- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz quailstorm #60250 üzenetére
Lehet. De próbáld meg - élcsatlakozó tisztítás, bioschip kiemel > kontaktspray > vissza (a lábakon néha oxid van).
A 3 test probléma nem megoldható.
-
válasz quailstorm #60252 üzenetére
Chip író-olvasó engem is érdekelne - szoftveres, hardveres ? . Pld XT biosát ki lehet menteni szoftverrel ?
-
arn
félisten
válasz DarthSun #60249 üzenetére
A pci 93ban jott, inteles chipsetek melle eloszor (486, penya), de 94 elott nem hiszem, volt barmi fele normalis jelenlete a piacon. Az sx 16 bites kulso busszal megy, a pci 32 bites.
Az alkatreszek alapjan erdemes lenne a gep korat beloni.
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
-
Hát...vannak praktikus fekvő házak is. Nálam 2 szabványos és 2 brand. Utóbbiakat amiatt tartottam meg mert hiánytalanok/működnek, de ha valami rosál, kidobhatom. A fekvők elhelyezése is körülményesebb nálam, mivel az asztalok alatt állók sorakoznak. 2 midi állóra rá tudok tenni 1 fekvőt .
-
-
quailstorm
nagyúr
válasz DarthSun #60253 üzenetére
Hardver nélkül nyilván nem megy. Egy RasPI GPIO + szoftver akár elég lehet, de majd nézek rendes programozót akkor.
Áll a Laguna3D project is, abból kilopta valaki a BIOS-t (remélem nem azért, mert rossz a kártya).Most épp egy Mac G4 RAMjait tesztelem, kernel panicozik a szerencsétlen ha indítok egy firefoxot. Vagy memtestet.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Hosssszu #60246 üzenetére
Ööö bocs a lámaságért, de én a 386-os érában még Amigáztam, PC-vel csak elvétve találkoztam, és akkoriban a belseje még nem izgatott.
(saját pc '99-től volt) Csak ránézésre saccoltam, hogy ez nem ISA, akkor PCI lesz. És MCA-n is léteztek ugyanúgy VGA, még egyéb kártyinkák?
(Mert egy slot hátlemez hiányzik)r0b3r: köszönöm a segítséget
[ Szerkesztve ]
https://logout.hu/cikk/retro_kk/teljes.html
-
quailstorm
nagyúr
Ebbe a lapba mi lehet a legerősebb CPU, ami megy?
Tua P3 kétlem, hogy menne, de a mostani 633-as cerka elég hurka.A lapot meg hirtelen a pcchips oldalán se találom...
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz quailstorm #60262 üzenetére
Több helyen is 500-800 közötti PIII Pentiumot írnak, de ITT pl. emlitík az 1000-est is.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
quailstorm
nagyúr
válasz jokeph #60263 üzenetére
Coppermine az biztos, amit tud. 950-es Celó az benne van egy 2002-es BIOS frissítésben, ami nekem természetesen nincs fenn, 2001-es BIOS-om van...
Lehet jobban járok egy másik P3 géppel, ez meg marad így.
Ez Coppermine-nak néz ki, de valahogy nem hiszem, hogy menne... Bár ki tudja.
Ha megveszem és nem megy benne, tönkretehet bármit?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz quailstorm #60264 üzenetére
Ez coppermine-128, akár jó is lehet (ha a Pentiumba jó az 1000-es, az 1,13-as, csak megy Celeronból is).
Természetesen Pentiumból is csak a Coppermine változat a jó, FSB100/133-al.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
arn
félisten
válasz quailstorm #60262 üzenetére
ezt a lapot en nem eroltetnem a maga koraban is a legalja volt.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
quailstorm
nagyúr
válasz jokeph #60265 üzenetére
Ha lemegy a memtest megnézem mi van.
Van belőle V3.3 meg V1.x revízós board: [link] [link]Sajna ezen linkek halottak. Ha V3.3, márpedig úgy emlékszem +-os akkor pont az a BIOS van fenn webarchive-ban, amiben már benne van a linkelt Celó 1.1GHz support. Wish me luck...
(#60266) arn: Második tudatos retro gépem volt, az első egy 1Ft-os vaterás szemét, amit 1,5 év volt összetákolni és most megint nem működik Amptron mocsadék.
Ez a második meg valami 1500Ft volt egész korrekt gépházzal és 633-as celóval, ez 10 éve szolgál hiba nélkül. Mivel van rajta USB és szépen fut rajta az XP is meg a Linux is, ezért jó szolgálatot tett már sokszor. Kb mindent ebben teszteltem ami nem AGP ugyebár... ***Amúgy igen, tudom hogy a legalja. Viszont az alaplapi TNT2 miatt már marad, illeszkedik a minél rosszabb videokártyák gyűjteményébe.
***Merthogy eredetileg azt hittem, az alaplapi TNT2 M64 majd annyit tud, mint a rendes és majd milyen jó lesz nekem. Hát lóf....
Na azért van benne most a Radeon 7000... De lehet nézek bele egy T&L-es kártyát is bár a kínai FX5500 mocsok drága. 8500Ft.
[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
válasz quailstorm #60267 üzenetére
Meglepő, de ez a PCChips elszaladgál 1GB rammal is. Cached 1022M. Pedig spec szerint csak 512MB max.
Amúgy LMR+ és már az a BIOS van rajta, amiben benne van az 1.1GHz Celeron support, úgyhogy rápróbálok.
-
FX5500 is olyan ritkaság lett , 2-3 éve még a kidobandók közül mentettem ismerősnél - [link], több más számomra értékes retro videok hangkártyák, flopppy-drivek, CDRW- kkel együtt. Amiért elvittem a lomot, adott még egy 6600GT- t is - [link] .
-
quailstorm
nagyúr
válasz DarthSun #60269 üzenetére
Ez mindennel így van.
Most az S478 van olyan stádiumban, mint a P2-P3 volt, amikor kezdtem a retrot.De én PCI-os FX5500-ra gondoltam, az meg még ritkább. Ilyet szeretnék venni, de ahogy elnézem, olcsó sose lesz.
Mondjuk az alján az értékelés az nem tetszik. Hogy nem megy se K6-tal se PIII non-AGP-vel. Akkor visszavonom. Mire is jó ez így?
Radeon 7000 az legalább megy szépen a gépben, és érdemi előrelépés az alaplapi vacakhoz képest.[ Szerkesztve ]
-
válasz quailstorm #60270 üzenetére
Ja bocs, persze PCI- s, az többféle modellben is természetesen drágább
szerk : az AGP- s megy többféle lapban is, nekem SS7- ben maradt, Cyrix PR400 mellett. A R7000 meg tényleg mindenben megy, abból van PCI és AGP példányom is.
[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
A pcchipset arultak amptronkent (meg mindenfele mas budget brandkent). Tipikus sporolos marka volt a legolcsobb chipsetekkel, papirvekony nyakkal, lesporolt alkatreszekkel (fake cache, etc).
430vxben volt nekem is, igaz a 6x mellett, de a vrm bordaja olyan forro volt, hogy a gephazon at lehetett erezni a poziciojat.
[ Szerkesztve ]
-
flymi
addikt
válasz envagyok #60274 üzenetére
No és működnek? Nekem is jött kettő, igaz doboz nélkül.
Egyik pöcc-röff, másik is pörög, melegszik, de képet egyik dvi-on sem ad. Egyenlőre még birkózom vele, talán megpróbálom második kártyaként vagy CF-ben.
Nem minden lap komálja ezeket (legalábbis korabeli tesztek azt mondják, GAI-nak sem sikerült anno beüzemelnie a sajátját a nagycikkhez), nekem ASUS P5E3 Deluxe lapban nem volt gondom az elsővel. A második sem a lap hibájából akadékoskodik.[ Szerkesztve ]
/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
-
flymi
addikt
válasz envagyok #60277 üzenetére
Azt nemigazán, de korabeli Asus csúcs lapokkal biztosan. Plusz amiket olvastam még, az Intel 975XBX és EVGA nForce 680i.
[ Szerkesztve ]
/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
válasz frescho #60272 üzenetére
Kössz, ez príma. Kollégának kell az XT lapom BIOS tartalma fileben, mert az övéből hiányzik a komplett chip (ugyanaz a lap természetesen). Ha valamikor lesz időm kiemelni a piramisból (már csak jövőre talán), akkor nem kell kiszerelni a lapot, kiemelni a chipet - kiszerelés nélkül, nem férni hozzá biztonságosan -, várni az eprom író-olvasóra (napközben gyakorlatilag lehetetlen elérni, vagy melózok, vagy mélyen alszok ) . Lényeg hogy így el tudom küldeni fileben.
