- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Mobil flották
-
Mobilarena
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mexel
veterán
Ez a 60"-os tv dolog megfogott ennyiért talán inkább áldoznék a képminőség rovására a méret miatt. Hmmm. Azért nem lehet annyira rossz képe ennyiért.
[ Szerkesztve ]
-
ricsik
őstag
Ha volt róla szó bocs, nem találtam.
Jól értem, hogy a KS7000 széria Quantum Dotos volt SUHD néven, aminek az új modellje a MU7000, mely kb ugyanannyiba fog kerülni, de nincs benne Quantum Dot? Helyette majdnem 2x annyiért van Q7000-ünk, ami Quantum Dotos, régi néven SUHD?
Tehát ugyanazt a terméket a Samsung 2017-re felemelte a felső kategóriából a prémiumba és ugyanazért 2x annyi pénzt kér?
Vagy ha egy szinttel lejjebb megyünk akkor, ha idei KU minőséget akarok, akkor vehetek idén MU-t sokkal drágábban?
Ha így van, akkor most kéne szaladni KS7000-ért. -
Dr.Zoo
őstag
Sziasztok!
Minap vettem innen a PH-ról egy Celcus CEL-43FHDB-16/1 típusú LED full HD TV-t.
Kérdésem a következő:
Nem lehet ebben a készülékben valahol engedélyezni a SMART funkciót?
Rádugtam LAN kábellel netre, szépen leellenőrzni a netem sebességét, oszt' itt kifújt. Van fizikai különbség az ugyanilyen Smart TV,és ez között?
Megtisztelő válaszotok előre is köszönöm!!! üdv:Zoltán
"decretum... Ugros eliminandos esse / rendeljük, hogy a magyarok kiírtassanak."
-
Piftuka
veterán
válasz Dr.Zoo #37105 üzenetére
Nem sok embernek lehet itthon ilyen televíziója, mert ez a Sainsbury's áruházlánc saját márkája.
Az sem lehet véletlen, hogy külön SMART sorozatuk van. Szinte kizártnak tartom, hogy engedélyezni tudod a saját készülékedben. Ha szoftveresen és elektronikai szinten támogatva nincsen SMART funkciója a készüléknek, akkor nem lehetséges azt "elővarázsolni".
"Aquila non captat muscas."
-
Piftuka
veterán
válasz ArthurShelby #37094 üzenetére
"Én is tv vásárlás előtt állok (50 col, max 200k, de inkább olyan 150-180 ha lehet).[..]Mit ajánlotok?"
Bekapcsolódva az Mexel és thedarKnight fórumtársaink által is indított beszélgetésbe, én ~2-3 hete még kapásból a SONY W755, vagy W805/807/808/809, esetleg W855 modelleket javasoltam volna.
Tulajdonképpen általános televíziózásra a jobb mozgásmegjelenítése miatt még mindig ezek egyikét tartom a legjobb megoldásnak.
De...
Úgy nézem, hogy mióta a legtöbb méretben elkezdett rohamosan fogyni az üzletek kínálatából, az áraikat alaposan felemelték.
Márciusban az 55W807 még 199.990 forintért is kapható volt a MM-ban, de utána is még két akcióban is "csak" 225.000 forintba került.
Most már alig egy-két webáruház kínálatában találhatóak meg az 50 és 55 colos méretek, és azok is ~300.000 forintba kerülnek.
Ha találsz valamelyik Euronics, MM, Auchan, stb. polcán még a régi 200.000 forint alatti áron, akkor megéri beruházni rá.
De a jelenlegi az árkategóriában már nem. (Nem sokkal többért, egy igencsak kiváló, 4K HDR-es, 58 colos Panasonic kapható.)
A Pumma által javasolt LG 50 UH635V tényleg jó alternatíva a 200.000 forint alatti árkategóriában.
Ha pedig valakit nem zavar az ívelt képernyő, akkor ez a Samsung UE48J6300 is nagyon jó vétel ennyi pénzért.
"Aquila non captat muscas."
-
ph2012
senior tag
Samsung UE40J6200 tv-m van. Az egyik USB-re pendrivot raktam, mp3 zenei tartalommal. A pendrive-ra automatikusan rákerül egy device_info nevű fájl:
Alatta van a Channel list, amit én mentettem ki és a csatorna listát tartalmazza.
A device_info fájl miért került a pendrivera és mit tartalmaz?Köszi.
-
hellboy.4591
csendes tag
Sziasztok!
LG fórumba már írtam, ha nem fér el itt a kérdésem majd töröljétek.
LG 49UH610V tv-m van, amit nem tudok úgy beállítani hogy elégedett legyek a kép minőségével. Sajnos ehhez a típushoz nem találok kalibrációs beállításokat az interneten sem. UH6100-hoz találtam beállításokat, de ezzel sem az igazi. Nem tudom hogy a 6100 egy konkrét tv-t takar vagy egy sorozatot. Az érdekelne, hogy van-e itt olyan akinek ilyen tv-je van/volt és megvannak neki a beállítások. Meg jó lenne tudni, hogy melyik tv-k hasonlóak ehhez a típushoz. Ha jól gondolom, akkor a 6107 és a 6207 az megegyezik ezzel a típussal ami nekem van. Emagról vásároltam, május 18.-ig visszacserélhetem. Ha továbbra sem sikerül elfogadhatóan beállítanom, akkor valószínűleg élni fogok a lehetőséggel.
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
KD6-3.7
őstag
válasz hellboy.4591 #37109 üzenetére
Hat akkor valoszinu, hogy az a TV annyit tud. Kevesled a kontrasztot, fekete melyseget? Mi a problema?
-
hellboy.4591
csendes tag
válasz KD6-3.7 #37110 üzenetére
A kontraszttal nincs bajom, a fekete is elfogadható bár nem tökéletes. Amivel a legnagyobb bajom van, azok a színek. Olyan mintha túl sok lenne a piros és a sárga. Az előző tv-m egy Starlight LEDTV 46DM8000 volt. Arról tudtam hogy nem számíthatok sokra, viszont biztos vagyok benne, hogy sokkal jobbak voltak benne a színek, mint az LG-ben.
-
TA68
őstag
válasz hellboy.4591 #37111 üzenetére
Ezen az oldalon van hozzá beállítás.
-
A_ScHuLcZ
addikt
Sziasztok!
Nagymamámnak szeretnék új készüléket venni, mert a korábbi, hagyományos TV-je felmondta a szolgálatot. Túl nagy igények nincsenek, talán az a legfontosabb, hogy tartós legyen, ez például többet nyom a latba, mint az, hogy HD Ready vagy FullHD.
Méretben 32"-osra lesz szükség, nagyobb nem fér be oda, ahova kerülni fog.
A felhasználás kizárólag TV adások nézésére (esetleg azok visszanézésére) korlátozódik, tehát a smart és lejátszó funkciók szintén nem lényegesek. (T-Home-os Set Top Box lesz a forrás, IPTV)
Az egyetlen lényeges szempont, hogy kezelje a BT-s fejhallgatókat. Ha gyárilag nem képes erre, de egy olcsó USB-s adapter segítségével megoldható, az is megfelelő, de erre a funkcióra mindenképp szükség lesz. Továbbá nem hátrány, ha rendelkezik jack kimenettel.
A szülők, nagyszülők által kinézett modellek eddig ezek, a J5000-ről sok jót nem olvastam, a másik kettőről semmit.
Samsung UE32J4500
Samsung UE32J5000
Samsung UE32K4100Az árat nem határoztuk meg, értelemszerűen az olcsóbb modellekből szeretnének választani, a fenti 3 típus ára lehet egy iránymutató. Mivel abszolút nem értenek hozzá, ezért könnyen lehet, hogy nem a legjobb típusokat válogatták ki, ezért kérném a véleményeteket, javaslatotokat, hogy elláthassam őket tanácsokkal.
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
Theory66
aktív tag
Hello.
Adott egy GeForce GTX 960 aminek a hdmi kimenetén szeretnék 5.1 hangot kiküldeni egy LG 42LB650V-ZN TV-re.A történet a következő:
Van egy Genius 5.1 hangcucc(RCA bemenetekkel) egy 5.1 DAC (RCA kimenetekkel és SPDIF bemenetekkel) a TV (SPDIF kimenettel és hdmi bemenetekkel) egy PS4 és egy PC.A cél a PS4 és a PC rákötése HDMI kábel segítségével a TV-re, aminek az SPDIF kimenetét összekötöm a DAC bemenetével, amit összekötök a hangcuccal.
Így a PS4 simán működik, de a gépen sehogy nem tudok a HDMI-re 5.1-t csalni.
Kérlek segítsetek -
etejedu
őstag
Sziasztok!
Szeretnék tv-n YouTube tartalmakat lejátszani!
Samsung f6100 ami nem smart tv ugye. A lehető legolcsóbb és legegyszerűbb megoldás érdekelne! Ha a pc-vel kéne összekapcsolni akkor mellette tudjam használni a számítógépetet is! Van ötlet? Esetleg ebben segítő topik? -
RI/OS
őstag
Melyik a legjobb képminőségű 40"-es 4K TV?
Sajnos csak 40" jöhet szóba, semmivel sem nagyobb.
Samsung 40KU6400 illetve LG 40UH630V-n kívül van még bármi értelmes?
Illetve a kettő közül melyik?
[ Szerkesztve ]
-
woodooace
csendes tag
Sziasztok!
Eredetileg FHD 55" 3D-s tévét szerettem volna, de a kiszemeltekből (Sony W80xC) sajna már csak bemutatódarabok vannak (illetve 300k felett, bizonytalan forgalmazó, stb...).
A következő kiszemeltem Sony XD8005 szintén 55" méretben.
Fő felhasználási terület: SD-HD TV-adás (főként HD/HD sport), HD filmek, kevés xbox360)
A lélektani értékhatár 250-280k (a mai MM akciós ajánlatba az XD pont belefér). + 3 év garanciára ca. 20k-val számoltam...
Kérdéseim:
- Valaki használ-e ilyen készüléket, ha igen mik a tapasztalatai?
(Fórumon találtam pár kérdést-választ, de nem vitt sajna előre)
- Másfajta ajánlat esetleg?
- Elsődlegesen a Sony, Panasonic márkákat részesítem előnyben...(A másik "fájó" pont, hogy csak MM és/vagy Euronics jöhet számításba, mert részben ajándékkártyával fizetném
Köszönöm a válaszokat előre is!
-
nagyúr
válasz woodooace #37123 üzenetére
Ebben a méretben ennél jobb tévét max drágábban kapsz, szóval szerintem megvehető... max az Androiddal lehet nyűgöd, de szerintem megszokható (vagy nem ), szóval csak ezért kár lenne elvetni.
Mindent tud elvileg amit kell, HDR, VA 10-bites panel, 4K UHD... stb.Esetleg próbáld még ki az itt sokat emlegetett Samsung 55KU6400 típust is, kb ebben az árban mozog az is... és amelyik jobban tetszik vidd haza.
Ha lenne hasonló akcióban KS7000 akkor azt mondanám azt vedd, de nincs...(#37126) dh66e
Elvileg nem... ez az egyetlen ami VA paneles sorozat a Sonynál (kivéve a 49" az IPS ebben is), kivéve a csúcs 930-at...
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
woodooace
csendes tag
válasz FollowTheORI #37125 üzenetére
Szia,
köszi a választ.
Arra gondoltam, hogy viszek ma magammal egy-két videót és lejátszatom a Sony-s csávóval, ha engedi.
Amúgy azt mondta, hogy IPS paneles.
Az említett Samsungot nem találom az említett boltok kínálatában... (de majd élőben rákérdezek, köszi a javaslatot!)
Még annyi, hogy eddig nem igazán használtam okosított (Andorid?) tv-t. Eddig egy pici 32"-es 7 éves Samsungot használok, amit hdmi-vel "okosítok" laptopról...
Üdv.
Még valami:
Ha nagyon-nagyon ragaszkodnék a 3D-hez és elhajlanék LG irányba az nagyon rossz döntés?
Árban ez férne bele a budget-be: LG 55UH8507 (nem írnak róla rosszat az LG fórumon...)
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
greyslay
aktív tag
Üdv.
Adott egy LG LB650v smart tv, illetve egy pc, közös hálózat, hogyan tudom a pc képernyőjét a tv -re megosztani ?
"embertelen ember munka"
-
nagyúr
válasz woodooace #37127 üzenetére
Hmm... rákerestem jobban, és tényleg...
55" - S-IPS, 8-bit+FRC, 60/50Hz
49" - S-IPS, 8-bit+FRC, 60/50Hz
43" - AMVA3, 8-bit+FRC, 60/50HzMeh... pont a legkisebb az ami VA.
Akkor IPS.
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
Vitatigris
csendes tag
Sziasztok!
Tv vásárlás előtt állok. PHILIPS 49 PF S4131 Ez a tv lenne a kiszemelt. Jelenleg egy 6 éves akkoriban igen belépőkategóriás 82 cm Lg full hd tv-m van.
Képminőségben lenne erőlelépés ezen modellhez képest?
- 124 cm
-280 cd/m2
-16:9
-fullhd.Előre is köszönöm.
-
törölt tag
válasz greyslay #37128 üzenetére
Itt keresd a megoldást: Hálózati lejátszás DLNA-n keresztüllink
woodooace Ez lenne a médiában a KU6400 helyett KU6450. Úgy látszik, hogy a véleményező is ips-est kapott, mint sokan a Samsung topikban, de nagy részük elégedett vele. Ráadásul nem is tudja rendesen beállítani. Ez is 50Hz-es tv, de az nem mindenkinek problémás. A Samsungnál panel lottó van, manapság szinte bármit belerakhatnak. A táblázatokra nem lehet adni, mert semmi nem köti a gyártókat, hogy azt tegyenek bele, amivel először kihozták a modelleket.
[ Szerkesztve ]
-
woodooace
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap megvásároltam a Sony XD8005-öt.
Az általam említett LG már nem volt készleten.
A javasolt Samsungból csak ívelt kijelzős volt, amit annyira nem preferálok...
Megnéztem még a kiállított FHD 3D-s Sony-t is (saját médiával).
Végül a dobozos XD mellett döntöttem.
Mindenkinek köszönöm a segítséget, ajánlatokat!
Első benyomás: (még finomhangolás, kalibrálás, optimalizálás előtt!!)
A rtings.com-on X800D-hez írt beállítás szerintetek használható?
(kb. 4-szeres az előző tv-hez képest a méret.
Rendszert frissítette, a csatornákat elvileg automatán tárolta, az áthelyezés-sorbarendezés még várat magára.
4K: YouTube. Ref. videók brutál durvák (nem is gondoltam volna)
Sport HD: (Foci mód): nagyon szép a képe, teljesen más élmény.
HD adás (M1?Duna?): ugyancsak szép a képe.
SD: nézhető (finomhangolás után még jobb is lehet sztem.)
Hang: teljesen normális (majd később egy házimozi csatlakozik a rendszerhez, addig tökéletesen megfelel.)
Összességében teljesen más dimenzió, és még rengeteg potenicált látok, amiket fel kell majd fedezni .
Aki ilyen árkategóriában gondolkodik, mindenképpen ajánlom.
Köszi még egyszer a segítséget!
Üdv.
-
nagyúr
válasz woodooace #37133 üzenetére
Elvileg igen, használható az a beállítás... de tudod hogy minden TV picit más. Vagy akár az is lehet a te ízlésednek más beállítás jobb lesz.
Elvielg ugyanaz a modell, csak kint X800D, nálunk EU-ba meg XD800x számmal fut.Szerintem jobban jártál, mint az LG-vel, így ne bánd hogy nem volt.
[ Szerkesztve ]
-
woodooace
csendes tag
válasz FollowTheORI #37134 üzenetére
Remélem én is, hogy elégedett leszek.
Hibát (felhősödés, pixel) szerencsére nem észleltem.
Külsőre is nagyon esztétikus darab.
A 4K-s Youtube-os videó nagyon odavágott
Kicsit bánom a 3D-t, de ha előre tekintek, akkor ez jobban kihasználható tv lesz...
Előbb-utóbb a 3D úgyis kikopik, a 4K meg remélhetőleg jobban terjed.
Próbálgatom majd a beállításokat, még az ismerkedési fázisban vagyunk.
Érdekes: a weblapokon a képeken másféle talppal ("keretes") szerepel, nekem pedig telitalpas lett (mint az xd85).
-
BBoxMark
újonc
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata a Smart-Tech TV-kel?
Az érdekelne, hogy a Smart TV rendszerük milyen? Opera TV?
(tudom a smartTech, mint gyártó egy gagyi, de érdekel a dolog )
-
vhw
addikt
Beírom ide is:
PS4 slim mellé milyen TV-t tudnátok ajánlani?
FullHD, olyan 30-32" mérettől felfelé és első körben mondjuk ~80k értékig.
Ha ilyen feltételekkel nincs vállalható darab, akkor esetleg 100k-val bezárólag?Korábban monitor vonalon elindulva magamtól ezt a típust találtam: Samsung LT32E310EW
Van valakinek tapasztalata ezzel a típussal?"Mi' csinálsz apa? Kapcsold ki a gépet!"
-
kevepapa
aktív tag
Sziasztok!
Az alábbi 3 tévé közül szerintetek melyik a legjobb választás:
Samsung UE60JU6800
Samsung UE65KU6000
Samsung UE65HU8200Egy rokonnak kérdezem, nem tudom h újonnan venné a J-s, illetőleg a H-s modelleket, de ezt a hármat kérdezte, hogy melyiket válassza?
-
törölt tag
válasz Vitatigris #37130 üzenetére
Szerintem visszalépés lenne. A 4-es széria ezekből a leggyengébb kivitelű belépőmodellek. Nem beszélve arról, hogy megbízhatóságban is nagyon rosszul állnak.
-
mexel
veterán
A Philips 55PUH6101 milyen lehet mondjuk egyAV panelos lg-hez képest?
-
KD6-3.7
őstag
Aki valamennyire is igenyes a jo kontrasztra, jo fekete szintre, annak en nem is ajanlanek most mast a KU6000 (55 colban kiveve) es a KU6400 helyett. Atolvastam par TV tesztet Pana, Philips, LG, volt minden, de eleg gyengek a Samsung mellett. Sajnos IPS panellal vannak szerelve aztan jo, ha elerik a 1000:1-hez kontrasztot. Egy VA paneles KU6400 meg 4500:1. Kepzeljetek csak el a kulonbseget.
TV vasarlas elott allok vagy is inkabb varakozom, szoval eleg sokat olvasgatom a teszteket, nezegetem a keszulekeket. Samu sajnos kimagasloan jo az arkategoriajaban. -
törölt tag
válasz KD6-3.7 #37144 üzenetére
Mint a topikból is kiderült, a Samsungokban is egyre több a PLS panel, már nemcsak az 55" hanem 43"-ben is, és már igazából a többi modelljeinél se lehet kizárni a panel lottót. Legalábbis az alsó kategóriában biztosan, mint a 6000 és 6400 is. A 7000-es meg alig elérhető mára. Mert panelhiánnyal küszködnek, amint a hírek közt olvasható is. Másrészt a többiek elégedetten használják a PLS kijelzős tévéjüket, kivéve téged. Már a tesztekben se bízhatsz az előzmények után.
[ Szerkesztve ]
-
KD6-3.7
őstag
válasz #94529552 #37145 üzenetére
Veszem eszre.
KU6400-at sem talalok mar a nevesebb aruhazaknal. Hogy a fenebe tudja meg az ember akkor, hogy milyen panel van a TV-ben amit a boltbol hazahoz? Nekem ne adjanak Samsung VA panel helyett valami mas, gyengebb izet bele! Felhaborito! Oke, most jon, hogy akkor miert voltam elegedett. Gondoltam ez ilyen, mivel nem volt nagyon osszehasonlitasi alapom csak a regebbi, 40 colos VA panelos TV. Osszessegeben szep volt a kepe a KU6000-nek, de kontrasztban es feketeben jobb a Hitachi.[ Szerkesztve ]
-
KD6-3.7
őstag
válasz #94529552 #37147 üzenetére
Ezt ketlem, de mind1. Eladas utan kb. 1 oran belul neztem a kicsit. Es sajnalatosan nyugtaztam, hogy szebb. Megvolt a nezesi tavolsag mind2 TV-hez. Nem nagyon tudsz belem kotni, bocs. Sajnos, nem sajnos a VA paneles FHD olcso Hitachi TV-m kontrasztja es feketeje szebb, mint a 240ezres 4K-s Samsungnak. Nem erdekel igazabol a panel, felolem hivhatjak akarminek IPS,PLS, VA stb.
Reszemrol tema lezarva. Elegge idegesit a dolog.[ Szerkesztve ]
-
-
TCr
veterán
Sziasztok!
Szerintetek egy Sony 50W805B után vállalható lenne egy LG 60UH6507 képminősége?
Csak az általános képminőség és mozgásmegjelenítés érdekel, egyéb huncutságok (smart, hdr, 3d, interpoláció, stb...) abszolút hidegen hagy.1080p / 24p filmeket nézek és PS4-en játszok.
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Ukrajnai háború
- iPhone topik
- Diablo IV
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Külpolitika
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- DUNE médialejátszók topicja
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest