Renderképeken menő a rejtett kamerás Xiaomi

Formatervezési minták alapján alkották meg a képernyő mögé dugott szelfikamerás Xiaomi 3D-s modelljét.

Amilyen gyorsan divatba jöttek, olyan fürgén távoztak a motorikus szelfikamerás telefonok – vagy legalábbis lejjebb léptek 1-2 árszintet. A csupa képernyő előlap következő generációja ugyanakkor gőzerővel készül, és az ujjlenyomat-olvasó után hamarosan a kamera is a megjelenítő mögé költözhet.

A trükk lényege: a fény a lencsére az OLED pixelek között jutna át, aminek számos hátránya van, ám ha elég nagy az optika és ügyes a feldolgozás, vállalható minőség születhet. A dolog egyelőre prototípus szintjén létezik csak, és a Xiaomi is prezentálta már sajátját.


(forrás: Xiaomi / Letsgodigital) [+]

Amíg a technológián dolgoznak, a gyártóknak jut ideje a tömegterméknek szánt dizájnt véglegesíteni, a Letsgodigital pedig a Xiaomi formatervezési mintája alapján (fent) alkotta meg saját, részletesebb renderképét (lent).


(forrás: Letsgodigital) [+]

Azért szerencsére a mostanában divatos, kameralukas megoldásra nem lehet panasz, a méretes noccsot sikerült ugyanis egészen lefaragni, ám mégiscsak az érintetlen képernyő az igazi – főleg, ha egy vagyont fizet ki az ember egy telefonért.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés