Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • asdf2

    tag

    Sziasztok!

    Egy ideje FX tulaj vagyok, volt 8150, majd 8320, és legújabb szerzeményem egy 9370.

    Olyan kérdésem van, hogy akinek volt/van ilyen 220W-os szörnye, annak milyen beállításokkal milyen hőmérsékletet tudott? Létezik, hogy meghibásodik a szenzor egy processzorban?

    Elég komoly hűtő van rajta, és jóminőségű paszta, többször felraktam a hűtőt, hogy kizárjam, a szerelési hibát. (A hűtőt a gyártó egyébként 320W-os TDP-ig ajánlja, talán abba nem nyalok bele, főleg, hogy alulfeszeltem :U )

    Most 1,45 V-on 4,8 GHz-n használva nagyon könnyen felszökik a hőmérséklete aida/hwinfo szerint is. Én úgy tudom, hogy ezekbe a procikba a szenzorral van valami trükközés, az alaplap számol hőfokot, amire amúgy simán kapok 70+ fokot terhelés alatt.

    Elméletileg a Core Temp (vagy overdrive) amivel ki lehet nyerni azt az infót, hogy a Tjmax-tól mennyire van a proci (az ugye 90 fok, de nem ajánlott a közelébe menni...) Ezzel a programmal mérve egyébként elméletileg 55-60 fok között megáll a cucc, csak nemtudom minek higyjek.. :( (Tudom nem illik belenyúlni a járó gépbe, de a hőcsöveket megtapogatva épphogy langyosak, a VRM-ek kicsit melegek, de elég brutál szellőztetés van a házban, szóval nem értem mi hibádzik.)

    Kép a problémámról: [hőfokok]
    Én eddigi procijaimnál a HWinfo alaplap fül alatti CPU és MB hőfokjait néztem, mivel azok voltak a legmagasabb értékek, úgy voltam vele, arra elég figyelnem, de most nem tudom mihez igazodjak.

    Köszi ha van ötlet, hol lehet a hiba :R

Új hozzászólás Aktív témák