-
quailstorm
nagyúr
-
-
De nem UV álló.. Bár akkor 129Ft-ért egy másik, nem pénz..
Én meg itt sírok, hogy nem találok a városban elég házat a régi cuccaimnak.. Szólok az öregemnek, hogy hozzon haza a TSZből egy köteggel... Vkinek kell privátban keressen, remélem nem tiltanak le a modik..Mindjárt megkérdem az eladót, hogy AT vagy ATX-es zsák..
[ Szerkesztve ]
-
Ezt látta valaki?
Shinobi-film. Anno játékteremben menő volt. Nekem új a dolog, pedig nem mai film.
-
frescho
addikt
válasz DarthSun #60279 üzenetére
Az égetésnél figyelni kell, mert néha valamiért nem 27xx lábkiosztású ROM-ot használtak. Az IBM legalábbis tuti nem a PC-ben.
Ez a módszer ismerős. Alvás-reggeli-munkaebéd-munka-vacsi-alvás. De lassan lezárjuk az idei évet, még a mai és a holnapi nap van hátra a hajtásból. A többi már könnyített menet lesz.
Retró dolgokat nézegettem itt kint, de nem találtam semmi érdekeset. Tegnap volt C64 mini is a kezemben, de macerás a táp és az ára sem volt annyival jobb. Szóval nem viszek semmi régi vagy arra hajazó cuccot haza.
Egy kérdés: Tudtok eladó XT-be való memóriabővítőt? 256k-ról szeretném legalább feltolni a PC-t 512-re. 640 lenne az ideális, de már 512 is előrelépés lenne.
https://frescho.hu
-
-
-
-
válasz DarthSun #60288 üzenetére
Javítani fogja, nem eladás. Korábban már itt posztoltam, hogy potyognak a kondik, erre frescho írta, hogy megnézi az övét is, és az enyémet is, csak érjen haza az USA-ból.
[ Szerkesztve ]
-
-
cbmfan
őstag
megvolt a VP6 SMD pótlás, helyzet ugyanaz, valami más is sérült. mindegy, megy polcra.
viszont van valakinek működő drivere Rendition Verité 1000 kártyához? kaptam egy Miro Crystal VRX-et, de Win98 kékhalálozik driver telepítés után.
Close the world, ʇxƎu ǝɥʇ uǝdo
-
quailstorm
nagyúr
Feltehetően szálszakadt alaplap memóriabővítő slotjainak alátámasztására milyen szigetelő anyagot javasoltok?
Eléggé kontaktos szegény, minél több ramot rakok be annál rosszabb a helyzet (4 foglalat). Hajlik is a széle felé, és az alaplap legszélén vannak a slotok.
Most nagy nehezen sikerült betennem mindent úgy, hogy menjen is. A gond ott kezdődött, hogy miután megvettem és használtam, kernel panicolt nekem. Aztán nem indult sehogy se, csak 1-2 rammal, és rájöttem, hogyha nem irtó óvatosan teszem be, meg ujjammal alulról megtámasztva, akkor mindig elszaródik. (Mac G4)A modulok a PC Chipses gépben tesztelve, jók.
[ Szerkesztve ]
-
Van itt valaki Veszprémből, aki a jövő évi bacsisra elmegy?
-
frescho
addikt
válasz quailstorm #60295 üzenetére
szakadt vagy csak a forrasztások repedtek meg? Ha az utobbi, akkor azt megfelelő szerszámmal lehet javítani elég könnyen.
https://frescho.hu
-
izee
őstag
Egy gpu-z képet kaphatok TNT2 M64-ről? Érdekel a retrón az integrált vga vonal.
Identicalness is the tendency to propagate to collaborate and to interact only with people who are very very very very very much like you. Epitome of this is the selfie. https://www.youtube.com/watch?v=dmXcjvL9VSc&t=39m45s
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 11
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Milyen széket vegyek?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Milyen routert?
- Automata kávégépek
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest