- Új információk a Galaxy A36 és Galaxy A56 kameráiról
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A16 5G - a hetedik évben megpihen
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Google Pixel topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz charlie1975 #22646 üzenetére
Itt a link, de nincs benne UHD, mert egyelőre olyan tévéadást és filmeket sem találni.
Saccra a táblázatban szereplő számok kétharmadával kell kalkulálni. Tehát 55 colos TV esetén full HD-t 220 centiről, UHD-t 145-ről ajánlott nézni, ha minden apró részletre, vagyis magára az ultra felbontásra kíváncsi vagy.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
törölt tag
válasz charlie1975 #22646 üzenetére
Itt van egy amiben szerepel az UHD is. [link]
-
BBéci
legenda
válasz charlie1975 #22653 üzenetére
Azzal a cikkel az a baj, hogy ezt írja: " milyen maximális távolságból képes láthatóvá tenni a szem számára az adott felbontású kép minden pixelét".
Mert szerintem senki nem kíváncsi a pixelekre, ezért a táblázatban megadott távolságok sem jók, legalábbis a mi szerkesztőségünk tagjainak a tapasztalatai eltérőek.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
törölt tag
válasz charlie1975 #22653 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
fereg
tag
Hali,
Remélem jó helyre írok. Van egy Samsung UE40H6200 tv-m, azt szeretném megkérdezni, hogy milyen 3D szemüveg való ehhez a típushoz? Úgy olvastam hogy passzív szemüveg kell ehhez, de nem vagyok biztos benne, rosszat meg nem szeretnék venni.
;)
-
Stafni
aktív tag
-
BBéci
legenda
válasz #94529552 #22655 üzenetére
A linkelt blogban leírtak nagyjából rendben vannak, de ez valahogy nem stimmel: "a THX szerint 30 fokos látószögnél tovább növelve a képméretet nem pozitív, hanem negatív változás lép fel a nézői élményben".
Azt is elárulom, hogy miért: a THX 40 fokot, vagy annál kevesebbet javasol. Tehát 30 és 40 fok között még bőven kiváló élményben van része a nézőnek.(#22656) fereg
A kezelési leírásban olvastad?[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
stigma
addikt
Sziasztok. Régeben kérdeztem már TV miatt és írtatok pár lehetőséget de amit írtatok nem igazán tetszett, de mivel MM-ben meg tudtam nézni számos Tv-t ezért az alábbiak kötül kellene választani
Árban ezek olyan 170k környékén vannak részemről ez a legmaximálisabb plafon, ileltve az alábbiakat kell teljesítenie:
- 3D jó ha van, illetve akkor szemüveg is legyen mellé 2 darab
- 40-42" os tévé legyen
- Legyen benne Ethernet port és DLNA funkció (Ez szinten mindenben van)
- FullHD
- HTPC-ről vagy gépről játszanék le rajta filmeket, sorozatookat ezenfelül tv-nék rajta ( T-home, settopboxal csatlakozva ami a tv-hez scart-al csatlakozik)
- legalább 2 év garancia vagy több.Őket néztem ki, ezenfelül bármit javasolhattok:
- LG 42LB671V
- Panasonic VIERA TX-42AS650E vagy Panasonic VIERA TX-42AS640E
- Sony Bravia KDL-42W706B
Sony Bravia KDL-42W815B vagy 42W805B => sajnos pontos típusra nem emlékszem de azt mondták Sony Centerben hogy most 170k -ért szerezhető.Amit írtatok ti:
- LG 42LB650V - ez kb 130k környéke
- Panasonic VIERA TX-42AS640E - ~135k környékeSajnos Pana tévéket nem láttam , szóval róluk nem tudok nyilatkozni.
Kérdés amire használnám megéri -e a +30-40k-s felárat?
Amúgy mikor megláttam a Sony-t (42W815B vagy 42W805B )kicsit leesett az állam, milyen képet ad.[ Szerkesztve ]
....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
hroberto
veterán
Ezt a TV-t néztem ki magamnak. Ismeri valaki? USB-ről lejátsza a .mkv kiterjesztésű filmeket?
Esetleg alternatíva?
Köszi?Xiaomi 14, KTM 1290 Super Duke R Gen3
-
-
Attila79
tag
Sziasztok!
Erről mi a véleményetek? Ajánlott vétel?
Samsung UE48 H6800Köszi:Attila
-
Imi1981
veterán
Ma végre láttam és állítgattam egy lg tv-t. Pontos típusra nem emlékszem csak azt tudom 180ezer volt. Osszeségében szép képe van és nagyon egyenletes a háttérvilágítása, nnagyon minimális foltosodást láttam csak sötét hatternél de azt tényleg alig látszik. A kép jó viszont a fekete tényleg gyengébb mint pl egy Samsungnál, ezt ahogy lekapcsolta a villanyt a tulaj egyből láttam. Nem olyan vészes de azért sötét környezetben a Samsung sokkal kontrasztosabb ütősebb képet ad. Én biztos hogy vagy Samsung vagy Sonyit veszek.
Na de lenne egy kérdés a lg-vel kapcsolatban!Néztünk 3D-s filmeket (avatar, tűzgyűrű,) nagyon szép volt a kép de jobb oldalt kB 30 cm szélesen enyhe szellemképesedés van. Én először észre sem vettem de a tulaj mutatta akkor már igen és azt mondta minden 3d filmnél ilyen. Lehet ezzel kezdeni valamit? Megigértem neki, hogy megkérdezem itt. Kösz a segítséget előre is![ Szerkesztve ]
-
Winchester95
őstag
Sziasztok!
Nagy hibát követek el, illetve miért jobb ha FullHD-t veszek? szembetűnik a minőség nagyon? 32" on.
Lesz valami hátránya a későbbiekben, most?
Kevés pénzem volt és csak egy HD Ready 1333x.... felbontásos fért bele
gépnek és monitornak is használom/xboxra is -
törölt tag
válasz Imi1981 #22665 üzenetére
Én még soha nem láttam passzívnál ilyen hibát. Innen nem tudhatjuk, hogy a tulaj mit szúrt el a tévéjén, de ugyanazt elronthatja egy Samsungon is, vagy Sonyn. Az ilyen hiba az sosem tv specifikus dolog, van egy Philips-es fórumozó, aki egyáltalán nem tud 3D-t nézni a tévéjén.
Az LG-n a fekete szintet és a Local Dimminget kellett volna beállítani, de az is lehet, hogy üzleti módban volt, és nem engedi ezeket beállítani. Ezek a funkciók a 670V típustól felfelé vannak a tévékben.Tapasztalatokért felkeresheted az LG-topicot: [link]
Attila79 Ajánlott darab igen, bár kicsit drága.[ Szerkesztve ]
-
Imi1981
veterán
válasz #94529552 #22668 üzenetére
Képbeállítást én magam csináltam és mindent megtaláltam, a fekete annyi max, ha nagyon erőltettem akkor se lett feketéb csak inkább kevesebb részlet látszott. De ez mindegy is mert írtam hogy azért nem volt olyan vészes, jó kis tévéje van jó képminőségel de nekem Samsung, Sony jobban tetszik és nem a 3d miatt, az engem nem érdekel mert sokkal jobb nézni szerintem egy jó minőségű full HD filmet mint egy jó minőségű full HD 3d filmet .Nekem a fekete és a kontraszt miatt tetszik jobban a Samsung és Sony, de ez ízlés dolga és mindenki maga dönti el neki melyik a jobb.
A 3d hiba már ilyen volt ujkorától(kB 2 hónapos), én azért garanciáztatnám. De tényleg nagyon enyhén látszik (először észre sem vettem) és mikor mutatta utána se látszott mindig egyértelműen! Amúgy még régebben írtatok itt, hogy a passzív 3d csíkos meg hasonlók, hát én nagyon szépnek láttam semmi csík és szerintem nem nagyon van különbség az aktív és passzív között képminőségileg. Persze ennél a tévénél sajnos ott az a hiba bár simán együtt lehet vele élni, csak ugye észrevette és ilyenkor már mindig figyeli. De gariztatni tuti nem fogja.[ Szerkesztve ]
-
Slownz
senior tag
válasz zsolti1902 #22663 üzenetére
Ati HD4830
-
BBéci
legenda
válasz Imi1981 #22669 üzenetére
Szívesen megmutatnám a csíkokat! Csodálom, hogy magadtól nem látod, hogy minden második sor fekete, mert a szemüveg polarizálása "kitakarja".
(#22672) Attila79
Igen, de kérdezd inkább a Samsung topikban.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Winchester95
őstag
válasz Winchester95 #22667 üzenetére
bocsi siettem, szóval a HD VS FullHD ről lenne szó.
-
Lacko84
aktív tag
Szép napot Adott egy Lg 50lb650v led tv. Nyáron vettem. Hónapok óta felajánlja hogy Nsu frissítés érhető el, telepítem e? Eddig mindig rányomtam hogy nem viszont most rá lett nyomva hogy igen. Frissített is telepített. Azóta ha netezni akarok rajta azt írja hogy dns hiba....vmikor lehet pl YouTube-ot nézni de pl most is csak azt írja betöltés. Mit lehet tenni? Ha csinálok egy vissza állítást alap helyzetbe akkor vissza áll olyanra ahogy megvettük? Tehát a frissítés előtti állapotba? Vagy a frissítés akkor is meg marad?
Iphone 6S - Lg 50LB650V - Lg NB300
-
törölt tag
válasz Imi1981 #22669 üzenetére
Meg kell gariztatni, 1000-ből lehet egy rossz példány. Igazad van, nagyon szép a passzív 3D, de az is igaz, hogy az aktív is. Ésszerű, hogy az egyik nem zárja ki a másikat. Az a fontos, hogy minél több jó 3D film legyen.
Lacko84 Kérdezd meg az LG topicban.
[ Szerkesztve ]
-
capaszaju
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tőletek milyen tv lenne a legjobb választás az alábbi feltételek mellett:
-32"/80 cm
-Full HD
-3D és Smart funkciók nem lényegesek, elsősorban tv nézésre kell
-70-90e Ft a keretÁr/érték arányban mi lenne a legjobb választás?
Köszönöm
-
Imi1981
veterán
-
Callisto
őstag
válasz Winchester95 #22667 üzenetére
Ha konzol, főleg ha PC is rá van kötve, akkor igen: hiba ha nem Full HD.
[ Szerkesztve ]
"A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee
-
sfefe
addikt
Eddig ezeket "szedtem" ossze ezek kozul kellene valasztani ( egyenlore. ):
[link]
[link]
[link] . Bar ennel tv-nel vki ezt irja: "Hátrányok
A beépitett médialejátszó használhatatlan, az 1 TB winchester-t nem képes kezelni, lefagy, leáll, működésképtelen. Ezen túlmenően a SONY politikájához illően sok filmet nem enged lejátszani, mert "tiltott tartalom" vagy lejátsza de a képernyőn kirak egy feliratot hogy "nem támogatott tartalom". Az srt fájlokat sem képes kezelni".Bekapcsoláskor várni kell kb. 20 mp mire bármit is lehet kezdeni (elkapcsolni másik csatornára, menu-t meghivni stb. ), illetve egyéb menufunkcióknál is esetenként lassan tölt be.
[link]Ahogy nezegetem a sony oldal ledes a pana meg hatso. Na most a hatso ledes nem jobb mint az oldal led?
[ Szerkesztve ]
Az élet nem igazságos csak jobb a halálnál...
-
Winchester95
őstag
válasz Callisto #22680 üzenetére
Viszont VGA és xbox360 hdmi kimeneten megy a FullHD felbontás...
De annyira nem értem miért hiba...Néztem pl google képeken fullhd vs hd képeket a különbség alig volt szembetűnő Távólról meg mondjuk 3-4m nem lehet észrevenni egy 32" oson pl xboxról neM?
50 Ezrem volt rá maximum újjonnan.
Egy Technika 32" HD ready TV-t vettem. (Ilyen árban 24" os hd ready vagy 22" os FullHD t tudtam volna venni, de az szerintem túl kicsi volt...) Több meg nem volt rá.
Különbséget sem nagyon láttam a Hd ready és fullhd között élőben a boltban.[ Szerkesztve ]
-
Callisto
őstag
válasz Winchester95 #22682 üzenetére
Számítógéppel nem láttál különbséget? Még konzolon is látni. Abban viszont igazad van, hogy távolságfüggő is a dolog. Számítógépet 32"-on szerintem nem távolról néz az ember és több fér rá egy Full HD képernyőre, mint HD-re, de te tudod neked mik a szokásaid.
Megkérdezted itt, hogy vajon hibát követtél-e el. Én elmondtam, hogy szerintem igen. De ha úgy érzed nem, akkor miért kérdezed?[ Szerkesztve ]
"A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee
-
Winchester95
őstag
-
ada19
senior tag
válasz Winchester95 #22685 üzenetére
Megfelelő minőségű tartalom, megfelelő minéségű és méretű megjelenítő esetén ég és föld a különbség. Közel dupla annyi képpontot tud megjeleníteni - de nem győzzük eléggé hangsúlyozni hogy fontos a tartalom felbontása és minősége is.
Mégsenem
-
Callisto
őstag
válasz Winchester95 #22685 üzenetére
A Full HD-n 50% több tartalom jeleníthető meg a HD-hoz képest (720 * 1.5 = 1080). Azért ez sok. Nagyon sok.
Pl. játékoknál a szövegekből olvashatóbban és több jeleníthető meg. Számítógépnél szintén. Gondolj egy WEB oldal megtekintésére, szövegszerkesztésre stb. Konzolnál és egyéb játékoknál részletesebb a megjelenített grafika. (Persze erőforrás-igényesebb is.)
Én inkább türelmesen várnék ilyen helyzetben 1 vagy 2 hónapot, míg összejön 65-70 ezer pénz és Full HD-t vennék. Azonban a karácsonyi hangulat és hasonlók a türelmet eléggé meg tudják tépázni.[ Szerkesztve ]
-
matyee
őstag
Sziasztok!
Egy 60 colos tv vásárláson gondolkodom, és két befutót találtam
- Sharp LC60LE652 3D SMART LED Televízió
- Sony KDL60W605BBAEP SMART LED
Főleg filmnézésre és playstation 4-hez használnám. A sharp input lagtól tartok kicsit, illetve a sony 400hz-es, igaz az nem tud 3D-t amíg a sharp igen.
Valaki tudna tanácsadot adni, melyik a jobb választás?
köszönöm előre is a segítséget! -
HagaNRG
őstag
válasz matyee #22690 üzenetére
- Sony KDL60W605BBAEP SMART LED
Ha már szóba jött, hadd kérdezzek már én is erről a tv-ről!
Fogalmam sincs honnan jött, de a minap felmerült bennem, hogy ha esetleg eladnám a hálóban lévő új H5000-es Samsungot, akkor vennék a helyére egy ilyet.
Általában a 605-öset eddig soha, senki nem ajánlotta, mert a Sony az 805-ös modell és kész, az az igazi.De azok után, hogy tökéletesen elégedett vagyok a H5000-rel annak ellenére is, hogy a nappaliban meg a H6470-et nézem, ráadásul semmi képminőségbeli eltérést nem tudnék megmutatni a két TV között.
Ebből kiindulva úgy vagyok vele, hogy ha a H5000 egy olyan alapmodell, amit senki nem ajánlott volna itt nekem, aztán mégis ennyire bejött, akkor ugyan mi rossz várhat egy Sony 605-ös személyében?
Ha a Samsung és a Sony saját kategóriáit, osztályait vesszük, akkor egymáshoz képest hol helyezkednek el a H5000 és W605 típusok?
Ha jól rémlik, a Sonyból ezt a belépő modellt már 60"-as méretben is meg lehet fizetni, ha az ember nagyon akarja és mivel nekem a hálóban most egy kicsit kényelmetlenül messze van az 50"-es Samsung, így nagyon szeretnék fölfelé terjeszkedni méretben. (más olyan 60"-as modell, ami relatíve olcsó és szóba jöhet?)Köszi!
-
Vhiktor
veterán
A 2 pontos fehéregyensúlyhoz tudsz ajánlani teszt ábrát vagy teszt videót ami alapján szemre be lehet állítani?
Tudom, hogy szemre nem fogok jó eredményt elérni, de szeretek vacakolni az ilyenekkel, amíg János nem jön, addig szívesen piszkálgatom, érdekelnek az ilyen dolgok.ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
viharkabat
aktív tag
válasz matyee #22690 üzenetére
Sony w605: szerintem szép képe van, igaz 60-asban nem vizslattam, a 40-es nagyon tetszett. Tesztek is dícsérik. Amibe bele lehet futni, hogy foltosodik (sajnos ez otthoni sötét körülmények között derülhet ki) és gyengéje a nem túl igényes kialakítás (könnyű műnyag ház, kicst ingatag talp)
Sharp: csak boltban láttam, elég szép képe van, de rossz betekintési szöggel. A 39-es méretről volt egy teszt itt a PH-n is, a menüjét ekézik benne, okkal. Ami nem tetszett még, hogy a képbeállítások (fényerő, kontraszt, elég nagy lépésekben, talán egy 20as skálán voltak állíthatók)
-
törölt tag
válasz HagaNRG #22691 üzenetére
Én inkább kihagynám, mert az igaz, hogy ezt a Samut könnyedén tovább tudnád passzolni, de egy akkora Sonyt már nehezen. Aki annyit ki tud adni egy tévére, az már jobbat vesz, drágábban, nem 605-öst. Pláne ha lesz rajta felhősödés, vagy valami bevilágítási hiba, akkor meg majd ostorozni fogod magad miatta. Nézz utána, valakinek van ilyen tévéje a Sony topic-ban, ha jól emlékszem.
Új hozzászólás Aktív témák
- BMW topik
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Politika
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- iPad topik
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Tőzsde és gazdaság
- Új információk a Galaxy A36 és Galaxy A56 kameráiról
- További aktív témák...