Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mtomi95

    senior tag

    válasz mtomi95 #75948 üzenetére

    Jobban bele gondolva talán nem is hülyeségek a hőfokok. Mármint az IDLE nagyon alacsony része lehet igaz!
    Ha csak a Windows, Chrome-Youtube,Steam, Deluge megy a borda rendesen hideg rajta. Ha komolyabb terhelés van rajta hosszabb ideig akkor is, csak langyos. Nyáron is! Pedig egy kis foscsi hűtő van rajta. ID Cooling SE 903/100W TDP van rajta... Bár ugye nincs rajta az oldala sem és:

    Ott az a nagy venti elég jó huzatot csinál, mert szív, (elég erőteljesen egy régi Fuji táp venti ami USB-ről megy :DDD) és fújja a levegőt a VRM bordára ami a hátsó takaró, shild nélkül távozik a gépből. Ugye tuningolva sincs nagyon, elég alacsony feszültséget kap.
    Vagy ez akkor is lehetetlen? Engedjem el mert ilyen nincs? :DDD
    De akkor bajban leszek hűtő csere után! Most ugye 3 pines a processzor hűtője amit én kézzel állítottam be a fan 2 csatalkozóba, mert egyik másik sem volt hajlandó vezérelni, maxon járatta, sőt nem is maxon gyári értékek fölött, hiába állítottam én akármit az UEFI-be... ami miatt a venti egy hét után egyre hangosabb lett...
    Aztán a Fan 2-be sikerült a gyári értékeket majdnem eltalálni a három felajánlott móddal (csendes és társai). Kicsit az alatt van, de így nincs is hangja. Már rég lecseréltem volna a ventit rajta, mert van itthon egy pár 4 pines, de egyik sem ledes. :DDD Ezen meg ugye gyári kék ledes van és nekem a gép elején levő nagyobb négyzetalakú aktivitás jelző leledekből a power is kék. Igy csini!
    Na de a kérdés ha másik venti vagy akár hűtő kerülne rá ami már PWM ilyen alacsony vagy rosszul mért hőfokok ellen hogy állítgatná? Vagy csak a feszültséget nézi? Az nem pont a Voltage mód lenne ami a 3 pines ventikhez van elméletileg?
    Ilyen beállítás nincs a biosban sehol, hogy melyik módban akarom használni.
    Az FX6300 maximum 70 fokot bír el. Nekem a rossz hőmérsékletek miatt működik e egyáltalán a hővédelem benne? Lekapcsolna egyáltalán ha túl melegedne?

    Az élet túl rövid ahhoz, hogy mindig biztonságosan távolítsd el az USB pendrive-ot...

Új hozzászólás Aktív témák