Xiaomi: nekünk is van képernyőkameránk!

Az Oppo után a Xiaomi is demonstrálta kijelzőbe integrált, noccsmentes szelfikameráját, amelyre már korábban benyújtották a szabadalmi kérelmet.

Ügyesen oldotta meg az Oppo Reno és a Xiaomi Mi Mix 3 a szelfikamera-kérdést: az előbbinek a tetején ugrik fel az önfotózós modul, az utóbbit pedig teljes egészében szét lehet csúsztatni, így biztosítva csupa, zavartalan kijelzőt az előlapon. A helyigény és a potenciális elhasználódás miatt mindenesetre sokaknak van fenntartásuk a a motorikus és a szétcsúsztatható kivitellel, plusz egyelőre a vízálló kivitel sem biztosított.

Erre lehet megoldás a képernyőbe épített ujjlenyomat-olvasó után az OLED pixelek mögül figyelő szelfikamera. Az Oppo élő demonstrációja után hamar érkezett a Xiaomié, sőt: igazából ők már korábban benyújtották a kapcsolódó szabadalmakat és formatervezési mintákat, most viszont élőben és kínai nyelvű infografikán is részletezik saját megoldásukat. Az viszont még egyik gyártó esetében világos, hogy képernyőkamerás telefonjuk mikor lesz tömeggyártásra kész.

Azóta történt

Előzmények

  • Ismét újít az Oppo

    A nagy kínai gyártók sorra prezentálják a formabontó megoldásokat, az Oppo ismét valami egészen újszerűt és előremutatót demóz.

  • Kétféle Oppo Reno mutatkozott be

    A normál változaton kívül egy periszkópos kamerát kínáló csúcsváltozatot lepleztek le ma Kínában.

  • Xiaomi Mi Mix 3 - kicsúszó szerelés

    A Mi Mix széria a hármas modellel sem okozott csalódást, a kialakítás ismét egyedi, a teljesítmény kifogástalan, az ára pedig mérsékelt.

Hirdetés