Új szoftverdizájnt készít a Huawei a rejtett szelfikamerához

Az Oppo már bemutatta a kijelzőbe rejtett előlapi kamerát, bár még elég kezdetleges a technológia. A Huawei egyelőre a felhasználói felülettel foglalkozik.

Hirdetés

Az Oppo a sanghaji MWC-n mutatta be a kijelző mögé szerelt szelfikamerát, ami technikailag működik, de a képminőség egyelőre hagy némi kívánnivalót maga után. Az Oppo megoldásával a kamera, hacsak éppen nem használjuk, nem is látszik, működés közben is csak néhány pixel jelzi, hogy hova is kéne nézni. A Huawei egyelőre nem beszélt a terveiről a technológiával kapcsolatban, de a biztonság kedvéért levédetett egy sor UI dizájnt, ami a rejtett előlapi kamerát illeszti a rendszerbe.

[+]

A Németországban bejegyezett szabadalom egyelőre még csak koncepciónak tűnik, de a Huawei szervesen integrálná a kamera területét a felhasználói felületbe, ami különböző alkalmazások futásakor különféle információkat jelenítene meg. A kamera maga a bal sarokba kerülne és a legtöbb esetben valamelyest látható lenne, ami így kvázi átmenetet képez a kameralyuk és a láthatatlan kamera között. Kétségkívül érdekes megoldás, elképzelhető, hogy a képminőség javítása érdekében fejlesztették a koncepciót, ami kicsit szofisztikálja a lyukas megoldást, de nem fedi el teljesen a szenzort.

Előzmények

Hirdetés