Az Oppo bemutatja a kijelzőbe rejtett szelfikamerát

A sanghaji MWC az innovációkról fog szólni: a Vivo szuper gyors töltéssel, az Oppo pedig kijelzőbe integrált kamerával készül.

Hirdetés

A Sanghajban jövő héten megrendezésre kerülő MWC izgalmasnak ígérkezik, az Oppo és a Vivo láthatóan nagyon készülnek az expóra. A Vivo 120 wattos gyorstöltést fogja demózni egy átalakított, 5G képes modelljén, az Oppo pedig úgy tűnik, a kijelzőbe rejtett előlapi kamerát mutatja be a gyakorlatban. A legújabb előzetesről legalábbis erre következtethetünk. A kijelző hasznos területének maximalizálására eddig több, többé-kevésbé jó megoldás született, kezdve a szenzorszigettel, ami kezdetben különböző formájú, általában kisebb betüremkedésekké, majd kameralyukká transzformálódott, a mechanikus megoldásokig (slider dizájn, kiemelkedő kameramodul, vagy átfordítható kamerapanel).

Az Oppo tovább gondolkodott és úgy tűnik, elsőként fogja bemutatni a kijelző mögé rejtett előlapi kameramodult. Bár, már a Xiaomi is rajta van az ügyön. A panelbe integrált kamera előtt lévő pixelek deaktiválódnak, ha szükség van a szenzorra, vagyis átlátszóvá válnak, hogy a kamera, hát, kilásson. Az ötlet kézenfekvő, a megvalósítás lesz érdekes, illetve a tényleges képminőség. Az előzetes szerint az új technológia június 26-án kerül bemutatásra Sanghajban.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés