- iOS alkalmazások
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Az első jel a Galaxy XCover 8 létezéséről
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Piftuka
veterán
válasz Kornel #36800 üzenetére
Természetesen szívesen szólok, de nem tudom, mi a preferenciád a TV-t illetően...
"Neked mi lesz az OLED helyett?"
Az a baj, hogy egyelőre fogalmam sincsen. Mint említettem már sokszor, számomra a 3D mindent felülíróan fontos ebben az esetben.
Az OLED 3D-ben pedig páratlan volt. Tényleg 10/10 a képminősége.
Ha volna módom kipróbálni a SONY 65W857-et 3D szemüveggel, és tetszene az eredmény, biztosan azt venném meg. Az Euronics-nál a kategóriájához képest elég kedvező áron megvásárolható 5 év biztosítással.
A Panasonic DX750 és DX780 modellek is szimpatikusak, de sajnos azokat sem tudom sehol kipróbálni!
[ Szerkesztve ]
"Aquila non captat muscas."
-
metalbull
csendes tag
Sziasztok. Tvt szeretnek venni. Legfokepp sima ps4re, fullhd filmekre. Ki is neztem ket modelt. Az egyik a Samsung k5500 55" a masik a Sony w805c 50". Korulbelul ugyanaz az ar. Az egyik 5 inchhel nagyobb. Melyiket valasszam? Esetleg valami mas tipus? A lenyeg h min. 50" es ne legyen tul nagy input lag motion blur stb. Mert foleg jatszani hasznaljuk nappaliban. Valaszokat elore is koszi
Samsung Galaxy S6 Edge Plus
-
ArthurShelby
addikt
válasz Piftuka #36799 üzenetére
Mit lehet tudni, hogy melyik márka miben erős?
Pl a samsung szoftvere jól olvassa az usb, elbánik mindenféle formátummal, felirattal...
Ott a VA panelesek jók
Az lg meg az IPS panelekben nagyon jó, a szoftvere ilyen-olyan....Szóval mit lehet tudni így nagy általánosságban?
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
Tegla80
addikt
-
Bogyi007
veterán
válasz Piftuka #36795 üzenetére
Szlovákiában szereli össze az UMC vállalat Blaupunkt készülékeket
Csináltak egy promo videót is - igaz én az összefüggést ebben nem nagyon találom.Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi
-
Landon
őstag
Sziasztok,
Erdeklodni szeretnek, hogy halott sub-pixel eseteben (fekete az egyik folyamatosan) valoban mukodhet az az elterjedt otlet miszerint ha ovatosan maszirozom akkor eletre kelhet vagy ez netto baromsag? Tul sok siker tortenetet olvastam errol de felek kiprobalni. Egy Sony 55" 9305-on van egy nem vilagito alpixelem. Erdemes ezzel probalkozni ovatosan? Tudtommal a halott pixelt a megdoglott tranzisztor okozza azt meg nyomkodass nem lehet eletrekelteni gondolom.
Koszonom
There are no traffic jams along the extra mile.//\\Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.//
-
Kornel
veterán
Tescoba megakadt a szemem egy Blaupunkt TV-n.
48 colos, 100 AMR (Advanced Motion Rate)
120k, és még olcsóbb is lenne kedvezménnyel.
Nem mintha meg akarnám venni, de próbálta már valaki?
Gondolom amúgy 50 Hz-es a valóságban. -
Milka 78
nagyúr
válasz Kornel #36815 üzenetére
Ér vagy 80-90-et és makkulátlan hiradó,bariközt nézésére.Àlltalában kérdéses minőségű panel,Török halászházban összeszerelt termék,ami tuti 50hz-es (abból is a legalja) és álltalában a beállítási opciók kimerülnek 4-5 sorban.
Nem szokta el
Nekem is van egy ilyen csoda a hálóba (csak más a név van ráragsztva,Vestel produktum az is)oda még akár jó is lehet,de aki kicsit is komolyabban gondolja a filmnézést az messze elkerüli. -
Piftuka
veterán
válasz Kornel #36802 üzenetére
A kérdés az, hogy milyen mértékű átrendezéssel jár? Ha "csak" egy asztalt kell eltolni az útból, és anyagi akadálya sincsen, akkor nyilván megéri a nagyobb modellt választani.
Ha nagyon "macerás" az átrendezés, természetesen akkor is a nagyobbat érdemes választani, de azt Nektek kell eldöntenetek otthon, hogy megéri-e számotokra "pusztán egy TV miatt" átrendezni a szobát.
-
gydani20
tag
üdv mindenkinek! az lenne a problémám hogy az lg 43uf640v tv készülékemen hiába állitom a háttérvilágitást az nem változik 0 és 100 érték között semmi különbség nincs ez miért lehet?
-
Exelsior
senior tag
sziasztok.
Most fizetéskor tervezek venni egy 4K-s TV-t.
140ezerig bezárólag újonnan vagy használtan mit tudnátok ajánlani.
Mire használnám? PS4 és FILM PC-ről semmi több.
Vannak most ilyne árban LG és Samsung és ami még tetszik az Ambilight-os Philips-ek. Ebből Garanciával fóliásan tudnék jó áron akár 49-eset is.
Csak érdekelne a ti véleményetek.
Mire érdemes figyelni az olcsóbb 4k-s tévéknél szakboltokban. pl. Euronics,Mediamarkt,
Köszönettel,
Exelisor
Samsung fold 4/AOC Agon pro AG27 OLED,ROG STRIX B550-A GAMING Lian Li Galahad AIO 240mm ARGB White,AMD Ryzen 7 5700X, Corsair RM850\Corsair Vengeance RGB PRO 4X8GB,ZOTAC GeForce RTX 4080 Trinity 16GB/Lian Li LANCOOL 216 RGB White,ilovbee b87 TKL,Roccat Air Pro/Logitech G935/maono dm30 rgb white
-
KRoy19
őstag
válasz Exelsior #36822 üzenetére
Ennyi pénzért csak gagyi 4k tévék vannak tegyél hozzá még egy picit és kapsz értelmesebbet (pl samsung KU6400 vagy sony XD700) ezeket már Értelmes belépő szintű 4k-s tévéknek lehet mondani.
Viszonylag alacsony input laggal rendelkezik mind a kettő kb 35ms (ami tv-hez képest jó) szóval játékra nagyon jók
A Samsung VA paneles szóval sokkal jobb a kontraszt ami sötét szobában előny, viszont cserébe alacsony a betekintési szög (kb 20 foknál veszít a színekből)
A Sony IPS paneles sokkal jobb betekintési szögekkel, viszont sokkal rosszab kontrasztal ami sötét szobában hátrány.
[ Szerkesztve ]
-
Bogyi007
veterán
válasz Milka 78 #36817 üzenetére
Megszolgált a Blaupunkt arra hogy kritizálják, de amiket felsoroltál azokat kivételesen szinte ettől-egyig cáfolni lehet ezen készüléknél éppen...
Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi
-
Milka 78
nagyúr
válasz Bogyi007 #36825 üzenetére
Félreértesz...én megnéztem a Pesti úti Tescoban.A menüje bitang sivár,a képét szépen változtatja,főleg fekete háttérnél ha oldalra mozdulok,a mozgása darabos és valamiért lefagyott a bd50-es filmemtől vagy a 500-as külső hdd-től.Ekkora méretben élből előjön a panel összes gyengesége.
117-ért van az Lg LH 510v ami ugyan buta mint a tök és pont nem a teremtés csúcsa,de ha pusztán a képmegjelenítést nézzük még mindíg jobb választás (szerintem),bár az igazság az,hogy inkább hozzá kell dobni 30 ropit,mert mérföldekkel jobb élménybe lehet részünk (persze ezt nem mindenki teheti meg).[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Exelsior #36822 üzenetére
A Philips-nél számíts rá, hogy a droid akadozva fut, vagy a lefagyás-újraindulás se kizárt nála, talán inkább érdemes lenne megvárni az idei szériát, hátha javítanak rajta, mert ha az 1 millió Ft feletti OLED-jük is ilyen lesz, azért az gáz.
Neubauten Az LH500T(VA) se drágább, és azon már 2 HDMI van, már ha a 43-as méretet nézzük.[ Szerkesztve ]
-
amadeus11
senior tag
Úgy adódott, hogy tévét kellett vennem. 50 colos és VA panel, max 200k- ezek voltak a fő kritériumok.A választás az LG 50UH635V-re esett. Ez egy 10 bites VA panellal felszerelt LG tv (innolux), UHD, HDR, WebOS 3. Nyáron volt nálam egy hétig Sony w755 , de se ezt se a w80xC szériát ebben a méretben nem lehet már kapni. Mivel ez a TV két évig best buy volt itt a topikban, ehhez fogom hasonlítani.
A panelen se felhősödés , se bevilágítás nem látható, Pixelhiba nincs. A képernyő jobb fajta VA panel, kontraszt hasonló, mint a 80XC-n, gyönyörű feketék, ehhez jön még a hatékony és használható micro dimming.
A betekintési szögek is ugyanolyan jók, mint a Sonyn. Féltem, hogy a HD és az SD adások rosszabbak lesznek a 4k tévén, mint egy full HD tévén. Tévedtem. HD adások ugyanolyanok, SD-k talán még jobbak is, mint a Sonyn. A 4K-t azt nem kell magyarázni. Lemászik a képernyőről. A képmódok közt van egy HDR hatás elnevezésű, ezt találtam a legjobbnak. BFI sajnos nincs a tévében, a Truemotion menüpont alatt lehet állítani a mozgást. Nyilván a Sony ebben egyértelműen jobb, viszont se darabosságot, se elmosódott tárgyakat nem láttam a tévén, semmi durva dolgot. Ha a két készülék képminőségét hasonlítsuk össze az LG egyértelműen jobb. A Sonyn egyedül a mozgás jobb a BFI miatt. Az LG hangzása is elfogadható, a Sony kis túlzással úgy szól, mint egy Sokol rádió . Persze aki ráköti erősítőre annak ez nem szempont. A készülék menüje nagyon gyors, bekapcsolás után nem kell várni. Csatornaváltás nagyon gyors, 2 másodpercen belül ( Sonynál ez 3+) A menü szintén nagyon gyors, azonnal reagál a parancsokra, fagyás nincs. Smart rész pörög, egy Bluetooth egérrel jól használható. 180K volt múlt héten akcióban. Magyarul aki meg van BFI nélkül, annak ez egy nagyon jó kis tévé.There is a star
-
blakey
titán
válasz amadeus11 #36831 üzenetére
Sok örömöt a tv-hez.
Amikor összehasonlítasz 2 tv-t akkor emlékekre hagyatkozol (Nyáron volt nálam egy hétig Sony w755) vagy ott van melletted? A Sony a tavaly nyári állapohoz képest nagyon sokat gyorsult és gyorsabb, mint a webOS 2, van mindkettőből nálam, napiszinten használom.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
amadeus11
senior tag
válasz blakey #36832 üzenetére
Hát a csatornaváltásra tisztán emlékszem, négyig is el tudtam számolni . Igen, csak emlékekre hagyatkozok. Tisztán emlékszem, hogy a Sonynak jobb a mozgásmegjelenítése. Az android meg naponta csontra fagyott. Ilyenkor ki kellett húzni a tévét a konnektorból. És akkor már egy éves volt a tévé szoftvere. Most meg jön ugye a hatos android, lehet nem lesz több fagyás? . Mindegy, mind a kettő jó tévé. Az LG-ből hiányzik a BFI ( habár a fényerő meg van hozzá) , de ebben az ársávban mindenképp kompromisszumot kell kötni. Azért írtam le a véleményem, mert erről a tévéről relatív kevés információ van a neten.
There is a star
-
blakey
titán
válasz amadeus11 #36833 üzenetére
Nekem nincs és nem is volt fagyás, azóta 2 vagy 3 frissítés jött és már van 6-os droid ami nagyon gyors lett minden szinten. A webOS 2 nagyon lassú hozzá képest.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Exelsior
senior tag
válasz #94529552 #36830 üzenetére
A nem androidos csak sima okos van a másik szobában a havernak. Okos és elég is csak kicsit lassúcska de nem gond.
LG 4k HDR 40ub800v tudnék még ismerőstől olcsón szerezni. Nem tudom hogy ez ugyanúgy játék 4k ahogy fentebb kaptam.
Itthonra nekünk elég. Philips képével sincs gondunk nyilván egy 300ezres kategória sokkal szebb. De annyit nem adunk TV-ért.
Samsung fold 4/AOC Agon pro AG27 OLED,ROG STRIX B550-A GAMING Lian Li Galahad AIO 240mm ARGB White,AMD Ryzen 7 5700X, Corsair RM850\Corsair Vengeance RGB PRO 4X8GB,ZOTAC GeForce RTX 4080 Trinity 16GB/Lian Li LANCOOL 216 RGB White,ilovbee b87 TKL,Roccat Air Pro/Logitech G935/maono dm30 rgb white
-
Egrilaci
csendes tag
Én egy életre megutáltam a Samsung-ot. Egy ilyen hibára azt mondani, hogy nem foglalkoznak vele. Szánalmasak.
https://www.youtube.com/watch?v=TAG-nuyrdcA -
Exelsior
senior tag
válasz #94529552 #36836 üzenetére
Ez a típus támogatja a HDR-t? mert nem találok róla semmit. Vagy már minden 4K-s TV tudja alapszinten a HDR-t? Mert a HDMI 2.0-t támogatja.
[ Szerkesztve ]
-
KRoy19
őstag
válasz Exelsior #36838 üzenetére
Valódi hdr-t nem tudnak, csak a 250K körüli fölötte lévő modellek.
LG uh7700-tól felfelé
Sony XD800- tól felfelé
Samsung KS szériaA többire csak ráaggatják, hogy HDR pro, de "wide color gamut" hiányában nem igazán sok különbség van hdr és nem hdr anyag között
Javaslom nézegesd az rtings.com -ot
-
ph2012
senior tag
Samsung UE40J6200 tv-m van. A hosszú címeknél a műsorújság nem írja ki rendesen a címet. Erre a gondolok: [link].
Kicsit zavar. Miért nem íródik ki jobban a cím?
-
Piftuka
veterán
válasz ArthurShelby #36807 üzenetére
"Mit lehet tudni, hogy melyik márka miben erős?
[..]
Szóval mit lehet tudni így nagy általánosságban?"Pár nappal, illetve hozzászólással korábban éppen ez, illetve hasonló volt a téma. A beszélgetés lényege az volt, hogy adott (ár)kategórián belül szignifikáns különbséget az egyes "nagy nevű" gyártók modelljei között nem tapasztalhatsz.
Természetesen vannak bizonyos jellemzők, amelyek az adott technológia, vagy gyártó sajátosságait prezentálják.
És ezeket más és más preferálja, tolerálja, vagy éppen ki nem állhatja.
Azt gondolom tudod, hogy nagy általánosságban az IPS panel és a VA panel összehasonlítása milyen eredményt hoz negatívumok és pozitívumok tekintetében....
- Ezen felül pl. az LG készülékekre jellemző a rendkívül gazdag, de "túl mesterkélt" színvilág. (Van, aki viszont éppen ezért kedveli.) A többiek inkább "precízebb", vagy "természetesebb színekkel operálnak.
- Ha valakinek számít az "okos tartalmak" minősége, akkor az LG, vagy a Samsung megoldása a legjobb. Gyors, felhasználóbarát, áttekinthető, könnyen kezelhető web-es applikáció, modern, innovatív, praktikus távirányító jellemző mindkettőre.
- Mozgásmegjelenítésben főleg a SONY jeleskedik, képminőségben pedig egyértelműen az OLED, függetlenül a gyártótól.
- Ha hiszel benne, és fontos számodra az egészségtudatosság, akkor pedig valamelyik Ambilight-os Philips modell a jó választás, mert bizonyítottan egészségtelen a sötétben TV-zés; ezek a készülékek meleg fénnyel, meleg színekkel operálnak a képtartalom mellett, illetve azt ellensúlyozva, és ezáltal segítik a szem és az agy relaxációját.
Minden összevetve viszont ez még mindig túl általános megközelítés.
Ne feledd, hogy mindenkinek másak a preferenciái, így különösen nehéz volna "örök érvényű igazságokat" írni bármelyik technológiával, vagy típussal kapcsolatban.
Bizonyosságot csak akkor szerezhetsz egy készülékről, ha alaposan leteszteled, és eldöntöd, hogy számodra megfelelő-e, vagy sem.
-
ArthurShelby
addikt
válasz Piftuka #36841 üzenetére
Köszönöm a választ!!!
Még az előszűrésnél vagyok, hogy mit is szeretnék.
Utóbbi időben a samsungokról elég sok rosszat olvastam, most épp jobban hajlok a webos 3 felé (android még szerintem kiforratlan, de majd élőben megnézem).
De pl azt még nem tudom eldönteni, hogy UHD legyen, vagy fullhd. Mivel az UHD-ban jobb elektronika van azért szimpatikus, viszont kb nem létezik még UHD-s tartalom, és van olyan tv- ahol panaszkodnak a felkonvertálás ki nem kapcsolhatóságára, felkonvertálás rossz minőségére (Samsung tv-knél olvastam ilyet, fullhd / hd / sd-nél)A Sony ezek szerint mozgásban jó. Paneljeiben, okosságában is jó a többiekhez (Samsung, lg) képest, vagy abban picit le van maradva?
A Panasonic-kal mi a helyzet, ők milyenek?Én személy szerint tudatosan átneveltem magam, és fényben szeretek csak tv-zni, nem bírom, mikor a sötétben kiégeti a szemem.
"nehéz volna "örök érvényű igazságokat" írni bármelyik technológiával, vagy típussal kapcsolatban"
Talán már van annyi tapasztalat, eltelt annyi idő, hogy kiderüljön mi bullshit, mi akadozik/fagy le. Pont most modellváltás előtt kéne tudni legjobban a dolgokat (később már felejtünk, nem foglalkozunk vele, nem lesz frissítés).Apropó: van már tendencia, hogy melyik gyártó, milyen kategóriájú tv-it mennyire frissíti (és azok mennyire fontosak)?
Pl a webos 3 nagy ugrás minden téren, sok készülék megkapta (vagy nem nagy szám, nem számít)?
A samsungnál van neve az op. rendszereknek, mert arról nem nagyon találtam infót.Egyelőre a sony, és az lg tv-k szimpatikusak. A sony kicsit talán minőségibb, és drágább is.
[ Szerkesztve ]
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
törölt tag
válasz Exelsior #36838 üzenetére
Nem hinném. 2013-as tévétől nem várnám el a HDR-t, ami akkor még talán tervben sem volt a gyártóknál. HDR filmek sincsenek, csak demók.
legelek Ez nem jó megfogalmazás, hogy melyik miben jó, mert nem a tv márka jobb benne, hanem csak egyes adott típusai. Mindegyiknél van alsó és felső kategória. -
ArthurShelby
addikt
válasz #94529552 #36843 üzenetére
Mik a középkategóriás Tv-k?
Ha jól értem pl a Samsung UE40H6400-nál az H a fullhd-t jelöli, a 6000 a gyártási évet (hogy kb mikori) a 400 meg a kategóriát (milyen elektronika van mögötte). A 40 meg az átmérő (col-ban).
Szóval pl az UE40H6200 egy belépő szintűbb készülék, a UE49KS7000 már újabb évi (7000 miatt 2017-es mondjuk), és a UHD-s (KS miatt). Az UE nem tudom mit jelenthet.
Jó volt a kódfejtésem? A többi márkánál is így van, vagy hogy?A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
s7evcsenko
addikt
válasz ArthurShelby #36844 üzenetére
"Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."
-
szekra
addikt
Hali! Adott egy Toshiba 32L2333D tv, bekapcsoláskor elkezd tölteni, mintha szoftvert akarna frissíteni, de 99%-nál megáll, sehogy sem megy tovább, nem kapcsol be a TV, ráadásul fejjel lefelé.. Kérdés, hogy hogy lehetne lefrissíteni a szoftverét manuálisan? Vagy ez kuka és alaplapcserés?
[ Szerkesztve ]
-
psg5
veterán
Sziasztok! Apóséknak lenne tv. Max 180-190 k ig. Meccsnézés, tv nézés kevés hd több sd anyag. Külső filmek nem lesznek rajt nézve. Szóval szimpla nyugdíjas tvzés. Legalább 46" kellene elég nagy a nézési táv. A családban van Samsung 48H6400 as az egészen bevállt. Bár a dirthy ghost vagy mi a neve a koszos foltoknak nem kellene Milyen ajánlatok lennének?
[ Szerkesztve ]
F.K.T.
-
törölt tag
Bocsánat, de mi az a bfi? Kerestem összefoglalóban de nem találom.
Meglepett, hogy már 400akárhányezerért lehet sony uhd tv-t kapni 65 colban az MM ben. Brutál a képe.
Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi belépő szinten
- Projektor topic
- Formula-1
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- iOS alkalmazások
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest