válasz MasterDeeJay #86720 üzenetére
Jó kis tesztgéped van (I5 6400, 24GB RAM, 1.5TB HDD) de a procinál vajon mi lehet a "termelő egység" megjegyzés?
A VGAnál meg nekem fura, hogy 50MHZes GPU, 67MHZ-es a memória? vagy ez valami energia takarékos állapot?Egyébként a GTX780 még hagyján is, majdnem kétszer gyorsabb mint a GTX950 és 4GB-os, na de ami igazi csoda, hogy egy jó erős proci mellett (pl nekem a 10400F) még a GTX950 is élhető, bár sajnos egyre kevesebb játék indul el rajta
-
KROK640
nagyúr
válasz jokeph #86729 üzenetére
Én meg még soha sem áldoztam a motorozásra. (ennek egyik oka, hogy egyáltalán nem kedvelem a motorokat, a robogónak látom létjogsultságát és ennyi)
Végülis ígyis a hobbiddal tudsz foglalkozni, és nekünk is jó
-
-
KROK640
nagyúr
válasz Bile Demon #86724 üzenetére
De minek akarsz 8500LE-t vanni, amikor ott at eljes 8500-as???
Nekem két passzívos radeonom volt, egy 9550-as, meg egy 9200SE. Ha nyár volt, akkor mindkettővel baj volt, fagyogattak, hibázgattak, nem lehetett velük egyhuzamban játszani, hanem monduk 10 percenként 10 perc alt+tab... Szóval nekem mégegyszer passzív Radeon nem kell.
Ja, majdnem kihagytam a passzívosított 9700PRO-t, amit a nagyeszű ismeretlen vitt véghez, konkrétan rá lett mókolva egy tonna hűtőborda szerencsétlen kártyára, de sajnos elégtelen módon, mivel a kártya 2-3 percen belül fagyott. Az el is ment, visszaalakításra. Eleve úgy adtam el, hogy szerezni kell rá egy rendes hűtőt mert így nem jó.
-
Bile Demon
őstag
válasz KROK640 #86733 üzenetére
Mert nekem az is elég lett volna. Sokkal több volt / maradt fenn belőle, talán olcsóbb lenne, legalábbis nem akartam sokat költeni rá. A KT133A-Thunderbird 1400 mellé kerestem hozzá valót.
Nem akarok venni kifejezetten 8500LE-t, csak egy normális 8500 vagy 8500LE-t szerettem volna. Két rossz 8500LE után vettem a 3.-at szintén 8500LE-nek hirdetve, ami végre jó lett. Mondjuk annál meg azt kellett megoldani, hogy a boot képernyőn és a BIOS-ban is adjon képet DVI-ra. (Megfelelő BIOS-t kellett felleni valahol.)Nekem volt annó passzív 9800PRO-m.
[link]
Zárt, rosszul szellőző dobozban fagyott a nyári melegben, de nem érte tartós károsodás.Bruhe
-
nagyúr
válasz Bile Demon #86734 üzenetére
Több passzív 9250/7000 is van, az egyik 7000-en még borda sincs.
Azért tesztekhez kaptak egy külső 80mm-es ventit.Az mitől lehet, hogy 3DMark '03/05/06 indításakor elődobja hogy ő most indul, scanneli a rendszert aztán újraindul az egész gép... HDD-s friss és régebbi SSD-s rendszerről is (XP).
[ Szerkesztve ]
-
válasz jokeph #86735 üzenetére
3dmark systeminfo csinál ilyet. Egy totális bughalmaz az egész ha általa nem ismert hardverbe fut rebootol a gép. Nálam főként a szerver és dual procis workstation cuccoknál csinálta ezt. Nem emlékszem pontosan mit csináltam vele talán töröltem valami sysinfo.exe-t a mappájából.
-
ityam
senior tag
Meg is jött az emailre a válasz hogy:
"Szia, persze, csak rájöttem, ez nem az aminek látszik, ez egy alaphangon is 200 eurós kártya. Van ilyen. Ugye? Üdv Imi"
Szóval nem úgy néz ki hogy ebből megkaphatom a kártyát. Azért rápróbáltam levelezésben kicsit észehez téíríteni hogy amit árul kártya az tulajdonjogilag az enyim csak még nem adta át nekem(el is utaltam a 2400Ft+postaköltséget egyébként neki).... -
nagyúr
válasz MasterDeeJay #86737 üzenetére
Azért fura számomra, mert eddig ilyenbe még nem botlottam.
Update: Az X58-as W10x64 PRO rendszerét elindítva simán megy a 3DMark06, akkor eszerint XP alatt nagyon bugos valami, az pedig ahogy gyanítod a sysinfo lehet, na erre ránézek...
[ Szerkesztve ]
-
KROK640
nagyúr
válasz Bile Demon #62395 üzenetére
Uh, mennyi cooler és legalább két winyó (mobil rack nem tudni h üres-e)
Nekem nagyon nem jöttek be a passzív kártyákInkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
válasz envagyok #86736 üzenetére
Hát, ha holnapra elfelejted nem volt érdemes elmenni
De ha már itt tartunk akkor utolsó strandolásaim :
2015 Ciprus - de akkor ott éltem és dolgoztam, egy tengerparton
2013 Balaton - de akkor ott dolgoztam
2005 Szlovákia Nyitra - céges kirándulás
2004 Debrecen ... na az tényleg haverokkal meg a buli kedvéért.20K-ból most nekem talpon lenne a C2D konfig, mert annyiból kb minden meglenne ami hiányzik hozzá (amennyiben feltételezem, hogy a HD6850-es VGA hibátlan), de a mostani elszabadult árak mellett az embernek már lassan hetente elmegy 20K kajára
Az idei Horvát tengerparti nyaralásból sem lesz semmi (3 éve nincs belőle semmi előző két évben a covid csinálta ki), mert másra elmegy a pénz, még örülök, hogy nyár elején eljutottam az Ikarus fesztiválra.A cucc is csak addig marad, amíg tönkre nem megy
[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
De hianyolom ezeket az alaplapnak kinezo alaplapokat, nem agyontuningolt procikat.
[link]facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Bile Demon
őstag
válasz KROK640 #86740 üzenetére
Nem olyan sok cooler az. Csak a minimálisan tényleg szükséges.
Ha jól megnézed, akkor a hátsó fémvázas Spire ventilátor is halkítva volt a tövénél van az LM317 + poti. A chipset hűtőt is érdemes megnézni . De a Zalman is Quietre volt állítva a saját tekerentyűjével.
Biztos, hogy nem volt üres a RACK.Amikor a kép készült, már volt 2db IDE 200GB-s Barracuda 7200.7 + az egyik régi 80GB-s Barracuda IV. Volt egy másik is egy másik fiókban a keret meg a munkahelyi gépembe. Ja nem, abba is volt egy Barracuda IV. Becsempésztem és raktam rá XP-t... Volt sok Barracuda IV-es HDD-m. Azok voltak az első, HDD-k, amik megütötték azt a a szintet, hogy 3-4db-ot el tudtam viselni belőlük (hang miatt). Márpedig szükség volt a helyre, mert akkoriban is mindent full HD-ban szedtem, ami elérhető volt úgy, márpedig az anyagok a japán TV-ből legtöbbször simán elérhetőek voltak. Nagyrészt MPEG2 1440x1080 60fps vagy 1920x1080.
Egy Promise PCI 2x SATA + 1x IDE kártyára volt kötve a 80-as HDD és az egyik 200-as volt a RACK-ben az alaplapra kötve. Vagy fordítva. Mindegy, az biztos, hogy használni csak úgy lehetet, ha rajta van a gép oldala és a hátső ventilátor átszívta a levegőt a RACK-en, különben megsült volna a HDD.
A RACK sarka a ki volt fűrészelve, hogy kompatibilis legyen a nagyméretű alaplappal.
Két DVD író is volt, akkoriban sok DVD-t írtam. Sokszor kettesével.
SMC gigabites LAN és az Audigy 2.
Az 1.44"-es Panasonic FDD még az első PC-mből származik 1993-ban vettem bele. (miután az elődjére félre dugtam rá a tápot és vitte magával a 2 FDD-t + a kártyát is)Bruhe
-
félisten
-
Czo
őstag
válasz FoxiestFox #86747 üzenetére
Intel 12th gen-hez en vettem mostanaban, standard kinezetu, zold PCB-s lapot
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
Czo
őstag
válasz FoxiestFox #86749 üzenetére
Van rajta egy komplett, managemant interface. Tehat, a belole epitett gepet ugyonugy baxogatod tavolrol, mintha egy Dell/HP/Lenovo server lenne. Gondolok itt tavolil telepitesre, meg konzolra, meg ilyenek.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest